THE DRIFTER

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Sephir

Beyond Within
Staff member
Για κάποιο λόγο, το συγκεκριμένο adventure είχε διαφύγει από το ραντάρ μου. Παρ’ όλο που τίκαρε όλα τα κουτάκια του «ορθόδοξου» point ‘n’ click adventure, το νέο πόνημα της Powerhoof (που μας είχε δώσει το εξίσου ενδιαφέρον dungeon crawler, Crawl) δεν ακούστηκε τόσο έντονα, όσο άλλοι εκπρόσωποι του είδους. Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού – …

See full article...

"Περιφέρεται από πόλη σε πόλη (εξ’ ου και ο τίτλος “Drifter” – εντυπωσιακή ανακάλυψη από μεριάς μου)"

Έκλαψα

Sigh... Waiting to be unlocked in Steam in about 1 hour...

Είχα παίξει το ντέμο πριν λίγο καιρό και το έβαλα αμέσως στην wishlist. Χαίρομαι που το κάνατε review κι επιμένετε να παρουσιάζετε τέτοιου είδους παιχνίδια, Ας περιμένουμε τώρα περίπου 1 ώρα για να πάρει σειρά μαζί με τα άλλα πολυ καλά adventures που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Το ξανα-σκέφτηκα. Έχω μεγάλο backlοg οπότε.. added into steam library.

Το review φταίει.

Το ξεκίνησα κι έχω μπει 2ο κεφάλαιο. Φοβερή σκοτεινή ατμόσφαιρα, το σενάριο ξεδιπλώνεται εντυπωσιακά γεννώντας συνεχώς ερωτηματικά και WTF καταστάσεις και η διήγηση του πρωταγωνιστή σε τσιτώνει με τον καταιγιστικό της ρυθμό. Κερασάκι η μουσική επένδυση! Ανυπομονώ για την συνέχεια!

Το τελείωσα ακριβώς στις 8 ώρες. Τι να λέμε, εξαιρετικό!
Κάπου στην πορεία με ξένισε το θέμα του time travel (είναι κι ο λόγος που δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με Old Skies), αλλά η δράση του παιχνιδιού είναι τέτοια που το ενσωματώνει ικανοποιητικά και το κάνει να βγάζει νόημα. Σε σημεία ανέβασα παλμούς με την αγωνία να κορυφώνεται κι έριξα μπινελίκια ικανοποίησης "παρ'τα μπάσταρδο!!!" καίγοντας τα τέρατα. Μεγάλη υπόθεση να σου βγάλει έντονα συναισθήματα μια ρετροπιξελούμπα. Είχα από το Last Door να ανεβάσω παλμούς σε αυτό το στυλ.

Ως προς το χειρισμό, δεν είναι το μόνο, αλλά μου άρεσαν κάποια στοιχεία που θέλω να δω και σε επόμενους τίτλους γενικά. Μ'αρέσει να μην κάνεις κλικ για περιγραφές και να στο δίνει με πέρασμα απλό από πάνω (ουσιαστικά το look at). M'αρέσει που κρατάει log με τα πράγματα που έχεις να κάνεις ως ένα "inventory σκέψεων" με drop down στο πάνω μέρος. Είχε ωραία ενσωματώσει hints αν τυχόν σε έβλεπε ότι ζοριζόσουν κάπου μέσω διαλόγων πχ.. By the way το μεγαλύτερο ζόρι το τράβηξα στον "τελικό γρίφο". Είχε ακριβώς την μέση δυσκολία που θέλω από ένα adventure και το μόνο που μου έλειψε ίσως να είναι 2-3 κλασικά puzzles.

Αναρωτήθηκα αφού το τελείωσα: Χαντακώνεται από την πιξελούμπα αυτή η παιχνιδάρα; Υποτίθεται το αγόρασα για να το παίξουμε με την γυναίκα μου στις διακοπές (μετά το Sanitarium), αλλά μόλις είδε τα πιξελς λάκισε! Άρα σίγουρα χάνει και κάποιο κοινό, πιθανόν όμως να μην είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής με άλλη μηχανή πχ του Syberia ή του Stasis. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα είχε και άλλο ύφος. Φανταστείτε το π.χ σαν FMV που τα λατρεύω. Θα μπορούσε να αποδωθεί εντυπωσιακά; Ναι, αλλά με τι εξωφρενικά κόστη και θα αφαιρούσε πράγματα από το gameplay που τώρα παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμπειρία. Κατέληξα ότι καλώς έγινε, όπως έγινε και θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτό το στυλ, που μεταξύ μας κάπου με έχει κουράσει και θα ήθελα περισσότερο να βλέπω παιχνίδια σε στυλ Broken Sword, Gibbus ή το remake του Gabriel Knight.

Θα του δώσω ένα 9.5/10.

Θα το δοκίμαζα από περιέργεια αλλά ο συνδυασμός ρετροπιξελούμπας με FMV είναι abomination και ικανό να προκαλέσει τρόμο από μόνο του!

To demo του Tenebris δεν με έπεισε πάντως. Μεγαλύτερο αρνητικό ο χειρισμός και τα σκηνικα του μέτρια. Aρκετά ενδιαφέρον μόνο το setting. Στα υπόψη αμα βρεθεί χώμα τιμή ή σε bundle.

Λοιπόν, το παίζω αυτές τις μέρες (@Dim Gian Bot , τρέχα) και συμφωνούμε 100% Ζώρζ. Σκληρή 80' ίλα, με την καλύτερη δυνατή έννοια του χαρακτηρισμού.

Τεράστιο συν o Adrian Vaughan που δανείζει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή (και όλως τυχαίως, 'παίζει' και στο Locomotive) μαζί με τις άφθονες αναφορές στο Ελληνικό στοιχείο της Αυστραλίας. Δεν τα φκιάνουν πια έτσι γαμώτο. Ειδικά για όσους έχουμε μια παραπάνω αδυναμία στα 'σοβαρά' σενάρια σε adventures, είναι λουκούμι.

@manofsorrows Έχω αναπτύξει εσχάτως μια θεωρία αναφορικά με το γιατί ΚΑΜΙΑ έχουσα σώας τας φρένας γυναίκα δεν ασχολείται με ρετροπιξελούμπες. Για μας, είναι επιβεβαίωση και επαλήθευση της παιδικής μας ηλικίας. Ναι. Κάποτε υπήρξαμε μικροί κι αθώοι, κάποτε βιώσαμε τη γέννηση και κάθε στάδιο του υπολογιστικού θαύματος, από το βαθύ underground ως το απόλυτο mainstream. Κάθε φορά που το μόνιτορ ζεματίζεται από ένδοξα πίξελς, είμαστε ξανά 10 χρονών, πληρώνουν άλλοι για μας, δεν έχουμε ιδέα τί σημαίνει ΑΦΜ ή που πληρώνεις λογαριασμούς. Κάθε μέρα, είναι μια υπέροχη περιπέτεια που περιμένει να συμβεί, όχι σαράντα συμφορές που καλούμαστε να αποτρέψουμε.

Είναι ένα είδος αζώητης μιναρομετάληψης η ενασχόληση με ρετροπιξελούμπα και θεωρώ θα πέφτουμε πάνω τους με την ίδια χαρά ως τα βαθιά γεράματα.

ΚΑΜΙΑ πνευματική υγιής κοπέλα δεν ασχολιόταν με King's Quest I και Space Quest I όταν ήμασταν μικροί, οπότε όταν αντικρίζουν τέτοια γραφικά, τους χτυπά μονάχα η τεχνική 'ασχήμιά' τους, δεν υπάρχει σύγκριση με τα εκάστοτε Εκλαιράκια της πιάτσας. Καλό είναι αυτό.

Μερικά λιμάνια είναι όμορφο να παραμένουν άβατα.

Μόλις το τέλειωσα μετά από 14 ώρες και 14 λεπτά.

Μου άρεσε υπερβολικά και πέρα της...πιξελούμπας (η οποία έχει καταντήσει, μάλλον, μάστιγα), το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

Δράση, αγωνία, ανατροπές, βία και μπόλικο sci-fi, από δημιουργούς με μεράκι, φρέσκες ιδέες και τέτοια πρωτοτυπία, που, δεν θέλεις, στην κυριολεξία, να αφήσεις το ποντίκι από τα χέρια σου.

Ένα μπράβο, φυσικά, στον ριβιούερ και στο site, που μας υπενθυμίζουν, κάθε φορά, ότι τα adventures είναι εδώ και επιμένουν, παρά την τάση της μάζας, που εμπιστεύεται περισσότερο mainstream θεάματα για τον καναπέ - και τον χαβαλέ· αυτά πάνε παρέα.

(το soundtrack τα σπάει!)

9/10

Last edited:
Back