Steam Deck και λοιπά PC handhelds

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Μια πολύ πεινασμένη αλεπού περπατούσε ψάχνοντας να βρει κάτι να φάει κι έτσι έφτασε σε ένα αμπέλι γεμάτο ζουμερά σταφύλια. Τα σταφύλια φαινόταν πεντανόστιμα αλλά κρεμόταν από τα κλαδιά και τα κλαδιά ήταν ψηλά.

Στην προσπάθειά της να αρπάξει τους ζουμερούς καρπούς η αλεπού προσπάθησε να τους φτάσει πηδώντας. Πηδούσε και προσπαθούσε, πηδούσε και προσπαθούσε για πολύ ώρα, αλλά δεν κατάφερνε να τα φτάσει, παρ’ όλες τις προσπάθειες…

Όταν μετά από ώρα κουρασμένη από την προσπάθεια κατάλαβε ότι δε θα τα φτάσει κούνησε το κεφάλι και είπε στον εαυτό της: «Εντάξει δεν πειράζει… Τα σταφύλια άλλωστε φαίνονται ξινά δε θα ‘ναι και τόσο νόστιμα…»

Πιθανότατα έχει βάλει αυτόν τον τίτλο για κλικμπέϊτ, και το πληρώνει σε dislikes που δεν τού αξίζουν σε αυτόν τον βαθμό γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον.

ήθελα να το σχολιάσω και το ξέχασα στο 13:00 λέει για τις microsd όπου ενώ έχεις τις ίδιες ταχύτητες το Steam Deck είναι πολύ καλύτερο. Αυτό δεν λέγεται συχνά και όσοι δεν το δοκιμάζουν στο Steam Deck μένουν με την εντύπωση ότι είναι χειρότερο από ό,τι πραγματικά είναι. Πιστεύω απόλυτα ότι έχει να κάνει με το SteamOS/Linux. Οπωσδήποτε σύμφωνα και με την γενική δική μου εμπειρία το σύστημα αρχείων στο λίνουξ απλά είναι πολύ καλύτερο. Αυτός είναι σίγουρα ο ένας λόγος και έχει σημασία. Ο άλλος λόγος είναι ότι τo proton, τα compat data και το shader cache στο SteamOS από προεπιλογή βρίσκονται στον εσωτερικό δίσκο και όχι στην κάρτα. Αυτά έχουν σημασία για τις επιδόσεις ενώ από την κάρτα έχεις απλά τα δεδομένα τού παιχνιδιού τα οποία απλά τα φορτώνεις και γενικά δεν παίζουν ρόλο στις επιδόσεις.

Το θέμα είναι ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για το SteamOS που δεν αναφέρεται συχνά. Το ROG είναι ακόμα πιο τραγικό καθώς κυριολεκτικά καίει τις κάρτες καταστρέφοντάς τις.

Το σημαντικό είναι ότι έχει αλλάξει στάση ο κόσμος. Ενώ παλιά δεχόταν πλήρως αυτά τα επιχειρήματα τώρα πολλοί περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι είναι παπάτζες.

Το σημαντικό είναι ότι έχει αλλάξει στάση ο κόσμος. Ενώ παλιά δεχόταν πλήρως αυτά τα επιχειρήματα τώρα πολλοί περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι είναι παπάτζες.

Για του λόγου το αληθές:

Για του λόγου το αληθές:
Πάντως έχει την απαίτηση να έχει Χ χρήστες στο λίνουξ αλλά μακ υποστηρίζει και το λίνουξ φέτος πέρασε το μακ σε "gamers".

Μου θυμίζει έναν άλλον που στην ερώτηση γιατί δεν βγάζει το παιχνίδι για λίνουξ μπορούσε να πει χίλιες δυο παπάντζες αλλά είπε ότι κοίταξε τα στατιστικά και το παιχνίδι (ναι το παιχνίδι που δεν πουλιόταν για λίνουξ) έχει μηδέν πωλήσεις στο λίνουξ και άρα δεν θα το βγάλει για μια πλατφόρμα που το παιχνίδι (ναι το παιχνίδι που δεν μπορείς να το αγοράσεις για λίνουξ) δεν έχει πωλήσεις.

Ένα πολύ καλό review, για το Lenovo Legion Go, Από το Rock, Paper, Shotgun:

Lenovo Legion Go review: a big handheld with bigger ideas

Τα ενδιαφέροντα σημεία του:

-- Στα Windows handhelds το πρόβλημα εξακολουθεί, να είναι τα ίδια τα Windows!!!

-- Η μεγαλύτερη ισχύ του επεξεργαστή, δεν είναι και αυτή αρκετή, για να τρέξει games που δεν μπορεί, να τρέξει το Deck!!!!!

Από τα reviews, που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής, η Lenovo μάλλον έφτιαξε netbook/mini-pc/chromeOS replacement, που μπορεί να γίνει και handheld!!!! Δηλαδή η αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή της Valve (handheld που μπορεί να γίνει και netbook/desktop replacement).

Αναρωτιέμαι, πως θα πήγαιναν Rog/Legion Go, πάνω σε Linux!!!!

ένας λόγος που η Valve έκανε την αναβάθμιση ήταν για να μειώσει το κόστος. Είχα δει από άλλη αναφορά πάνω στην μητρική για το OLED vs LCD ότι όλες οι παπαρίτσες που έχει το LCD κάνουν το OLED φθηνότερο (η οθόνη βέβαια έχει μεγαλύτερο κόστος οπότε θα είχε ενδιαφέρον να βρεθεί η συνολική διαφορά αλλά σίγουρα για τα $549 που πουλάει το OLED έχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους σε σχέση με τα $399 που πουλάει το LCD . Αλλά φαίνεται ότι και η εξοικονόμηση sephiroth vs aerith είναι μεγαλύτερη από όσο θα είχε κανείς υποθέσει.

Last edited:
Καλά βασικά θα μπορούσαν να το δίνουν και κόστος και πάλι να χέζονταν στα λεφτά από τις πωλήσεις του store όπως κάνουν οι κονσολοεταιρίες, αλλά φαντάζομαι δεν θέλουν να πνίξουν τον ανταγωνισμό, αλλά να δώσουν μια συσκευή blueprint για να βγάλουν οι κατασκευαστές τα δικά τους.

Έκανα ένα γρήγορο σκρολάρισμα, είδα Yakuza, εγκρίνεται. 👌

Ένα βιντεάκι, για το πόσο καλό είναι το optimisation του Deck, στα 10/15W:

Θα πρέπει να θυμηθούμε και τα ευρήματα νομίζω τού Phawx που είχε βρει ότι τα TDP δεν είναι πολύ καλό για τον υπολογισμό τής ενεργειακής απόδοσης και ιδιαίτερα αδικεί το SD OLED.

Αναρωτιέμαι, πως θα πήγαιναν Rog/Legion Go, πάνω σε Linux!!!!

Σε ένα Χριστουγεννιάτικο κρεσέντο αυτοαναφορικότητας, απαντάω στον εαυτό μου:

Επίσης, τα παρακάτω για το Legion:

Κοστίζει βεβαια 800€ οπότε θα πρέπει κάποιος να τα ζυγίσει αν τον συμφέρει να τα δώσει ή να πάρει λάπτοπ ή να βάλει άλλα 200 κ να πάρει καλό πισί.

Κοστίζει βεβαια 800€ οπότε θα πρέπει κάποιος να τα ζυγίσει αν τον συμφέρει να τα δώσει ή να πάρει λάπτοπ ή να βάλει άλλα 200 κ να πάρει καλό πισί.

Όντως!! Αλλά καλό είναι να υπάρχει και αυτή η επιλογή!!! Μεταξύ Legion και 1 ΤΒ Deck Oled είμαι!!!

Στις μέρες μας καλό PC με €1000? Εννοείς μεταχειρισμένο?

Το Legion Go επίσης μου φαίνεται γκουμούτσα, handheld μεν εξ ορισμού αλλά πολύ οριακά θα το θεωρούσα φορητό.

Στις μέρες μας καλό PC με €1000? Εννοείς μεταχειρισμένο?

Το Legion Go επίσης μου φαίνεται γκουμούτσα, handheld μεν εξ ορισμού αλλά πολύ οριακά θα το θεωρούσα φορητό.
καλό PC είναι σχετικό, 4Κ ultra? όχι, 1080p high 60fps? Άνετα.

Νομίζω ότι η ιδανική τιμή για τέτοιου είδους συσκευές είναι μέχρι 600€. Από εκεί και πάνω αρχίζεις να βρίσκεις laptops με discreet κάρτες γραφικών που ενδεχομένως να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε απόλυτους αριθμούς. Αν και είναι συζητήσιμο κατά πόσον η συνολική εμπειρία του gaming θα ήταν καλύτερη σε ένα κανονικό laptop σε σχέση με ένα handheld.

Back