What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Steam - O ναός του Γκέιμπ

Joined
Nov 26, 2012
Messages
7,199
το οποίο δεν μου το έβγαζε με τίποτα γιατί επιμένει το steam΄οτι περιέχει tags που έχω κρύψει και συγκεκριμένα anime... οκ Gaben...
Τις πλοκαμοχοντρές ήθελα να αποφύγω.
 
Joined
Dec 8, 2018
Messages
15
Κατ' αρχήν ελπίζω ό,τι γράφω παρακάτω να είναι στο σωστό thread.
Ανοίγοντας χτες το Steam είδα την παρακάτω ειδοποίηση:
Overfall
Your recent Product code activation has been revoked due to a problem processing payment for this item. The games associated with this product code can no longer be played as a result. This could be due a problem with the payment methods you used to acquire this item from a third-party seller; or a problem with how the third-party seller acquired the Product code
Το θέμα είναι ότι δεν απέκτησα το κλειδί του προϊόντος από κάποια περίεργο κλειδάδικο, αλλά από ένα bundle του Fanatical πάνω από 2 χρόνια πριν, που το θεωρώ αξιόπιστo. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω βρήκα την εξήγηση εδώ Overfall has been removed from some Steam libraries due to alleged scam. Οι developers θεώρησαν ότι έπεσαν θύμα απάτης και ανακάλεσαν 30000 κλειδιά, τα οποία όμως δεν είχαν καταλήξει μόνο στην grey market, αλλά και στο Fanatical που θεωρείται legitimate.
Προσωπικά δεν με πειράζει τόσο που αφαιρέθηκε το παιχνίδι. Δεν γνώριζα καν ότι το είχα, ήταν σε ένα bundle από το οποίο ήθελα κάποιο άλλο παιχνίδι. Γενικά για προσωπικούς λόγους στο Steam έχω μόνο παιχνίδια από bundles για περιστασιακό σαβουροgaming. Για τα full price προτιμώ το GOG. Εκείνο που με πειράζει περισσότερο είναι να κατηγορούμαι εμμέσως ότι ψωνίζω από την grey market και γι' αυτό τώρα που ήπια καφέ ξεκινώ να γραφω στο support του steam και του fanatical απαιτώντας τους συγγνώμη που με έκαναν να νιώσω τόσο άσχημα. Θα σας ενημερώσω εάν λάβω απάντηση.
Επίσης με ενοχλεί το αίσθημα αβεβαιότητος που περιβάλλει, πιο έντονα πια, την ύπαρξη μιας συλλογής παιχνιδιών στο steam. Όσοι έχουν δαπανήσει μεγάλα ποσά σίγουρα έχουν το άγχος ότι θα τα χάσουν εάν το κατάστημα κλείσει, Κάποιοι ίσως το έχουν βιώσει με το Desura. Τώρα προστίθεται και το άγχος ότι και ένας developer μπορεί να θυμηθεί 2 χρόνια μετά να ανακαλέσει κάποια κλειδια.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
5,880
Απλά έκανε επική μλκ ο ντεβέλοπερ κι ανακάλεσε όλα τα κλειδιά, επειδή παίχτηκε θέμα σκαμ με μερίδα κλειδιών που δεν είχε το παραμικρό να κάνει με το φανάτικαλ. Συγχαρητήρια σε όποιον πήρε την απόφαση να ακυρώσουν ότι κλειδί υπήρχε εκεί έξω.

 
Joined
Dec 8, 2018
Messages
15
Το Fanatical πράγματι δεν είχε να κάνει το παραμικρό. Απλά πιστεύω ότι o developer θα έπρεπε πρώτα να έρθει σε επαφή με το Fanatical εφόσον ήταν γνωστό ότι το παιχνίδι τους είχε δοθεί σε bundle και όχι να ισχυρίζονται ότι δεν το ήξεραν και ότι το έμαθαν από το forum του steam, έχοντας αφήσει προς στιγμή να εννοηθεί ότι το Fanatical δεν είναι legitimate και ότι οι αγοραστές έκαναν κάτι "γκρίζο".
Και παραμένει το πρόβλημα ότι ένα παιχνίδι που έχεις αγοράσει νόμιμα μπορεί έτσι απλά να αφαιρεθεί από τη συλλογή σου έτσι απλά, έστω και για 2 ημέρες μέχρι το Fanatical να δώσει νέα κλειδια.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
5,880
Μεμονωμένο περιστατικό από κάτι ερασιτέχνες σαν τους συγκεκριμένους, δε νομίζω να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους πολλοί. Εκτός αν αποφάσισαν να αλλάξουν επάγγελμα και θέλουν να φύγουν με ένα μπιγκ μπανγκ. Ευτυχώς που βγάζει το μήνυμα πάντως, αλλιώς δε παίζει να έπαιρνε κανείς χαμπάρι ότι συνέβη τέτοια μλκούλα που ήταν το γκέημ. Και τώρα βλέπω ότι δεν το έχουν ρηβιουμπομπάρει καν, συνήθης τακτική των στήμερς για πολύ μικρότερους, ασήμαντους ή άσχετους λόγους. Μάλλον δεν το έπαιξε κανείς ποτέ και τώρα δεν μπορούν να το κάνουν για να αφήσουν το αρνητικό ρηβιού.
 

Adhan

Ρετροπιξελούμπεν
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
10,754
Ανάκληση παιχνιδιού μου είχε γίνει μόνο σε 2 περιπτώσεις, που ήταν από το g2a, γνωστό grey market. Και είχε γίνει κάνα δυο μήνες μετά την αγορά (αυτό το 2 χρόνια που λέτε πρέπει να παίρνει το κέηκ). Φυσικά ζήτησα refund και έλαβα άμεσα, οπότε δεν έγινε κάτι.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,420
πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;

Ποιος θα πει όχι στον Gaben? Θα ρίξει μια κλωτσιά στην πόρτα του γραφείου των Phil Spencer και Jim Ryan, θα πει "αφήστε το Steam στις κονσόλες για να μην σας γ&€#&ω όλους εδώ μέσα" και θα φύγει.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,420
Το "NEVER EVER" σε δύο links:

 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,770
είναι πάντως αρκετά game του playstation που είναι κατά την γνώμη μου must για να τα παίξει κάποιος. Mιλάμε για κορυφαίους τίτλους
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,420
είναι πάντως αρκετά game του playstation που είναι κατά την γνώμη μου must για να τα παίξει κάποιος. Mιλάμε για κορυφαίους τίτλους

Αν σου ζητούσαν να κάνεις ένα top 5, ποια θα επέλεγες;
 

Adhan

Ρετροπιξελούμπεν
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
10,754
Εγώ θα έλεγα Bloodborne, Ghost of Tsusshima, God of War, Until Dawn, The Last Guardian. Honourable mention το Last of Us 2 μπαχαχαοχι Spider man.
 

bald_killer_clone

Mind-flayer
Joined
Jul 26, 2014
Messages
1,753
Μόνον τα τρία πρώτα που ανέφερε ο Αντχαν με το Ghost να είναι ψιλό μεχ.
 
Top Bottom