The remasters/remakes

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Για remaster ίσως και τίποτα, προτιμώ να κρατήσω την αυθεντική εμπειρία στο μυαλό μου. Σε remake από την άλλη θα ήταν μεγάλη η λίστα. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι που ποστάρανε μιλάνε για remasters ενώ έχουν remakes στο μυαλό τους.

edit το αρχικό τότε, remaster/remake είχα στο μυαλό μου, όχι απλά πχ να κάνουν το παλιό να παίζει σε 4Κ ή σαν το ανέκδοτο του neverwinter nights.

EDIT: Α, ναι, παρόλο που η πρόσφατη υποστήριξη από ScummVM και προσθήκη στο GOG είναι θετικές εξελίξεις, ένα remaster του Blade Runner της Westwood Studios θα βοηθούσε στο να γνωρίσει το νέο κοινό ένα πραγματικά πρωτοποριακό adventure game.

Ναι, κουοτάρω τον εαυτό μου. Dafuq, πάω να παίξω ΤΖΟΚΕΡ.

edit το αρχικό τότε, remaster/remake είχα στο μυαλό μου

Oκ πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τότε τι θα ξεχώριζα. Μέχρι τότε, μπρο φιστ για το ρημέικ του Καστλ οφ Ιλούσιον με τον Μίκυ Μάους. Ειλικρινά είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι γαμηστερά ρημέικς παλιών παιχνιδιών που με σημάδεψαν ψυχή τε και σώματι.

προτιμώ να κρατήσω την αυθεντική εμπειρία στο μυαλό μου.
Γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό. Σε κάποια παιχνίδια πχ Monkey Island 1,2 πραγματικά ένα remaster θα χαλάσει την αυθεντική εμπειρία. Άλλα παιχνίδια όμως μπορεί να παρακαλάνε για remaster, πχ Day of the Tentacle, Monkey Island 3. Ουσιαστικά εγώ θα έλεγα το remaster τού DotT ότι είναι «πιο αυθεντικό» από το πρωτότυπο.

Unreal 1 remake σε UE4
Τα τρία πρώτα Thief remake
To πρώτο Fear remake (με ADS πλζ)

Far Cry 2 remastered σε γραφικά και ΑΙ.
Dragon Age Origins remaster και αυτό.

Σε κάποια παιχνίδια πχ Monkey Island 1,2 πραγματικά ένα remaster θα χαλάσει την αυθεντική εμπειρία.
Εννοείς σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που δεν βγήκαν αυτά; 😄

Εννοείς σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που δεν βγήκαν αυτά; 😄
matrix_revisited.png

Μιας και τροποποιήθηκε ο τίτλος, remake θα ήθελα να γίνει στα:

-Wizardry, δεν ξέρω αν έχει νόημα σε όλα οπότε θα έλεγα τα 6 και 7 (το 8 παίζεται άνετα ακόμα)
-Ultima, από το 4 ως το 8, ή έστω κάποια από αυτά
-Darklands
-Betrayal at Krondor και Return to Krondor
-και φυσικά το Nocturne, με old school προσέγγιση ή και μοντέρνα χωρίς εκπτώσεις σε αισθητική/ατμόσφαιρα.

Μιας και τροποποιήθηκε ο τίτλος, remake θα ήθελα να γίνει στα:

-Wizardry, δεν ξέρω αν έχει νόημα σε όλα οπότε θα έλεγα τα 6 και 7 (το 8 παίζεται άνετα ακόμα)
-Ultima, από το 4 ως το 8, ή έστω κάποια από αυτά
-Darklands
-Betrayal at Krondor και Return to Krondor
-και φυσικά το Nocturne, με old school προσέγγιση ή και μοντέρνα χωρίς εκπτώσεις σε αισθητική/ατμόσφαιρα.

Και Dark Heart of Uukrul!

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Άμα πιάσουμε βέβαια τα cRPGs της nineties νιότης μας που θέλουν ένα λίφτινγκ σε κατ' ελάχιστο interface/χειρισμό, τελειωμό δεν έχουν, οπότε θα πω αυτό που κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να ακουμπηθεί. Lands of Lore 1. Διαχρονικό όσο δεν παίρνει, παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα από οποιονδήποτε gamer (όχι εσένα Nitro, έχει pixels :trollface:)

Back