What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

THE SUNDEW

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Τα one-man projects είναι πάντα αξιοθαύμαστα. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος αναλαμβάνει να χτίσει από το μηδέν ένα ολόκληρο adventure (σενάριο, γραφικά, interface κλπ) είναι πραγματικός άθλος – όσοι έχετε ασχοληθεί με προγραμματισμό, αντιλαμβάνεστε τι εννοώ. Συχνό επακόλουθο ενός τέτοιου project είναι o μεγάλος χρόνος ανάπτυξης και η, συνήθως, μικρή διάρκεια gameplay, ενώ χαρακτηριστικά όπως το voice-acting μπορεί να λείπουν, εκτός και αν ο δημιουργός είναι πραγματικά ταλαντούχος και μπορεί να το αναλάβει σχεδόν μόνος του (βλέπε Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy!).
Το The Sundew ασπάζεται όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, όντας ένα… one-woman project και συγκεκριμένα από τα χέρια της Agnes Vuillaume. Είναι εμφανές ότι η δημιουργός έχει δουλέψει πολύ στη σύνθεση του κόσμου του παιχνιδιού, παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα δεν κατορθώνει να συνταράξει τον παίκτη, όπως...

Continue reading...


 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Αξιέπαινη προσπάθεια και θα άξιζε να στηριχθεί ώστε η δημιουργός να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της στο μέλλον.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Κρίμα ρε γαμώτο, το demo με είχε τραβήξει και το είχα στην wishlist. Δεν το έβγαλα ακόμα, αλλά κουμπώθηκα αρκετά. Από τη μια, θέλω πολύ να στηρίζω τέτοιες καλλιτεχνικές απόπειρες, από την άλλη, αν πραγματικά δεν ξεφεύγει από την μετριότητα, ίσως το δω στην πρώτη του έκπτωση.

Σε σχέση με τα Kathy Rain και Whispers of a Machine είναι αρκετά κατώτερο;
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Σε σχέση με τα Kathy Rain και Whispers of a Machine είναι αρκετά κατώτερο;

Ναι, δυστυχώς. Αν το δεις σε φάση "στηρίζω καλλιτέχνη", ΟΚ, go for it. Προσωπικά πάντως, με "έχασε" γρήγορα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Σε εμπιστεύομαι καθώς τα point and click γούστα μας ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό. Εκτός wishlist και πραγματικά κρίμα για το υποσχόμενο ντέμο γαμώτο!
 

pornostars

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 19, 2018
Messages
294
Λοιπόν, το τέλειωσα πριν από λίγες ώρες και έχω να πω τα εξής:

1. Το παιχνίδι για one woman project είναι πολύ καλό, αξιοπρεπέστατο και ελπιδοφόρο, καθώς για να τα κατασκευάσει όλα αυτά που είδα χρειάζεται πολλή επιμονή, μεράκι και φυσικά πάθος για τα adventure.

2. Ο Γιώργης έχει απόλυτο δίκιο σε πολλά απ' ό,τι γράφει: συμπαθέστατη ηρωίδα, απότομο φινάλε, ποιότητα στην γραφή, το παιχνίδι θα τα έσπαγε εάν κυκλοφορούσε έτσι το 1989.

3. Δεν έχει δίκιο στα εξής: οι γρίφοι ήταν πολύ καλοί, ευρηματικοί - ενώ θα πρότεινα το παιχνίδι σε όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι δυσκολότερο από το πρώτο Syberia. Ο δε γρίφος με τα darts είναι μια χαρά και πανεύκολος. Το κομμάτι δε στο αστυνομικό τμήμα το βρήκα λογικότατο, καθώς η δημιουργός προσπαθεί να σε βάλει στο παιχνίδι, δημιουργώντας κλίμα και μικροένταση.

4. Τα τρία διαφορετικά φινάλε, εντάσσονται στην λογική του παιχνιδιού και δημιουργούν ενδιαφέρον, αφού θες να δεις και τα τρία.

5. Η εύρεση των space-invaders και οι ζωγραφικές πινελιές, θα μπορούσαν και να έλειπαν, αλλά με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι δεν καταντά άχαρο. Τουναντίον, έχει ενδιαφέρον να ψάχνεις την οθόνη για μικρά παιχνιδάκια ενώ προχωράς την ιστορία, με περισσή αγωνία και ενδιαφέρον.

6. Το συστήνω στον @Borracho με τρέλα! Εντάξει, δεν είναι αριστούργημα. Αλλά και μόνο που ένα χέρι κατάφερε αυτό που εκτυλίσσεται στην οθόνη, αξίζει συγχαρητήρια.

:)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Χουμ χουμ χούμ. Ενδέχεται να ρίξω βλέφαρο αν και κουμπωμένος.
 
Top Bottom