What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συζήτηση για τις next gen κονσόλες

Joined
Nov 26, 2012
Messages
6,727
Ναι η αλήθεια είναι ότι xbox θα πάρει ο κάζουλ και όχι ο gamer, εκτός αν το δει όπως το σκεφτόμουν και εγώ ως pc game pass companion.
Που αναθεώρησα όταν κατάλαβα τι παγοποντιά είναι το game pass για pc και πόσο καρακλειδωμένα είναι όλα και δεν μπορώ ούτε τα save να βρω εύκολα :p
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,005
Εν πάσει περιπτώσει, για να εστιάσω λίγο και στην ουσία αυτού που λέει ο Hank. Είναι πολύ δύσκολο να παθιαστείς με κάτι τόσο άχρωμο, άοσμο και άγευστο, όπως το Xbox, όταν τα πιο εμβληματικά του παιχνίδια είναι τα Halo και Gears of War. Πέρα από αυτά (προσωπικά, κι αυτά ακόμα meh, στο βαθμό που τα έχω δει), με ποιον χαρακτήρα να ταυτιστείς, με ποιο narrative να συγκινηθείς, ποιας σειράς το sequel να περιμένεις πώς και πώς στην επόμενη γενιά;

Οι Nintendo και Sony έχτισαν κόσμους πριν χτίσουν fandoms. Έχουν πάρει από το χέρι παιδάκια, τα οποία πλέον έχουν αποκτήσει δικά τους παιδάκια και παίζουν μαζί τους στο σαλόνι (πολύ βασικό, γιατί ο χώρος διημέρευσης είναι το κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού και ο τόπος συνύπαρξης μιας οικογένειας -το γραφείο που συνήθως φιλοξενεί το PC είναι χώρος απομόνωσης).

Η MS μπήκε στο χώρο των home consoles σαν τον Αμπράμοβιτς στη μπάλα και το Xbox είναι η Τσέλσι του 2004-2005, ένα αδούλευτο σύνολο καλών, αλλά όχι εξαιρετικών, παικτών με μια φανέλα χωρίς βάρος.

Εντάξει, δε συμφωνώ, νομίζω ότι υπάρχει πολλή υποκειμενικότητα στην άποψή σου. Και η Microsoft έχει βγάλει παιχνίδια υψηλής ποιότητας που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό που μεγάλωσε με αυτά. Halo και Gears of War είναι πολύ καλά παιχνίδια, το Forza Horizon που έπαιξα πρόσφατα είναι υπέροχο και παιχνίδια όπως το Ori θα μπορούσαν πολύ άνετα να είναι τίτλοι της Nintendo. H Microsoft μπήκε στο χώρο του gaming ακριβώς όπως μπήκε η Sony τη δεκαετία των 90s, ως φραγκάτος πολυεθνικός κολοσσός.
 
Joined
Dec 8, 2012
Messages
1,942
Εντάξει, δε συμφωνώ, νομίζω ότι υπάρχει πολλή υποκειμενικότητα στην άποψή σου.

Το δέχομαι, γιατι τι είναι η άποψη, αν όχι υποκειμενική ερμηνεία της αντικειμενικής πραγματικότητας;

Halo και Gears of War είναι πολύ καλά παιχνίδια, το Forza Horizon που έπαιξα πρόσφατα είναι υπέροχο και παιχνίδια όπως το Ori θα μπορούσαν πολύ άνετα να είναι τίτλοι της Nintendo.

Αναφέρεις μεμονωμένα παιχνίδια που δε στοιχειοθετούν κανόνα, τα μισά εκ των οποία ανέφερα κι εγώ. Τα παιχνίδια όπως το Ori, περιορίζονται στο Ori και στο Ori 2. Δεν έχει ικανό αριθμό από δικά της IPs για να συμπληρώσει βιογραφικό, ή για τα οποία μένουν ξύπνιοι άνθρωποι τις άγριες ώρες, παρακολουθώντας E3 και ελπίζοντας σε κάποια ανακοίνωση. Νομίζω πως πραγματικά δε χρειάζεται να αντιπαραβάλλουμε το παλμαρέ που έχουν να επιδείξουν οι άλλες πλευρές.

H Microsoft μπήκε στο χώρο του gaming ακριβώς όπως μπήκε η Sony τη δεκαετία των 90s, ως φραγκάτος πολυεθνικός κολοσσός.

Η Sony μπήκε στην αγορά των home consoles αναπτύσσοντας CD-ROM extension για το SNES, σε συνεργασία με τη Nintendo. Όταν η τελευταία το ακύρωσε, η Sony αποφάσισε να το κυκλοφορήσει μόνη της και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,165
η microsoft ειναι αληθεια οτι πολλες φορες πυροβολησε το ποδι της. η σειρα fable ανετα θα μπορουσε να ειναι βαρβατη ip αν δεν την σκότωνε η ιδια πχ.
τωρα περι ori δεν νομιζω οτι η νεα γενια να τα θεωρει system seller ετσι και αλλιως. μπορει να κανω και λαθος.
και για τελειωμα προσωπικα θεωρω θετικο που η microsoft εστιαζει σε οικοσυστημα pc-xbox-cloud. μετα το θεμα με τους first party τιτλους ειναι στο χερι της.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,005
Το δέχομαι, γιατι τι είναι η άποψη, αν όχι υποκειμενική ερμηνεία της αντικειμενικής πραγματικότητας;Αναφέρεις μεμονωμένα παιχνίδια που δε στοιχειοθετούν κανόνα, τα μισά εκ των οποία ανέφερα κι εγώ. Τα παιχνίδια όπως το Ori, περιορίζονται στο Ori και στο Ori 2. Δεν έχει ικανό αριθμό από δικά της IPs για να συμπληρώσει βιογραφικό, ή για τα οποία μένουν ξύπνιοι άνθρωποι τις άγριες ώρες, παρακολουθώντας E3 και ελπίζοντας σε κάποια ανακοίνωση. Νομίζω πως πραγματικά δε χρειάζεται να αντιπαραβάλλουμε το παλμαρέ που έχουν να επιδείξουν οι άλλες πλευρές.Η Sony μπήκε στην αγορά των home consoles αναπτύσσοντας CD-ROM extension για το SNES, σε συνεργασία με τη Nintendo. Όταν η τελευταία το ακύρωσε, η Sony αποφάσισε να το κυκλοφορήσει μόνη της και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, την ιστορία την γνωρίζω και όντως έτσι είναι. Απλώς επειδή έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και πολλοί console gamers μεγάλωσαν με Playstation χωρίς να θυμούνται ποιο ήταν το status της αγοράς τότε, κατηγορούν τη Microsoft για πράγματα που έκανε και η Sony όταν μπήκε στην αγορά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η αγορά της Bethesda και λίγοι θυμούνται ότι η Sony αγόρασε την Psygnosis. Και στο Playstation 1 και στο Playstation 2 ο πιο καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία τους δεν ήταν το first-party software αλλά τα third-party exclusives που η Sony αγόρασε σουινικώς.

Η διαφορά μεταξύ Sony και Microsoft άνοιξε κατά τη γνώμη μου στο δεύτερο μισό της περιόδου των PS360, όταν η Microsoft έπεσε με τα μούτρα στο Kinect ενώ η Sony επικεντρώθηκε σε παιχνίδια που είχαν απήχηση στο core κοινό. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της γενιάς των PS4/XB1 όταν ο Mattrick πήρε τον πούλο και ανέλαβε ο Phil Spencer. Μέχρι βέβαια η νέα πολιτική να βγάλει και τα ανάλογα games η Sony θα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,060
Για να είμαστε ακριβείς, η Sony πήγε να πιάσει κότσο την Ninty, καθώς θα αποκτούσε δικαιώματα έκδοσης τίτλων στο format του CD-ROM add-on. Γι' αυτό και η Ninty ακύρωσε την συμφωνία, και έκανε συμβόλαιο με την Philips ( από εκεί προήλθαν τα εξαμβλώματα με την IP της Νιντέντο για το CD-i).
To Playstation, θεωρητικά ήταν χωρίς mascot, γιατί ήταν η πρώτη κονσόλα που στηρίχτηκε πολύ σε third party/2nd party τίτλους. Ακόμα και τα Crash, second party θεωρούνται. Φυσικά, αγόρασε devs ( όπως την Psygnosis ) αλλά με το PS 1 μπήκε στον τομέα της ανάπτυξης games. Να μην ξεχνάμε, ότι οι πωλήσεις του δεν ήταν από βυζανιάρικα και νήπια, ειδικά τα πρώτα χρόνια, αλλά από νέους και έφηβους, Όχι ότι δεν ασχοληθήκαμε και με χαρωπά πλάτφορμς, αλλά ζητάγαμε πλέον και κάτι για μεγάλα παιδιά.
Η Nintendo, έχει την δικιά της νοοτροπία, αλλά κακά τα ψέματα, έχει τρομερό portfolio σε IP. Με ονόματα όπως Legend of Zelda, Mario, Pokemon, θα πουλήσεις.
 

mruseyourbrain

Umber Hulk
Joined
Oct 29, 2015
Messages
788
Εγώ παιδιά δεν ξέρω πολλά από την ιστορία των κονσολών αλλά έτσι όπως το βλέπω το πράγμα δε νομίζω ότι η Microsoft ασχολείται να αναταγωνιστεί το ps με το xbox. Αν ήθελε να το κάνει, τόσα στούντιο έχει μεγάλα ονόματα θα τα έβαζε να φτιάξουν από 2 αποκλειστικά για xbox και τελείωσε το θέμα. Νομίζω αυτό που θέλει είναι αυτό που έχει γραφτεί από πολλούς εδώ ότι θέλει να σε εισάγει στο xbox οικοσύστημα της. Και το κάνει με πολύ καλό τρόπο και πολύ ελευθερία. Η sony αντίθετα προσπαθεί να κυριαρχήσει στην αγορά των κονσολών με 5 άντε 6 το πολύ αποκλειστικότητες που αξίζουν και με το brand name που έχει χτίσει σε κοινό που δεν ασχολείται και πολύ.
 

captain kal

Mind-flayer
Joined
Dec 2, 2012
Messages
1,794
Έχοντας PS4 Pro, δεν μπορώ να πω, ότι καίγομαι και για PS5!! Αντίθετα επειδή έχω αρκετά games από original και 360 xbox, δεν θα με χάλαγε το καινούργιο το Χ (ή ακόμα καλύτερα το S, αν έπαιρνε δισκάκι).

Ουσιαστικά σαν companion console στο PC, ανά γενιά αλλάζω στρατόπεδα!!!! Μόνο την δεύτερη 3D γενιά, (PS2, Gamecube, Xbox, Dreamcast), την είχα όλη!!!!!!!!!! :D :D :D
 

Chris2756

Half-Ogre
Joined
Nov 17, 2020
Messages
440
Θυμαστε οτι μια εποχη, η Sony, τους διελυσε ολους, με την πιο αδυναμη και φτηνη κονσολα (30000 δρχ) PSX, μονο και μονο γιατι ειχε 200 τιτλους, και μπορουσε καποιος να διαλεξει 10 που θα του αρεσαν. Ασε το τσιπαρισμα και τα παρελκομενα του.
Ενω το Dreamcast π.χ. δεκα φορες καλλιτερο σαν μηχανημα αλλα 15 τιτλοι μονο οταν κυκλοφορισε και 80000 δρχ.
Η πλειονοτητα του κοσμου θελει να παιξει ενα παιχνιδακι για να διασκεδασει, εστω με κατωτερα γραφικα μικροτερες ταχυτητες κτλ κτλ.
Απο τους 50 πελατες στο μαγαζυ μου οι 45 ζητουσαν Playstation και μαληστα τσιπαρισμενο. Νομιζω οτι ετσι εχτισε το ονομα της η Sony.
Ακομα και σημερα οι περισσοτεροι μπαμπαδες Playstation θα παρουν στον πιτσιρικα, κι ας ειναι τα x box και τα nitendo, χιλιες φορες καλλιτερα. Ετσι και στα κομπιουτερ, μπορει η AMD να ειναι τοπ σημερα, αλλα οι 70 στους 100 intel θα παμε να παρουμε. Ονομα που εγινε συνηθεια.
Και λογικο ειναι μια κονσολα που πουλαει, οι εταιρειες παιχνιδιων γι αυτην θα βγαλουν παιχνιδια.
Θυμαστε και ποσα παιχνιδια για PC ειχαν στην εναρξη τους το σλογκαν "n vidia is the way" ?
 
Last edited:

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,084
Εντάξει, δε συμφωνώ, νομίζω ότι υπάρχει πολλή υποκειμενικότητα στην άποψή σου. Και η Microsoft έχει βγάλει παιχνίδια υψηλής ποιότητας που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό που μεγάλωσε με αυτά. Halo και Gears of War είναι πολύ καλά παιχνίδια, το Forza Horizon που έπαιξα πρόσφατα είναι υπέροχο και παιχνίδια όπως το Ori θα μπορούσαν πολύ άνετα να είναι τίτλοι της Nintendo. H Microsoft μπήκε στο χώρο του gaming ακριβώς όπως μπήκε η Sony τη δεκαετία των 90s, ως φραγκάτος πολυεθνικός κολοσσός.
Aπογοητεύομαι που δεν ανέφερες age of empires η flight simulator, ακόμα πιο πολύ απογοητεύομαι που είσαι κρυφοεξμποξακιας :eek:
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,005
Aπογοητεύομαι που δεν ανέφερες age of empires η flight simulator, ακόμα πιο πολύ απογοητεύομαι που είσαι κρυφοεξμποξακιας :eek:

Δεν έγραψα PC games της Microsoft γιατί μιλάμε για κονσολάδες που δεν έχουν χαμπάρι από αυτά. Εξάλλου αν τα είχα αναφέρει θα ξεκινούσα από το Freelancer :sneaky:. Και δεν είμαι κρυφοεξμποξάκιας, η μόνη διαφορά είναι ότι η Microsoft έχει κυκλοφορήσει παιχνίδια σε PC οπότε είχα την ευκαιρ(α να τα παίξω. Τώρα που και η Sony φίλησε το δαχτυλίδι θα αποκτήσω άποψη και για την άλλη όχθη των κονσολοpeasants.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,786
Ετσι και στα κομπιουτερ, μπορει η AMD να ειναι τοπ σημερα, αλλα οι 70 στους 100 intel θα παμε να παρουμε. Ονομα που εγινε συνηθεια.
Από το 2019 μέχρι τώρα ο μεγαλύτερος retailer στην Γερμανία ανέφερε οτι 80% των πωλήσεων επεξεργαστών είναι αμδ
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
6,727
86% from what? 0%? :p
Θέλω να πω όταν πάει να βγει νέα κονσόλα οι πωλήσεις σχεδόν σταματάνε ουσιαστικά.
 

Chris2756

Half-Ogre
Joined
Nov 17, 2020
Messages
440
Myrmidonas Στην Γερμανια. Στον υπολοιπο κοσμο? Ποσοι, νομιζεις ειναι οι ενυμερομενοι πελατες σαν εσας εδω στο σαιτ, που κοιταζουν και καταλαβαινουν, μετρησεις, συγγρισεις, παρουσιασεις κτλ. Ας πουμε 50, εχουμε καμια 100στη παρομοια σαιτς? Ας υποθεσουμε οτι ειναι αλλοι τοσοι που δεν συμετεχουν στα σαιτς. Ευχομαι να κανω λαθος βεβαια. Οι υπολοιποι ελλαχιστα γνωριζουν, ωστε να μπορουν να κανουν σωστη επιλογη. Αν και η κουτση Μαρια εχει κινητο με ιντερνετ σημερα, σε κοιταζει σαν να μηλας Κινεζικα οταν αναφερεις, cpu, vga,ram .
Μια αλλη πολυ ΕΞΥΠΝΗ κινηση που εκανε η Sony, καθε νεα κονσολα που εβγαζε, συμβατη με τα παιχνιδια της προηγουμενης.
Ασε που οι απανταχου τσιπαδοροι, ελεγαν οτι η ιδια η Sony, πρωτοκυκλοφορουσε στο ιντερνετι, τα σχεδια εγγαταστασης τσιπακιων για τις κονσολες της. Βρωμοκουτσομπολιδες!
Τι? το εξμποξι σεν τσιπαρεται? Χαχαχα!
 
Top Bottom