What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

THE LAST OF US PART I

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,527
Ακόμα ένα, μεγέθους 49GB (!)



Εφόσον ισχύουν αυτά που γράφει το (μακροσκελές) changelog, εκτιμώ ότι πλέον το παιχνίδι βρίσκεται σε άρτια κατάσταση (για όσους είχαν πρόβλημα, τέλος πάντων).
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
comment-panayiotides-The-slogan-and-image-have-damaged-the-national-cause-960x544.jpg
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
To ξεκίνησα χθες, αν και δεν πιάνεται γιατί κοιμόμουν όρθιος καθιστός. Έπαιξα τώρα μέχρι το τρίτο τσάπτερ και τεχνικά προβλήματα μηδέν. ΜΗΔΕΝ ΛΕΜΕ. Το δίδυμο εδώ μου κάθησε πιο στρωτά, αν και μόλις εμφανίστηκε η μικρή. Κομματάκι πιο συμπαθητική πάντως η Έλλη, η Μπέλα ήταν μερικά φεμιτζάουλ πιο σπαζοκλαμπάνιας απ' ό,τι έπρεπε. Επίσης εδώ φαίνεται να έχει καλύτερη ροή το πράμα, στη σειρά είχα την εντύπωση ότι πήραν στεγνά τις 10 ίσως πιο σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού, τις κάνανε 10 επεισόδια και βουαλά. Λίγο απότομα πηγαίναμε εδώ κι εκεί, κυρίως εκεί. Γκέημπλεϊ οκ τίποτα συνταρακτικό, αλλά είναι και παλιό γκέημ. Όλα λειτουργούν άψογα πάντως, για την ώρα τους σφάζω όλους με στελθ και το άμμο το κρατάω γιατί μου αρέσει που κάνει κριτς κρατς στις τσέπες μου.

Θετικό πρόσημο λοιπόν, χάρηκα που δεν μου έτυχαν τόσες μλκς που ακούστηκαν. Είχα ένα φόβο ασχέτως που έπεσε κάμποσο πάτσινκ. Να δούμε πότε διάολο θα μας στείλουν και το 2, αν αργήσει πολύ θα θυμώσω ακόμα πιο πολύ, θα αφαιρέσω το πρόσημο από το 1, θα το κάνω ρηβιού πόμπινκ και θα τους μποϋκοτάρω άγρια μέχρι να πάρω το σήκουελ.
 
Last edited:

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,826
. Να δούμε πότε διάολο θα μας στείλουν και το 2, αν αργήσει πολύ θα θυμώσω ακόμα πιο πολύ, θα αφαιρέσω το πρόσημο από το 1, θα το κάνω ρηβιού πόμπινκ και θα τους μποϋκοτάρω άγρια μέχρι να πάρω το σήκουελ.
Beware what you wish for...
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Eντάξει το "γκέημπλεϊ τίποτα συνταρακτικό" που είπα νιώθω ότι το αδικεί κάπως. Όλοι οι μηχανισμοί λειτουργούν τέλεια και οι διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης που απαιτούν άνθρωποι, ράνερς και κυρίως κλίκερς δημιουργούν ερεθιστικές καταστάσεις. Και πράγματα όπως το πως οι άνθρωποι κοιτάνε τυχαία πίσω τους ή οι σπασμωδικές κινήσεις των ράνερς επηρεάζει στεγνά το οπτικό τους πεδίο, πόρωση. Και κάτι λεπτομέρειες όπως το κράφτινγκ που κόβει ράβει τον εξοπλισμό μπροστά σου.

Να επαναλάβω ότι το δίδυμο είναι μακράν πιο λατρεία εδώ. Το είπα και πριν, αλλά η Μπέλα στη σειρά είναι με το καλημέρα ένα κακομαθημένο τσογλανάκι κι έλεγα οκ είναι στον χαρακτήρα της, λογικά έτσι θα ήταν και στο γκέημ. Καμία σχέση όμως, εδώ τσαμπουκαλεύεται μεν αλλά πολύ πιο αραιά κι έρχεται φυσικό με τους μλκς τους ενήλικες που έχει μπλέξει. Α και χθες συνάντησα τον Μπιλ. Και το είχα απορία από τη σειρά. Το φλασμπάκ που έφαγε ένα ολόκληρο επεισόδιο στη σειρά με τον Μπιλ να ζει τον μεγάλο έρωτά του, εδώ δεν υπάρχει καν; Μου είχε φανεί τέρμα αχρείαστο όταν τελείωσα τη σειρά, δεδομένου ότι Μπιλ δεν ξαναείδαμε ποτέ. Και κυρίως επειδή μου είχε αφήσει την εντύπωση ότι θα ήθελε καναδυό επεισόδια ακόμα για να έχει καλύτερο φλόου. Και αυτοί φάγανε ένα ολόκληρο επεισόδιο με μλκς. Καλά το γουώκι ντεντ έφαγε ολόκληρη σεζόν με μλκς, φάρμα σεζόν 2 εσένα λέω, γουατέβερ.

Πολύ ευχάριστα κυλάει πάντως η φάση. Δεν ξέρω αν υπερτιμήθηκε ή όχι, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να περιμένει πως και πως το επόμενο σέσιον και βγαίνω μόνο επειδή πέρασε αρκετά η ώρα.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366


Αν παίξει κανείς με το καινούριο patch σε PC ή Steam Deck ας γράψει εντυπώσεις.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
To τερμάτισα πριν 3-4 μέρες, easiest 100% ever, οπότε έφαγε ανιστάλ. Δεν συνάντησα το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα πάντως, ούτε κρας, κάτι σε μπαγκ, τίποτα. Στο καπάκι πήγα να δω το τρέηλερ του part 2 να μου φύγει λίγη από την ενέργεια. 2-3 φορές υπερφόρτωσα και πήγα να κλάψω κιόλας, είπαμε το παρεάκι πολύ πιο συμπαθές εδώ. Τελικά όντως λίγο πολύ καρμπόν τα γεγονότα στη σειρά με το γκέημ, αλλά εδώ δέθηκα πολύ περισσότερο και το καλύτερο φλόου βοήθησε. Άσε που ο Πέδρο στη σειρά μου έβγαλε ότι βαριόταν κάπως, κάτι σαν τον ΜακΓκρέγκορ στο Ομπιουάν.

Το φινάλε δε με χάλασε καθόλου γιατί βρήκα και λίγο κουκουρούκου ένιγουεϊ ότι πήγαν την Έλλη κατευθείαν στον χασάπη, γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Ούτε δείγμα για έλεγχο, ούτε τίποτα. Για μια θεραπεία που δεν ξέρουμε καν αν θα πιάσει. To βρήκα μλκ στη σειρά και δεν άλλαξε κάτι εδώ. Οπότε το μπέρζερκ μοντ του Τζόελ μια χαρά μου έκατσε.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,527
Δεν το έχω δοκιμάσει με το τελευταίο patch, αν και γενικά ποτέ δεν είχα θέματα, αλλά πιστεύω ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που θα έχουν πραγματικά πρόβλημα με το παιχνίδι πλέον. Εκτιμώ ότι είναι μια ασφαλής αγορά, πια.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,826
Έκανα ένα νέο play through μετά από εποχές ps3 μιας και βγήκε και σε PC, να δω και τις βελτιώσεις μετά από τόσα χρόνια.

Σε αυτά που εκτίμησα περισσότερο σήμερα από τότε.

Production value. Δεν είχα δώσει σημασία τότε, αλλά βλέπω τώρα πόσο προσεγμένα είναι όλα στον τίτλο. Προσοχή σε πολλές λεπτομέρειες, πολλές επιλογές για να ρυθμίσεις το παιχνίδι όπως σου αρέσει. Ειδικά οι επιλογές accessibility είναι guide book για κάθε άλλη παραγωγή. Μεγάλο μπράβο στην naughty dog.

Το voice acting (και acting γενικότερα). Ίσως οφείλεται ότι γνώριζα την ιστορία και έδωσα περισσότερη σημασία τώρα, αλλά δεν είχα εντυπωσιαστεί τότε, σε αντίθεση με τώρα που το απόλαυσα.

Η επιλογή στο τέλος. Τότε είχα εκνευριστεί πάρα πολύ σε σημείο που μου χάλασε όλη την εμπειρία του παιχνιδιού. Τώρα ίσως σαν πατέρας ο ίδιος, ίσως επειδή το είχα χωνέψει, μου φάνηκε πολύ πιο φυσική και κατανοητή επιλογή.

Ποια μου φάνηκαν ίδια

Το game play. Εξακολουθώ να το θεωρώ τρομερά επαναλαμβανόμενο. Κάνεις το ίδιο πράγμα από το 1ο encounter του παιχνιδιού μέχρι το τέλος. Cover-stealth-distraction-silent kill (ή βέλος). Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεται ότι πρέπει να ακολουθείς διαφορετικές τακτικές ανάμεσα σε infected και ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Λειτουργεί μια χαρά και στους δυο και στους infected ακόμα περισσότερο.

Η αξία του τίτλου γενικότερα. Εξακολουθώ να το θεωρώ υπερεκτιμημένο τίτλο. Ίσως όχι τόσο πολύ όσο πριν, αλλά ποτέ δεν μου έδωσε τις στιγμές και τις συγκινήσεις που μου έχουν δώσει άλλα παιχνίδια όπως το ΜΕ1, τo KOTOR2, τα BG1+2 , το planescape Torment, το ff7 μεταξύ άλλων.
 
Top Bottom