Steam - O ναός του Γκέιμπ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ότι πωλούν άδειες για να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι.
Γιατί το λες αυτό;
Στο GOG αγοράζεις τα αρχεία του παιχνιδιού (δηλαδή το παιχνίδι, ψηφιακά, στην ολότητα του) και από τη στιγμή που τα κατέβασες είναι δικά σου για πάντα.
Μπορείς να τα περάσεις σε άλλους δίσκους, στικάκια, να τα δώσεις σε φίλους και γενικά να τα κρατήσεις για πάντα, χωρίς να σε νοιάζει αν θα το αφαιρέσει ο publisher ή το GOG. Ξέρω ότι και στο Steam υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν offline αλλά είναι η μειοψηφία.

Ξέρω ότι και στο Steam υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν offline αλλά είναι η μειοψηφία.
Η πλειοψηφεία στο Steam παίζει offline αλλά πολλά από αυτά μπορεί να έχουν DRM και τρέχουν μόνο μέσω steam. Πολλά δεν έχουν καθόλου DRM και παίζουν χωρίς να χρειάζεται να τρέχει το steam. Δεν έχω ιδέα για την αναλογία.

Αυτό εννοούσα προφανώς, όχι να λογκάρεις offline στον client. Όπως είπα, ναι μεν αρκετά games αλλά μειοψηφία στα δεκάδες χιλιάδες που έχει διάθεσιμα το Steam.

Όπως είπα, ναι μεν αρκετά games αλλά μειοψηφία στα δεκάδες χιλιάδες
Δεν την είχα πετύχει αυτή την σελίδα. Χρήσιμος κατάλογος. Αλλά είναι κάμποσα τα παιχνίδια που έχει, μού φάνηκαν για 5000. Και αυτό είναι μίνιμουμ για την αναλογία, γιατί προφανώς δεν τα έχουν ελέγξει όλα. Για την ακρίβεια το πρώτο παιχνίδι που μού ήρθε στο μυαλό και το έλεγξα, δεν το έχουν. :p

Γιατί το λες αυτό;
Στο GOG αγοράζεις τα αρχεία του παιχνιδιού (δηλαδή το παιχνίδι, ψηφιακά, στην ολότητα του) και από τη στιγμή που τα κατέβασες είναι δικά σου για πάντα.
Μπορείς να τα περάσεις σε άλλους δίσκους, στικάκια, να τα δώσεις σε φίλους και γενικά να τα κρατήσεις για πάντα, χωρίς να σε νοιάζει αν θα το αφαιρέσει ο publisher ή το GOG. Ξέρω ότι και στο Steam υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν offline αλλά είναι η μειοψηφία.

Μιλούσα νομικά. Νομικά λοιπόν, το είδος της αγοράς που κάνεις δεν έχει διαφορά είτε αγοράζεις δισκάκι σε κονσόλα και PC είτε ψηφιακό αντίτυπο σε κάποια υπηρεσία ψηφιακής διανομής. Σε όλες τις περιπτώσεις, νομικά ξαναλέω, αγοράζεις μια άδεια για να παίξεις το παιχνίδι.

Στην πράξη προφανώς και υπάρχουν διαφορές, π.χ. αν έχεις φυσικό μέσο ή τον installer από το GOG δεν θα έρθει κανείς στο σπίτι να σου το αφαιρέσει αν η άδεια ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους publishers και τους console makers να αφαιρέσουν την άδεια μέσω ψηφιακών υπηρεσιών με DRM.

Ειχα βγει χτες με εναν φιλο μου και μου ειπε κατι απιστευτο που του συνεβη αυτη την εβδομαδα και ειναι σχετικο με το Steam! Του εστειλε αιτημα φιλιας πριν απο μερες μια στο faebook και αρχισαν να μιλανε. Ειπε οτι ειναι 32 χρονων. Αφου μιλησαν για μερες του προτεινε να συναντηθουνε αλλα οτι θελει να της παρει ενα δωρο ηδη απο το πρωτο ραντεβου! Και ξερετε ΤΙ δωρο?! Μια καρτα steam!! Τρελαθηκε αυτος με του ειδε το μηνυμα!!!! Του ειπα να την μπλοκαρει και μην την ξαναμιλησει οτι ειναι καποια απατεωνισα! Δεν εχω ξανακουσει ποτε να εχει συμβει κατι τετοιο σε κανεναν! Ακους εκει θρασος να του ζητησει να της παρει δωρο ενω δεν τον ξερει! Και μαλιστα καρτα steam. Και μετα του ειπε οτι τις βρισκεις στα public και γερμανο οπως και αλλα καταστηματα τεχνολογιας.!

Έκανες το σωστό, Shredder. Πολύ πιθανό να είναι απατεώνισσα όπως είπες. Εμείς εδώ τις έχουμε και στα supermarket.

Για όσους δεν το έχουν (δεν νομίζω να είναι και πολλοί αυτοί) το Half-Life 2 είναι δωρεάν στο steam. Τρεξτε να προλάβετε σημερα λήγει η προσφορά.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποιο inside joke ή απλά κάποιος βαριόταν οικτρά και έβαλε την πρώτη φωτό που βρήκε αλλά εγώ το μόνο που βλέπω εδώ είναι furiously fapping Gabe και τίποτα δεν μπορεί να μου αλλάξει τη γνώμη:

Last edited:
Ξεκίνησε η Autumn Sale στο Steam και μαζί η ψηφοφορία για τα Steam Game Awards. Για Game of the Year ψήφισα το Space Marine II.

Υπάρχει μια χαρακτηριστική έλλειψη GOTY-material τίτλων φέτος, πάντως. Με εξαίρεση ίσως το Wukong που έκανε ντόρο, δε βγήκε κανένα άλλο ΑΑΑ γκεημ που να πεις "πωωω τι παιχνιδάρα, το καλύτερο της χρονιάς, θα αφήσει εποχή". Το έδωσα στο STALKER προσωπικά, για το σαπόρτ.

Και εγώ στο Space Marine το έριξα το game of the year.
Innovative gameplay : Outbrk. Νομίζω άλλο ένα έχει κυκλοφορήσει που ψάχνεις ανεμοστρόβιλους όπως το Twister.

palpatine-star-wars.gif

Σε όχι και τόσο άσχετα news, βγήκε στο πουθενά ένα νέο κομικ για TF2, αν μη τι άλλο ελπίζω να ξαναδούμε τίποτα και όχι να το φάει η μαρμάγκα το παιχνίδι.

Back