Κατάφερα και πήγα στο διήμερο του Rockwave στο Terravibe.
Eίχα να πάω χρόνια και η έκταση εχει διπλασιαστεί με την προσθήκη κι άλλου stage αλλα απο οργάνωση πάσχει ακόμα με μεγαλύτερο πρόβλημα όλων το παρκινγκ.
Στα της συναυλίας, την πρώτη μέρα εφτασα την ώρα που βγήκαν οι Accept οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά, δυναμικά και με το κοινό να γουστάρει γενικότερα. Επόμενοι ηταν οι Saxon που ναι μέν έπαιξαν συμπαθητικά με ωραίο ήχο κτλ αλλα μάλλον για τους φάν ψιλοκούρασαν.
Τη σκυτάλη πήραν οι Sabaton στο άλλο stage.
Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη μιας και δεν τους έχω ακούσει ιδιαίτερα.
Τους αδίκησε λίγο ο ήχος, μιας και υπήρχε εκείνη την ώρα ενα ισχυρό αεράκι που ερχόταν απο την κατευθυνση της σκηνής και "μπέρδευε" τον ήχο τους.
Θα ήθελα να τους ξαναδώ.
Στο τέλος της πρώτης μέρας οι Judas Priest γάμησαν κυριολεκτικά με εναν απο τους καλύτερους ήχους σε συναυλία!
Αν δεν ήταν ο ετσι κι αλλιως θεούλης Halford στη σκηνή, την παράσταση θα έκλεβε χαλαρά ο κιθαρίστας τους (Faulkner). O Halford παρόλο που δεν εβγαλε ενέργεια στη σκηνή ήταν πολύ καλός στα φωνητικά (Ripper & Sinner έσπειραν).
Εφυγα κουρασμένος για το σπίτι και στα αυτιά μου ηχούσε ακόμα το Sinner, <span style="font-size: 10pt;">sinner</span> <span style="font-size: 8pt;">sinner</span>!
Aπο κόσμο είπαν επίσημα οτι είχε 20χιλιάδες.
<strong>2η μέρα</strong>
Πήγα σχετικά νωρίς (16.30) για να παρκάρω κοντά αν και φαινόταν οτι θα γίνει πανικός. Υπήρχε ασταμάτητη κοσμοσυρροή με αποκορύφωμα γύρω στις 20.00 (προMaiden) που εσκαγαν ορδές. Στα μπάρ υπήρχε αναμονή τουλάχιστον 15' για να παρεις μπύρα η νερό.
Με απογοήτευσαν οi Volbeat λόγω setlist κυριώς, μιας και έπαιξαν τα πιό "χαριτωμένα" τους παίζοντας μονο 2-3 απο τα δυνατά τους κομμάτια.
Προσπερνώ αδιάφορα τους υπόλοιπους και φτάνω στους Iron Maiden. Mε τον κόσμο να έχει γεμίσει όλη την έκταση, μικρούς-μεγάλους να γουστάρουν (ντάξει προφανώς υπήρχαν και αυτοί-αυτές που ήξεραν μόνο το Fear of the dark και ήρθαν μόνο για τις selfies

) έπαιξαν τρομέρα, όλα τα κομμάτια διαλεγμένα ενα ενα και απίστευτος ήχος.
Ο Βρασίδας να ειναι αεικίνητος επι σκηνής, φωνητικά με εξέπληξε και εφυγα με την αίσθηση οτι είδα μια απο τις καλύτερες συναυλίες εβερ.
Το σοου τους βέβαια ψιλοφτωχό αλλα κλαην.
Χαμούλης σε όλα τα κομμάτια τους, εγω καταγούσταρα στο Clansman μιας και εδενε περισσότερο ατμοσφαιρικά.
Δε μας έκαναν τη χάρη να παίξουν το Μεγαλεξαντρο, ο Βρασίδας είπε ξέρω τι θέλετε, κουτσοείπε 2-3 στίχους απο το ρεφρέν με ψιλοκοροιδευτικό για μένα στυλάκι κι έκλεισε λέγοντας οτι θα επιστρέψουν.
Επίσημα, ο κόσμος ηταν 36.000.
Οverall, πολύ καλή επιστροφή του Rockwave στη μετα-Μποφίλιου/Robbie williams εποχή