Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Πρόοδος των ερχόμενων patches.

8n5pltxuv0h51.png


To 3.11 θα βγει λογικά σε κάνα μήνα, το 3.12 από Δεκέμβρη.

Προς το παρόν διέθεσαν προς αγορά το Esperia Talon, οπότε οι προτεραιότητές τους είναι ακόμα στο σωστό σημείο.
 

Tι δεν καταλαβαίνετε;
 
Το Game Development από καταβολής κόσμου πάει κάπως έτσι:

-Δημιουργός του πρότζεκτ: "Θέλω το game των ονείρων μου να έχει το Χ και Ψ και Ω feature!"
-Λοιπή δημιουργική ομάδα/εκδότες: "Το Χ και Ψ είναι υπερβολικά χρονοβόρα και κοστοβόρα, θα τα υλοποιήσουμε στοιχειωδώς και ριζικά τροποποιημένα, αλλά θα εστιάσουμε σχεδόν αποκλειστικά στο Ω".


Το Development του Star Citizen πάει κάπως έτσι:

-Chris Roberts: "Θέλω το game των ονείρων μου να έχει το Χ και Ψ και Ω feature!"
-Δημιουργική ομάδα/εκδότες: "ΟΚ"
-Chris Roberts, 2 χρόνια μετά: "Α, εν τέλει θέλω και το Α και Β feature!"
-Δημιουργική ομάδα/εκδότες (βλέποντας τα kickstarter funds να πλησιάζουν τα 150 εκατομμύρια): "ΕΓΙΝΕ"
-Chris Roberts, άλλα 2 χρόνια μετά: "Λοιπόν μάγκες πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε και το Γ-Δ-Ε feature!"
-Δημιουργική ομάδα/εκδότες (βλέποντας τα kickstarter funds να πλησιάζουν τα 250 εκατομμύρια): "ΠΡΟΦΑΝΩΣ, MY DUDE"

Του αναγνωρίζω βέβαια το ότι θέλει να φτιάξει "το game των ονείρων του" δίχως συμβιβασμούς, παίζει να είναι η παγκόσμια πρώτη που θα γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά...10ετία, και λίγο είναι.
 
Eντάξει την δεκαετία την έχει χτυπήσει πιθανότατα ήδη κι ας λέει δεν θα πάρει δεκαετίες το πρότζεκτ. Στα 8 χρόνια από την ανακοίνωση είμαστε ήδη, στα 7 από το πρώτο μόντουλ, στα 6 από το πρώτο αναμενόμενο φουλ ρηλήζ. Και ποιος ξέρει πόσο πριν το δουλεύανε. Αν και χρησιμοποίησε πληθυντικό, οπότε το μίνιμουμ είναι δύο δεκαετίες. Μη τον βγάλουμε και ψεύτη τον άνθρωπο.
 
To πρόβλημα στο Star Citizen δεν είναι μόνο το feature creep αλλά και το γεγονός ότι αναιρεί όλη τη δημιουργική διαδικασία μέχρι εκείνην τη στιγμή, επειδή θέλει το Χ στοιχείο να είναι έχει την Φ-λεπτομέρεια. Πράγμα που αντλεί πόρους πίσω-μπρος-πάνω-κάτω.
 
Είναι μέχρι να σταματήσει να έρχεται το χρήμα και παράλληλα να έχει γιγαντωθεί τόσο το πρότζεκτ που δεν θα είναι ρεαλιστική η ολοκλήρωσή του από όπου και να το πιάσεις, οπότε θα σκάσει όμορφα κι ωραία σαν μια φούσκα.
 
Διάβαζα για τη συνάντηση που είχε ο Αλαφούζος με τον (δε λεω όνομα, φοβάμαι) για το γήπεδο τού Παναθηναϊκού και καλά.
Θυμήθηκα και τις χθεσινές δηλώσεις τού Μπακογιάννη, που δήλωσε πως θα κανει δηλώσεις όταν θα είναι έτοιμος για δηλώσεις.
Και λέω εγώ τώρα, μήπως το "γήπεδο Παναθηναϊκού" να πάρει περήφανα θέση δίπλα στο "ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης" και το star citizen? Και μάλλον πολύ το αργήσαμε αν σκεφτούμε ότι είναι στο development 30 χρόνια τώρα.
 
ακόμα το φτιάχνουν αυτό; εγώ περιμένω το release :p
 
Πάντως οπότε μου λέει κάποιος για κάποια αγορά μου ότι έδωσα τσάμπα λεφτά, γελάω από μέσα σκεπτομενος το 50αρικο που είχα δώσει για ένα από τα packages του παιχνιδιού εκεί το μακρινό 2013 :p
 
Το παιχνίδι γιόρτασε τα 8 χρόνια. Κρίνοντας απ'όσα έχουν φτιάξει μέχρι τώρα και τα νέα ελπιδοφόρα νέα για το Squadrons 42 εκεί στην Cloud Imperium Games δεν κάνουν crunch. Βέβαια και με βάση τα όσα έδειχνε το ντοκυμαντέρ που είχα βάλει πριν λίγο καιρό οριακά ασχολούνται και με το game development.

:frak:
 
mismanagement το ενα mismanagement και το αλλο. οι δε τρέχουν και δεν φτανουν να προλαβουν release date οι δε στο τέλος θα ξηλώνουν κομματια μπας και το κυκλοφορήσουν ποτε. οσο ερχονται τα μυρια ο χρηστακος θα προσπαθει να φτιαξει το game των ονείρων του. καλο σαν ιδεα αδυνατο να πραγματοποιηθει πληρος και ίσως καταλληξει να τρέχει και να μη φτανει η να ξηλώνει πραγματα που υποσχεθηκε ότι θα δωσει.
 
Star Citizen has raised an astonishing $314m from nearly three million people since launching as a crowdfunded project in 2012, and the money continues to roll in: according to the official website, Star Citizen generated over $3m in September. Drilling down further, $236,775 was made just yesterday, 9th October.
Στο 1 billion θα τα βγάλει τα γκεημς




:ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Last edited:
To 2010 ξεκίνησε το preproduction - 10 χρόνια αργότερα, όχι δεν έχει βασικά gameplay loop το παιχνίδι, απλά να θες την πρώτη φορά που ξεκινας το παιχνίδι, να πας από το γαμημένο σημείο που κανεις spawn στην αποβάθρα που έχεις το πλοίο σου χρειάζεσαι ακόμα κανονικό youtube tutorial. Ούτε καν το Squadron 42 δε μπορει να βγάλει ο Κοσκωτάς του game development. Τι περιμένει διάολε, να πέσει ο Αγιατολάχ από την εξουσία, να καθοριστεί η ελληνοτουρκική ΑΟΖ ή να γίνει η σήραγγα Ελσίνκι-Τάλιν πρώτα;
 
Όταν φτάσει το billion....



4 χρόνια αργότερα και είναι ακόμα σε alpha
 
Back
Top