What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Airflow & Cooling Thread

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Καλό φαίνεται Epitaph. Σηκώνει ~3 ανεμιστήρες σε κάθε κάθε channel (9 σύνολο). Αλλά όπως λέει κι ο ErevoS, είναι 3.5" (floppy drive). Αν δεν έχεις υποδοχή στο κουτί πρέπει να πας είτε σε 5.25" είτε να βρεις κάτι http://www.e-shop.gr/startech-35-hard-drive-to-525-front-bay-bracket-adapter-p-PER.813495" class="bbcode_url">τέτοιο σε καλύτερη προφανώς τιμή.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Και τέλος αν δεν θές να ασχολέίσαι μπορείς να ρίξεια μια ματιά σε hubs:<br>http://www.e-shop.gr/nzxt-ac-grid-10-m1-grid-10-port-fan-hub-black-p-PER.641250" class="bbcode_url">http://www.e-shop.gr/nzxt-ac-grid-10-m1-grid-10-port-fan-hub-black-p-PER.641250<br>http://www.e-shop.gr/phanteks-pwm-fan-hub-retail-black-p-PER.814720" class="bbcode_url">http://www.e-shop.gr/phanteks-pwm-fan-hub-retail-black-p-PER.814720<br><br>ένα τέτοιο έχω, χωρις πλαστικό εμενα απλά κολλημενο στο πισω μερος της μητρικης. Αυτα εδω εναι πολλα ομορφα με τα πλαστικα τους καλυματα και βολευουν αν δε θες να στριφογυρνας ποτενσιομετρα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Λοιπόν...άνοιξα το νέο case και πήρα πρέφα πως το ανεμιστηράκι της CPU ψύκτρας "βγάζει" αέρα από την CPU αντί να φέρνει.<br>Οι θερμοκρασίες μου σε Full Load κυμαίνονται στου 58-61. Όχι κάτι το ανησυχητικό, γι&#039;αυτό και τόσο καιρό δεν έκανα κάτι.<br><br>Μήπως έχω κάνει βλακεία όμως και θα ταν καλύτερα να το βάλω να στέλνει αέρα στη CPU;<br><br>Διαφωτίστε με!
 

castorsia

Umber Hulk
Joined
Dec 9, 2012
Messages
805
<i>Νομίζω </i>ότι σωστά είναι. Τα ανεμιστηράκια των ψυχτρώνε λειτουργούν με σκοπό την απαγωγή θερμότητας.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Στη ψύκτρα δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά, αλλά όταν φυσάει "κάτω" δροσερευει και τα VRM και ότι IC ειναι τριγύρω γιατι ριχνει τον αερα απάνω τους.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
<blockquote><br>Έχω την καγκούρικη έκδοση του κουτιού της φωτο του solaufein. By default είχε 1 μπροστά που βάζει αέρα, 1 πίσω που βγάζει αέρα. Κάποιος από τους δυο δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές. Του έχω βάλει στο πλαϊνό τζαμάκι 1 ανεμηστήρα κυρίως επειδή ήθελα να καλύψω τις τρύπες που έχει στο τζαμάκι (δεν έχει σήτα εκεί). Ο πλαϊνός βγάζει το αέρα επειδή το έβαλα με τυχαίο τρόπο, μου αρέσει όμως γιατί πάει όλος στη δεξιά γάμπα μου και βολεύει το καλοκαίρι  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />  <br></blockquote><br><br>Έχω την καγκούρικη έκδοση της καγκούρικης έκδοσης, κοινώς έκοψα πλαστικές γρίλλιες, έβαλα έξτρα HDD cage που βγάζει και fan mount μπροστά, έχω παντού LED fans κλπ. Εσχάτως έβγαλα το fan controller για ένα πιο καθαρό look στην πρόσοψη του κουτιού, μιας κι έτσι κι αλλιώς όλα τα είχα μόνιμα στο 100%.<br><br>Έχω 2x120mm μπροστά να βάζουν. Ο πλαϊνός 120mm λειτουργεί σαν exhaust για την εκάστοτε GPU, εποχές Crossfire με 2xHD4850 αυτό το φανάκι έκανε τρελή δουλειά, βγάζοντας πραγματικό hellfire από εκεί μέσα. Οι 2x120mm πάνω κι ο 120mm πίσω επίσης βγάζουν αέρα από το κουτί. Aν και πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που έκατσα να κάνω uber nerdy μετρήσεις θερμοκρασιών για να κερδίσω τους 0,2C, εντούτοις, οι διαφορές είναι πραγματικά πολύ μικρές κι όλα αρχίζουν από τις ψύκτρες των υποσυστημάτων και τελειώνουν με το τακτοποιημένο εσωτερικό. Στη CPU έχω Thermalright True Black 120 και Scythe Ultra Kaze. Πραγματική τουρμπίνα και σχετικά φασαριόζος, αλλά και μπάχαλο να είναι μέσα το case, δεν καταλαβαίνει τίποτα.<br><br>Εdit: Επιτάφιε μην αγοράσεις fan controller, έχω 3 να κάθονται, αν χρειάζεσαι, θα σου στείλω ένα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Λοιπόν ένας φίλος μου είχε προβλήματα με τον υπολογιστή του. Του έσβηνε η οθόνη και πάγωνε.<br><br>Μετά από χρόοονιο πρόβλημα με το θέμα αυτό, του λέω να μου πει θερμοκρασίες.<br><br>Σε idle mode είχε 74-78 βαθμούς και σε game (Lord of the Rings Online) έφτασε τους 93 βαθμούς στα 3 λεπτά.<br>CPU και λοιπά ήταν τίμια.<br><br>Οπότε του λέω έχεις θέμα με θερμοκρασίες. Αυτός εντωμεταξύ καθάριζε πάντα το pc, όμως αντί για θερμοαγώγιμη πάστα στην CPU έβαζε οδοντόκρεμα, γιατί είχε δει λέει στο Youtube πως δουλεύει μια χαρά.<br><br>Του λέω λοιπόν, καλύτερα να πάρεις μια καλή πάστα, να βάλεις και στην GPU (δεν είχε βάλει ποτέ). Αυτός έβαλε χθες το βράδυ οδοντόκρεμα για να δοκιμάσει αν θα πέσουν.<br>Αφού έβαλε λοιπόν και άνοιξε το PC, είχε 49-56 idle και 66-74 στο LOTRO.<br><br>Σήμερα όμως πριν 3 ώρες, είχε 78-84 στο LOTRO και 64-68 σε idle. <br>Τι στο καλό συνέβη; Εξατμίστηκε η οδοντόκρεμα; Κάτι άλλο; Γενικά τι άλλο μπορεί να φταίει και να χει τόσο υψηλές θερμοκρασίες.<br><br>Η κάρτα είναι σάπια btw. Είναι η GEFORCE 315 (όχι δεν έχει λαπτοπ...).
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Πες του να δοκιμάσει οδοντικό νήμα, κάνει καλύτερη δουλειά.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
κοιτα, ετσι οπως τον ακουω, αφου του πες θερμοαγωγιμη κι εβαλε οδοντοκρεμα, τωρα που του πες πάστα μπορει να εβαλε σοκολατίνα.<br>ή το χειροτερο τιποτα φαρφάλες μπαρίλα.<br><br>σε κατι λιγο πιο σοβαρο, μαλλον ολο το συστημα του ειναι παμπαλαιο. μηπως στην πορεια σταματαει καποιο ανεμιστηρακι η δεν ξεκιναει καθολου?
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Μα που πάει το παλληκάρι τώρα.<br>Πάω στοίχημα πως πήγε στο φαρμακείο χωρίς συνταγή γιατρού.<br>Τσκ Τσκ. Εβαλε αρκετή οδοντόκρεμα? Πήρε τη καλή με τις 3 ρίγες?<br>Εμ βέβαια, πήρε τη φτηνή και τώρα να τα αποτελέσματα.<br>Ελληνάρες.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
νομιζω οτι οι καλυτερες για gpu ειναι αυτες οι τζελ, οι διαφανες... που ερχονται σε γαλαζο η πρασινο χρωματακι.... <br>crest να του πεις να παρει.<br>(ειμαστε κανιβαλοι ομως, ορκς κανονικα...)
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<blockquote><br>σε game έφτασε τους 93 βαθμούς<br></blockquote><br>Τι μου θύμησες τώρα. BF3 και ο Q6600 στους 103 βαθμούς. Αλλά προσπαθούσε να φανεί αντάξιος των απαιτήσεών μου και να συνεχίσει το ταξίδι (εντάξει στους 105 έκλεινε) :&#039;(<br><br><br>Στο θέμα μας. Η καλύτερη οδοντόκρεμα για τη δουλειά αυτή είναι η Colgate MaxFresh με κρυστάλλους δροσιάς.<br>
<div class="bbcode_center" style="text-align:center">
<img src="http://www.colgate.co.uk/PDP/ColgateMaxFresh/UK/MaxFreshCoolMint/images/backgrounds/desktopsmall/Colgate-MaxFresh-Cool-Mint-toothpaste-main-image_ingredient.png" alt="Colgate-MaxFresh-Cool-Mint-toothpaste-main-image_ingredient.png" class="bbcode_img" />

 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Που να φανταστούν κάποιοι ότι όταν θα έγραφαν "Cooling Crystals" πάνω στο κουτί, κάτι τρελαμένοι τύποι θα σκέφτονταν τελείως κουφές εφαρμογές...
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Λοιπόν, πήρα που λέτε αυτήν εδώ την ΠΙΠΑ :<br><br>https://www.skroutz.gr/s/416164/Aerocool-F6XT.html<br><br>η οποία είχε μόνο υποδοχές MOLEX. Λέω "ω ρε πούστη την κάναμε τώρα...". Τέλος πάντων αγοράζω "Molex to 3Pin" adaptors.<br>Τους βάζω σήμερα : ΣΚΑΤΑ. Δεν δούλευε ούτε ένας ανεμιστήρας απ τους 3 που έβαλα. Το panel δούλευε κανονικά όμως. Ανάβαν τα λαμπάκια και άμα πίεζες, άλλαζε τα LEDS που δείχνουν την ταχύτητα.<br>Το μόνο που ίσως φταίει είναι ότι οι adaptoρες που πήρα. Δεν είχαν 3 pins για τα κενά του κάθε fan , αλλά 2. <br>Παίζει ρόλο; Το χα ψάξει πριν αγοράσω και απλά γράφανε ότι το 3ο πιν είναι για να ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Εγώ νόμιζα πως αν τα βάλω, απλά θα δουλέυουν full-speed. όμως δεν ξεκινάνε καν.  :facepalm:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
αν δεν κανω λαθος, η ταχυτητα ειναι το καλωδιο της εντολης. χωρις αυτο χλωμο να παιξει.<br>μπορει να κανω και λαθος. ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι. ειναι αυτονοητο να ρεταρει που και που.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μου φαίνεται περίεργο να μην ξεκινάνε. Ούτε με τον έναν πάνω;
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
<blockquote><br>Μου φαίνεται περίεργο να μην ξεκινάνε. Ούτε με τον έναν πάνω;<br></blockquote><br><br>ούτε...Σε λίγο, αν βρω το καλώδιο του smartphone θα ποστάρω και φωτογραφίες.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Βαλε φωτογραφιες.<br>Και δες τα καλωδια που φευγουν απο molex σε  molex ταιριαζουν? Ειναι δηλ πληρες τετραδες τα χρωματιστα η λειπει κατι?
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<blockquote><br>Σε λίγο, αν βρω το καλώδιο του smartphone θα ποστάρω και φωτογραφίες.<br></blockquote><br>http://www.msec.it/blog/?page_id=11" class="bbcode_url">Dukto desktop, https://play.google.com/store/apps/details?id=it.msec.dukto&hl=el" class="bbcode_url">Dukto android
 

zombiecow

Blackguard
Joined
Nov 26, 2013
Messages
1,358
<blockquote><br>Το χα ψάξει πριν αγοράσω και απλά γράφανε ότι το 3ο πιν είναι για να ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Εγώ νόμιζα πως αν τα βάλω, απλά θα δουλέυουν full-speed. όμως δεν ξεκινάνε καν.  :facepalm:<br></blockquote><br><br>Το τριτο πινακι ειναι για να περνει εντολη απο την μητρικη. Τα panel-ακια ρυθμιζουν την ταχυτητα αλλαζωντας τα volt οποτε δεν το χρειαζεσαι.
 
Top Bottom