Στατιστικά

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τον Μάρτιο έχουμε νέο ιστορικό υψηλό στο 2.33%. Έχει ενδιαφέρον ότι η άνοδος αφορά γενικά το λίνουξ (το SteamOS δεν αυξάνει τα ποσοστά του μέσα στο λίνουξ). Και έχουμε ταυτόχρονη εμφάνιση όλων τών διανομών που έχουν εμφανιστεί ως τώρα να ξεφεύγουν από το "other"

steamlinuxstats2503.png

Και για τα windows 11 είναι σημαντικός μήνας με
Windows 11 64 bit 55.34% +11.24%
Αλλά συνολικά τα windows πέφτουν κατά 1.48%

Last edited:
Καινούργιο ιστορικό υψηλό στο 2.69%. Νέα διανομή που κάνει την εμφάνισή της το CachyOS

Το έχω δει και εγώ να αναφέρεται σε αρκετά videos. Γιατί έχει ρεύμα;

Arch based distro, έχει ρεύμα γιατί υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις μέσα από τον optimized kernel και packages που προσφέρει.

ΕΔΙΤ: Που πήγε το fedora από τα statistics ωρέ? καταραμένοι distro hoppers :p:p:ROFLMAO:

To Manjaro προσπαθεί (όχι πολύ επιτυχημένα) να είναι Mint. Το EndeavourOS στο άλλο άκρο κάνει όσο γίνεται λιγότερα και απλά προσφέρει τα στοιχειώδες για να θεωρείται «εύκολο». Το CachyOS φαίνεται χτύπησε λιγάκι φλέβα χρυσού κάνοντας το κάτι παραπάνω αλλά αποφεύγοντας να είναι Manjaro και επίσης αποφεύγοντας να είναι χαοτικό σαν το Garuda.

Όλα που ανέφερα εκτός τού Mint είναι Arch-based που δικαιολογημένα κατά μένα είναι πολύ δημοφιλή κατηγορία όπως φαίνεται και στα στατιστικά στο Steam.

Η χρήση "optimized" πυρήνα και άλλων πακέτων ανεξαρτήτως αν τελικά έχει πραγματικό αποτέλεσμα ή όχι το οφέλησε πάρα πολύ γιατί πολλοί που κάνανε benchmarks δοκιμάζανε για να δούνε αν έχει διαφορά. Αυτό το έκανε γνωστό και είναι σε δυνατή ανοδική πορεία γιατί ο κόσμος φέρνει κόσμο.

Τελικά έριξα μια ματιά και φαίνεται πραγματικά σοβαρή διανομή και όχι μόνο επειδή κατάφερε να μπει στα στατιστικά στο steam. Έχω ξαναπεί ότι τα στατιστικά στο steam τα θεωρώ «σκληρά» δεδομένα γιατί σημαίνει ότι πράγματι έχει πολύ κόσμο και όχι σχετικά λίγους που κάνουν πολύ θόρυβο που θα μπορούσαν να ερμηνετούν άλλες πηγές.

Οπότε εγώ θα έλεγα, δοκίμασέ την εσύ και πες μας γνώμη!

υ πήγε το fedora από τα statistics ωρέ? καταραμένοι distro hoppers
Το fedora δεν θυμάμαι ποτέ να είχε μπει στα στατιστικά, κάτι που μού φαίνεται περίεργο γιατί χωρίς αμφιβολία είναι η δημοφιλέστερη διανομή που δεν βασίζεται ούτε σε Debian/Ubuntu ούτε σε Arch.

Το fedora δεν θυμάμαι ποτέ να είχε μπει στα στατιστικά, κάτι που μού φαίνεται περίεργο γιατί χωρίς αμφιβολία είναι η δημοφιλέστερη διανομή που δεν βασίζεται ούτε σε Debian/Ubuntu ούτε σε Arch.

Νομίζω το είχα δει σε κάποια φάση στα steam statistics, χωρίς να είμαι και 100% σιγουρος. Όπως και να χει, εννοείται πως αστειεύομαι. Όποια διανομή βολέψει το καθένα. Εμένα με βόλεψε 3+ χρόνια το fedora, οπότε έμεινα εκεί.

5 διανομές μετά, ακόμα δεν έχω καταλάβει προς τι το fragmentation :p

Back