The Witcher 4

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Θα ξεκινήσω σήμερα κιόλας νέο playthrough στο 3. Ήδη για το 4 ξεκίνησαν περί woke, τουλάχιστον θα καταλάβουν και οι τελευταίοι ότι τώρα που υπάρχει strong female character στο lore και δεν μπήκε forced πως το βασικό πρόβλημα όσων χρησιμοποιούν στα σοβαρά τη συγκεκριμένη λέξη είναι ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός τους.

@akarthis προς το παρον, απ οτι φαινεται, ναι.
επισης χωρις να θελω να σε στεναχωρησω τα (καφενειακά) σχολια κατω απ το τρειλερ, μιλανε για τριλογια ciri, οπως συνεβη και με γκεραλτ. οπότε θ αργησει, εχμ, αρκετα να συμβει η επιθυμια σου (μας).

Last edited:
Αυτό το θρεντ πρέπει να έχει ζωή ως το 2035 το λιγότερο, υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Edit: 2045 μιας και μιλάμε για τριλογία

Γνώριμη ατμόσφαιρα/θεματικές/αισθητική έβγαλε το trailer, πράγμα καταρχήν θετικόν.

Προσωπικά η πρόβλεψή μου ήταν για custom-made Witcher, όπως ο/η V του CP2077 και περίμενα ότι η CDPR θα θελήσει να "κοντράρει" το Mass Effect, που ουσιαστικά παραμένει η μοναδική AAA τριλογία με "δικό" μας χαρακτήρα και αποφάσεις από την αρχή ως το τέλος (με τις όποιες υποσημειώσεις κι αστοχίες έφερε αυτό).

Προφανώς οι Πολωνοί είχαν άλλα σχέδια.

Ένα σχόλιο χρήστη που διάβασα είναι ότι οι δυνάμεις της Ciri έφαγαν nerf αφότου αντιμετώπισε το white frost, εξού και δεν τηλεμεταφέρεται δεξά-ζερβά στη μάχη με το γλυκύτατο τέρας του trailer, εξήγηση που μου φαίνεται αρκετά πιθανή (και μάλλον απαραίτητη από πλευράς gameplay).

Κατά τα άλλα διάβασα κι αυτή τη μίνι συνέντευξη για τη φιλοσοφία επιλογής της Ciri και τις γενικότερες βλέψεις της CDPR με τη νέα τριλογία και... με έλουσε λίγο κρύος ιδρώτας. Πολύ new audience και νέα ξεκινήματα διαβάζω, και γενικώς μια διάθεση αποστασιοποίησης από τα παλιά, που ποτέ δεν καταλήγουν καλά (για μας).
Εμπιστεύομαι τους Πολωνούς αλλά τώρα τελευταία πολλά έχουν δει τα μάτια μας και μέχρι να δούμε και να μάθουμε περισσότερα, μια ανησυχία την έχω, θα το πω...

EDIT: Στο μεταξύ βλέπω που λένε οι devs για τη "νέα και άπειρη" Ciri που "έχει πολλά να μάθει" και σκέφτομαι ρε αλάνια αν είναι όντως τόσο νουμπάκι, γιατί μου την φτιάξατε σαν ζόρικη μιλφάρα στο cinematic trailer; Άσε που έχει μονίμως μια μπαρουτοκαπνισμένη μούρη "άστο φίλε, δεν θες να ξέρεις τι έχουν δει εμένα τα σμαραγδί ματάκια μου, 20 χρόνια τώρα στο Path". Κάτι δεν μου κολλάει.

Last edited:
Καλώς τα παιδιά. Άντε, αυτό θα είναι το ξεκίνημα για να φτάσουμε το νήμα στις 400+ σελίδες.

Μου φαίνεται λογικό που η Ciri είναι η πρωταγωνίστρια και γουστάρω απίστευτα πάρα πολύ. Ελπίζω να μείνει μακριά η Sweet Baby INC και να παραλείψουν woke μαλακίες (όπου μαλακίες = να κάνεις πουσαπς επειδή έκανες misgender κάποιον).

ΛΕΤΣ ΓΚΟ!

Γκούγκλαρα τι είναι τα burpees, απογοητεύτηκα. Το beerpeas μου ακούστηκε πιο ενδιαφέρον, οπότε γκούγκλαρα και αυτό. Kαι φυσικά μετά σκέφτηκα το bearpiss, το οποίο μου έβγαλε κάτι σκυλοαπωθητικά από κάτουρο αρκούδας και μία μπυραρία κάτι κάπου στην ανδρομέδα.

#timewellspent

EDIT:

Δηλώνω ότι και εγώ ανήκω στην ομάδα αυτών που προτιμούσαν /είχαν ψηθεί για custom Witcher αν και αγαπημένος χαρακτήρας η ciri

το βασικό πρόβλημα όσων χρησιμοποιούν στα σοβαρά τη συγκεκριμένη λέξη είναι ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός τους.
Οταν σχεδόν τα πάντα είναι woke τη σημερον ημέρα εσκεμμένα δεν νομίζω πως φταίνε όσοι το λένε αυτό. Από την άλλη αντέ να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας όταν βάζεις strong female protagonist πλέον. Στο Witcher 4 ορθώς συνέβη (και γουστάρω φουλ!) γιατί εκεί σταμάτησε η ιστορία του 3 οπότε συμφωνώ πως όσοι κρίνουν πριν δουν το τελικό αποτέλεσμα κακώς το κάνουν. Σίγουρα υπάρχει μια μεγάλη προκατάλειψη αλλά seriously can you blame them? Δεν στο κρύβω πως βλέποντας το τρέιλερ του Intergalactic από την άλλη ενώ μου άρεσε πολύ αυτό που είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν γιατί πάλι γυναίκα πρωταγωνίστρια. Οι άντρες κατούρησαν στο πηγάδι φαίνεται και είναι τιμωρημένοι.

Ισχύει ότι η Naughty Dog έχει ξεκάθαρο ultra-inclusive προσανατολισμό. Ωστόσο, διάβασα ότι συγκεκριμένα το Intergalactic έχει σαφείς επιρροές από Cowboy Bebop και Akira, αμφότερα με άντρες πρωταγωνιστές, οπότε θεωρώ ότι δεν ήθελαν να προκαλέσουν άμεσες συγκρίσεις, εξού και η ξυρισμένη τύπισσα.
Γενικά το trailer έβγαλε μια generic-ίλα, δεν έδειξε κάτι το πρωτότυπο ή το τρομερά ελκυστικό. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, τόσο το Uncharted όσο και το TLOU ακολουθούν/αντιγράφουν πιστά άλλες ιστορίες και settings, και σώζονται από την κινηματογραφική αφήγηση και φυσικά τα εξωφρενικά production values, που λογικά θα υπάρχουν και στο Intergalactic.

Σχετικά με το Witcher 4 (για να είμεθα και on-topic), είναι λίγο γελοίο να μιλάμε για woke μεταστροφή, απλώς και μόνο επειδή η Ciri παίρνει τα ινία. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που στα βιβλία είναι εν πολλοίς το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ενώ και το Witcher 3 τελείωσε με τρόπο που δικαιολογεί απόλυτα αυτή τη μετάβαση. Αυτό βέβαια ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ να φάμε φόλα στο τέλος, αλλά μέχρι να δούμε το πλήρες παιχνίδι ή έστω ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, οι φωνασκίες είναι βούτυρο στο ψωμί των Baby Inc. hools.

Last edited:
Εδώ είναι το θρεντ για το Gwent 2;

Το trailer ήταν καύλα. Η ιστορία συνεχίζεται από εκεί την άφησαν και δεν υπάρχει ουδείς λόγος για να έχει κάποιος αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα. Φέρτε μου να υπογράψω!
Μέχρι τότε, θα παίζουμε ζάρια στο kingdom come Deliverance II.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με οποιαδήποτε επιλογή των developers για τους πρωταγωνιστές, θα ήθελα όμως περισσότερα παιχνίδια να επιτρέπουν customization τουλάχιστον μερικών βασικών χαρακτηριστικών όπως στο Witcher 3. Μαλλιά, αξεσουάρ και ρουχισμός θα έπρεπε να μπορούν να τροποποιηθούν. Ιδανικά θα είχαμε κάτι σαν το σύστημα του Mass Efffect που υπήρχε ένας έτοιμος χαρακτήρας αλλά μπορούσες να κάνεις custom character αν ήθελες.

Τελικά θα αποφασίσουν τι είναι η project red; Τόσο καιρό μας λέγαν ότι είναι ομοφοβική και ρατσιστική. Τώρα έγινε woke;

Μου αρέσει που είναι η Ciri πρωταγωνίστρια στο καινούριο, αλλά μαζί με αυτό μου έρχεται και μια πικρία, γιατί με αυτόν τον τρόπο σε αναγκάζει να έχει canon τέλος το 3 και τελικά το ending που έκανες να μην έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.

Δεδομένης της χρονικής απόστασης από τα δρώμενα του 3 δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το 4 ισχυριστεί ότι η Ciri έγινε empress για ένα διάστημα αλλά για Χ λόγο κάποια στιγμή τα βρόντηξε και went on the Path.
Είδα κι ένα βίντεο που ο dev με τα γυαλιά και το μούσι λέει μέσες-ακρες ότι στο άλλο φινάλε, όπου ο Geralt πιστεύει ότι η Ciri τα κακάρωσε, έχουν αφήσει διακριτικά hints ότι τελικά ζει.
Σίγουρα θα πάρουν ελευθερίες με το lore αλλά εικάζω ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια εξήγηση που τσατρα-πατρα θα καλύπτει όλες τις εκδοχές.
Κάτι άλλο που σίγουρα θα πρέπει να εξηγηθεί (το ανέφερε η κοπέλα στο βίντεο νομίζω) είναι ότι η Ciri πλέον είναι κανονική Witcher, με τις μεταλλάξεις της και τα όλα της, οπότε κάποια στιγμή λογικά περάσε τα Trials of the Grasses. Νομίζω τα γνωρίζουν όλα αυτά τα κενά και θα τα εξηγήσουν, τώρα το πόσο ικανοποιητικά μένει να φανεί.

Επιβεβαιώθηκε κι επίσημα ότι άλλαξε η ηθοποιός που θα υποδύεται τη Ciri, όχι μόνο στο trailer (όπου κάνει μπαμ) αλλά και στο παιχνίδι.
Η καινούργια φωνή της Ciri λέγεται Ciara Berkeley, το βιογραφικό της δεν έχει αρκετά πράγματα για να βγει συμπέρασμα αλλά από το δείγμα του trailer τη βρίσκω... οκ. Κάπως πιο generic θα έλεγα, η παλιά είχε μια πιο ιδιαίτερη χροιά, με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Ο λόγος της αλλαγής άγνωστος προς το παρόν.

Πέρα απ'αυτό, η λίστα που έβαλε ο Suga μια χαρά μου φαίνεται, αν και η αναβάθμιση του PC ως τότε φαντάζει επιβεβλημένη για να πιάνω πάνω από 6 FPS.

EDIT: Ξέχασα να πω, ότι άλλαξε επίσης ο συνθέτης - το soundtrack του Witcher 4 έχει αναλάβει ο P.T. Adamczyk, που ασχολήθηκε και με το soundtrack του Cyberpunk 2077. Θα μου λείψουν τα ΛΕΪ-ΛΕ-ΛΕΪ-ΛΕ-ΛΕ-ΛΕ-ΛΕ-ΛΕΪ, ψέματα δεν θα πω.

Last edited:
Μπράβο στα παιδιά, έχουν όραμα, εγώ προσωπικά νιώθω έτοιμος για ένα τέρμα woke αφήγημα από τη CDPR.

Les-bos.jpg

Back