What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Thronebreaker: The Witcher Tales

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Καλό και χρυσό το discord, αλλά το Thronebreaker πέρα από το ότι είναι ΕΠΟΣ, προσφέρεται για συζήτηση στρατηγικών και decks, ειδικά στα puzzles, άρα δεν γίνεται να μην έχει δικό του thread. Άσε που μιλάμε για γουιτσεροπαίχνιδο.

Για όποιον δεν γνωρίζει περί τίνος πρόκειται ας διαβάσει το review στην κεντρική σελίδα, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε αποκλειστικά από το GOG.

Και ένα gameplay video (για να μη φαίνεται άδειο το αρχικό post :p )

https://www.youtube.com/watch?v=ZDnvHr6RG74

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Σκληρό αριστούργημα, είμεθα εδώ δια να δώκουμε λύσεις εις δαιμονικά puzzles, έναντι του κατάλληλου αντιτίμου φυσικά!
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Το παιχνίδι είναι υπέροχο! Έχει την γουιτσερο-ατμόσφαιρα που περιμέναμε (αρχικά μερικά κλικ ποιο "χρωματιστή" και χαρούμενη), πολύ καλό story telling, απίστευτο artwork και αισθητική και ακόμα και εμάς για τους άσχετους του Gwent καταφέρνει με σωστό ρυθμό να μας μπάσει στους κανόνες αρμονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα! Τα puzzles μέχρι στιγμής τα γουστάρω πολύ (σηκώνω στα γιουτιούμπια και καμία λύση σιγά σιγά στο σαβαταροκάναλο, παγίδα είναι φυσικά για να μυήσω κόσμο στην ζεστασιά των 8bit midi). Ελπίζω να μην τελειώσει γρήγορα, γιατί το multiplayer μέρος δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Περισσότερα όταν το ξεζουμίσουμε φυσικά ;)
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Ευχαριστούμε για το θέμα JonIrenicus!

Να ρωτήσω κάτι εγώ; Το παιχνίδι θεωρείται indie; Αν ναι, δεν είναι λίγο αδικία ρε CDPR προς τα άλλα indie διαμαντάκια της χρονιάς; Δεν έπρεπε να τους είχες ειδοποιήσει πρώτα ότι τέλη του '18 βγάζεις παιχνίδι, να αλλάζαν χρονιά κυκλοφορίας τα υπόλοιπα; Περισσότερο λυπάμαι τα αγαπημένα μου τυπάκια της Unknown Worlds Entertainment, που για να χάσει το αριστουργηματικό Subnautica το χρυσό μετάλλιο για τον indie τίτλο της χρονιάς, έπρεπε να βγάλει παιχνίδι η CDPR.

'Ενιγουέι. Για το παιχνίδι τώρα, συμφωνώ 100% με Savatar και με το ριβιού του κυρ Στέφανου, δεν χρειάζεται να ξαναγράψω τα ίδια, απλά αποθέωση και εκ μέρους μου. Λίγο στα παζλ ήθελα όμως να αναφερθώ. Όταν διάβαζα στο ριβιού του κυρ Στέφανου για παζλς και μαθηματικά προβλήματα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν τι σκατά είχε πιει πάλι όταν έγραφε το κείμενο. Αλλά όταν τα συνάντησα και έκανα 3-4 in game τότε κατάλαβα. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα μηχανισμών, με φοβερή υλοποίηση. Δεν περίμενα να συναντήσω κάτι τέτοιο στο παιχνίδι και είμαι κατενθουσιασμένος. Μου έφερε στο μυαλό κάτι από σκάκι και κάτι από Into The Breach (που πρέπει να σκέφτεσαι 2-3 κινήσεις μπροστά πριν κάνεις την κίνησή σου) και όντως κάποια είναι μαθηματικά προβλήματα. Χθες έβγαλα ένα που μου πήρε μισή ώρα περίπου και έβγαλα και χαρτί και μολύβι για να κάνω πράξεις ώστε να με διευκολύνει. Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψεις ακριβώς, όταν το παίξετε θα καταλάβετε. Επίσης να αναφέρω ότι όσα παζλς έκανα μέχρι στιγμής κανένα δεν ήταν το ίδιο με το προηγούμενο, άρα ένας φόβος που είχα για επαναληψιμότητα αρχίζει και εξανεμίζεται, καθώς επίσης το πόσο rewarding είναι όταν βγαίνει το VICTORY στο τέλος ενός παζλ που έχεις βάλει το μυαλό σου να σκεφτεί για αρκετή ώρα. Τίποτε ρε, απλά σηκώνεσαι και χειροκροτάς.

Το φοβερό σε όλα αυτά είναι ότι ακόμα και ιδέα να μην έχεις από Gwent ή να έχεις αλλά να μην σου αρέσει (κάτι που δεν υφίσταται σαν πρόταση, αλλά λέμε τώρα), το παιχνίδι στέκεται ανετότατα από μόνο του και μπορεί να το απολαύσει ο οποιοσδήποτε.

Αυτά αρχικά, ανυπομονώ να αποθέωσουν και άλλοι και να συζητήσουμε στρατηγικές και decks και παζλ και μάχες και σενάριο και τα πάντα. :D

ΥΓ. Πλέον αρχίζω και πείθομαι ότι ακόμα και ο janitor του κτιρίου που στεγάζει την εταιρεία αποφασίσει να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή κάποιο flight simulator ξέρω 'γω, game of the year θα είναι.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Και φετίχ το γεγονός πως ξεκλειδώνεις κάρτες λύνοντας παζλ για το multiplayer Gwent κι ας μην το παίξεις ποτέ.

Οι Arbalests είναι ΓΑΜΩ τα γιούνιτς, δεν πρόκειται να τους αφήσω εκτός ντεκ ποτέ. Επίσης, υπήρχαν παζλ (πρώτη μονομαχία με τον Αν Κραϊτε και τα 'απίστευτα' 150 HP's του) που μόλις επιτέλους κατάλαβα τί έπρεπε να κάνω και είδα το Βίκτορι, πραγματικά φώναζα στην οθόνη "ΠΑΡΤΑ ΠΟΥΣΤΗ" και έδειχνα κωλοδάχτυλα, ως τέρμα γηπεδικός απόκαφρος.

Εννοείται πως όπου υπάρχει "optional" objective είναι και το υποχρεωτικό. Η στιγμή που τρως λάχανο τον κομαντάτε των Μιλφγκάρντιανς και κερδίζεις την παρτίδα από τον πρώτο γύρο, δεν περιγράφεται, σε επίπεδο άγριας ικανοποίησης.
 

argaliad

Gelatinous Cube
Joined
Oct 17, 2016
Messages
61
To Game πραγματικα δεν το περιμενα καθολου αν και τρελος φαν τον witchers 10 χρονια τωρα δεν μ'αρεσε ποτε πολυ το gwent ελεγα θα περασει δεν θα αγγιξει. Πραγματικα αφου καταφεραν να με κανουν να μ'αρεσει και αυτο θα παιζω οτι βγαζουν χωρις καν δευτερη αναλυση. Τα puzzles ειναι εκπληκτικα και θελουν αρκετη σκεψη οπως και τα περρισοτερα short battles που προτιμω απο τις κλασικες μαχες gwent που μεχρι στιγμης ειναι πολυ λιγες. To storytelling ειναι αλλου και το voiceacting ειδικα της Meve ειναι υπεροχο. Καταφεραν να μας δωσουν οι τρελοι την δοση μας μετα τον Vavra να βγει η χρονια και να ξεχαστουμε και λιγο οσοι δεν εχουμε κονσολα οτι δεν παιζουμε rdr 2.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
Τέλος ο πρώτος χάρτης στις 10 ωρίτσες.

Εμφανίστηκαν και τα πρώτα παράπονά μου. Το hard μέχρι στιγμής μόνο hard δεν είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει να διαλέξεις δυσκολία στο παιχνίδι. Τα περισσότερα events βγαίνουν είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη, ενώ επίσης στο deck μου άντε να έχω να έχω κάνει 2-3 αλλαγές απ' την αρχή και να έχω κραφτάρει 2-3 κάρτες όλες κι όλες. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να μην βγαίνει μια μάχη και να χρειαστεί να αλλάξω κάποια στρατηγική. Ελπίζω να δυσκολέψει στην συνέχεια.

Επίσης, ενώ στο τέλος πριν αλλάξω χάρτη βλέπω ότι έχω κάνει τα πάντα, δεν έχω αφήσει chest για chest και το παιχνίδι μου λέει ότι έχω 9/10. Τα ξαναεπισκέφτηκα όλα μήπως έκανα εγώ κάποια μαλακία και δεν λούταρα κάποιο ξέρω γω, αλλά τα έχω βρει και τα 10. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο bug ή κάποια περίεργη σχεδιαστική επιλογή, αλλά μια ξενέρα την έφαγα. Λίγο που έψαξα στο φόρουμ του γκογκ το έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Στον 2ο χάρτη το έβαλα και εγώ στο τελευταίο επίπεδο δυσκολίας (Bonebreaker). Υποθέτω πως δεν επηρεάζει τα Puzzles (τα οποία είναι στάνταρ η λύση τους αν έχω καταλάβει καλά) αλλά τα Battles, τα οποία ζόρισαν αρκετά (ένα το έπαιξα 5 φορές για να το βγάλω γιατί μου ήμουν με Low Morale) και το χαίρομαι περισσότερο. Ευτυχώς δεν είχα ποτέ το μικρόβιο του "όλα 100%", ειδικά όταν είδα ότι τα chests αφορούν κάρτες του multiplayer Gwent.

Πάντως, το ξεδίπλωμα της ιστορία όσο περνάει η ώρα γίνετε και καλύτερο και όλο και ποιο "witcher" που σε κάνει να κλαις για ένα νέο witcher RPG.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Οκ άλλο Θρομπέκε κι άλλο Γκουέ, έμαθα και κάτι σήμερα. Πέρα από το ότι θυμήθηκα πως κάνεις λογκίν.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Τέλος και ο 2ος χάρτης, και σκέφτομαι πως η CDPR και ναρκαλιευτή να βγάλει θα καταφέρει να έχει υπέροχο story telling και ατμόσφαιρα. Ωραίοι χαρακτήρες και ενδιαφέρων γκρίζο στόρυ με πολλούς (κατά την γνώμη μου) συμβολισμούς. Απορώ αν αρκετές από τις (πολλές) επιλογές που κάνουμε στην διάρκεια θα επηρεάσουν το "τέλος". Θα συνεχίσω τον 3ο χάρτη το βραδάκι, ελπίζοντας πως θα ανέβει κάπως και το challenge , 2-3 δύσκολες μάχες ως τώρα, και αυτό λόγο low morale (πως γίνετε και οι επιλογές μου πάντα μαυρίζουν την ψυχούλα του στρατού μου ρε γμτ :p)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Εντωμεταξύ τα easter eggs του παιχνιδιού είναι το κάτι άλλο. Ο τρόπος που καταξεφτιλίζει ολόκληρο το Hearthstone στο "Stone Hearth" πάζλ του με είχε κάνει να χτυπιέμαι από τα γέλια ενώ καταλάβαινα ταυτόχρονα πως ό,τι και να έπαιζα, θα κέρδιζα (κάτι που φυσικά δεν ισχύει στο Gwent. Όχι στο TB που πράγματι, από ένα σημείο και μετά, παίζεις μόνο για τα παζλ, αλλά στο Gwent το ανταγωνιστικό).

Οι δε αναφορές στον περιβόητο Μονόκερω καθώς και το Banner Saga, απλά άψογες :)
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Άλλα ήθελα να γράψω με άλλα θα ξεκινήσω. Oh well.

Στο opening post έγραφα "<strong>προσφέρεται για συζήτηση στρατηγικών και decks</strong>". Λάθος. Είναι τόσο εύκολο που δεν έχει νόημα. Προσφέρεται όμως για συζήτηση των πάμπολλων διλημμάτων. Choose the lesser evil στο μεγαλείο του. Δεν έχω τελειώσει ακόμα, βρίσκομαι στον 4ο χάρτη (δεν λέω που και τι προς αποφυγή spoilers), αλλά κάθε φορά νομίζω ότι ίιιιισως να έπρεπε να επιλέξω τον "άλλο" δρόμο. Κάθε δράση, κάθε απόφαση, κάθε διαταγή έχει και τις επιπτώσεις της, όλες σχεδόν στη σφαίρα του γκρι.

Το Thronebreaker όμως άνοιξε την όρεξη για πολύ Witcher, κι έτσι ξεκίνησα και τελείωσα χθες το Witcher 1 και συνεχίζω με Witcher 2. Και επειδή είδε ο ΠΕ την ακόρεστη όρεξη που είχα, μου πήρε δώρο για τα γενέθλιά μου και όλη τη σειρά των βιβλίων.  :-D
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Αν και δεν έχω διαβάσει πολύ fantasy, τα βιβλία τα βρήκα εξαιρετικά, αν και όχι χωρίς αδυναμίες. Πάντως η αναφορά του Thronebreaker σε μία από τις πιο επικές σκηνές του saga και η αναπαράστασή της in game (δε θα αναφέρω κάτι συγκεκριμένο προς αποφυγήν spoilers) συνέβαλλαν τα μέγιστα στον εθισμό που γενικά προκαλεί το game.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
@jon πότε πρόλαβες ρε φίλε και τελείωσες το 1; Κάνεις ψιλοφούλ πλέιθρου ή το μέιν;

το σημείο που λέει ο ραζ, αν κατάλαβα καλά για ποιο μιλάει, είναι χαλαρά η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τρεις εβδομάδες χρειάστηκα σχεδόν. Καλός χρόνος για ένα παιχνίδι που το ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά.  Εννοείται φουλ. Οι μόνες αποστολές που δεν έκανα ήταν αυτή με τον οδοντίατρο και τα 2 τελευταία witcher contracts. Αυτά ο μόνος λόγος που δεν τα έκανα ήταν για να μη μου χαλάσει το immersion, μιας και ήμουν στο τέλος.

Τα έχεις διαβάσει τα βιβλία? Επίσης, για τη σκηνή που μιλάτε, υποθέτω ότι εγώ δεν την έχω δει ακόμα.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Το Χάος (ξανα)έκανε invasion στην ζωή μου και...μου χάλασε ο ssd, άρα και όλα το save μου :( Εντάξει είχε κλείσε 5ετια ο έρμος, και δεν ήταν και της προκοπής (ένας από τους πρώτους της sandisk, 120αρης), οπότε ευκαιρία ήταν και τσίμπησα 500αρι Samsung evo. Είχα φτάσει τέλος του 3ου χάρτη και δεν έχω υπομονή τώρα να το ξαναρχίσω από την αρχή, οπότε σε λίγους μήνες πάλι. Μέχρι εκεί που είχα φτάσει ήταν απλά υπέροχο, με μοναδικό ψεγάδι η μεγάλη ευκολία του (μόνο λίγα puzzle ζορίζουν) εκτός αν αλλάζει στους επόμενους χάρτες.

Άσχετο και οφτόπικ, αλλά ξέρει κανείς τρόπο ανάκτησης δεδομένων σε ssd που τα χει φτύσει τελείως (δεν τον αναγνωρίζει καν το bios) μπας και βρω τα save?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν έχει cloud saves? Καθε φορά που βγαίνω από το παιχνίδι κάνει sync.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Nope, δεν έχω βάλει galaxy κτλ. , δεν χρειάζεται και εφόσον δεν ασχολούμαι καθόλου και με το multiplayer (gwent) δεν του έδωσα ποτέ σημασία. Γενικά δεν έχω διαβάσει κ τα καλύτερα για το cloudsaving (πιθανότητα να χάσεις το save σου λόγο "κακού ανεβάσματος") αλλά τώρα βλέπω ότι μλκια έκανα :D
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
[quote quote=507010]
Άσχετο και οφτόπικ, αλλά ξέρει κανείς τρόπο ανάκτησης δεδομένων σε ssd που τα χει φτύσει τελείως (δεν τον αναγνωρίζει καν το bios) μπας και βρω τα save?

[/quote]

Δύσκολα τα πράγματα αν δε μπορεί να το δει το BIOS. Δοκιμάζεις πάντως μπας και το δει κανένα ubuntu, δεν έχεις κάτι να χάσεις.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Tα cloud saves δεν με έχουν απογοητεύσει ούτε μια φορά ακόμη και είναι εφευρεσάρα. Ομορφάτατα δουλεύουν στο Θρονπρέκερ ως τώρα.
 
Top Bottom