What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Σε ποιο βαθμό πρέπει οι gamers να στηρίζουν οικονομικά τους developers;

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,792
^Δυνατό plot twist.
Περίμενα το
Phoenix Point.

"εμείς στην blizzard δημιουργούμε ιστορίες τουγκέδερ μαζί με εσάς τηξ οικογένειά μας. Αγοράστε αυτό το πλούσι για να σας θυμίζει τις στιγμές που τρώγατε wipes στο Χ raid". Όπου blizzard, ο οποιοσδήποτε.
Θεωρώ πως είμαστε σε θέση να καταλάβουμε περιπτώσεις σαν αυτή που πατάνε απλά στο συναίσθημα με την εταιρία να έχει δείξει έμπρακτα ότι έχει αλλάξει ρότα/δεν είναι αυτό που θυμόμαστε και να τις διαχωρίσουμε από χομπίστες που μπήκαν στη φάση για να βιοποριστούν αλλά κι επειδή κυνηγούν το όνειρο τους/γουστάρουν/δεν είναι suites αποκομμένοι από τη διαδικασία βλ. Dead Cells, Hollow Knight κλπ που επέστρεψαν και με το παραπάνω την επιτυχία που εξαργύρωσαν.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,377
^Δυνατό plot twist.
Περίμενα το
Phoenix Point.

Και εκεί μέσα έπεσες! Απλά μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Gollop έκανε πίτα στον Σουίνι ζήτησα αμέσως refund.
Screenshot_20210530-133021_Yahoo Mail.jpg
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Πωπώ, σε έκαψε ο Roberts με το SC άμοιρέ έ; Σε καταλαβαίνω τώρα περισσότερο, κάηκες στο χυλό και φυσάς και το γιαούρτι.

Έχει στρώσει όμως η κατάσταση πολύ από τότε, κυκλοφορούν πάρα πολλά ποιοτικά TBS πλέον. Δεν σου λέω αγόραζέ τα ΟΛΑ σαν τον μουρλό Day 1, αλλά ρε παιδί μου, αυτά με τα οποία θα ασχοληθείς περισσότερο, τα χτυπάς. Επίσης, ως παιχνιδογράφος, επιτελείς πολύτιμο έργο καθώς αναδεικνύεις το καλό και παροτρύνεις τους θιασώτες της κατηγορίας να επενδύσουν σε αυτό.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
παντως θεωρω οτι υπαρχουν τροποι να δει ο τζαμπας το φως το αληθινο και να σταματησει να λεει την αποψαρα του, ενω δεν εχει δωσει μια.

ας κανουμε την αρχη, εδω, σ αυτη την ζεστή γωνίτσα των σκεπτόμενων κέιμερς. θα μπορουσε π.χ. σε καθε game θρεντ, προκειμενου να εχει τη δυνατοτητα καποιος να ποσταρει, να σκαναρεται η αποδειξη αγορας του εν λογω γκέιμ και να στελνεται στο αδμιντήμ. και μονο μετα την εγκριση, να μπορει να ποσταρει ο χρηστης.

επισης συμφωνω απολυτα (HU, λεμε!) με τον Κανένα για τις ντέι 1 αγορες. και σ αυτη την κατευθυνση εχω να προτεινω ιδεες. θα μπορουσε (με βαση την αποδειξη αγορας που αναφερω πιο πανω) ας πουμε ο ντέι 1 αγοραστης να δικαιουται απεριοριστα ποστς για το κειμ. αναλογικά ο τσιπης που τ αγορασε 5 ευρω να μπορει π.χ. να ποσταρει 5 φορες (οσα τα ευρω, το πιασατε?? ).

ουτε ελιτίστικο ειναι αυτο, ουτε τιποτα. δεν σημαινει οτι αποκλειει την εκφραση αποψης η την συμμετοχη στον καθε χρηστη. ολοι θα μπορουν να συμμετεχουν ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο οφτοπικ φορουμ ας πουμε.

ισως αυτη η αλλαγη ξενισει καποιους κακομαθημενους χρηστες που χειρομαλαζουν το eye patch τους, αλλά δεν τους χρειαζομαστε. το οφελος θα ειναι πολλαπλάσιο και σημαντικο.
γνωμουλα μου, πάντα.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
@Brother Bruce
επι προσωπικου: εβγαζε ματι η αναφορα στην προτελευταια σειρά...
μεγαλε, δεν ξερω τι ζορι ακριβως τραβας με την παρτη μου, αλλά δεν εχω αντιρρηση να συναντηθουμε να το λυσουμε.
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
...στο Σολ-Σάρ/Αλ Στάρ (οι επιστημονικές απόψεις, διίστανται), φέρε και το μαχαίρι σου.

ΥΓ Αν και έλιωσα στο γέλιο με το πόστ, θεωρώ πως όλοι καταλαβαίνουμε το ρεζουμέ του πράγματος. Αν βγαίνει ένας τίτλος που απευθύνεται σε 5-10 γεροπαράξενους και τον σνομπάρουμε εμπορικά, δε φταίει κανένας άλλος εκτός από μας αν δεν ξαναβγεί τίποτε για καμιά δεκαετία.
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
...και για να διεκδικήσω το δικαίωμά μου στο ποστάρισμα, ιδού η απόδειξή μου, κύριοι. wi3Ou.png
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,657
Το XenForo διαθέτει ήδη υποδομή για "επίπεδα συνδρομής", οπότε θεωρητικά είναι απολύτως δυνατόν το να έχουν πρόσβαση στα θρεντζ των γκεημς μόνο όσοι τα έχουν αγοράσει.



Funny-be-careful-what-you-wish-for-memes.jpg
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
χαιρομαι που τ ακουω, αρχιμαδρίτα. καιρος να ξεχωρισει η ηρα απ το σταρι.
εξαλλου ολο και περισοτερες ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ακολουθουν το συνδρομητικο μοντελο. εξακολουθω να το ευχομαι. ξεκινηστε το αυριο κιολας και θα ειμαι στο πλαι σας ("στις διαταγες σου θοδωρακη, ενας απλος στρατιωτης και γω", που λεει καποιος σε καποια ταινια της εποχης μου...:cool: )


@Nobody
ολοι καταλαβαινουμε το ρεζουμε φιλε νομπόντυ, χαζοι δεν ειμαστε, απλα ο συλλογισμος ειναι λαθος, νομιζω..


σκληρες αληθειες:
χροοοονια ολοκληρα ακουω το επιχειρημα: αν δεν στηριξεις την ιντυ εταιρεια, θα πεσει να σε πλακωσ..., ουπς, οχι, σορυ, θα κλεισει το αλλο πρωι. εδω το προχωρησαμε το πραμα και λεμε αν δεν στηριξεις ΝΤΕΙ ΟΥΑΝ την ιντυ εταιρεια, θα κλεισει.

απλα ΟΧΙ. θα την στηριξω όποτε μπορώ ή γουσταρω. με αλλα, σκληρα λογια: ας κλεισει.
οποιος αξιζει, δεν χανεται. απειρα παραδειγματα.
ξερεις Kανενα μου (που μου θυμιζεις την κουνένα μου (το διστιχο της ημερας)), ποσα αντιτυπα πουλησε το divine divinity οταν πρωτοβγηκε? (που να ξερεις, αφου εκτος απο κανενας, εισαι και πουθενάς και δεν το επαιξες ποτές?? :p:LOL::love: ). κανονικα, αλλος θα εκλεινε το μαγαζι. ο σβεν, ειχε οραμα, ειχε ταλεντο, ειχε ορχεις. και συνεχισε, μεχρι που εκανε το ΜΠΑΜ και τωρα κατεκτησε το δικαιωμα να καταστρ.., παλι ουπς, να εκδωσει, εννοουσα το BG3.

αφου τα ξερεις. ειναι στο dna του καθενος, ειναι ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ το ιντυ πραγμα. οχι μονο στα κειμς. στο σινεμα, στο θεατρο, στη μουσικη, παντου. θα υπαρχουν παντα ιντυ πραγματα. παντα. τα παρατανε 10, ερχονται απο πισω 100. δεν πετυχαινουν ολοι. ειναι και θεμα συγκυριας, ταιμινγκ, τυχης, συνθηκων.
οπότε δεν νομιζω οτι ειναι δυνατο επιχειρημα, οτι αν δεν τα χωσω στον ταδε ντεβελοπερ, μπορει να τα παρατησει.

και μιλαω τωρα για μικρες εταιρειες, ιντυ. οι μεγαλες εταιρειες ειναι τελειως διαφορετικη κουβεντα, αλλά δεν μας νοιαζει κιολας, εδω που τα λεμε.
μάι του σεντς, με αγαπη παντα.



edit: μας δουλευεις ρε μπρο? αμα δεν δουμε το ονομα, πως θα ξερουμε οτι εισαι συ?? με τετοιες πονηριες πας να ξεγελασεις το αδμιν τημ?? ολα ανοιχτα, εδω μπροστα. ντρεπεσαι για τ ονομα σου?? α, γραψε κι ενα τηλεφωνο για να μπορουμε να σε βρουμε, αν χρειαστει. :p
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Βασικά με κάλυψε ο Brother: καλές προθέσεις, εντελώς λάθος συλλογισμός (και λάθος κοινό θα πρόσθετα εγώ), φίλτατε Nobody.
Να θυμίσω ότι η κουβέντα ξεκίνησε όταν αποφάσισες να δημιουργήσεις ενοχές στους nitro αυτού του ντουνιά, που αντί να αγοράζουν full price κάθε παιχνίδι που τους γυάλισε ή προέρχεται από τίμια χέρια (κάτι που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αντιληφθούν μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, στις 40 μέρες καίγονται), περιμένουν 1+ χρόνο για να το πάρουν κοψοχρονιά. Συνεπώς δεν είναι tru gamers, αλλά παράσιτα που ρουφάνε τον ιδρώτα των σπανιόλων του Blasphemous και μετά έχουν και το θράσος να εκφέρουν γνώμη. Αιδώς, Αργείοι.

Μετά το πήγες σε διαχωρισμό καλών-κακών devs, που όπως πολύ σωστά σου υπέδειξε ο Admiral είναι μια παντελώς ρευστή κατάσταση με πρόσφατο παράδειγμα την CDPR (και παλιότερα την BioWare ή τη Blizzard) καθώς κι ένα σωρό μικρά και μεγάλα στούντιο που μπορούν άνετα να αλλάξουν "στρατόπεδο" παιχνίδι το παιχνίδι. Για να μην πούμε ότι πολλοί από αυτούς τους αδελφούς, μερακλήδες devs δουλεύουν σε κολοσσούς όπως η CDPR, η Ubi, η Rockstar, κι η Naughty Dog. Αλλά ποιος τους μαμάει αυτούς, ας έφευγαν να κάνουν indie studio των 7 ατόμων, αν ήθελαν τον τίμιο παρά μου και τον θαυμασμό μου.

Εγώ ξαναλέω ότι καλό θα ήταν να πάψουμε να κάνουμε τον νταβατζή στο πορτοφόλι του κάθε nitro και να πράττουμε όπως μας προστάζει η συνείδηση και η καύλα μας τη δεδομένη στιγμή. Προσωπικά έχω δώσει 160 ευρώ σε μια καμπάνια Kickstarter κι άλλα τόσα για Collector's που ποθούσα. Στον αντίποδα, έχω αρπάξει κάμποσα bundles με παιχνιδάκια που είχα ψηλά στην wishlist και κατέληξα να παίζω για μήνες έχοντας ξοδέψει 5 ευρώ. Ούτε για το ένα θα απολογηθώ, ούτε για το άλλο.
 
Last edited:

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,659
Μια πρακτική που αντιπαθώ ιδιαίτερα βέβαια, είναι οι 'γκρινιάρηδες έξω από το χορό'. Τουτέστιν, κάποιος βαυκαλίζεται πως είναι λάτρης των point and click adventure games και όλο παραπονιέται πως 'δεν τα βγάζουν πια όπως παλιά'. Κυκλοφορεί το ΕΠΟΣ Wet Dreams Dry Twice και αντί να το αγοράσει με τα τσαρούχια Day 1, περιμένει να το πάρει στο 1Ε, εξακολουθώντας να γκρινιάζει
Απολύτως σύμφωνος 100%. Αν έχεις καψούρα για το είδος και έχεις διαβασει έστω και δύο review (να πούμε never preorder στο ιδεατό σενάριο), τότε ναι αγοράζεις 100% τιμουλα Day One. Αν πάλι γουστάρεις αλλά δεν είναι προτεραιότητα, αγοράζεις όταν έρθει η ώρα να το παίξεις. Δεν αυξάνεις και το backlog (πάντα σε ιδεατά σενάρια).
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
@Brother Bruce Το DD πλάκα πλάκα, το είχα πάρει από τον πειρατή της γειτονιάς, ένα καταπληκτικό Κυψελο-λαμόγιο, δευτεροξάδερφο του Λάρι, τω καιρώ εκείνω. Το ψιλοσυμπάθησα αλλά δεν τρελάθηκα. Χρόνια αργότερα, διόρθωσα το κακό με αγορά στο GoG [APODEIKSOULA.JPG]. Αν και συμπαθές, δεν είναι το παιχνίδι εκείνο (μαζί με το BG3 DD3) που θα με τραβήξει ή θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα αν δεν βγει και ποτέ επόμενο.

Αναγνωρίζω πανταλονάτα πως η αντιπάθειά μου για τη χρόνια μίρλα παντός καιρού του Νίτρο, με οδήγησε σε υπεργενικευμένη βαλλιστική επίθεση. Τη χάρηκα. Ο φορουμικός πούλη μέσα μου τσουτσούρισε.

Μια ένσταση όμως, στην οποία είμαι κάθετος, γιατί υπήρξα και 'γω 'αυτός ο μαλάκας'. Η νοοτροπία 'Σιγά μωρέ, από μένα περιμένουν, το καλό πάντα θα σταθεί.' είναι αποπαίδι του βαθιού ΠΑΣΟΚ. Η αιτία του προβλήματος. Πιστεύω ακράδαντα στον Καζαντζακικό ζυγό :

'Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.'


Πες με λοξό, μα αυτό νιώθω πως είναι το σωστό.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Εγω δεν εχω αποδειξεις αγορας παιχνιδιων, γιατι δεν αγοραζω, τους τα βουταω. Αλλα δεν φταιω εγω, οι υπευθυνοι του σαιτ φταινε. Ας ελεγαν απο την αρχη , οτι για να γινεις μελος πρεπει να δειξεις αποδειξη αγορας βιδεοπαιγνιου. Τωρα ειναι αργα . Μονο αν ξαναρθει ο Savourogama ο Ινδος προγραμματιστης και αναμορφωσει το σαιτ μπορει να γινει κατι. Hu!
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
(Ελιόν είμαστε έτοιμοι ρε, ρίξε Φορουμάρα 5.0 : VIP Edition. Όποιος δεν ανεβάσει ζιπάκι με αποδείξεις πάνω από 25MB (σε TXT) ένα πόστ το μήνα στο Proletariat Hall ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.)
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
βαθιού ΠΑΣΟΚ.
δεν μου ηθελες το ΠΑΣΟΚ εεεεεε? Δεν ηθελες Κουτσογιωργα, Μακη, και Ακη, εεεεεε? Παρε τωρα covit βολεψου. Αυτη ειναι η τιμωρια μας που διωξαμε το ΠΑΣΟΚ και φεραμε το ΚΙΝΑΛ
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Αναγνωρίζω πανταλονάτα πως η αντιπάθειά μου για τη χρόνια μίρλα παντός καιρού του Νίτρο,

Πού την ξέρεις εσύ τη χρόνια μίρλα του Νίτρο, stranger?

Ίσως επανέλθω αργότερα για να σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος σε όλα*. Αλλά επειδή εδώ μιλάμε με ντοκουμέντα, πρέπει να ψάχνω links θαμμένα στα βάθη του rpgcodex και φοβάμαι βαριέμαι. Οπότε ίσως να σε αφήσω ευτυχή στην πλάνη σου.

*
Σχεδόν σε όλα. Για το ΠΑΣΟΚ έχεις δίκιο.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543
κοιτα, νομποντι, εγω καταλαβα οτι το τραβας και λιγο σε κλικμπειτ και σε τρολαρισμα το θεμα, γιατι το θεωρησα ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα εννοει ολ αυτα καποιος που εγραφε δω μεσα απ την αρχη και γνωριζουμε τις αποψεις του.

γουσταρω καζαντζακη τρελλα. στηριζω.
να τον σωσεις τον κοσμο. οταν το κρινεις εσυ ομως, οταν εισαι συ ετοιμος, οχι την πρωτη μερα με το ζορι.

εχω κι αλλη ερωτηση γιατι σε βρισκω too large. αυτα που λες για μερακληδες και σωσιμο ισχυουν γενικως? δηλαδη νιωθεις την αναγκη να σωσεις μονο τον βλασφέμους (μα τι διαλο ειν αυτο πχιά? με καταφερατε, θα γκουγκλαρω μετα) ή ολους τους ντεβς? εννοω μηπως πρεπει να τα χωσουμε σε ΟΛΑ τα ιντι που βγαινουν καθημερινα για να μην νιωθουμε τυψεις μετα που φαλιρισανε ή μονο σ αυτα που μας αρεσουν??

επισης: "το καλο παντα θα σταθει", δεν εχει σχεση με το πασοκ, ουτε το βαθυ, ουτε το ρηχο. ειναι αποψαρα ζωης. νταξει, καταλαβαινω οτι σε πληγωσε που η ποστπανκινταστριαλ μπαντα σου δεν εκαμε ποτέ headlining στο γκλαστονμπερι, αλλά τι να κανουμε τωρα? οποιος δεν το βανει κατω και αξιζει, θα την βρει την στιγμη του.


εντιτ: τι εγινε?? τσουζει η πασοκαρα? τσουζει και βαραμε ολοι???
δεν πειραζει. το πασοκ το σωστο το ορθοδοξο, το αντρεικό, ειν εδω, ενωμενο δυνατο. στην φυσικη του συνεχεια. που δεν ειναι το κινάλι.
(ΞΑΝΑ)ΕΡΧΟΜΑCΤΕ.
pasok3.png



α, επισης, δε μου φαινεται γκρινιαρης ο νιτρος. αληθεια λεω. μονο με τους συριζαιους εχει ενα θεμα. κατα τ άλλα ειναι ζοχαδιασμενος με τα γυρω γυρω οπως ολοι μας.
 
Last edited:

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Όχι προς Θεών, μην το πάμε σε φάση Αρτέμη 'Στηρίζω την τέχνη, ΟΛΗ την τέχνη αδερφάκι μου' γιατί τότε η μπάλα χάνεται άσχημα.

Ο καθένας είπα, αυτό που γουστάρει, που θέλει να δει να έχει συνέχεια. Μπορεί ρε παιδί μου να μη βγει, να γουστάρουμε κάτι 20 νοματαίοι και να μην περπατήσει ποτέ. Αλλά τουλάχιστον, κοιτώντας πίσω, λες 'Ρε φίλε το έσπρωξα και δεν φτούρησε, τί να κάμουμε, φυστικάκια τώρα.'

#ΣίγουραΔενΈγινεΈτσιΜεΤουςHollowHeartUnsung #ΚαμίαΠικρία #ΈλαΡεΒασούλαΤηΛέγανε #ΧιπΑδιαφορία
 
Top Bottom