What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Thief 4

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Πώς είναι το σύστημα focus? Είναι τόσο δυνατό όσο το instincts στο hitman absolution? Βελτιώνει ή χειροτερεύει το gameplay? Γίνεται να το απενεργοποιήσεις?

<blockquote>20 gigabytes κιόλας το Installation :eek:hmy: Tα αγκομαχητά του σκληρού μου ακούγονται μέχρι τον Προυσό της Ευρυτανίας.</blockquote>

20 gb δεν είναι τίποτα. Το Titanfall θέλει 48 gb απο τον σκληρό για να τρέξει. Το μέσο "next-gen" παιχνίδι θα θέλει ~20 μετά την εγκατάσταση. Τρομακτικές καταστάσεις για όσους δεν έχουν μεγάλους σκληρούς ή έχουν μόνο SSD (κουράγιο GreatOldOne).

<blockquote> Κάτι άλλο που με ενοχλεί αρκετά είναι ότι ακόμα και τα districts της πόλης χωρίζονται σε υπό-περιοχές στις οποίες συνήθως μεταφέρεσαι από κάποιο παράθυρο. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να απομνημονεύσεις ποιά από τα παράθυρα οδηγούν σε άλλη περιοχή θα τύχει αρκετές φορές να ανοίγεις κάποιο και να βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου μια loading screen.</blockquote>

Παρόλα αυτά το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει προβληματικό framerate στις κονσόλες.
 

Arwindan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,035
Το Focus κατά τη γνώμη μου χαλαέι το gameplay. Σου δείχνει τα πάντα, από αντικείμενα που μπορείς να κλέψεις μέχρι σκάλες, δοκάρια στα οποία μπορείς να ρίξεις με ένα rope arrow, εχθρούς τα πάντα. Κάνει τα πάντα πολύ εύκολα. Ναι μπορείς να το απενεργοποιήσεις. Το παιχνίδι έχει τα τρία κλασικά επίπεδα δυσκολίας αλλά και ένα custom το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις εσύ όπως θες.

Όχι μόνο προβληματικό frame rate στις κονσόλες αλλά και μεγάλα σε διάρκεια loading screens. Εγώ δεν είχα κανένα τέτοιο θέμα πάντως.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Με άλλα λόγια είναι σαν το instinct mode του Hitman.
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,544


Nortrom wrote:
ή έχουν μόνο SSD (κουράγιο GreatOldOne).</blockquote>

???

Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Ναι, το βασικό OS drive στο PC μου είναι ένας SSD 240GB. Και ναι, σε αυτόν έχω σκοπό να κάνω install το νέο Thief.

Από κει και πέρα, η συνολική χωρητικότα των κλασικών σκληρών δίσκων που έχω είναι γύρω στα 14ΤΒ, εκ των οποίων τα 5ΤΒ μόνιμα συνδεδεμένα ως εσωτερικοί σκληροί του συστήματος, ένας εκ των οποίων είναι dedicated gaming disk, Western Digital 1TB Caviar Black.

Θα αρχίσω να αγχώνομαι με το πρώτο game που θα απαιτεί 200GB στο σκληρό

<span class="bbcode_spoiler">Σιγά μην αγχωθώ, απλά θα αλλάξω των WD 1TB Black με έναν αντίστοιχο 3-4ΤΒ <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> </span>

 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,137
<img src="http://www.pcgameshardware.de/screenshots/original/2014/02/Thief_4_CPU_Benchmarks_V2-pcgh.png" alt="Thief_4_CPU_Benchmarks_V2-pcgh.png" class="bbcode_img" />

Ψιλοσοκαριστικό αν αληθεύει - ισως έφτασε η ώρα και των C2Q να βγουν στη σύνταξη.
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,343
Δε ξέρω γιατί, αλλά το ποστ του Κουιβάμα βγάζει αυθόρμητο γέλιο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .
Από τη μία η no fun allowed προειδοποίηση "no deepshiting" ή κάτι τέτοιο κι από κάτω η εκδήλωση έκπληξης :lol: <span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
Ανέβηκε επισήμως και το Hellion-approved review για το game.

Περισσότερες εντυπώσεις, διευκρινήσεις, behind-the-scenes και Leaderboard score whoring, στις επόμενες μέρες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
Πάντως, αν και το τόνισα και στο review, οφείλω να ξαναδηλώσω πως μιλάμε για ΠΟΛΥ loot διάσπαρτο εδώ κι εκεί. Ξαναέπαιζα σήμερα τον πρόλογο για να επιχειρήσω top score στα πάντα με Iron Man mode, έκλεψα τα πάντα, έκανα pickpocket μέχρι και τους φρουρούς που το tutorial σου λέει να αποφύγεις, και στο τέλος μου βγάζει "Found 74% Loot". Δηλαδή, απορώ κιόλας πού στο διάολο δεν κοίταξα.
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
Μια από τα ίδια... Άν και σαν κίσσα αρπάζω ότι γυαλίζει έβγαλα το Lockdown με 78%.
Έχει παρατηρήσει κανείς πρόβλημα με τους υπότιτλους; Αργούν σε σχέση με το video και μου εμφανίζονται 4-5 σειρές πιο μετά.
 

Arwindan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,035
Αυτό συμβαίνει μόνο στην αρχή σε κάποιο σημεία. Αργότερα στρώνει.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
Αναφορικά με το level design, μια σύγκριση ανάμεσα στην 2η αποστολή του Metal Age και στην 2η (1ο Chapter μετά τον πρόλογο) του Thief:
<img src="http://i.imgur.com/SkS8uke.jpg" alt="SkS8uke.jpg" class="bbcode_img" />Νταξ κάπως άδικο γιατί πιάνει την πιο μεγάλη αποστολή του Metal Age με μια από τις πιο μέτριες του Thief, αλλά είχε πλάκα το point που περνάει :Ρ
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,038


Hellion wrote:
Αναφορικά με το level design, μια σύγκριση ανάμεσα στην 2η αποστολή του Metal Age και στην 2η (1ο Chapter μετά τον πρόλογο) του Thief:
<img src="http://i.imgur.com/SkS8uke.jpg" alt="SkS8uke.jpg" class="bbcode_img" />Νταξ κάπως άδικο γιατί πιάνει την πιο μεγάλη αποστολή του Metal Age με μια από τις πιο μέτριες του Thief, αλλά είχε πλάκα το point που περνάει :Ρ</blockquote> για καποιον λογο ειχα τρομαξει με τις αραχνες που ειδα :lol: [οι μικρουλες που βγαινανε απο τα βαρελια στο πλοιο δεν με τρομαξαν τοσο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ]


In other news
http://www.youtube.com/watch?v=Qd5Rmdwsp18

 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,544
Η ενεργοποίηση της custom difficulty επιλογής για slow movement, ξαφνικά μου δίνει μια αίσθηση thiefιλας που έλειπε πριν. Για φαντάσου. Βοηθάει και το immersion, μιας και ξαφνικά το τσουτσέκι η Erin έχει δίκιο όταν κράζει "κουνήσου ρε γέρο, ξημερωθήκαμε".

Για τους άγρια καμένους και μόνο, μιας και όταν λεν slow movement το εννοούν, όχι αστεία.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
Υπάρχει στα μέσα της 4ης αποστολής ένα Action Sequence κατά το οποίο πρέπει να τρέξεις και να ξεφύγεις από κάτι σκυλιά της φρουράς πάνω σε κάτι μπαλκόνια. Διάβαζα πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταφέρεις αυτό με το Slow Movement ενεργοποιημένο, όχι ακατόρθωτο αλλά αρκετά δύσκολο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
Πάντως διαβάζοντας εδώ κι εκεί posts και κριτικές από άλλους, φτάνω κι εγώ στο συμπέρασμα πως το κυρίως σενάριο καταλήγει να είναι τόσο αδιάφορο και περίεργο σαν συνοχή επειδή πρόκειται ουσιαστικά για ..."τριφασικό" σενάριο. Δηλαδή το game βρισκόταν υπό development σε 3 διαφορετικές φάσεις από τότε που πρωτοανακοινώθηκε, με την κάθε φάση να έχει και διαφορετικό κεντρικό σενάριο και το τελικό προϊόν να καταφέρνει να είναι ένας αχταρμάς με πτυχές ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 διαφορετικά σενάρια.

(προφανή spoilers για την ιστορία από το Chapter 4 και μετά)

<span class="bbcode_spoiler">Φάση 1: ο Garrett προσπαθεί να ξεχάσει τον θάνατο της Erin στον πρόλογο.

Φάση 2: ο Garrett προσπαθεί να σώσει την Erin από τους "κακούς".

Φάση 3: ο Garrett προσπαθεί να σταματήσει την Erin που έχει γίνει fused με το Primal και δημιουργεί abominations</span>

Και οι 3 φάσεις θα μπορούσαν να στέκουν μια χαρά η καθεμία μόνη της ως κυρίως backstory. Ουσιαστικά όμως καταλήγουμε να εναλλασόμαστε ανάμεσα στις 3 φάσεις, με αποτέλεσμα το κάθε Chapter πραγματικά να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ασύνδετο σαν νόημα με το προηγούμενο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να εξηγείται και το τελείως ακατανόητο και άσχετο (με βάση το τι γίνεται στην τελευταία πίστα) φινάλε του game.

Και αυτό το τρισυπόστατο της φύσης του, είναι μάλλον αποτέλεσμα του ότι το game ουσιαστικά πέρασε από 3 διαφορετικές περιόδους development (αυτό θα εξηγούσε και το γιατί άργισε τόσο πολύ να βγει το game), με την Square Enix να κρατάει μόνο τμήματα της κάθε περιόδου και να τα κολλάει όπως νά'ναι.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
9,879
TRIPLE-POST γιατί μπορώ.

Τελικά ξαναπαίζοντας το game παρατηρώ εδώ κι εκεί διάφορα "απομεινάρια" και νύξεις προς το παλαιό Lore.

-Ο καθεδρικός των "Old Golds" με την υπερήφανη σηματάρα των Hammerites πάνω, εικόνα του οποίου πόσταρα και στο review.

-Η "Forgotten Library" κάτω από το μπουρδέλο House of Blossoms φαίνεται να είναι τα απομεινάρια της βιβλιοθήκης των Keepers από τα 3 πρώτα Thief, καθώς το σήμα της οργάνωσης φαίνεται να αποτυπώνεται εδώ κι εκεί μέσα στα ερείπια. Kαι μάλιστα ο Garrett σχολιάζει πως ένα αγαλματίδιο που βρίσκει ως loot (και το οποίο κραδαίνει τα σύμβολα των Keepers) του φαίνεται "strangely familiar".

-Αναφορά από τους φρουρούς στις "Shalebridge Fires" στο παρελθόν - συμβάν που έγινε κατά τα γεγονότα του Deadly Shadows μετά την αποστολή στο Shalebridge Cradle.

-Αναφορά από in-game documents πως το Clocktower όπου μένει ο Garrett χτίστηκε "πάνω στα ερείπια του παλιού" - εννοώντας ίσως τον παλιό που είχε γκρεμιστεί κατά το Deadly Shadows.

-Το "Moira Asylum" - μάλλον αναφορά στον Captain Moira από το Deadly Shadows, με το Άσυλο να χτίζεται πάνω στα ερείπια του σπιτιού του.

- Ένα MECHANICAL EYE που βρίσκουμε ως special loot στα μπουντρούμια κάτω από το Moira Asylum.

Και διάφορα άλλα.

Σχηματίζονται αυτόματα διάφορες θεωρίες:

1) Βρισκόμαστε καμιά 200αριά-300αριά χρόνια στο μέλλον σε σχέση με τα γεγονότα των πρώτων Thief, και ο νέος Garrett είναι είτε απόγονος του παλαιού, είτε μια τρόπον τινά σταθερή κοσμική δύναμη που οφείλει να υπάρχει πάντα με κάποια μορφή, κάτι σαν τον Nameless One στο σύμπαν των Planescape. Oι Hammers/Pagans/Mechanists είναι όντως οι "Old Gods" του σύμπαντος, που απαγορεύθηκαν διά νόμου από τον νέο Βαρώνο και έχουν εξαφανιστεί σχεδόν πλήρως.

2) Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι απομεινάρια των πρώτων φάσεων του development, όταν το "Thief 4" είχε σεναριακή σχέση με τα παλιά, και σχετίζονταν πιο άμεσα με την πλοκή των πρώτων 3ων games, πριν γίνει reboot και το project επανεκκινηθεί. Ως εκ τούτου προϋπήρχαν οι αναφορές στο Lore και οι πίστες σχεδιασμένες και έτοιμες, και απλά η Square Enix τροποποίησε την πλοκή ώστε να ταιριάζει περισσότερο στον χαρακτήρα του reboot, όταν αυτός προέκυψε στην πορεία.

3) Απλά σύμπτωση, τυχαία ονόματα και σύμβολα που μπήκαν με το ζόρι μέσα στο reboot ώστε να λέμε οι πάλιουρες "Α ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΩΛ" και να γράφουν μετά κατεβατά στο Ragequit.

To 2 είναι το πιθανότερο να ισχύει, αλλά αν ποτέ ίσχυε το 1 οι προοπτικές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.


(άραγε τα σκέφτηκε κάνας άλλος αυτά ποτέ ή μόνο εγώ ο καμμένος)
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Λετζίτ θεωρία. Έχασα το φώς μου με την ανάλυση. :salute:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Μπορεί να ισχύει το 2 με το 3 μαζί. Αφού από σπόντα προκύπτει το1, αν εγώ ήμουν η SE, θα το αξιοποιούσα.
 

razvedchiki

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,339
νο λαιφερ ροουτ

<blockquote> Πρώτον: Διατίθεται ΜΟΝΑΧΑ στο Steam. Ούτε GoG, ούτε retail...
Δεύτερον: Πωλείται τεμαχισμένο με DLCs, Day 1 and preorders. ΔΕΝ έχει μια ενιαία, ολοκληρωμένη έκδοση.
Τρίτον: Είναι Console Port.
Τέταρτον: Είχαν σταματήσει την παραγωγή του μόνο και μόνο για να περιμένουν τη νέα γενιά κονσολών...
Πέμπτον: Ο garrett δεν δανείζεται πλέον τη φωνή του Stephen Russel.
Έκτον: Μέχρι πριν βγει κυκλοφορία, είχε μέχρι και σύστημα kill/xp α λα MMO... 'o' Αν δεν ούρλιαζαν ο κόσμος δεν θα το αφαιρούσαν ποτέ...
Έβδομον: Δεν είναι πλέον το καθαρόαιμο stealth, υπέστη πολλές και σοβαρές αλλαγές στο style και το gameplay, απλώς καμμία σχέση με τα προηγούμενα. Όσοι το παίξανε και: α) Δεν ήρθαν στο PC από κονσόλες β) Έχουν παίξει τους προηγούμενους τίτλους γ) Και τα δυο... Μιλάνε ξεκάθαρα για απογοήτευση, πατάτα, milking franchise, κερδοσκοπία, αισχροκέρδια και γαμωσείριασμα των παλιών fans, society + playerbase members.

Να συνεχίσω; Μάλλον κάτι μου λέει πως δεν χρειάζεται. Ένα consolekid ούτε θα ακούσει, ούτε θα καταλάβει τίποτε. Ένας gamer, και μάλιστα συνειδητοποιημένος, θα σταματήσει την ανάγνωση κάπου στη μέση και θα αποφασίσει πως η σειρά έκλεισε στον τερματισμό του Deadly Shadows. Αιωνία η μνήμη... </blockquote>

γκες χου ροουτ δατ.
 
Top Bottom