What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tαξιδιωτικος οδηγος

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Νομίζω υπάρχει μεγάλο ταμπού με τα τατοο γενικά στο Τζαπάν, και δεν δέχονται κόσμο με εμφανή σχέδια λόγω γιακουζέϊκων τατού. Και γενικά παίζουν ιδιαιτερότητες με το θέμα ξένος, δυτικός κτλ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Εγώ θα είχα το νου μην μο την πέσει κάνα πλοκάμι. Αν και συνήθως αυτά χτυπάνε ανήλικες μαθήτριες με σιλικονάτα στήθια, σαν αυτά που είχε βάλει η Wendy στο νηπιαγωγείο
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
μαμα αφρικη (μινι τσουναμι)
<span class="bbcode_spoiler">οι ανθρωποι εδω εδωσαν ενα σκασμο λεφτα για να με φερουν στα μερη τους. μολις προσγειωθηκα εφαγα την πρωτη σφαλιαρα. εκτος απο την απιστευτη αναμονη που δημιουργησαν οι επιβατες απο ενα και μοναδικο αεροπλανο. ημουν στο συστημα αλλα οχι στα χαρτια. εφαγα 3 ωρες στο αεροδρομιο. με εβλεπαν στο συστημα αλλα οχι στα χαρτια οποτε δεν με αφηναν να περασω. δεν υπαρχει καμια εμπιστοσυνη στους υπολογιστες και δεν τους χρησιμοποιει κανενας. αφου πηραν τηλεφωνο σε ολα τα υπουργεια μου εδωσαν μια προσωρινη αδεια αλλα οχι ενα "ticket". πηρα διορια 15 μερες για να παω στο αλλοδαπων ωστε να ξεκαθαρισει η κατασταση. πηγα στο αλλοδαπων και.......... ημουν στους υπολογιστες αλλα οχι γραμμενος σε χαρτι. δεν ειχα και το ticket. αν και δεν καταλαβα τι ειναι αυτο το ticket, πολυ μπλεξιμο αυτο το ticket.
αντε παλι τηλεφωνα. εφαγα μια ωριτσα και τελικα καταφερα να βρω μια γυναικα η οποια εγραψε πανω στην προσωρινη μου αδεια τον αριθμο που εχει ο ψηφιακος μου φακελος. οχι οτι αλλαξε κατι, απλα οποιος παιρνει το χαρτι ξερει οτι ειμαι στο συστημα.
ακομα δεν εχει κλεισει αυτο το θεμα. απο οτι μου ειπαν υπαρχουν ανθρωποι που ειναι εκει 3 χρονια+ και ακομα δεν εχουν ξεμπερδεψει.
πριν λιγες μερες με ενημερωσε το αφεντικο οτι θα μου φερουν το permit γιατι τακτοποιηθηκαν ολα......... οσο το ειδατε εσεις. εδω τα πραγματα κυλανε τοσο αργα που νομιζεις οτι λιποθυμισες.
το θεμα ειναι οτι δεν εχω κανενα προβλημα και μπορω να κυκλοφορω ανετα.</span>

διαβαζα για 24ωρα μποτιλιαρισματα στο τοκυο και πελωρια μποτιλιαρισματα στην αμερικη. γατακια....... εδω δεν υπαρχουν μικρα αυτοκινητα. ολα ειναι αρματα μαχης r+ και κολημενα ανα χιλιαδες. απο παρκαρισμενος για να μπεις στην ουρα, μπορει να σου παρει και 40 λεπτα. σε μια ωρα εκανα 3 χιλιομετρα.
οποιος οδηγαει μηχανακι ειναι νεκρος και δεν το ξερει. τοσο καιρο εδω αντε να εχω δει 2 ανθρωπους με δικυκλο. respect.

πριν ερθω εδω επρεπε να εχω ποινικο μητρωο και ολολευκο. το παρελαβα απο την Αλεξανδρας και επρεπε να το μεταφρασω στα αγγλικα.
<u>συγκεκριμενα για τον προορισμο μου.</u> για να δεχτουν να γινει η μεταφραση (στο μοναστηρακι) επρεπε να το παω και στην ευελπιδων, για να δουν αν ο εισαγγελεας που μου το εκδοσε ειναι καλο παιδι και μετα επρεπε να παω στο υπουργειο δημοσιας ταξης για να δουν αν οι προηγουμενοι εισαγγελεις ειναι καλα παδια. χρονος αναμονης επ'απειρον.
ειπα το προβλημα μου στους καλους ανθρωπους εδω. μου ειπαν να τους το στειλω οπως ειναι. δεν υπαρχει λογος να περιμενω.
εισαγγελεις και παιδια στο μοναστηρακι, συγνωμη που σας προσπερασα. οπως ειπε και ο τζεραλντ: αν θελετε να βασανισετε κατι, να παρετε ενα βατραχι και να του καρφωσετε ξυλακια.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,138
Ρε Λέλο παντου σε κυνηγάει η γραφειοκρατία.
Και καλά στην "τριτοκοσμική" Αφρική δικαιολογείται, αλλα εδω!!
Στην καρδιά της ευρωπαϊκής ένωσης; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
στα ξενα κρατη η γραφειοκρατια υπαρχει επειδη υπαρχει ελλειψη οργανωσης. στην ελλαδα υπαρχει για να σας κρατανε απασχολημενους.
η υποδομη υπαρχει, απλα ειναι επικινδυνοι οι διιοργανωτες.
στα ξενα κρατη αυτη η ελλειψη οργανωσης δεν σε φρεναρει. στην ελλαδα σου βαζει χειροφρενο.
δηλαδη εγω για να ξεκινησω να εργαζομαι εδω στα ξενα, επρεπε να παρω εγκριση απο τρεις εισαγγελεις, οι οποιοι δεν ειναι ευκολα προσβασιμοι. δεν ειναι υπαλληλοι του κεπ και προσθετω οτι ειναι διασκορπισμενοι στην αθηνα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
αγανακτηση

ξυπναω το μεσημερι και φτιαχνω φραπεδακι. το ματι δεν ανοιγει. στην διαρκεια της μερας πινω αλλους 5-6 καφεδες. τιποτα.
βουρτσιζω τα κουνελοδοντα μου. η οδοντοκρεμα δεν εχει καμια ιδιαιτερη γευση.
πλενω την ατελειωτη κορμαρα μου. με σκετο νερο θα εχω τα ιδια αποτελεσματα. μπαινει αφρος στο ματι και δεν με ενοχλει καθολου.
με πιανει πονοκεφαλος και παιρνω παυσιπονο. πρεπει να παρω ολο το φαρμακειο για να μου περασει.

κανω ερευνα αγορας και ανακαλυπτω οτι τα κλασσικα προιοντα εχουν υπερβολικα πεσμενες ιδιοτητες. δεν ειναι καποιο σατανικο σχεδιο απο τα κλασσικα σιωνιστικα κεντρα επιβολης. οι ντοπιοι δεν την παλευουν με το εντονο (για αυτους εντονο).
για το ξεπλυμα του καφε. με ρωτησε μια κοπελα πως μπορω και το πινω. εκεινη δεν μπορει να πιει καφε γιατι την πιανει ταχυκαρδια. κανενας τους δεν πινει καφε, πινουν ενα αλλο ξεπλυμα το οποιο ειναι υπερβολικα ελαφρυ.

χθες ηπια 8 καφεδες και τιποτα. ο ενατος καφες ηταν χωρις ζαχαρη και γαλα. σκετος και extra strong............ λες και ηπια χαμομηλι.
ζω μια καταρα. ηπια τοσους καφεδες και το στομαχι μου εμεινε αλωβητο.

παιρνω σοκολατα και ειναι λες και ξεχασαν να βαλουν σοκολατα.
δεν καπνιζει κανενας. απο οπου περναω και παριστανω την ατμομηχανη πεφτουν κατω απο την ζαλαδα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
.... timing και αποστασεις

αφρικη
αν καποιος σας πει σε 10 λεπτα ειμαι εκει, υπολογιστε 30 λεπτα.
αν εχετε κανονισει ραντεβου, καλο ειναι να αργησετε μια ωρα. 99% θα περιμενετε και κανενα τεταρτακι.
αν σας πουν οτι ο προορισμος σας ειναι περιπου 50χλμ αποσταση να προσθεσετε αλλα 100 χλμ. really.
ετσι λοιπον στην ωρα βαζετε 1+ και στα χιλιομετρα 100+ και θα ειστε μεσα σε ολα.

για την αδεια εργασιας.
θα παρετε ενα χαρτακι-receipt απο το αεροδρομιο. σε 15 μερες θα πρεπει να κανετε ντου στο αλλοδαπων για να παρετε ενα βιβλιαρακι. αν δεν ειστε εκει σε 15 μερες παιζουν δυο φασεις. α) δεν τρεχει τιποτα. β) μη πατε φυλακη-κρατητηριο-τμημα ουτε για 10 λεπτα. believe me.
και συνεχιζω
οταν θα φτασετε εκει θα συναντησετε απειρους ανθρωπους να καθονται σε απειρα γραφειακια.
καθε γραφειακι εχει ταμπελακι που δεν σας δινει την αισθηση της κατανοησης.
αυτα ΔΕΝ θα τα χρειαστειτε.
θα πατε εκει που εχει μια μεγαλη ουρα. εκει λοιπον θα ερχονται ανθρωποι και θα κουμπωνουν στην αρχη της ουρας, στην μεση και γενικα ο καθενας παει και κουμπωνει οπου νοιωθει ανετα. μη δωσετε σημασια. οτι και να κανετε θα ειστε ο τελευταιος. Μη τσακωθειτε σε δημοσιο χωρο, ειδικα αν ο αντιπαλος σας εχει διαφορετικο χρωμα. απλα μη.......

πριν πατε στην μεγαλη ουρα, θα ψαξετε για ενα αδειο δωματιο με εναν μεγαλο παγκο. αν δειτε επανω πολλα βιβλια και χαρτια, ειστε στο καταλληλο μερος.
τα πιανετε ενα προς ενα και ψαχνεται να βρειτε το ονομα σας. συνηθως ειναι γραμμενο με γραφικο χαρακτηρα που παραπεμπει σε κωδικοποιημενο μηνυμα απο uboat.
αν βρειτε το ονομα σας πηγαινεται στην ουρα.
αν οχι να ξερετε οτι εχετε προβλημα. πιαστε ενα γραφειο και ρωτηστε. οποιοδηποτε.
13.00 με 14.00 παιζει διακοπη εργασιων. δεν κουνιεται τιποτα.
Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο εργοδοτης σας δεν θα σας αφησει ποτε μονους σας ΠΟΤΕ,ΝEVER. επειδη ξερει, θα φροντιζει να εχετε παντα συνοδο.

οταν ερθει η σειρα σας θα σας βαλουν να γραψετε σε ενα μεγαλο βιβλιο, τα παντα. το καθε πεδιο δεν εχει περιγραφη. θα παρετε γραμμη τι παιζει κοιταζοντας τι εγραψε ο προηγουμενος. αν εχει ονομα βαζετε το ονομα σας, αν εχει νουμερα μετρηστε τα. μπορει να ειναι ο αριθμος διαβατηριου ή ο αριθμος του βιβλιου εργασιας. αν δεν ξερετε ρωτηστε τον υπαλληλο. θα σας εξυπηρετησει χωρις εκνευρισμο.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Mα τις φολίδες του Σετ, θες να πείς οτι είναι χειρότερα απο την Ελλάδα; :eek:hmy:
Που ακριβώς στην Άφρικα έχεις πάει;
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Κούνελε, έχεις σκεφτεί ότι όλο αυτό είναι μια καλοστημένη πλεκτάνη και ότι σε έχουν απλά μεταφέρει σε μία περίεργη πόλη της Ελλάδας; Αν συκγεντρωθείς, θα δεις πέρα από το illusion και θα καταλάβεις πως όλοι αυτοί γύρω σου, τελικά μιλάνε ελληνικά.

ΕDIT: Ωπ, άκυρο. Μίλησες για υπάλληλο χωρίς εκνευρισμό. Εντάξει, Αφρική είσαι.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
λελ οι ταρίφες εκεί είναι φλώροι, εδω θα σου ζήταγε και αλλα λεφτά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
αεροδρομια update

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323


Agapitos wrote:
Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
</blockquote>

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
lelo έχεις σκεφτεί να τα εκδώσεις ; Δεν κάνω πλάκα. Βιβλίο ή κόμικ. Θα πιάσει τρελά!!!

Επίσης τι κάνεις εκεί με τα κουνούπια; Έχω ακούσει πολλά και δεν ξέρω αν ισχύουν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
για βιβλιο δεν ξερω, ισως γραμματοσημο.

για τα κουνουπια. ειναι απειρα και με φυσιολογικο μεγεθος. δεν πολυμασανε απο αντιαεροπορικες προφυλαξεις. μεχρι στιγμης air condition και ανεμιστηρες ειναι η αιχμη του δορατος.
το θεμα ειναι λιγο καββαδιας. παιζει μαλαρια αλλα δεν ειναι κατι το τρομακτικο. τα πρωτα συμπτωματα ειναι οπως του κρυωματος. οποιος δεν ειναι σιγουρος για το κρυωμα, μπορει να παει να κανει ενα τεστ σε καποιο νοσοκομειο. τα αποτελεσματα βγαινουν σε 30 λεπτα. η θεραπεια ειναι ενεσιμη ή με χαπια. η διαρκεια εχει σχεση με τον οργανισμο του καθε ανθρωπου. συνηθως σε 3-4 μερες εισαι περδικι.

αν υποψιαζομαστε οτι παιζει να εχουμε μαλαρια, καλο ειναι να παμε κατευθειαν για τεστ. ετσι και μας "σκασει" η φαση τα συμπτωματα μπορει να ειναι πολυ ακραια. μου ειπαν για μια κοπελιτσα εδω, της "εσκασε" οταν ηρθε για δουλεια και την τραβουσε για εγκεφαλικο. ευτηχως ολα καλα.

Στη Ν. Αφρικη ενα απο τα πρωτα εμβολια ειναι για δαγγειο πυρετο (κιτρινο). αυτη ειναι μια πολυ δυσκολη περιπτωση. αυτο το θεμα επαιζε και ταυλανδη. μπορει να περασουμε και εναν μηνα στο νοσοκομειο με πυρετο που προκαλει φρικτους πονους στα κοκκαλα. απο γνωστο εμαθα οτι ειναι σαν να σου κανουν καταγματα στα κοκκαλα.

ενα αλλο θεμα που εμαθα ειναι η απλωμενη μπουγαδα. τα ρουχα δεν πρεπει να ειναι απλωμενα αναποδα. υπαρχει μια περιπτωση, δυσκολο αλλα υπαρχει, να εχουμε ενα θεμα με καποια πραγματα που κανουν οι αλογομυγες. δεν ειχα καμια ορεξη να μαθω λεπτομερειες γιατι καταλαβα οτι θα ηταν κατι φρικτο.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Ψήνομαι τώρα που έχω κάτι φράγκα να πάω Στουτγκάρδη σε μια κόμενα, αλλά δεν έχω ταξιδέψει ποτέ σε εξωτερικό, βασικά ούτε ποτέ έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο, παρά μόνο όταν ήμουν μικρός και τα κανόνιζαν άλλοι για 'μένα.
Τι συμβουλές δίνετε εσείς οι "ψημένοι";
Με τη βοήθεια του google θα κλείσω μάλλον εισιτήρια από εδώ http://www.pamediakopes.gr/
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
επειδη δεν ξερω αν το pamediakopes εχει price alert, τσεκαρε και http://www.skyscanner.net/" class="bbcode_url">αυτο
το μονο που εχω να πω ειναι "πηγαινε νωρις στο αεροδρομιο και ας λειωσεις στο περιμενε" αν ακουσεις οτι εχασες την πτηση, θα νοιωσεις τα σωθικα σου να σπανε.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Thanks, bun-bun! Για αποσκευές τι παίζει, αν έχεις -άκουσα- μπουκάλια με σαμπουάν και τα λοιπά στα παίρνουν επειδή φοβούνται για τρομοκρατική ενέργεια;
 
Top Bottom