What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συναυλιες (των μεταλλων και μη)

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Αν από το setlist του Legacy Of the Beast, βγάλουν τα :<br><br>Aces High<br>Number of the Beast<br>Run To The Hills<br>Empire of the Clouds <br>Where Eagles Dare<br><br>και βάλουν 7-8 ακόμα DEEP CUTS, πήγα με τα 1000.<br>Αν ξαναδούμε Trooper, Running Free, Hallowed Be Thy Name, Sanctuary και όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει περίπτωση να πάω.<br>Και τους έχω δει μόνο μια φορά, το 2005.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Στο τελευταίο τους live το Hallowed Be Thy Name έλαμψε δια της απουσίας του. <br><br>Trooper, Running Free, Sanctuary, Iron Maiden είχαν παίξει. Για μένα σαν την LIVEάρα του The Early Days δύσκολα θα ξαναπετύχουν.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
<blockquote><br>Στο τελευταίο τους live το Hallowed Be Thy Name έλαμψε δια της απουσίας του. <br><br>Trooper, Running Free, Sanctuary, Iron Maiden είχαν παίξει. Για μένα σαν την LIVEάρα του The Early Days δύσκολα θα ξαναπετύχουν.<br></blockquote><br><br>Εγώ όλα αυτά τα είπα, γιατί από το 2000 μέχρί τώρα τα παίζουν σχεδόν συνέχεια. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο καρνέησον.<br>Γι&#039;αυτό όταν βλέπω The Man Who Would Be King, The Nomad (α ρε Murray τι γράφεις) και λοιπά πωρώνομαι. Μόνο με το Empire of the Clouds ξενερώνω, γιατί δεν την θεωρώ καλή σύνθεση. Είναι ανεπαρκής και κουράζει.<br><br>Το ιδανικό για μένα θα ήταν:<br><br>The Ides Of March<br>Purgatory<br>Invaders<br>Children of the Damned<br>Sea Of Madness<br>Prodigal Son<br>Murders in the Rue Morgue<br>Genghis Khan<br>Revelations<br>To Tame a Land<br>Innocent Exile<br>Back In the Village<br>Stranger in a Strange Land<br>Total Eclipse<br>Sun and Steel<br><br>Encore 1 <br>Transylvania <br>Strange World<br>Twilight Zone<br>Iron Maiden (απλά επειδή πρέπει να το παίξουν)<br><br>Encore 2 <br><br>Alexander The Great (επιτέλους ρε!!!)<br>The Prophecy (τελείωμα ήρεμο να πάμε για ύπνο σαν πουλάκια)<br><br>Edit : ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; Κατευθείαν πέτυχα 100λεπτο σετλιστ. Δηλαδή όσο διαρκούν όλες οι συναυλίες τους.<br>Βεβαίως άμα θέλουν να παίξουν 2 ώρες προσθέτουμε τα :<br>Phantom Of the Opera<br>Gangland<br>Still Life<br>Deja Vu<br><br>και κάθε όνειρο μας έρχεται πραγματικότητα...<br>Βεβαίως τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν έβαλα τίποτα από το 2000 και μετά...Ε δεν γίνεται! Καταστράφηκε το όνειρο!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
http://www.rocking.gr/news/manowar-last-tour-setlist/31395<br> Τι φάση, το κλείνουν το μαγαζί; <br><br>Bathory, εισιτήριο προμηθεύτηκες;<br><span class="bbcode_spoiler">:trollface:</span>
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Στο καλό και να μας γράφουν.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
έμαθα δώσανε χ στην Ελλάδα. μα καλά έδωσαν χ στην χώρα που και 15 μέρες να έπαιζαν σερί οι τρελοί που ακομα ακούνε μανογουορ θα κάναν σολντ αουτ  :trollface:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
ααααχχχχ. Τι λάιναπ είναι τούτο.  :&#039;(<br><br>
<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
<img src="https://s33.postimg.org/jhtccuorz/24296296_10155968349289886_6860345965104915843_n.jpg" alt="24296296_10155968349289886_6860345965104915843_n.jpg" class="bbcode_img" />

<br><br>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
<span class="bbcode_spoiler"><img src="https://i.imgur.com/bAVBUJ7.jpg" alt="bAVBUJ7.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="https://i.imgur.com/yjJfiiO.jpg" alt="yjJfiiO.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="https://i.imgur.com/SMclsmA.jpg" alt="SMclsmA.jpg" class="bbcode_img" /><br><img src="https://i.imgur.com/OzpbLdD.jpg" alt="OzpbLdD.jpg" class="bbcode_img" /></span><br><br>Ωραίο live γενικά, η παραγωγή θα μπορούσε να είναι καλύτερη και να μη μπουκώνει τόσο, είχαν π.χ. πολύ δυνατά το μπάσο και τα φωνητικά στις ψηλές νότες ψιλοχανόντουσαν σε σχέση με τις αυτά στις χαμηλές. Επίσης θα μπορούσε να απουσιάζει ένα ζωάδι που δε μας άφησε να περάσουμε πιο μπροστά επειδή... "ήρθε νωρίτερα" (λες και θα καθόμασταν ακριβώς μπροστά του), μάλλον θα ήταν απουσιολόγος του κλαμπ και ξέρει καλύτερα τι ώρα φτάσαμε. Εντάξει ήταν γενικά ζόρικο να χωθείς σε σημεία αλλά οι περισσότεροι άνοιγαν λίγο για να περάσεις κόσμος, σε αυτό φταίνε και οι διοργανωτές που θα μπορούσαν να δώσουν καμιά κατοστή λιγότερα εισιτήρια για να είμαστε πιο άνετα.<br>Στον αντίποδα, σε live Dark Tranquility παλιότερα, πάω σε κάποια φάση τουαλέτα, όταν γυρίζω ένας ψηλός (μου έριχνε καμιά 15αριά εκ.) ήταν στο σημείο που είχα αράξει. Σκατά σκέφτομαι, τεντώνομαι δεξιά, τεντώνομαι αριστερά,<br> οπτικό πεδίο μικρό. Με βλέπει με την άκρη του ματιού, γυρνάει και μου λέει, "έλα μπροστά να βλέπεις"...<br>Οι Νορβηγοί πάντως έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έπαιξαν από όλη τη δισκογραφία για πρώτη φορά, όπως είχαν υποσχεθεί.  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
<blockquote><br>όταν γυρίζω ένας ψηλός (μου έριχνε καμιά 15αριά εκ.) ήταν στο σημείο που είχα αράξει. Σκατά σκέφτομαι, τεντώνομαι δεξιά, τεντώνομαι αριστερά,<br> οπτικό πεδίο μικρό. Με βλέπει με την άκρη του ματιού, γυρνάει και μου λέει, "έλα μπροστά να βλέπεις"...<br></blockquote><br>Τι μου θυμισες. Μια χοντρη ειχε κατσικωθει μπροστα μου. Το εφερνε σιγα σιγα προς τα πισω. Ηρθε και κολησε μπροστα μου. Κουνιοταν και ετριβε τα μπριζολοκωλομερια της πανω μου. Τα ενοιωθα που ανοιγαν σαν πορτ παγκαζ. Λεω οπως ανοιγει ο οριζοντας, θα μου σκασει κανενα bar απο την βαλβιδα αποσυμπιεσης. Σε καποια φαση ενοιωσα να σφηνωνω αναμεσα απο τις μπριζολες της. Αντε, εγινα το πρωτο ζωντανο στρινγκ.<br><br>Κλωτσησα και πατησα κατι παλικαρακια, για να παω λιγο παραπερα. Με ακολουθησε σαν το ματι την πυγολαμπιδα στο σκοταδι.<br>Αν θυμαμαι καλα, μετα την παρεσυρε ο " κυκλωνας" και δεν την ξαναειδα. Ισως και να την κλωτσησα εγω για να παει προς τα εκει.<br>
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Παρόμοια φάση με χοντρή είχα στους Eluveitie, αλλά  ευτυχώς όταν άρχισε το ξύλο κατάλαβε ότι θα την περάσουν για ρόλο και θα την φουρνισουν, οπότε και την ετζασε
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
http://www.rocking.gr/news/in-the-woods-live-athens-thessaloniki-april/31740<br> <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Aura Noir Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Μάη!  :mosh:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Ναι αλλά η missthisfit γιατί  έδωσε thank you;<br>Αφού δεν ακούει metal.<br><span class="bbcode_spoiler">  :gabe:</span>
 

missmisfit

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Dec 30, 2013
Messages
72
<blockquote><br>Ναι αλλά η missthisfit γιατί  έδωσε thank you;<br>Αφού δεν ακούει metal.<br><span class="bbcode_spoiler">  :gabe:</span><br></blockquote><br><br> :trollface:
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Κατάφερα και πήγα στο διήμερο του Rockwave στο Terravibe.

Eίχα να πάω χρόνια και η έκταση εχει διπλασιαστεί με την προσθήκη κι άλλου stage αλλα απο οργάνωση πάσχει ακόμα με μεγαλύτερο πρόβλημα όλων το παρκινγκ.

Στα της συναυλίας, την πρώτη μέρα εφτασα την ώρα που βγήκαν οι Accept οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά, δυναμικά και με το κοινό να γουστάρει γενικότερα. Επόμενοι ηταν οι Saxon που ναι μέν έπαιξαν συμπαθητικά με ωραίο ήχο κτλ αλλα μάλλον για τους φάν ψιλοκούρασαν.

Τη σκυτάλη πήραν οι Sabaton στο άλλο stage.

Για μένα ήταν ευχάριστη έκπληξη μιας και δεν τους έχω ακούσει ιδιαίτερα.

Τους αδίκησε λίγο ο ήχος, μιας και υπήρχε εκείνη την ώρα ενα ισχυρό αεράκι που ερχόταν απο την κατευθυνση της σκηνής και "μπέρδευε" τον ήχο τους.

Θα ήθελα να τους ξαναδώ.

Στο τέλος της πρώτης μέρας οι Judas Priest γάμησαν κυριολεκτικά με εναν απο τους καλύτερους ήχους σε συναυλία!

Αν δεν ήταν ο ετσι κι αλλιως θεούλης Halford στη σκηνή, την παράσταση θα έκλεβε χαλαρά ο κιθαρίστας τους (Faulkner). O Halford παρόλο που δεν εβγαλε ενέργεια στη σκηνή ήταν πολύ καλός στα φωνητικά (Ripper &amp; Sinner έσπειραν).

Εφυγα κουρασμένος για το σπίτι και στα αυτιά μου ηχούσε ακόμα το Sinner, &lt;span style="font-size: 10pt;"&gt;sinner&lt;/span&gt; &lt;span style="font-size: 8pt;"&gt;sinner&lt;/span&gt;!

Aπο κόσμο είπαν επίσημα οτι είχε 20χιλιάδες.



<strong>2η μέρα</strong>

Πήγα σχετικά νωρίς (16.30) για να παρκάρω κοντά αν και φαινόταν οτι θα γίνει πανικός. Υπήρχε ασταμάτητη κοσμοσυρροή με αποκορύφωμα γύρω στις 20.00 (προMaiden) που εσκαγαν ορδές. Στα μπάρ υπήρχε αναμονή τουλάχιστον 15' για να παρεις μπύρα η νερό.

Με απογοήτευσαν οi Volbeat λόγω setlist κυριώς, μιας και έπαιξαν τα πιό "χαριτωμένα" τους παίζοντας μονο 2-3 απο τα δυνατά τους κομμάτια.

Προσπερνώ αδιάφορα τους υπόλοιπους και φτάνω στους Iron Maiden. Mε τον κόσμο να έχει γεμίσει όλη την έκταση, μικρούς-μεγάλους να γουστάρουν (ντάξει προφανώς υπήρχαν και αυτοί-αυτές που ήξεραν μόνο το Fear of the dark και ήρθαν μόνο για τις selfies :p ) έπαιξαν τρομέρα, όλα τα κομμάτια διαλεγμένα ενα ενα και απίστευτος ήχος.

Ο Βρασίδας να ειναι αεικίνητος επι σκηνής, φωνητικά με εξέπληξε και εφυγα με την αίσθηση οτι είδα μια απο τις καλύτερες συναυλίες εβερ.

Το σοου τους βέβαια ψιλοφτωχό αλλα κλαην.

Χαμούλης σε όλα τα κομμάτια τους, εγω καταγούσταρα στο Clansman μιας και εδενε περισσότερο ατμοσφαιρικά.

Δε μας έκαναν τη χάρη να παίξουν το Μεγαλεξαντρο, ο Βρασίδας είπε ξέρω τι θέλετε, κουτσοείπε 2-3 στίχους απο το ρεφρέν με ψιλοκοροιδευτικό για μένα στυλάκι κι έκλεισε λέγοντας οτι θα επιστρέψουν.

Επίσημα, ο κόσμος ηταν 36.000.

Οverall, πολύ καλή επιστροφή του Rockwave στη μετα-Μποφίλιου/Robbie williams εποχή  :)



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
ψιλο-ανταπόκριση από live Perturbator...

Πήγαμε με Northlander, Bathory και missmisfit.

Καλό liveάκι, ok δεν μετέδιδαν την ενέργεια ή τη ζωντάνια στο πλήρη βαθμό που μπορεί να το κάνει μια πλήρη ροκ ή μεταλ μπάντα (ok αναμενόμενο), που κουνιούνται πέρα δώθε στη σκηνή και είναι επικοινωνιακοί κτλ. (βασικά ο Kent κι ένας drummer ήταν όλοι κι όλοι). Τα κομμάτια τα απέδωσε άριστα, άψογος ήχος, ίσως τα τύμπανα θα έπρεπε να έχουν λίγο μικρότερη ένταση. Αυτό που διαπίστωσα πάντως, είναι πως η μουσική του Perturbator είναι πολύ περισσότερο ταιριαστή για ένα party που θα γουστάρεις, θα χορέψεις (πάρα πολλά τραγούδια του είναι dancable) κλπ ή σε ένα μπαράκι που θα χαλαρώνεις και θα πίνεις το ποτό σου, παρά για το ότι θα δεις κάτι εντυπωσιακό στα live (δε λέω καλά τα φώτα και οι καπνοί αλλά μέχρι εκεί), αφού λάιβ = οπτικοακουστική εμπειρία + το γεγονός πως δεν υπάρχει περιέργεια για την απόδοση π.χ. αυτοσχεδιασμοί αφού στο συγκεκριμένο είδος δε νομίζω να περιμένεις εύκολα παρεκκλίσεις από τη στουντιακή εκδοχή.

Εδώ μια πρόσφατη και πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη του εφ όλης της ύλης Perturbator on “New Model,” His Surprise New EP Available Today

Σετλιστ δεν έχω δει ακόμα, αλλά από όσο πρόσεξα και θυμάμαι, δεν πρέπει να έπαιξαν (σχεδόν) τίποτα από τα EPs, εκτός από το New Model και κρίμα κιόλας γιατί ειδικά τα Sexualizer και Night Driving Avenger τα θεωρώ εξαιρετικά. Από το αγαπημένο μου fl album το I am the Night, πρέπει να έπαιξε 1-2, δεν το τίμησε ιδιαίτερα, ενώ από τα Dangerous Days και Uncanny Valley (2o αγαπημένο) έπαιξε με διαφορά τα περισσότερα (γύρω στα 5-6 από το καθένα).

Από το πρώτο επίσης (Terror 404), δεν πρόσεξα κάτι, αλλά έχω να το ακούσω καιρό, μπορεί και να κάνω λάθος. Θα ήθελα επίσης να παίξει περισσότερα από τα moody ή αργά του κομμάτια όπως αυτό (nsfw), αυτό (somewhat sfw) ή αυτό (ανοίξτε άφοβα) Ίσως να θεώρησε ότι δεν είναι τόσο "δυνατά" για live και πολλά από τα μη instrumental έχουν guests άλλους καλλιτέχνες της σκηνής, οπότε χρηματικό θέμα και διαφορετικά schedules να κατέστησαν απίθανο να φέρει κι άλλους μαζί του (δε θα το εκτιμούσαν αρκετοί αν τα έπαιζε με samples, απλά για να τα παίξει).

Γενικά περάσαμε όμορφα (ακολούθησε meating με μπύρες -κόλαση η ποικιλία με λουκάνικα-και έκλεισε ιδανικά η βραδιά). :)
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ανακοινώθηκε ότι οι Slayer, στο νέο φεστιβάλ της πρώην didi, θα παίξουν στη λεωφόρο αλεξάνδρας.

<img src="https://forum.rocking.gr/uploads/default/original/2X/d/d0c0e781a6fa949fb9263eaac9aeb2e63def0102.jpeg" />
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
14 Μαρτίου το live του αιώνα, Viagra Boys στην Αθήνα.

Το Viva έβγαλε μια black friday προσφορά όπου δίνει 30% έκπτωση στο εισιτήριο, τουτέστιν μπαίνεις μέσα με 14 ευρώ. Κλοπή.




Εννοείται έχω κλείσει ήδη.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Καλά τι ψοφαμαρα είν'τουτ; Έρχονται όλα τα ονόματα και ακόμη δεν έχει πέσει το φόρουμ από τα πολλά ποσταρισματα στο θρεντ;
Εκτός του ότι το release φέρνει ονοματαρες, έρχονται και οι λατρεμένοι In Flames. Εννοείται ότι θα τα πούμε στο κάγκελο ακόμη κι αν ο Άντερς έρθει με τραγιασκα να μας μιλήσει για την απόσταξη τζίν.
Δεύτερη βραδιά που με ψήνει, αν μπορέσω να βάλω την άδεια μου, είναι το μίνι φεστιβάλ με Testament, Amon Amarth και Sabaton. Κυριολεκτικά θα καεί το πελεκουδι.
Έρχονται βεβαίως βεβαίως και οι Mercyful Fate, αλλά στα αυτιά μου ο King ηχεί σαν τον Ταμπάκη της μέταλ, οπότε δεεεν.


Σε λιγότερο σκληρά βράδια αγνής εφηβικής μεταλοσυνης, ψήνω να δω τους Blues Pills κάπου τον Απρίλιο μιας και βλέπω ότι στα λάιβ τους μπορούμε να ξεκλεψουμε λίγο από την ατμόσφαιρα παλιότερων εποχών
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Εγώ είδα RC, αλλά μέσα στην ξενέρα καθώς δεν κατέβηκαν οι Moonspell.

Κατά τα άλλα, έχουν ανακοινωθεί διάφορα που θέλω να πάω, Wolves In The Throne Room, Riverside, Green Carnation, Machine Head, Borknagar, άντε και κανά Bauhaus ίσως για την ιστορία αν έχω όρεξη και Mercyful Fate, αν και δεν είμαι και τρελός φαν.

Όλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα πάντως, καθώς 6 Μαρτίου θα ζήσω το όνειρο να ακούσω λάιβ τον δεύτερο αγαπημένο μου δίσκο έβερ, κάτι που μέχρι πέρυσι θεωρούσα όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Οπότε μετά από αυτό τα υπόλοιπα μου φαίνονται μεχ, μπορεί να μην πάω και σε τίποτα. Σίγουρα θα ήθελα να πάω Borknagar.
 
Top Bottom