The remasters/remakes

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Το φαινόμενο των remasters/remakes δεν είναι καινούργιο, αλλά βλέπω ότι τώρα τελευταία σαν να παίρνουν λίγο φωτιά, μιας και το κοινό που έπαιξε παλιότερα παιχνίδια στα νιάτα του τώρα έχει λεφτά να τα ξαναπαίξει σε remaster/remake.

Τι θα θέλατε να δείτε remaster/remake όμως;
Δεν θα με χάλαγε ένα remake MoHAA, αλλά οι μηχανισμοί του θα είναι απαρχαιωμένοι πλέον και δεν ξέρω αν θα μου άρεσε αν εκμοντερνιστούν (εγώ μια χαρά το έπαιξα με τους παλιούς μηχανισμούς είναι η αλήθεια πριν κανά χρόνο που το έβαλα δοκιμαστικά)

Last edited:
Πολλά και διάφορα, αλλά αυτό που θα έπαιζα ξανά ευχαρίστως σε φουλ remaster είναι το πρώτο No One Lives Forever. Ψηφιακά δεν υπάρχει και πουθενά βλέπεις, λόγω διαφόρων νομικών κωλυμάτων.

Το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο οταν διαβασα remasters ηταν το Theocracy...

Ηταν το πρωτο παιχνιδι που ειδα να εχει RTS μαζι turn-based συστηματα οπως το Total War, εβγαζε τρελη ατμοσφαιρα και πολυ πρωτοποριακο σε μια εποχη που το τρεντι ηταν τα σταρκραφτ.

Ειμαι παρα πολυ περιεργος πως θα ηταν σημερα με μηχανη των TW πχ.

κάποτε πρέπει κάτι να γίνει με τα nolf. είναι και number one request στο gog.
δεν ξέρω για remaster αλλά ίσως για κανα remake του πρώτου deus ex δεν θα έλεγα όχι. το παιχνίδι δείχνει τρελά την ηλικία του σε βαθμό να μην μπορείς να το προτείνεις σε νέους να το παίξουν και είναι κρίμα μιας και είναι τρελή παιχνιδαρα.

Τις σειρές Wing Commander και X-Wing. Aλλά επειδή, αν δεν κάνω λάθος τα δικαιώματα τα έχει η ΕΑ, ίσως δούμε έλληνα αστροναύτη στο διάστημα πρώτα!!!

Μου έρχονται διάφοροι τίτλοι, αλλά σκέφτομαι την τάση των remasters να "εξορθολογίζουν" πτυχές του ορίτζιναλ που μπορεί να τριγκάρουν καμιά μειονότητα σήμερα οπότε δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα δω περισσότερες τέτοιες προσπάθειες.

Δεδομένου του ότι μιλάμε για remasters τα οποία είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αναβαθμίσεις των γραφικών/μηχανισμών και ουχί πείραγμα του περιεχομένου υπό οποιαδήποτε μορφή, άντε ΒΑΡΙΑ-ΒΑΡΙΑ φτιάξιμο κανενός bug... δεν θα με χαλούσε κι εμένα ένα οπτικό ρεμάστερ του πρώτου Deus Ex, του Morrowind, του TIE Fighter, των 2 KOTOR...

Σκέφτομαι και κανένα επίσημο remaster του Daggerfall (πέραν του DF Unity που έρχεται) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η Bethesda να αφήσει μέσα στο remade παιχνίδι πχ τα βυζιά και το ευρύτερο nudity που εμφανίζεται αβέρτα στο ορίτζιναλ, οπότε κάτω τα ξερά σας καλύτερα.

Τις σειρές Wing Commander και X-Wing. Aλλά επειδή, αν δεν κάνω λάθος τα δικαιώματα τα έχει η ΕΑ, ίσως δούμε έλληνα αστροναύτη στο διάστημα πρώτα!!!

του Morrowind
δεν νομίζω ότι θέλει η bethesda να μπει στον κόπο. ίσως και καλύτερα γιατί θα γελάμε νευρικά στο τέλος.

Τα πρώτα Fallout γιατί δεν θα τα παίξω τώρα ποτέ,,
δύσκολα. και τα δικαιώματα τα έχει μπεθεσντα οπότε δεν θέλω να τα πειράξει.

Τώρα εγώ ως παλιός πρέπει και καλά να πω κάτι super ψαγμένο που έχουμε παίξει μόνο εγώ και ο ΑΠαΤσου, στυλ Azreal's Tear (ω ναι, πολύ πολύ μπροστά από την εποχή του).

Τελικά όμως, οι επιλογές μου είναι μάλλον mainstream.

Diablo 1 θα με έψηνε τρελά, αλλά μετά το Warcraft 3 Reforged, καλύτερα να λείπει το βύσσινο.

No one lives Forever δυνατή επιλογή, όπως και Morrowind, φυσικά με την προϋπόθεση του σεβασμού στο original, οπότε να λείπει το βύσσινο.

Might and Magic 6 και 7, αυτούσια αλλά σε σύγχρονες μηχανές, yes please.

Tex Murphy όλα τα FMV games, χωρίς να πειραχτεί τίποτα αλλά με remastered videos και μεταφερμένα στη μηχανή του Tesla Effect.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis, remaster στα πρότυπα του Full Throttle/Day of the Tentacle, κάτι που πιθανότατα θα δούμε στην πραγματικότητα κάποια στιγμή.

Αυτά, κατά τα άλλα δώστε φρέσκο πράγμα στο λαό.

EDIT: Α, ναι, παρόλο που η πρόσφατη υποστήριξη από ScummVM και προσθήκη στο GOG είναι θετικές εξελίξεις, ένα remaster του Blade Runner της Westwood Studios θα βοηθούσε στο να γνωρίσει το νέο κοινό ένα πραγματικά πρωτοποριακό adventure game.

Last edited:
Όποιος μάντεψε τι θα γράψω, πριν το γράψω, κερδίζει ένα sword of sharpness.

Φυσικά, Moonstone

έχουμε και ένα pvp gameplay video απο κατι που ψιλοψήνεται

δύσκολα. και τα δικαιώματα τα έχει μπεθεσντα οπότε δεν θέλω να τα πειράξει.
Σε κάνα Mod ελπίζω να σου πω την αλήθεια...Η μπεθέσντα άμα τα βγάλει, απλώς θα βάλει ένα δύο εφέ και θα ξαναπουλήσει το ίδιο παιχνίδι όπως κάνει καιρό τώρα με το Σκυριμ..

Επίσης θα πρότεινα το Severance: Blade of Darkness
άνετα να μάθει ο κόσμος το blade of darkness και να νιώσει.

Επίσης θα πρότεινα το Severance: Blade of Darkness με τα γραφικά του Witcher 3!
Αν πρόκειται για τέτοια μεταχείριση, μιλάμε για remake πλέον, όχι απλά remaster με widescreen support κλπ. :p
Πάντως ναι, θα μέτραγε να δούμε έστω ένα lifting στο συγκεκριμένο. Βαρβάτο, ατμοσφαιρικό action. Τα Souls χρωστάνε κάποια πράγματα σε αυτό.

1) Την τριάδα Might and Magic 6-7-8
Δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα από το gameplay, απλά να χτιστεί ο κόσμος σε σύγχρονη 3D μηχανή να απολαύσουμε Enroth, Erathia και Jadame όπως τους αξίζουν!

2) Το πρώτο Legacy of Kain : Blood Omen
Με φρέσκα γραφικά (αλλά να παραμείνει η κάμερα ως έχει) και μερικές βελτιώσεις στο γερασμένο σε σημεία gameplay του (π.χ. τραγική ΑΙ εχθρών, κάποια προβληματάκια στα τοτε 2d sprites με το collision κτλ.) Αν γίνεται να κρατήσουν το voice acting ακριβώς ως έχει, υπέροχο και για 2020 είναι!

3) It came from the Desert
Είχα λιώσει την Amiga version, και είναι από τα ποιο πρωτότυπα παιχνίδια που έχω παίξει έβερ. Τρελό hybrid που έχει πάρα πολλά είδη παιχνιδιών μέσα (adventure, action, arcade, strategy...) Θα ήταν εξαιρετικό ενδιαφέρων να το έπαιζα με τα τεχνολογικά στάνταρ του σήμερα, αρκεί να κρατούσε αυτούσια την b-movie horror ατμόσφαιρα του!

Καλά, πολλά ακόμα μου έρχονται στο μυαλό, αλλά η παραπάνω τριάδα είναι η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό για remaster φαντασιώσεις

Η λίστα των παιχνιδιών που θα ήθελα να δω σε remaster πρέπει να πιάνει κάμποσες σελίδες, οπότε θα πρέπει να κάνω ένα "ξεσκαρτάρισμα" στο μυαλό μου πρώτα και μετά θα επανέλθω.

Δηλαδή δεν θα δούμε Έλληνα αστροναύτη στο διάστημα τελικά;

Back