What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single-player games: Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον τους;

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Single-player games: Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον τους;

Yeap! Το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές, ζούμε πραγματικά χρυσές gaming εποχές κυρίως λόγο απίστευτης ποικιλίας τίτλων. Τόσο στις AAA παραγωγές όσο και στην (απίστευτα τεράστια ποια, και το λέω για καλό) indie "σκηνή" έχει τίτλους για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου πλέον είναι ότι δυσκολεύομαι να βρω τον χρόνο να παρακολουθήσω όλες τις κυκλοφορίες και να κάνω το απαραίτητο "ξεσκαρτάρισμα" για το ποιοι τίτλοι είναι για μένα και ποιοι όχι

Τώρα όσον αφορά τις "μόδες", ε αυτά πάντα κύκλους κάνουν, το σημαντικό είναι οι "μόδες" και οι "τάσεις" να μην φρενάρουν την δημιουργικότητα όσων δεν τις ακολουθούν, που ευτυχώς μέχρις στιγμής δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το αντίθετο θα έλεγα, η ποικιλία και οι φρέσκες ιδέες συνεχώς αυξάνονται. Καταλαβαίνω την "γκρίνια" αρκετών gamers για το πως εξελίσσονται single player τίτλοι/σειρές (η κατάρα του να κάνει εμπορική επιτυχία μια σειρά) αλλά πλέον υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα που δεν αξίζει να απογοητεύεσαι αν μια αγαπημένη σειρά άλλαξε ρώτα, κοιτάς αλλού ;)
 

m00nspell

Commoner
Joined
Jul 15, 2019
Messages
35
Καλή πάσα savatar, τώρα μπαίνει και άλλη μία μεταβλητή στην εξίσωση των single player , τα sequel , που όπως σωστά έγραψες αν δε σου αρέσει πας αλλού . Το θέμα είναι όμως ότι είναι μια ειδική περίπτωση που επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του single player franchise, παράδειγμα dawn of war (macro rts το πρώτο, micro squad το δεύτερο, λίγο απ'όλα το τρίτο) αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πληγωθεί άσχημα το franchise και μάλιστα σε strategy τίτλο που είναι σχετικά σπάνιοι πλέων.
Εμένα προσωπικά μου δημιουργήθηκε η αίσθηση στον τελευταίο κύκλο της βιομηχανίας (λανσάρισμα PS4/xbox-προ πυλών για PS5/Xbox) ότι πιο πολύ ασχολείται το playerbase με το αν απέτυχε το τάδε sequel πάρα με το αν λάνσαρε κάποιο πολύ καλό καινούργιο game / ip. Οπότε και η δεξαμενή των single player αρχίζει και δέχεται πυρά γενικότερα , χάνει hype κτλ κτλ.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Αυτό που βλέπω για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίζονται τα remake/remaster. Από τη στιγμή που είναι επιτυχημένα, βλέπε τα Resident Evil, τα Crash, τα DmC, το FF7 κ.α. οι εταιρείες θα συνεχίσουν την τακτική αυτή. Ελπίζω γενικά να επιλέγουν περισσότερο παλιά παιχνίδια που χρειάζονται φρεσκάρισμα και λιγότερο αυτά που δεν έχουν κλείσει καν 5ετία.

Επίσης θα συνεχίσουν τα Souls να αποτελούν έμπνευση για πολλούς δημιουργούς, δεν είναι δύσκολο να δει κανείς το γιατί. Τώρα αν οι απόπειρες αυτές θα είναι επιτυχημένες ή όχι είναι άλλο θέμα...
Το Elden Ring αν είναι εξαιρετικό, πιθανό να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς τόσο για τα open world όσο και τα Souls-like και έτσι να δούμε περισσότερα παιχνίδια που ενώνουν το σχεδιασμό των πρώτων (ανοιχτός χάρτης, quests κλπ) με τη φιλοσοφία των δεύτερων (απαιτητική μάχη, αινιγματικό lore κλπ).
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612


2030: όλα τα games είναι Minecraft VR
 
Top Bottom