ρε λέλο δεν πάει η παραγωγή με την ελιά σου να πούμεΔεν ξερω, ή εγω εχω εντελως λαθος σκεπτικο ή εσεις οι δυο ειστε γερολαδαδες.
Ανεβηκε η τιμη με την βροχη, επειδη φετος η παραγωγη ειναι κακη; στα λαδια που βγηκαν... το 2022;
Φρεσκια φωτογραφια. Πριν 5 λεπτα εβγαλα το κινητο απο το παραθυρο και κλικ, στην κυριολεξια.
Ξεκινησαν να μαζευουν ελιες και η παραγωγη ειναι ΗΔΗ σκατα και ανεβασαν ΗΔΗ τις τιμες;
![]()
Οι ελιές την μια χρονιά δίνουν, την άλλη μπορεί να μην δώσουν. Φέτος δεν φαίνεται να δώσουν πολύ, αυτό το βλέπεις μόλις αρχίσει ο καρπός να σχηματίζεται.
Αν πας και ψάχνεις ελιές δεν λέει τίποτα αν δεις κάποιες να έχουν καρπούς, και ο πατέρας μου έχει 2 δέντρα γεμάτα, αλλά είναι για ελιά σε βαζάκι όχι για λάδι.
Όλοι λένε ότι είναι σχετικά άδεια τα δέντρα φέτος, οπότε το λάδι που έβγαλαν πριν 1 χρόνο θα το πουλήσουν ακριβότερα για να βγουν οικονομικά.
Σκέψου και πόσοι δεν τις μαζεύουν οι ίδιοι και στέλνουν συνεργείο να τις πάρει, συνήθως με συμφωνίες 30 αυτοί και 70 το συνεργείο, αν το συνεργείο δει ότι δεν έχει αρκετό καρπό δεν το αναλαμβάνει ή αν το αναλάβει θα πάρει λεφτά, οπότε το λάδι που θα μείνει του άλλου αν σκοπεύει να το πουλήσει θα το δώσει αρκετά ακριβότερα για να καλύψει τα λεφτά του συνεργείου.
Γενικά η χρονιά θα ήταν κακή γενικά και φαινόταν, ακόμα και αν είχαμε καλή παραγωγή εμείς Ισπανία και Ιταλία δεν πήγε καλά, οπότε ανεβαίνουν οι τιμές έτσι και αλλιώς.
edit: @vlad πήγε 10; πω πω και προχθές έλεγε η πεθερά μου που έχει πάει 8,5€ που πούλησε λίγο λάδι να πληρώσει τους εργάτες για τον τρύγο. Έπρεπε να περιμένει να πιάσει παραπάνω