What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tα Windows 8 συνεχίζουν να πατώνουν

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft συνεχίζει να ταλαιπωρείται στην αγορά, προσπαθώντας να πείσει το κοινό οτι αξίζει μιας ευκαιρίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς (αναλόγως των απόψεων του καθενός) το κοινό δε φαίνεται να συγκινείται, αφού το μερίδιο αγοράς του παραμένει πολύ χαμηλά:

http://www.extremetech.com/computing/149762-four-months-in-windows-8-adoption-is-almost-at-a-standstill" class="bbcode_url">Windows 8 adoption rate

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα Win8 βρίσκονται πιο χαμηλά ακόμα και από τα Vista, ενώ εξυπακούεται οτι δε μπορούν καν να πλησιάσουν τα Windows 7. Για την ώρα το στοίχημα της Μicrosoft φαίνεται να τη στέλνει στον κουβά, αν και ίσως τα επερχόμενα Windows Blue να σώσουν την κατάσταση. Σχόλια;
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Ε λογικό είναι αφού σε κανέναν δεν άρεσαν, όλοι τα έκραζαν (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Τα Blue δεν έχω καταλάβει αν θα λειτουργήσουν ως αυτόνομο λειτουργικό ή ως Update ala MacOS όπως είχε ακουστεί. Έχουμε τίποτα νεότερο;
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Να κάνουν τις touch hipsterιες προαιρετικές. Χάθηκε να κάνουν το ίδιο που έκαναν με το Media Center; Ας βάλουν μια επιλογή να ξεκινά με touch iterface το PC, για όσους θέλουν να το έχουν. Και να κόψουν τις μαλακίες με "apps" και blue dicks.
Εννοείται ότι το start menu πρέπει να επιστρέψει.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
^
Μα αν αφαιρέσουν τα τουβλάκια ή πλακάκια (whatever...) και βάλουν start menu τότε θα μιλάμε για windows 7, σωστά;
Πολύ χαίρομαι που πατώνουν πάντως
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Νομίζω οτι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν την Microsoft σε ένα μοντέλο release με upgrade packs όπως το Os X.
Δεν είναι μακριά η μέρα που θα βλέπουμε μια καινούρια έκδοση windows κάθε χρόνο, ίσως και συχνότερα.
 

firefistmark

Half-Ogre
Joined
Dec 19, 2012
Messages
402
Καλά να πάθουν...πολύ χάρηκα τώρα!! <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

difunto

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 13, 2012
Messages
200
Δεν έχω βρει τίποτα επίσημες πληροφορίες,εικόνες ή κάτι άλλο για τα Windows Blue.Τι σκέφτονται να αλλάξουν δηλαδή?Απ'ότι φαίνεται ο κόσμος δεν γουστάρει το interface.Θα επαναφέρουν το παλιό,θα το κάνουν πιο ευέλικτο,θα επιλέγεις πιο θες?

Αν δεν αλλάξει το interface δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να το προωθήσουν ως κάτι που ο κάτοχος των 7 θα θέλει.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τα Windows Blue, αν και θεωρώ απίθανο να γίνει κάποια δραστική αλλαγή στο interface. To καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια επιλογή για απευθείας boot στο desktop και κάποιο tweaking στη συνεργασία μεταξύ Metro και desktop. Καλώς η κακώς η Microsoft έχει επενδύσει στο Metro, δε βλέπω να κάνει πίσω.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Και εγώ θα μείνω για πολυυύ καιρό με τα αγαπητά μου 7 τότε.
 

irenicus777

Gelatinous Cube
Joined
Jan 9, 2013
Messages
133


headless wrote:
Νομίζω οτι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν την Microsoft σε ένα μοντέλο release με upgrade packs όπως το Os X.
Δεν είναι μακριά η μέρα που θα βλέπουμε μια καινούρια έκδοση windows κάθε χρόνο, ίσως και συχνότερα.</blockquote>

Αν το κάνει αυτό, και τα χρεώνει κιόλας (όπως το κάνει η Apple), τους βλέπω όλους να το γυρίζουν σε Ubuntu...

Τα είδα λίγο τα 8, πλάκα είχαν. Σαν να βλέπω Widnows 3.1, με μερικές επιπλέον ενοχλητικές προσθήκες... το deja vu σε όλο του το μεγαλείο.

 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
''Καλώς η κακώς η Microsoft έχει επενδύσει στο Metro, δε βλέπω να κάνει πίσω. ''

Ούτε εμείς κάνουμε πίσω. Το νέο φορητό τον παρείγγειλα χωρίς λειτουργικό. Σιγά να μη πληρώνω επιπλέον για 8άρια και βλακείες.
Φέτος θα είναι η χρονιά linux. :salute:
 

firefistmark

Half-Ogre
Joined
Dec 19, 2012
Messages
402
Μας βλέπω όλους μετά τα 7 να βάζουμε τα linux,τώρα που το steam στηρίζει linux.. δαγκωτό!!
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Εγώ τουλάχιστον, θα μείνω στα 7, και θα παρακολούθω τις εξελίξεις και στα 2 μέτωπα. Κάποια στιγμή, θα μαζέψω κάτι παλιά εξαρτήματα, και θα φτιάξω ένα σύστημα με linux μόνο, για να δω πως πάει. Όταν πάντως το δοκίμασα σε Dual boot και σε συστήματα φίλων, για κάποιον που θέλει εργασίες γραφείου και αναπαραγωγή πολυμέσων, μια χαρά είναι το Linux. Στα + του, ότι αν θες να φτιάξεις σύατημα για κάποιον που είναι άσχετος με PC πέρα από FB & youtube, ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κολλήσει παράσιτα, και αυτό δοκιμασμένο. Η εγκατάσταση εφαρμογών, αν είναι περασμένες στα αποθετήρια, είναι παιχνιδάκι, σε επίπεδο κονσόλας. Αν κάποιος γωστός σας θέλει PC για SOHO, περιήγηση σε ιστοσελίδες, και να βλέπει ταινίες, Linux all the way. :thumbsup:
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Σαν να καταληγω στα 7 μου φαινεται <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Χμμμ, καλώς την Νίνα. Να παίξεις και τίποτα όμως, όχι να τα έχεις μόνο να τα βλέπεις <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
758
Eγω το καημενο το παληκαρι που εχω μεινει με τα ΘΡΥΛΙΚΑ ΧΡ τι να πω. :whistle: :whistle: :whistle:
Τα 7 τα εχω στο PC που εχω για gaming και στα δυο laptop στο ενα εχω XP και στο αλλο το aircrack(Linux και αυτο αλλα αλλος ο προσανατολισμος του).Πειτε οπως θελετε και δεν θα σας κατηγορησω αλλα με τα ΧΡ εχω βρει την ησυχια μου και δεν τα αλλαζω με τιποτα.Το ξερω οτι στο συντομο μελλον θα αλλαξω λειτουργικο λογω του οτι δεν θα υποστηριζεται αλλα θα κανω την μεταβαση αυτη με βαρια καρδια.Τα 8 τα ειδα και πραγματικα δεν θελω να τα ξαναδω.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ετσι ακριβως, χανίβαλε.
ο κοσμος δεν καταλαβαινει την απλη αληθεια οτι το να εισαι 1 με 2 λειτουργικα πισω απ αυτα που κυκλοφορει η μαικροσοφτ, μονο ωφελειες εχει. ετσι γλιτωσαμε καποιες, εχμ, φαεινες ιδεες οπως τα μιλενιουμ (τα θυμαται κανεις? τρελλά γελια), τα σβηστα και τωρα τα 8 που συντομα θα μας αφησουν χρονους.
XP SP3, FTW.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Αν έχεις PC με λιγότερο από 3 GB μνήμη, τα XP είναι μούρλια. Αλλά αν θες 64bit λειτουργικό, θα πας σε 7. Επίσης υποστηρίζουν καλύτερα τους SSD, αν δεν απατώμαι.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τα 7είναι μονόδρομος σε όποιον δεν θέλει να πάει σε linux ακόμα και έχει φύγει απ' τα xp. Ωστόσο το μέλλον γράφει linux και άσε τη microsoft να παλεύει με τα χρώματα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
Καταρχάς δε ξέρω τι σας αρέσει στα ΧΡ, αλλά εγώ που τα τρώω στην μάπα στον Η/Υ στην δουλειά, θέλω να κόψω τις φλέβες μου.

Είναι απλά αρχαία και στερούνται πολλές μοντέρνες τεχνολογίες που έχουν τα λειτουργικά συστήματα κάτω από το καπό με αποτέλεσμα να σέρνονται σε πάρα πολλές λειτουργίες.
Και δε μιλάω για visuals και παπαριές, μιλάω για smart cache τεχνολογίες και λοιπά κόλπα που χωρίς αυτά ένα καθόλα αξιοπρεπή συστηματάκι, να θέλει κάθε 2 ώρες επανεκκίνηση να ξεμπουκώσει.

Σχετικά με το μοντέλο τον OSX, είναι αυτόνομη έκδοση OS η κάθε νέα και όταν βγαίνει με κόστος 15-20€ με αρκετές αλλαγές, τότε ναι ο κόσμος τα αγοράζει, ειδικά από την στιγμή που μπορείς να πηδήξεις μια έκδοση χωρίς επιπλέον κόστος.
Είχα το Macbook με OSX 10.6, προσπέρασα το 10.7 και αγόρασα 15€ το 10.8, το οποίο είναι σαν να λέμε σε αλλαγές vista->8
Αν για τέτοιες αλλαγές σας φαίνονται πολλά τα 15€, τι μπορούμε να πούμε για τα 60-100€ ανά upgrade που χρεώνει η MS?

Ontopic, αν λάβει το μήνυμα η MS θα κάνει τα αναγκαία tweaks στο metro και θα πετάει, γιατί σαν ιδέα είναι καλό (αν και κλεμμένο από το mission control) στην πραγματικότητα είναι άλλο ένα βήμα πίσω σε λειτουργικότητα, όπως μας έχει συνηθίσει η MS.
 
Top Bottom