What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Single Player RPGs

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ουπς, πρέπει να το είχα βάλει μεταξύ risen και morrowind και το έσβησα κατα λάθος όταν έκανα edit το σχόλιό μου.
Τα ΚΟΤΟR είναι πολύ καλά και ίσως να μου φαινόντουσαν ακόμα πιο εθστικά αν ήμουν φανατικός με τα Star Wars. Μη νομίζεις και τα gothic είναι love it or hate it κατάσταση (τουλάχιστον από αυτά που βλέπω). Πάντως, ο εθισμός είναι μόνο μία απλή παράμετρος, οπότε δε σημαίνει ότι κάτι τέρμα εθιστικό είναι υποχρεωτικά και το καλύτερο... Για παράδειγμα, οπως είπε και ο Northlander, το DA:O είνα πολύ εθιστικό αλλά σε σχέση με άλλα σύγχρονα rpg (witcher, new vegas, de:hr κτλ) είναι αρκετά σκαλοπάτια κάτω σε συνολική ποιότητα.
EDIT: Παύλο, FPS τα Wizardry (αν και το Arx Fatalis είναι κυρίως πνευματικός διάδοχος των Ultima Underworld)?? I am disappoint... :throw:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Στο 1ο Witcher πάντως, η μάχη φαντάζει πολύ απλοϊκή. Ουσιαστικά κάνεις κλικ την κατάλληλη στιγμή με το ποντίκι. Παρ όλα αυτά, η γενική εικόνα του παιχνιδιού είναι πολύ καλή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. BTW, τα FPS προήλθαν από τα FP RPG όπως τα Ultima Underworld, απόγονος των οποίων είναι το Arx Fatalis.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
@sith ari
Πιστευω οτι αν σου αρέσουν τα παιχνίδια της piranha bytes δύσκολα θα βρείς κάποιο αντάξιο τους να σε "ρουφήξει" τόσο πολύ στο κόσμο του. Ακόμα χειρότερα αν το πρώτο rpg που έπαιξες ήταν κάποιο απο τα 2 πρώτα gothic (είμαι παθών).
Για το αρξ φαταλις έχω να πω πολύ καλά λόγια το μόνο που δε μου άρεσε είναι μοτι έχει προοπτική μόνο σε 1ο πρόσωπο (μου αρέσει να βλέπω τον χαρακτήρα μου)
Απ'οτι είδα πάντως δεν έχεις παίξει το risen 1... κάτι που θα πρέπει να επανορθώσεις οπωσδήποτε. Είναι κατα 90% ίδιο με το gothic 2 μέχρι το μισό της διάρκειάς του. Ξεκίνα απο αυτό.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628


Adhan wrote:
EDIT: Παύλο, FPS τα Wizardry (αν και το Arx Fatalis είναι κυρίως πνευματικός διάδοχος των Ultima Underworld)?? I am disappoint... :throw:</blockquote>

Ναι, βλακεία μου. Είμαι δουλειά και κλείνω αισίως 12 ώρες. Μου ξεφευγουν μαργαριτάρια....

EDIT: Για κάποιο άκυρο λόγο είχα κατά νου μόνο το Wizardry 8 την ώρα που έγραφα, το οποίο ήταν πολύ άκυρο όπως και να έχει. :malakas: :malakas:

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Τσαζτ κίντινγκ! Είπα να δοκιμάσω τα νέα ιμότικονς. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Βασικά και μένα ο νους μου στο 8 πήγε (το μόνο που έχω παιξει) το οποίο είναι πράγματι σε first-person απεικόνιση, απλά έβαλες κι ένα S παραπάνω :cheer:

EDIT: Sith Ari, το Arx Fatalis όχι μόνο είναι αρκετά κλειστοφοβικό (ουσιαστικά ένα απέραντο μπουντρούμι είναι, ακόμα και οι πόλεις είναι χτισμένες μέσα σε σπήλαια) αλλά και απείρως ατμοσφαιρικό. Επίσης έχει ένα πρωτοποριακό σύστημα μαγείας, το οποίο θέλει λίγη προσπάθεια να το μάθεις αλλά σε ανταμοίβει. Ειδικά αν πας για κυρίως caster (στο 2ο playthrough μου είχα παίξει έναν 80% mage-20%melee warrior) μετά τα 2/3 του παιχνιδιού, εκτός λίγων εξαιρέσεων, ήταν one way trip to ownage (για όποιο άτυχο πλάσμα έβγαινε μπροστά μου :spiteful: )
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Δεν έχω παίξει τα K.O.T.O.R και Risen 2 , οπότε δεν ξέρω. Από τα υπόλοιπα που ανέφερες όλα τους, πλην του Skyrim, τα θεωρώ πολύ καλά RPG. Το Arx fatalis είναι έπος, με ένα oldschool feeling, φανταστική ατμόσφαιρα αλλά και καινοτομίες (όπως το spellcasting). Τα Gothic 1+2 είναι τεράστια παιχνίδια, το Morrowind αξίζει ένα παίξιμο οπωσδήποτε λόγο κόσμου/ατμόσφαιρας και ωραίων rpg μηχανισμών (skills, spells etc.) Το Risen είναι άξιος διάδοχος των Gothic 1+2 (ίδιοι δημιουργοί εξάλλου), ενώ θα διαφωνήσω με τους περισσότερους στα Dragon Age, τα οποία τα θεωρώ πολύ καλά games κυρίως λόγο story-telling ατμόσφαιρας και παρουσίαση χαρακτήρων, αλλά έχουν σίγουρα αρκετές αδυναμίες (π.χ. αν δεν κλείσεις τα tactict slots στους companions οι μάχες είναι παρωδία, ή η τραγική επανάληψη τοποθεσιών του 2 κ.α.) Το Skyrim δεν το άντεξα πάνω από λίγες ώρες, καρα-κλισέ σενάριο και ατμόσφαιρα, μενούς και interface απο κονσόλες και γενικά δεν μου έκανε εμένα κούκου (γούστα είναι αυτά εξάλλου). Ααα...για τα Witcher...εεε πως να το πώ εδώ μέσα και να μην με κηνηγάν? Δεν μου άρεσαν...φανταστική ατμόσφαιρα, όσο έπαιξα καλοστημένο σενάριο και χαρακτήρες...αλλά απο gameplay μου φάνηκε μονότονο (στο 1ο) και εκνευριστικά δύσχρηστο στο 2ο. Μην βαράτε συν-gamers, κάποια στιγμή θα τα ξαναδοκιμάσω. Πάντως αν θες να ξεφύγεις από το fantasy setting κάποια φάση αξίζει να παίξεις το Fallout New Vegas, το καλύτερο για μένα rpg εδώ και πολύυυυυ καιρό.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Sith_Ari wrote:
-Ιεραρχικά, για να μπορέσω να καταλάβω πώς σκέφτονται οι RPG players του forum, μπορείτε να βάλετε ιεραρχικά, (από καλύτερο προς χειρότερο ως προς τον εθισμό που προκαλούν), τους παρακάτω τίτλους; :
Gothic 1, 2, 3, K.OT.O.R 1,2, Witcher 1,2, Morrowind, Risen 1,2, Arx Fatlis, Dragon Age 1,2, Skyrim (*αν θέλετε να βάλετε και άλλο κάντε το, απλά έγραψα τίτλους που θυμήθηκα) ''</blockquote>

Χωρίς περιστροφές θα πω κι εγώ την άποψή μου,καθώς τα παιχνίδια έχουν ήδη αναλυθεί πάρα πολύ παραπάνω.

Witcher 1,Gothic 2,Witcher 2,Gothic 1,Risen 1,Morrowind,Gothic 3,KOTOR 1,Arx Fatalis,KOTOR 2,Dragon Age:Origins.Τα Risen 2,Skyrim,DA2 δεν τα έχω παίξει για να εκφέρω ασφαλή άποψη,αν και τα δύο τελευταία είναι μάλλον ότι ακριβώς περίμενα από ότι έχω ακούσει,οπότε δεν πρόκειται ούτε καν να τα δοκιμάσω.
Στην κατάταξη πάντως μέχρι το Gothic 3 οι αποστάσεις είναι πραγματικά απειροελάχιστες και δυσκολεύτηκα πολύ στην επιλογή.Είναι όλα βέβαια εξαιρετικά παιχνίδια εκτός από το DA κατά τη γνώμη μου.
Από εκεί και πέρα θέση έχουν σίγουρα τα Fallout (εκτός του 3),τα rpgs της infinity engine,τα NWN,καθώς και τα Deus Ex (επιφυλάσσομαι για το δεύτερο,καθώς δεν το έχω παίξει).Επίσης δες οπωσδήποτε τα δύο Vampire:The Masquerade,το Arcanum και το Temple of Elemental Evil.

 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602


fingon wrote:
@sith ari
Πιστευω οτι αν σου αρέσουν τα παιχνίδια της piranha bytes δύσκολα θα βρείς κάποιο αντάξιο τους να σε "ρουφήξει" τόσο πολύ στο κόσμο του. Ακόμα χειρότερα αν το πρώτο rpg που έπαιξες ήταν κάποιο απο τα 2 πρώτα gothic (είμαι παθών).
Για το αρξ φαταλις έχω να πω πολύ καλά λόγια το μόνο που δε μου άρεσε είναι μοτι έχει προοπτική μόνο σε 1ο πρόσωπο (μου αρέσει να βλέπω τον χαρακτήρα μου)
Απ'οτι είδα πάντως δεν έχεις παίξει το risen 1... κάτι που θα πρέπει να επανορθώσεις οπωσδήποτε. Είναι κατα 90% ίδιο με το gothic 2 μέχρι το μισό της διάρκειάς του. Ξεκίνα απο αυτό.</blockquote>

<u>Ακριβώς αυτό, όπως τα λες!!
</u>Από το Diablo1 (*φοβερό παρεπιπτόντως!), το επόμενο RPG που έπαιξα ήταν το Gothic1. E, αυτό ήταν!!, έφαγα τέτοιο κόλλημα με το παιχνίδι αυτό, που από εκεί και μετά όλο μου τον ελεύθερο χρόνο τον αφιέρωνα στα παιχνίδια της Pyranha byte. Ως φαν του StarWars, έπαιξα και τα Κ.Ο.Τ.Ο.R και έδεσε το γλυκό! Για χρόνια παρέμεινα κολλημμένος στις 2 αυτές σειρές και τώρα ψάχνω κάτι να απεξαρτηθώ!! (*Εκτός αν βγει Κ.Ο.Τ.Ο.R3 ή Gothic 4 -όχι το Arcania-!!).
<u>Aπό όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα από τους αγαπητούς συμφορουμίτες, αυτά που περισσότερο μου κέντρισαν το ενδιαφέρον είναι τα Arx Fatalis, Fallout New Vegas (Obsidian fanboy γαρ!!) , Risen 1 (+ pyranha bytes fanboy !) και τα Vampire: The masquerade.</u>

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Vampire: The Masquerade και Vampire: Bloodlines. Για το δεύτερο θα λιώσεις/θα κολλήσεις και θα ελπίζεις να μην φτάσεις σε game-breaking bug (όπως κι εγώ και το παράτησα). Για αυτό το λόγο ψάξε και κατέβασε όλα τα community patches.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Βασικά και τα δύο Vampire είναι The Masquerade.Το πρώτο με υπότιτλο Redemption και το δεύτερο με υπότιτλο Bloodlines.Το λέω απλά για να μην μπερδευτεί ο Sith_Ari.
 

amatyultar

Commoner
Joined
Jan 3, 2013
Messages
9
Σόρρυ που γυρνάω δυο σελίδες πίσω αλλά δεν είχα μπει για λίγες μέρες. Όσον αφορά το DA2 (spoilers):

Σίγουρα είναι κατώτερο του πρώτου αλλά εγώ επίσης πέρασα καλά. Μάλλον είναι θέμα γούστου γιατί πολλά αρνητικά που λέτε εγώ τα βρίσκω θετικά.
- Το copy-paste των dungeons και η γενική διάρκεια του παιχνιδιού (ειδικά χωρίς τα dlcs) ήταν όντως στα αρνητικά, ειδικά αν έχεις παίξει το πρώτο μαζί με το Origins. Περιμένεις μεγαλύτερο παιχνίδι απ' το πρώτο και σε απογοητεύει.
- Το friendly fire εμένα δε με χαλάει. Στο πρώτο ας πούμε δεν χρησιμοποιούσα ποτέ fireballs γιατί είναι σπασαρχίδικο να προσέχεις πάντα μην χτυπήσεις τους δικούς σου. Eξάλλου αν το θες πιο δύσκολο/ρεαλιστικό, ανεβάζεις το difficulty.
- Το dialogue wheel στυλ Mass Effect ήταν σίγουρα στα θετικά και εδώ νομίζω θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι.
- Η πλοκή και ο Hawke προσωπικά μου άρεσαν. Σίγουρα υπήρχαν φάσεις που με χάλασαν (π.χ. πως γίνεται resolved το όλο θέμα με τους dalish στο τέλος) αλλά υπήρχαν φάσεις που μου άρεσαν πολύ και μου έχουν μείνει ακόμα (όλη η φάση με τους Qunari, η τελευταία μάχη, η φάση με τη μάνα του πρωταγωνιστή, το απίστευτα γαμάτο σκηνικό όταν ο νάνος τους έχει όλους μονόχιτους επειδή αυτός διηγείται την ιστορία). Επίσης μου άρεσαν πολύ οι χαρακτήρες, όλοι τους.

Γενικά είναι θέμα γούστου, αλλά όλοι συμφωνούμε στο ότι θέλαμε ένα μεγαλύτερο παιχνίδι με διαφορετικά dungeons. Αυτό είπαν θα το αλλάξουν στο 3ο, αλλά ποιος ξέρει γενικά τί μαλακίες θα κάνει πάλι η EA, ειδικά απ' την στιγμή που είπαν ότι θα το κάνουν σαν το Skyrim.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567


Amatyultar wrote:
- Το dialogue wheel στυλ Mass Effect ήταν σίγουρα στα θετικά και εδώ νομίζω θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι.</blockquote>

Και όμως, το μισώ θανάσιμα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Προσωπικά θεωρώ μέγιστο foul το ότι ξαφνικά αποφάσισαν πως το DA2 πρέπει να μοιάζει με τα Mass Effect.

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Αντίστοιχη αλλαγή έγινε και στο Witcher 2 όμως. Καταφανώς ανώτερο παιχνίδι φυσικά, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να επισημάνουμε μια masseffectoποίηση του Witcher 2.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Dragon Age = Mass Effect in Fantasy setting. Για αυτό ξενέρωσα τα μέγιστα. Γιατί ήθελαν να βγάλουν αρπαχτή, χρησιμοποιώντας ως marketing κόλπο το όνομα του τιτανοτεράστιου Baldur's Gate.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Για να είμαστε δίκαιοι ξεκίνησε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά δεν συνέχισε για να γίνει όσα θα μπορούσε να ήταν. Όμως παρόλαυτα ήταν αξιόλογη προσπάθεια το 2.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Το Masquerade δε μου άρεσε τόσο, είχα την εντύπωση πως απλά είναι το ένα dungeon μετά το άλλο. Το έπαιξα όμως, έφτασα και <span class="bbcode_spoiler">στη σημερινή εποχή</span> αλλά σε κάποια φάση μου έκανε corrupt και τα 3(!) save files, :smash: και από τότε δεν το ξανάγγιξα. To Βloodlines μου κόλλαγε στο ταξί, δεν με πήγαινε στην επόμενη περιοχή. Κρίμα, και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μου άρεσε, ήταν δύσκολο RPG, δεν είχε Quest Marks, είχε σημεία που μπορούσες να πεθάνεις πανεύκολα αν την έβλεπες Rambo, και έχει και ένα γαμάτο ξενοδοχείο. Αλλά με τον ταρίφα :malakas: δεν έβγαλα άκρη, και πάει και αυτό, το παράτησα. Patchαρισμένο, θα προσθέσω, ότι πιο πρόσφατο υπήρχε. :throw: :cry:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Τα ανεπίσημα patch τα πέρασες...?
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569


Hellion wrote:


Amatyultar wrote:
- Το dialogue wheel στυλ Mass Effect ήταν σίγουρα στα θετικά και εδώ νομίζω θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι.</blockquote>

Και όμως, το μισώ θανάσιμα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Προσωπικά θεωρώ μέγιστο foul το ότι ξαφνικά αποφάσισαν πως το DA2 πρέπει να μοιάζει με τα Mass Effect.</blockquote>
συμφωνω απολυτα, γιατι δηλαδη να μου εχει την φατσουλα, για το τι συναισθημα βγαζει?
Ετσι κατελυξα να διαλεγω συνεχει την αστεια ή την 'διαμντενια' απαντηση χωρις να πολυκοιταω.

Αυτο που μου αρεσε στο Οριτζινς ηταν οτι μεσα στις επιλογες διαλογου υπηρχε σιγουρα η επιλογη που σκεφτηκες εσυ οταν ακουες την κατασταση. Δεν υπηρχε αυτο στο 2, δεν υπηρχε τοσο roleplay.

Eπισης η ιστορια σε γεμιζει κενα, οπως τι παιζει με την νεκρη του μανα ή νομιζεις οτι οι Κουναρι εχουν καπιο βαθυτερο λογο που καθονται εκει και μετα εξελισεται σε μια χαζοαναστατωση που καταλιγει σε σφαγη.
Επισης τι εγινε ο αδερφος του νανου, τι ηταν αυτο που βρηκαν στα deaproads?

γενικα το παιχνιδι ειναι αυτο :starwars: :popcorn: :malakas: :pope: :throw:



 

amatyultar

Commoner
Joined
Jan 3, 2013
Messages
9
Μα ο διάλογος είναι ακριβώς όπως το πρώτο, απλά σε wheel, δεν έχει διαφορά. Απλά τώρα ξέρεις με τις φατσούλες τί επιλέγεις. Επίσης για μένα που θέλω να το παίζω καλούλης δεν ήταν πάντα εύκολο να επιλέξω την καλή επιλογή και πολλές φορές διάλεξα την ειρωνική ή την κακιά απάντηση.
Απαντήσεις στον Kingslayer:
<span class="bbcode_spoiler">1. Δεν παίζει τίποτα με τη νεκρή του μάνα. Πέθανε.
2. Οι Κουνάρι έχουν λόγους να μείνουν εκεί. Εκτός από το να κατακτήσουν κάποια στιγμή την Kirkwall γιατί έχουν επεκτατική φιλοσοφία, ο Arishok τους έχει ατιμαστεί γιατί η Isabela τους έκλεψε ένα ιερό βιβλίο και δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω μέχρι να το βρουν.
3. To είδωλο που βρήκαν στα deep roads ήταν καθαρό lyrium και είχε αυτήν την επιρροή. Τρέλανε τον αδερφό του Varric και ένα απλό κομμάτι του έκανε την έπαυλη να συμπεριφέρεται σαν στοιχειωμένη.

Το μόνο που με χάλασε ήταν η ανούσια σφαγή των Dalish στο companion quest της Merrill.</span>
 
Top Bottom