What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Stuff that is Interesting

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,687
Ενδιαφέρον άρθρο για το τι τρέχει με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στις ΗΠΑ, μιας και ο Κούλης θέλει να εφαρμόσει ένα ωραίο πλάνο α-λα-Πινοτσέτ.

https://www.propublica.org/article/health-insurers-make-it-easy-for-scammers-to-steal-millions-who-pays-you#
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
αν και αργοπορημενος για λογους.

εριξα μια ματια στο wiki για την μαχη Κιλκις Λαχανα με σκοπο να ακολουθησω το link για τον Ιβανοφ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Ivanov">https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Ivanov

During the <a title="Second Balkan War" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Balkan_War">Second Balkan War in 1913, the outnumbered 2nd Army led fierce battles against the whole Greek army and had to retreat after the <a class="mw-redirect" title="Battle of Kilkis-Lahanas" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kilkis-Lahanas">Battle of Kilkis-Lahanas <span style="color: #ff6600"><strong>and later stopped and surrounded the Greeks</strong></span> in the <a title="Battle of Kresna Gorge" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kresna_Gorge">Battle of Kresna Gorge.

εκανα click στο <a title="Battle of Kresna Gorge" href="https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kresna_Gorge">Battle of Kresna Gorge. (ελληνικο).

Στις 12 Ιουλίου τα ελληνικά τμήματα εξαπέλυσαν επίθεση στον δεξιό και κεντρικό τομέα του μετώπου, όμως η σθεναρή αντίσταση των Βουλγάρων, το ανώμαλο έδαφος και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αρχικά δεν επέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στις 13 η επίθεση εντάθηκε και επιτεύχθηκε η διάρρηξη των βουλγαρικών γραμμών στον τομέα Βίντρεν, οι οποίες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για να αποφύγουν τον κίνδυνο κύκλωσης.

Ταυτόχρονα δύο μεραρχίες ενεργούσαν κατά του τομέα <a class="new" title="Σιμιτλή (δεν έχει γραφτεί ακόμα)" href="https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%A3%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%AE&amp;action=edit&amp;redlink=1">Σιμιτλή και κατάφεραν να καταλάβουν τα νοτιοδυτικά υψώματα του χωριού. Τα βουλγαρικά τμήματα άρχισαν να συμπτύσσονται βόρεια εγκαταλείποντας άφθονο πολεμικό υλικό. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας τα πρώτα ελληνικά τμήματα εισήλθαν στο Σιμιτλή και εν συνεχεία προωθήθηκαν καταλαμβάνοντας τα βόρεια υψώματα του χωριού. Η 7η Μεραρχία στην δεξιά πλευρά του μετώπου προέλασε από το Πρεντέλ Χαν προς το Γράντεβο.

Στις 14 Ιουλίου οι ελληνικές δυνάμεις συνέχισαν τον επιθετικό αγώνα σε ολόκληρο το μέτωπο με αμείωτη ένταση. Δεν κατάφεραν όμως αρχικά να διασπάσουν την κύρια βουλγαρική αμυντική τοποθεσία. Τελικά τη νύχτα της 14ης προς 15η Ιουλίου οι Βούλγαροι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και συμπτήχθηκαν προς <a title="Μπλαγκόεβγκραντ" href="https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CE%B5%CE%B2%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84">Άνω Τζουμαγιά.

δεν ειναι και κανενα νεο αλλα νομιζω οτι γινεται ενας wiki πολεμος.

edit
το eng link battle of kresna
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kresna_Gorge
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
Φάγανε τέτοιον ανελέητο πέοντα οι Βούλγαροι στον 2ο Βαλκανικό, που ψάχνουν από κάπου να κρατηθούν για να νιώσουν στοιχειώδη υπερηφάνεια. Έτσι αναφέρονται στη μάχη των στενών της Κρέσνας και στο Σιμιτλή σαν "οι Βουλγαρικές Θερμοπύλες όπου σταματήσαμε τους Έλληνες και θα τους τρέχαμε αν δεν γινόταν η ανακωχή" κτλ κτλ κτλ.

Στην πραγματικότητα, με τους Έλληνες στα πρόθυρα της Άνω Τζουμαγιάς (την οποία είχαν πυρπολήσει οι Βούλγαροι καθώς υποχωρούσαν στις 14-15 του μήνα), και δεδομένου του ηθικού του στρατού παρά τις απώλειες, αν δεν γινόταν ανακωχή θα είχαμε μπει στη Σόφια μέσα σε 7 μέρες.

Αλλά ένηγουεη.
 

asparagus maritimus

Gelatinous Cube
Joined
May 10, 2018
Messages
51
Δεν πρέπει να έχει υπάρξει -με ποδοσφαιρικούς όρους- άλλη πελατειακή σχέση σαν αυτή που έχουμε με τους Βούλγαρους. Από την εποχή του Βασιλείου Β του Βουλγαροκτόνου μέχρι τον 2ο Βαλκανικό, όπου τους βρίσκουμε τους ρίχνουμε ανελέητα μανίκια.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ STEALTH ATTACK ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

https://youtu.be/g_1aOuhxonk

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
https://www.athensvoice.gr/world/570718_pyrinikos-efialtis-eos-16-fores-pano-ta-epipeda-radienergeias">https://www.athensvoice.gr/world/570718_pyrinikos-efialtis-eos-16-fores-pano-ta-epipeda-radienergeias
<blockquote>
<div>
<div>
<div class="article__description">Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν κατά 4 έως 16 φορές στην πόλη Σεβεροντβίνσκ έπειτα από ατύχημα.
<div class="article__body resize-font">
<div class="body">

Έως και 16 φορές πιο υψηλά είναι τa επίπεδα της ραδιενέργειας στη ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ έπειτα από την έκρηξη πυρηνικής φύσης σε στρατιωτική βάση της στις 8 Αυγούστου.

Μια έκρηξη με τουλάχιστον πέντε νεκρούς που μέρες μετά η κυβέρνηση της Ρωσίας τη συνέδεσε https://www.athensvoice.gr/world/570650_me-dokimes-neon-oplon-syndeetai-i-ekrixi-se-rosiki-vasi">με δοκιμές «νέων όπλων».

Το υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά ανακοινώσει πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας είχαν παραμείνει φυσιολογικά μετά το συμβάν της Πέμπτης, όμως οι αρχές της πόλης του Σεβεροντβίνσκ, στη βόρεια Ρωσία, ανακοίνωσαν πως υπήρξε άνοδος των επιπέδων της ραδιενέργειας για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Greenpeace έχει ανακοινώσει πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν κατά 20 φορές.

Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας, η Rosgidromet, ανακοίνωσε σήμερα πως πιστεύει ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας αυξήθηκαν από τέσσερις έως 16 φορές.


</blockquote>


Δυτική προπαγάνδα, το δίχως άλλο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Η απαντηση του Τραμπ για το θεμα της εκρηξης ειναι off topic. δεν ξερω αν πρεπει να βαλω λινκ για το σταφ της φανης.
το αφηνω εδω, ως ενδειξη σεβασμου προς την ταινια Dr strangelove.

<strong>Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε χθες, Δευτέρα, μέσω Twitter, ότι «οι ΗΠΑ έμαθαν πολλά από την έκρηξη ελαττωματικού πυραύλου στη Ρωσία», αναφερόμενος στον ρωσικό πύραυλο με την κωδική ονομασία του NATO, «Skyfall». «Έχουμε παρόμοια τεχνολογία, αλλά πιο προχωρημένη», πρόσθεσε ο μεγιστάνας.</strong>

<strong>«Αυτό είναι παράλογο. Δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλου Κρουζ με πυρηνική πρόωση», αντέτεινε, επίσης μέσω Twitter, ο αμερικανός ειδικός σε θέματα πυρηνικών όπλων Τζο Σιρινκιόνι.</strong>

<strong>«Είχαμε προσπαθήσει να αναπτύξουμε ένα, τη δεκαετία του 1960, αλλά [το σχέδιο] ήταν υπερβολικά παράφρον, υπερβολικά ανεφάρμοστο», πρόσθεσε ο Σιρινκιόνι, πρόεδρος του ιδρύματος Ploughshares Fund, το οποίο τάσσεται υπέρ της παγκόσμιας αποπυρηνικοποίησης.</strong>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
<h1 class="fs_xxxl sbold"><span style="font-size: 18pt;">Στον «αέρα» το πρώτο ελληνικό drone «Ouranos»
</span><span style="font-size: 10pt;">Ο σκοπός του κανονιστικού πλαισίου είναι να αναπτυχθεί ο κλάδος των προϊόντων και υπηρεσιών των drones χωρίς εμπόδια</span></h1>
https://www.kathimerini.com.cy/gr/ellada/ston-aera-to-prwto-elliniko-drone-ouranos">https://www.kathimerini.com.cy/gr/ellada/ston-aera-to-prwto-elliniko-drone-ouranos

Λογικά το επόμενο μέλος της γραμμής παραγωγής θα ονομάζεται Filotimo.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
Καρέ-καρέ επεξήγηση του τι συμβαίνει ιστορικά στην περίφημη σκηνή της "Πτώσης" όπου ο Χίτλερ τα παίρνει στο κρανίο και αποδέχεται την ήττα στον πόλεμο.

https://youtu.be/3Uc4_ATDjoU
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
Στο Γεωπολιτικό Βαλς αυτής της εβδομάδας:

1) Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν και εκκινούν την οριστική τους αποχώρηση από τη Βόρεια Συρία, όπου οι Τούρκοι πλέον ετοιμάζονται να εισβάλουν και οι Κούρδοι να αμυνθούν:

https://www.foxnews.com/politics/turkey-announces-incursion-of-northeast-syria-us-backed-kurds-have-vowed-all-out-war

2) Ο Υπ. Εξ. των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που ήταν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε "τη σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος" μέσω της δημιουργίας νέας μεγάλης βάσης ναυτικού-αεροπορίας στην Αλεξανδρούπολη (η οποία ουσιαστικά θα επιτρέπει στις ΗΠΑ να παρακάμπτουν τα Στενά) και μονίμων βάσεων εκπαίδευσης drones και ελικοπτέρων στην κεντρική Ελλάδα, παράλληλα με αυξημένη παρουσία του 6ου στόλου στην Κρήτη, καταδικάζοντας παράλληλα τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

https://www.aljazeera.com/news/2019/10/greece-hail-strategic-relationship-signing-defence-deal-191005175854999.html
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1181232249821388801

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1181232251390042118

"... if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!)..."""

Μλκ δεν παίζει! Τι γράφει ο θεός αχαχαχαχαχαχαχ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,358
<blockquote>1) Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν και εκκινούν την οριστική τους αποχώρηση από τη Βόρεια Συρία, όπου οι Τούρκοι πλέον ετοιμάζονται να εισβάλουν και οι Κούρδοι να αμυνθούν:</blockquote>


Κάτσε να το δούμε πρώτα!!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
https://twitter.com/ELINTNews/status/1181282104308424704

https://twitter.com/ELINTNews/status/1181282572673773572

https://twitter.com/ELINTNews/status/1181284363352367105



Παράλληλα βέβαια έχουμε και αυτό:

https://twitter.com/jmhansler/status/1181253668194148352

Μία από τις 2 πηγές είναι #FakeNews
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
https://www.ptisidiastima.com/us-pulls-turkey-out-of-air-tasking-order-in-syria/">Σχετικά με τον "αποκλεισμό".

Επί της ουσίας, οι ΗΠΑ δυσκολεύουν το παιχνίδι για τους Τούρκους, αλλά δεν τους αποτρέπουν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,593
Η ολη ιστορια ειναι ενα πληγμα στην ανθρωπινη νοημοσυνη.
Πρεπει να διδαχθει στα σχολεια, για να μαθαινουν οι ποντικαραδες της ζωης τι σημαινει πολιτικη και πως λειτουργει.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,720
Mετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Βόρεια Συρία και τη συμφωνία των Κούρδων με τον Ασσάντ και τους Ρώσους, οι τελευταίοι κατέλαβαν μια από της βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι στρατιώτες των ΗΠΑ άφησαν κάποια δωράκια για τους Ρώσους συναδέλφους τους:

https://twitter.com/SyriaWarReports/status/1184106474844213250
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,358
Λοιπόν, πάντα με γοήτευε η τεχνολογία, των πλοίων, αν και ποτέ δεν ήθελα να γίνω ναυτικός. Το παρακάτω video είναι καταπληκτικό:

https://youtu.be/bKaVhXn49xY
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,629
Το ταξίδι ενος πλοίου μέσω του αρκτικού ωκεανού ήταν δυνατό μόνο καλοκαιρινούς μήνες (υποχώρηση των πάγων) ενω το χειμώνα γινόταν μόνο με τη χρήση πλοίων οδηγών (παγοθραυστικών), όπως στο βίντεο.

Δυστυχώς πλέον με την κλιματική αλλαγή αυτό έχει καταστεί δυνατό να γίνεται καί το χειμώνα (προφανώς τα πλόια πρέπει να έχουν ειδική ενίσχυση/τροποποίηση για να σπάνε πάγο  μικρού πάχους).

Πάντως οι της ναυτιλίας χαίρονται μιας και ο χρόνος για το ταξίδι Ευρώπη-Ασία μπορεί να μειωθεί εως 40% εφόσον η άλλη οδός ήταν μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

fun fact: Η ελληνική ναυτική σλάνγκ βρίθει απο μαργαριτάρια. Εχω ακούσει καπεταναίους να λένε ιστορίες για μυθικά μπηλοζούρια (below zero :-D )

 

asparagus maritimus

Gelatinous Cube
Joined
May 10, 2018
Messages
51
[quote quote=520827]

fun fact: Η ελληνική ναυτική σλάνγκ βρίθει απο μαργαριτάρια. Εχω ακούσει καπεταναίους να λένε ιστορίες για μυθικά μπηλοζούρια (below zero <img class="emoji" src="https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f600.svg" alt="😀" /> )

[/quote]

Τα μπιλοζίρια κλπ μαργαριταρια δεν ευδοκιμούν μονο στην ελληνική ναυτική slang. Θυμάμαι  τον αδερφό του παππού μου που ηταν μεταναστης στην Αμερική να μιλάει για: ρουφιανους (εργατες που φτιάχναν στεγες), φρίζες (τα ψυγεια), κάρα (τα αυτοκίνητα), κακαρότσες (οι κατσαρίδες), στέκια (μπριζόλες) και άλλα τετοια χαριτωμένα. Το καλύτερο δε που είχε ξεστομίσει ήταν όταν είχε ζητήσει από ένα σερβιτόρο το μπιλοφέρι, δηλαδή τον λογαριασμό.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,734
[quote quote=520827]
fun fact: Η ελληνική ναυτική σλάνγκ βρίθει απο μαργαριτάρια. Εχω ακούσει καπεταναίους να λένε ιστορίες για μυθικά μπηλοζούρια (below zero <img class="emoji" src="https://s.w.org/images/core/emoji/12.0.0-1/svg/1f600.svg" alt="😀" /> )
[/quote]

Λεπτομέρεια για όσους δεν γνωρίζουν. Τα μπηλοζούρια αναφέρονται σε φαρενάϊτ, όχι κελσίου.
 
Top Bottom