Συνταγες Της Προκοπης

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τρολάρισμα ξετρολάρισμα, ισχύει. Η Ελληνική κουζίνα είναι κορυφαία, και δεν έχει να κάνει μόνο με το προσδόκιμο ζωής που λένε. Τα Ελληνικά πιάτα έχουν μεγάλη ποικιλία σε υλικά και γεύσεις.
 
Τρολάρισμα ξετρολάρισμα, ισχύει. Η Ελληνική κουζίνα είναι κορυφαία, και δεν έχει να κάνει μόνο με το προσδόκιμο ζωής που λένε. Τα Ελληνικά πιάτα έχουν μεγάλη ποικιλία σε υλικά και γεύσεις.
Είμαστε σταυροδρόμι και έχουν περάσει πολλές διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμοί από εδώ. Και όχι μόνο στο φαγητό αλλά γενικότερα συνδυάζουμε Δύση και Ανατολή, ενώ δεν λείπουν τα Βαλκανικά και ανατολικής Μεσογείου στοιχεία. Οπότε έχουμε στοιχεία της Ιταλικής κουζίνας να αναμειγνύονται με βαριά μπαχαρικά εξ ανατολάς.
 
Οπότε έχουμε στοιχεία της Ιταλικής κουζίνας να αναμειγνύονται με βαριά μπαχαρικά εξ ανατολάς.

Έτσι όπως το γράφεις ρε νίτρε είναι σα να μας λες ότι η Ελληνική κουζίνα είναι η Ιταλική με μπαχαρικά...
 
Έτσι όπως το γράφεις ρε νίτρε είναι σα να μας λες ότι η Ελληνική κουζίνα είναι η Ιταλική με μπαχαρικά...
Τι γράφω είναι ξεκάθαρο, έχουμε στοιχεία λέω, τώρα όποιος θέλει βλέπει ότι θέλει βέβαια και καταλαβαίνει ότι θέλει.

Εκτός αν θες να ανοίξουμε τίποτα ιστορικές αναδρομές ποιος ανακάλυψε τα γεμιστά και τον μπακλαβά ξέρω εγώ.
 
Τι γράφω είναι ξεκάθαρο, έχουμε στοιχεία λέω, τώρα όποιος θέλει βλέπει ότι θέλει βέβαια και καταλαβαίνει ότι θέλει.

Εκτός αν θες να ανοίξουμε τίποτα ιστορικές αναδρομές ποιος ανακάλυψε τα γεμιστά και τον μπακλαβά ξέρω εγώ.

Εγώ δεν είπα ότι η Ελληνική κουζίνα δεν έχει επιρροές από άλλες χώρες (κυρίως από Ανατολή), γι' αυτό και απομόνωσα τη φράση για την Ιταλική. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν της δίνει λιγότερη αξία ούτε την κάνει να έρχεται δεύτερη μετά την Ιταλική. Αυτό εννοώ.
 
Μα το γεγονός αυτό είναι που την κάνει καλύτερη από την Ιταλική, όταν παίρνεις στοιχεία από 2 κουζίνες, τα συνδυάζεις με την δική σου και βγάζεις κάτι καλύτερο πως είναι δυνατόν να είναι αρνητικό;
 
Μα το γεγονός αυτό είναι που την κάνει καλύτερη από την Ιταλική, όταν παίρνεις στοιχεία από 2 κουζίνες, τα συνδυάζεις με την δική σου και βγάζεις κάτι καλύτερο πως είναι δυνατόν να είναι αρνητικό;

Σόρρυ μαν, εγώ κατάλαβα λάθος. Νόμιζα ότι το ύφος με το οποίο έγραψες το αρχικό σου ποστ ήταν υπέρ της Ιταλικής.
Μη βαράτε ντε. Και τα botάκια κάνουν λάθη. :Ρ
 
μπα, αληθινά το θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη κουζίνα από τους Ιταλούς, οι Ιταλική κουζίνα έφτασε σε ένα σημείο και εκεί έμεινε, είναι τόσο ευλαβική η προσέγγισή τους στο φαγητό και την παράδοση που δεν έχει εξελιχθεί σημαντικά.

Από την άλλη, εμείς βγήκαμε από τόσα χρόνια κατοχής και επιρροής υπό τους Τούρκους με πολύ ανατολή στο πιάτο μας και διψούσαμε να βάλουμε σε αυτό την Ευρώπη όλη, ως εκ τούτου βλέπω στις σημερινές συνταγές που εμείς λέμε παραδοσιακές ακριβώς αυτή την μίξη.
(Δεν την έβλεπα μέχρι τώρα γιατί δεν είχα αρχίσει να ασχολούμαι με συνταγές εκτός από τις Ελληνικές).

Πάρε παράδειγμα που έχω πρόχειρο, πήραμε την μπολονέζ και της βάλαμε γαρύφαλλο και κανέλα και την κάναμε δική μας, έχουμε λίγο θέμα με το PR βέβαια και απλά είπαμε "μακαρόνια με κιμά" αλλά η νέα γεύση που συνδυάζει ανατολή και δύση είναι εκεί. Αυτό το πιάτο περιγράφει όλη την Ελληνική κουζίνα από μόνο του.
 
Πάρε παράδειγμα που έχω πρόχειρο, πήραμε την μπολονέζ και της βάλαμε γαρύφαλλο και κανέλα και την κάναμε δική μας, έχουμε λίγο θέμα με το PR βέβαια και απλά είπαμε "μακαρόνια με κιμά" αλλά η νέα γεύση που συνδυάζει ανατολή και δύση είναι εκεί. Αυτό το πιάτο περιγράφει όλη την Ελληνική κουζίνα από μόνο του.

Ή μπαχάρι, που έβαζε η γιαγιά μου.
Ωστόσο, νομίζω πως στην αυθεντική Μπολονέζ, η σάλτσα γίνεται με ψιλοκομμένο ραγού που μαγειρεύεται αργάααααα και όχι με κιμά. Λογικά, την κάνουν και με κιμά, για πιο γρήγορα, αλλά η παραδοσιακή πρέπει να είναι με το ραγού.
 
Ή μπαχάρι, που έβαζε η γιαγιά μου.
Ωστόσο, νομίζω πως στην αυθεντική Μπολονέζ, η σάλτσα γίνεται με ψιλοκομμένο ραγού που μαγειρεύεται αργάααααα και όχι με κιμά. Λογικά, την κάνουν και με κιμά, για πιο γρήγορα, αλλά η παραδοσιακή πρέπει να είναι με το ραγού.
το οποίο αν και στο μυαλό μας είναι ανατολίτικο, στην πραγματικότητα είναι από την κουζίνα της καραϊβικής! Δεν το ήξερα, τώρα το κοίταξα.
 
έχω κάνει πολλές μαλακίες στην μαγειρική στην ζωή μου, αλλά σίγουρα δεν τις ανέβασα στο twitter να με θαυμάσουν...
Η άλλη έβαλε να ψήσει πατάτες με πλαστικό μπολ από κάτω.

 
Ή μπαχάρι, που έβαζε η γιαγιά μου.
Ωστόσο, νομίζω πως στην αυθεντική Μπολονέζ, η σάλτσα γίνεται με ψιλοκομμένο ραγού που μαγειρεύεται αργάααααα και όχι με κιμά. Λογικά, την κάνουν και με κιμά, για πιο γρήγορα, αλλά η παραδοσιακή πρέπει να είναι με το ραγού.
έχω φτιάξει τέτοια συνταγή για παστίτσιο. Τρεις ωρίτσες βρασιμο το ραγου. Ακόμη και το σάπιο κρέας που έχουν εδώ ήταν λουκούμι στο τέλος. Το δε παστίτσιο ήταν μεγαλύτερη ονείρωξη και από αυτήν όταν βλέπει ο Admiral τον Locust-man να νικάει το μεγαλύτερο του εχθρό, τον Leaf-man.
 
Επιασε δουλεια το slab σημερα. 7 πιτσες, σχετικα χοντρουλες στα 35εκ με συνολικο κοστος 17 ευρω (πελτες, 2κιλα αλευρι τυπου 0, κρεμυδια, πιπερια, λουκανικο χασαπη χειροποιητο, μπέικον, γραβιερα αμφιλοχιας, φρεσκια μοτσαρελα, 65 λεπτα φουρνος πανω κατω 270C).

Χονδρικα, 2,5 Ευρω/πιτσα κοστος υλικων + ρευμα. Ποιοτητα στα υψη και θα τρωμε 2-3 μερες 4 ατομα.

Κανονικα εβγαιναν 8 και πιο λεπτες αλλα δεν ειχα ελευθερο δισκο για το ψυγειο οποτε συμβιβαστηκα.
 

Attachments

  • IMG_20211003_154345_709.jpg
    IMG_20211003_154345_709.jpg
    216.5 KB · Views: 11
  • IMG_20211003_154213_785.jpg
    IMG_20211003_154213_785.jpg
    314.1 KB · Views: 11
Αυτο με την Ανατολιτικη κουζινα θελει μελετη γιατι πολλα απο αυτα που θεωρουμε Ανατολιτικη κουζινα προερχονται απο το Βυζαντιο και οι περιοχες που θεωρουμε οτι εδωσαν κατι στην Ελληνικη κουζινα ηταν υπο Βυζαντινη κατοχη και επιρροη.
Οι Τουρκοι ηταν νομαδικος λαος, τι κουζινα να εχουν; μεγαλοπιαστηκαν με τα κατσαρολια οταν εγκατασταθηκαν στην περιοχη και ειδικα στην μικρα Ασια οπου βρηκαν ετοιμες συνταγες. Ας μην ξεχναμε οτι πριν την μικρασιατικη καταστροφη, οι δυο λαοι, σε γενικες γραμμες, ζουσαν ειρηνικα. Για πολιτικους λογους, αυτα που εμειναν ειναι τα εχθρικα περιστατικα.
Αυτα χωρις να θελω να υποβαθμισω την μαγειρικη της κατω Μεσογειου.
 
Λοιπόν για πείτε καμιά συνταγή για αγριογούρουνο (κυνήγι όχι εκτροφής).
Το μόνου που έχω κάνει είναι 3 ωρίτσες μπανάκι σε ξύδι να φύγει η αιματίλα πριν μπει κατάψυξη.

Λέω να κάνω αυτό για αρχή
 
Back
Top