Tony Corvus
Ancient Red Dragon

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Είμαστε σταυροδρόμι και έχουν περάσει πολλές διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμοί από εδώ. Και όχι μόνο στο φαγητό αλλά γενικότερα συνδυάζουμε Δύση και Ανατολή, ενώ δεν λείπουν τα Βαλκανικά και ανατολικής Μεσογείου στοιχεία. Οπότε έχουμε στοιχεία της Ιταλικής κουζίνας να αναμειγνύονται με βαριά μπαχαρικά εξ ανατολάς.Τρολάρισμα ξετρολάρισμα, ισχύει. Η Ελληνική κουζίνα είναι κορυφαία, και δεν έχει να κάνει μόνο με το προσδόκιμο ζωής που λένε. Τα Ελληνικά πιάτα έχουν μεγάλη ποικιλία σε υλικά και γεύσεις.
Οπότε έχουμε στοιχεία της Ιταλικής κουζίνας να αναμειγνύονται με βαριά μπαχαρικά εξ ανατολάς.
Τι γράφω είναι ξεκάθαρο, έχουμε στοιχεία λέω, τώρα όποιος θέλει βλέπει ότι θέλει βέβαια και καταλαβαίνει ότι θέλει.Έτσι όπως το γράφεις ρε νίτρε είναι σα να μας λες ότι η Ελληνική κουζίνα είναι η Ιταλική με μπαχαρικά...
Τι γράφω είναι ξεκάθαρο, έχουμε στοιχεία λέω, τώρα όποιος θέλει βλέπει ότι θέλει βέβαια και καταλαβαίνει ότι θέλει.
Εκτός αν θες να ανοίξουμε τίποτα ιστορικές αναδρομές ποιος ανακάλυψε τα γεμιστά και τον μπακλαβά ξέρω εγώ.
Μα το γεγονός αυτό είναι που την κάνει καλύτερη από την Ιταλική, όταν παίρνεις στοιχεία από 2 κουζίνες, τα συνδυάζεις με την δική σου και βγάζεις κάτι καλύτερο πως είναι δυνατόν να είναι αρνητικό;
Πάρε παράδειγμα που έχω πρόχειρο, πήραμε την μπολονέζ και της βάλαμε γαρύφαλλο και κανέλα και την κάναμε δική μας, έχουμε λίγο θέμα με το PR βέβαια και απλά είπαμε "μακαρόνια με κιμά" αλλά η νέα γεύση που συνδυάζει ανατολή και δύση είναι εκεί. Αυτό το πιάτο περιγράφει όλη την Ελληνική κουζίνα από μόνο του.
το οποίο αν και στο μυαλό μας είναι ανατολίτικο, στην πραγματικότητα είναι από την κουζίνα της καραϊβικής! Δεν το ήξερα, τώρα το κοίταξα.Ή μπαχάρι, που έβαζε η γιαγιά μου.
Ωστόσο, νομίζω πως στην αυθεντική Μπολονέζ, η σάλτσα γίνεται με ψιλοκομμένο ραγού που μαγειρεύεται αργάααααα και όχι με κιμά. Λογικά, την κάνουν και με κιμά, για πιο γρήγορα, αλλά η παραδοσιακή πρέπει να είναι με το ραγού.
έχω φτιάξει τέτοια συνταγή για παστίτσιο. Τρεις ωρίτσες βρασιμο το ραγου. Ακόμη και το σάπιο κρέας που έχουν εδώ ήταν λουκούμι στο τέλος. Το δε παστίτσιο ήταν μεγαλύτερη ονείρωξη και από αυτήν όταν βλέπει ο Admiral τον Locust-man να νικάει το μεγαλύτερο του εχθρό, τον Leaf-man.Ή μπαχάρι, που έβαζε η γιαγιά μου.
Ωστόσο, νομίζω πως στην αυθεντική Μπολονέζ, η σάλτσα γίνεται με ψιλοκομμένο ραγού που μαγειρεύεται αργάααααα και όχι με κιμά. Λογικά, την κάνουν και με κιμά, για πιο γρήγορα, αλλά η παραδοσιακή πρέπει να είναι με το ραγού.