What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Thronebreaker: The Witcher Tales

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Συνέβη όντως ρίγος/δάκρυ/ζουμπρούντζουντζου Σε Εκείνη Την Σκηνάρα Που Συνειδητοποιείς ό,τι σκάει λίγες μόνο στιγμές πριν. Επίσης, προσθέτουμε το Darkest Dungeon στη λίστα των φανταστικών easter eggs, στην μάχη με την Γκριμακοροτέτοια.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
54h13m

Τόσο γράφει το galaxy. Δεν άφησα πέτρα ασήκωτη. Το γουιτσερικό fanboy μέσα μου, συνεχίζει να μιλάει για έπος. Ο gamer εαυτός μου όμως με προσγειώνει και μου λέει πως ναι, η γραφή και τα διλήμματα είναι pure witcher style, αλλά το gameplay πάσχει. Και πάσχει πολύ. Είναι τελείως unbalanced. Έχουμε τις μάχες (short-standard-story) και τα puzzles. Οι μάχες ΟΛΕΣ πλην μίας είναι σκανδαλωδώς εύκολες (στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας). Απαράδεκτο για devs που έχουν ήδη πετυχημένη συνταγή στο main game (Witcher3). Και φτάνουμε στην τελευταία μάχη που είναι άδικα δύσκολη. Καμία αίσθηση ικανότητας. Καταρχάς δεν παίζαμε με τους ίδιους κανόνες και απλά έπρεπε να παρακαλέσουμε να μην του σκάσουν οι 2 75άρηδες στρατηγοί. Anyway, με τα πολλά τη βγάζεις, αλλά άλλη αίσθηση είχες όταν έβγαινες νικητής από το Passiflora Gwent Tournament και άλλη εδώ. Εδώ απλά ξεφύσηξα ανακουφισμένος που τελείωσα.

Τα puzzles είναι άλλη ιστορία. Στην πλειοψηφία τους ήταν έξυπνα και ευτυχώς που υπήρχαν και αυτά γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για μέτριο προς κακό παιχνίδι που το σώζει η γραφή του. Εντάξει, υπήρχαν και εδώ μερικά που έπρεπε να κρατάς σημειώσεις για 7 κινήσεις μετά, αφού ήδη είχες αποτύχει 6-7 φορές ήδη και μερικά που απλά πατούσες αριστερό κλικ στον general. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είχε θετικό πρόσημο.

Δεν ξέρω αν θα το ξαναπαίξω για να πάρω άλλες αποφάσεις, αλλά σίγουρα θα ήθελα συνέχειά του, με απαραίτητη προϋπόθεση τη βελτίωση των μαχών.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Η τελευταία μάχη, ενώ σε εκπαιδεύει όλο το παιχνίδι στην γρήγορη επίθεση, ήταν στην ουσία αντοχή/αριθμητική υπεροχή.

Σκοπός ήταν να κρατάς όσο το δυνατόν περισσότερες κάρτες του Aep Dahy στο τραπέζι, να μη σκοτώνεις ώστε να έχει πιθανότητες να τραβήξει ισχυρότερες. Κατόπιν, με Cavalry/Pikemen/Scythemen και τριγκάρισμα specials που κάνουν σάμον τα πάντα από το ντεκ, κατέληγες με 250+ ισχύ η οποία τον έκανε κιμά, ασχέτως ντεκ.  Μην ξεχνάς πως οι 75άρηδες αποδυναμώνονται εκθετικά για κάθε 'μικρή' κάρτα που τρως.

Το μόνο που κούραζε πραγματικά ήταν η διάρκεια και ο όγκος των μαχών όσο προχωρούσες προς το φινάλε, ειδικά των 'άχρηστων' που μόνο κούραζαν. Εκεί ενδεχομένως θα βοηθούσε ένα 'Quick Battle Mode' που θα αφαιρούσε τα animations, τις κραυγές και τα σχετικά και θα άφηνε μόνο τη στρατηγική.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν μιλάω για τη στρατηγική που χρειάζεσαι για να τον κερδίσεις. Αυτή την καταλαβαίνεις εύκολα μετά την πρώτη ήττα. Μιλάω για την άδικη δυσκολία και για το πόσο scripted τελικά ήταν. Στον 1ο γύρο στην έβδομη κάρτα του στο χερι αν προηγείται κάνει pass. Και στον 2ο κάθε φορά που φτάνει στην 4η παίρνει άλλες 3. Και εσύ απλά παρακαλάς να έχεις το σωστό συνδυασμό καρτών για να ανταπεξέλθεις. Αυτό απαιτεί κωλοφαρδία και όχι στρατηγική.

Καμία σχέση με το gwent του witcher.

Οι 75αρηδες τυχαίο παράδειγμα ήταν.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Α ναι, εδώ συμφωνώ!

Εντελώς άλλο παιχνίδι καθώς αντί για αυτοτελές μίνι-γκεημ, εδώ έχεις ένα 40ωρο τουτόριαλ για τον τρόπο που λειτουργεί το μούλτι, στο οποίο αποσκοπεί να σε φέρει το TB.

Έτερον εκάτερον.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
another player joins the table

Το έπιασα και εγώ σιγά σιγά. Είμαι ακόμα στις 6 ώρες και έχω αρκετά για να τελειώσω τον πρώτο χάρτη. Είναι πραγματικά κόλλημα τόσο από Storrytelling και τόσo από gameplay , μιας και μου αρέσει και η multiplayer πλευρά του Gwent. Ειδικά τα puzzles που είναι κάτι διαφορετικό. Το άρχισα και εγώ στο Δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω δυσκολευτεί κάπου ακόμα. Μόνο η μάχη με τους κατασκόπους μου έσπασε μερικές φορές τα μούτρα, αλλά τελικά έφυγε.

Επιπλέον θετικό για μένα είναι ότι εκτός από καρτάκια για το multi , δίνει και πόντους για να ξεκλειδώνεις τα Tree και έτσι ανοίγω επιπλέον Kegs χωρίς να παίζω Online.

Και να κλείσω με μια απορία. Υπάρχει περίπτωση να μου ξεφύγει κάποιο σεντούκι; Αν τελειώσω με τον χάρτη μπορώ να γυρίσω ξανά πίσω ή πρέπει να τα έχω πάρει όλα πριν φύγω;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Όλα πριν φύγεις. Σε προειδοποιεί και το παιχνίδι, αλλά πισωγυρίσματα δεν έχει!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,381
Ερώτηση: Πρέπει να παίξω αυτό το παιχνίδι μετά το Witcher 3; Έχει spoilers; Έχω παίξει Witcher 1 και 2 αλλά όχι ακόμα το 3.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Όχι, χρονικά τοποθετείται πριν το πρώτο Witcher, οπότε άφοβα!
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Έχω ψιλοκολλήσει σε δύο "ζόρικα" puzzles στο δεύτερο χάρτη και γουστάρω!!!

Όσο για το λόγο που οι απλές μάχες είναι πολύ εύκολες παίζει να φταίει το γεγονός ότι οι ίδιες κάρτες είναι πολύ περισσότερο δυνατές σε σχέση με του Multiplayer Gwent. για παράδειγμα ο Arbalest που θερίζει στο Thronebreaker μιας και κάνει damage ισο με τον αριθμό των μονάδων που υπάρχουν στη σειρά , στο Online Κάνε ένα απλό damage
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Δεν είναι αυτός ο λόγος. Απλά δεν υπήρχε καθόλου balancing των δυσκολιών. Λογικά και το easy, έτσι θα ήταν. Με αυτή τη λογική δεν θα το είχαν φτιάξει με το πατς, αφού δεν θα υπήρχε λόγος. Επειδή το ξανάρχισα, μπορώ να πω πως τώρα οι μάχες είναι όπως έπρεπε να είναι εξαρχής.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Το Patch πιάνει και σε ongoing παιχνίδι λογικά έτσι;
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Ύστερα από καιρό έφτασα και εγώ στην τελική μάχη. Έκανα λίγο διάλειμμα γιατί είχα λιώσει με καρτοπαίχνιδα σε Real Life και κάπως με μπούχτιζε να παίζω πολύ και στο pc. Το προχωρούσα όμως αργά και σταθερά, γιατί πραγματικά η ιστορία του είναι τρομερή.

Είναι λίγο πίκρα η τελική μάχη για μένα , γιατί έχω φτιάξει deck που σε ένα turn μπορεί να σκοτώσει τα πάντα από τις αντίπαλες κάρτες. Καταλαβαίνετε ήδη το θέμα, οπότε πρέπει να κάτσω να το φτιάξω από την αρχή. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, απλώς θέλει το χρόνο του το καταραμένο και το ομολογώ ότι είχα βολευτεί στη φάση του να κάνω μικρές αλλαγές στο Deck και όχι ολική διαγραφή :p

 
Top Bottom