Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Λόγω της δωρεάν συνδρομής που μου έδωσε η EA για το Origin Access, μπήκα ξανά στο X-Wing Alliance για πρώτη φορά μετά από δεκαετία και βάλε. Το θυμόμουν ομορφότερο, η αλήθεια είναι. Ψάχνω HD mods αυτή τη στιγμή.

Επίσης βλέπω στη βιβλιοθήκη του Origin Access το Anthem. Δεν το αγγίζω λολ.

Θα με έψηνε ίσως και κανένα καινούργιο playthrough Dragon Aids...

Titanfall 2;

Το Anthem για τζάμπα τα αξίζει τα λεφτά του. Για παραπάνω δεν ξέρω. Κι εγώ το' χα πάρει δώρο με την κάρτα και όσο το έπαιξα δεν είχα ιδιαίτερα παράπονα (αν είχα πληρώσει, θα άλλαζε η κουβέντα). Πάντως από gameplay ήταν πολύ δυνατό, αλλού έπασχε ως γνωστόν.

Τελείωσα πριν καμιά εβδομάδα το Jericho. Θα το χαρακτήριζα ως χαμένη ευκαιρία.

Το story είναι original script του Clive Barker. Έχει ενδιαφέρον και σε κρατάει αλλά δυστυχώς κλείνει με άσχημο και απότομο τρόπο. Ίσως ήταν στα σχέδια τους κάποια συνέχεια, η οποία προφανώς δε φαίνεται να έρχεται τόσα χρόνια μετά (μέτριες κριτικές->μέτριες προς χαμηλές πωλήσεις-> τράβηξαν την πρίζα).

Ατμόσφαιρα καλή γενικά, έχει κάποιες υποβλητικές στιγμές, αλλά περισσότερο έχει τη λογική ενός shooter με γκροτέσκα σκηνικά από σάρκα και αίμα, παρά ενός horror (μανούλα ο Barker σε αυτά, όσοι ασχοληθήκατε με Hellraiser, Books of Blood κλπ. ξέρετε τι art style να περιμένετε). Το design των τεράτων μου άρεσε πολύ αν και δεν έχει πολύ μεγάλη ποικιλία, ενώ οι (περισσότερες) μάχες με τα bosses έχουν μια puzzle προσέγγιση του να βρεις αδυναμίες, να απενεργοποιήσεις αντικείμενα που τους δίνουν δύναμη στο περιβάλλον και δεν είναι σε ιδιαίτερα φανερά σημεία κλπ. Τα γραφικά του παραδόξως κρατάνε ακόμα για παιχνίδι του '07, πρέπει να είχαν ρίξει σαγόνια τότε.

Από level design πολύ χλιαρά πράγματα. Γραμμικά επίπεδα, με 15-20 λεπτά διάρκεια τα περισσότερα (κάποια άντε λίγο παραπάνω), που τα set pieces εναλλάσσονται μεταξύ ήρεμων στιγμών και ντου των εχθρών. Γενικά δεν υπάρχουν έστω και μικρές διακλαδώσεις που να οδηγούν σε αντικείμενα, ή σε κάποιο δύσκολο εχθρό κλπ.

Εκεί που χωλαίνει πραγματικά το παιχνίδι είναι στο πως διαχειρίζεται το όλο squad-based gunplay. Μετά τις εισαγωγικές αποστολές, υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχεις όποιο θέλεις από τα μέλη της 6μελούς ομάδας. Δεν υπάρχει όμως η δυνατότητα pause, με κρατημένο το Space εμφανίζεται ένα, ας πούμε radial menu με 3 μέλη (η Jericho squad είναι χωρισμένη σε Α και Ω team) οπότε πρέπει να πατήσεις με το mouse το σχετικό εικονίδιο για να δεις τα άλλα 3 μέλη. Στα scripted σημεία που η ιστορία επιβάλλει 1-3 χαρακτήρες ok, αλλά και με τους 6 παίρνει αρκετή ώρα να μάθεις ποιος είναι ο καθένας. Υπάρχει και η δυνατότητα απλά να κεντράρεις κάποιον στο οπτικό σου πεδίο και να ελέγξεις αυτόν άμεσα αλλά μέσα στο χαμό δεν είναι πάντα εύκολο να πας σε αυτόν που θέλεις.
Μου άρεσε πάντως ότι ο κάθε χαρακτήρας είχε τις δικές του occult (ή μη) ικανότητες και διαφορετική αίσθηση στον έλεγχό του.

Η AI ήταν επιεικώς μέτρια και πέθαιναν πολύ εύκολα, υπήρχαν αρκετές στιγμές που δεν ένιωθαν να καλυφθούν και έτρεχα γύρω να τους σηκώσω. Η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως όταν άρχισα να "διαβάζω" την αρένα και τα πιθανά spawn points. Οι εντολές ήταν απλά "follow", "hold your ground" και μία ακόμα που έστελνες κάθε υποομάδα εκεί που έβλεπε το crosshair και βρήκα πιο χρήσιμη σε μεγάλους χώρους. Επίσης, είναι από τα παιχνίδια που φώναζαν για co-op, θα απογείωνε αρκετά την εμπειρία.

Γενικά δεν πέρασα άσχημα στις 8-9 ώρες περίπου που διαρκεί, μάλιστα όσο προχωράει γίνεται και πιο ενδιαφέρον λόγων αλλαγών στο setting. Αφήνει όμως μια πικρή γεύση για τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του και το παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι, ακόμα κι αν πάλι δεν έφτανε το τεράστιο Undying...

There is only death for us out there. Death before dishonour και πάει λέγοντας. Escape from Tarkov, ίσως ό,τι καλύτερο έχω παίξει σε fps/combat sim από την εποχή του Operation Fhashpoint: Cold War Crisis.

Ρεαλιστικό shooting - Check
Όμορφα γραφικά (μετά το τελευταίο patch που έστρωσαν το antialiasing) - Check
Μουντή ατμόσφαιρα, παλέτα χρωμάτων που μου θυμίζει τις ατελείωτες ώρες των παιδικών μου χρόνων που επένδυσα στο Operation Flashpoint- Check
Παντελής απουσία minimap, παντελής απουσία hand holding - Check
Full loot - Check
Δεκάδες ρεαλιστικά firearms με εκατοντάδες attachements - Check
Ρεαλιστική κίνηση στο χάρτη, απουσία bunny hoping και σκληρή τιμωρία στο ανούσιο τρέξιμο απο εδώ και απο εκεί λες και παίζεις speedsoft - Check
Gear whoring, loot hoarding - Check
Δυνατότητα να σκοτώσεις με μία σφαίρα τύπους που έχουν αφήσει τα οστά τους πάνω στη gaming chair και να lootάρεις τα πάντα - Check
Δυνατότητα οι παραπάνω τύποι να σε κάνουν σουρωτήρι πριν καν προλάβεις να πάρεις την τελευταία σου ανάσα - Check
ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ - Check
Ευκαιρία να σκοτώσω τον Omen με friendly fire σε έναν ακόμη τίτλο - CHECK

Τα μόνα αρνητικά του παιχνιδιού είναι η έλλειψη optimization (φαίνεται πως σιγά σιγά βελτιώνεται) κάτι το οποίο όμως δεν έχει αγγίξει κάποια ψυχαναγκαστική χορδή μου (ακόμα) και το πραγματικά steep learning curve. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ακριβώς η ίδια όπως όταν πρωτοέπαιξα Operation: ¨Απο που πέθανα, τι μαλακία είναι αυτή¨

Η ΖΩΝΗ απαιτεί αίμα κύριοι. Η ΖΩΝΗ δίνει gear και αφαιρεί ζωές. Η ΖΩΝΗ...

(Μια στο τόσο παίζω και λίγο MK11 στο PS4 με τον ΠΕ :p )

θα μπορούσε κανείς να πει ότι ξαναπηγατε εσύ με τον omen στον Ε.Σ. @pain

Παίζω ακόμα Football Manage 2020 για να δω αν θα διορθωθούν τα θέματα που επεσήμανα στο review και να ενημερώσω σχετικά. Μετά θα δούμε αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για review ή θα συνεχίσω το ξεπέταγμα του backlog.

Στο Anthem έβαλα καμια 70άρα ώρες σύνολο, λέω να επιστρέψω σε κάποια φάση να δω αν έβαλαν καθόλου περιεχόμενο. Πάντως για να το δοκιμάσεις λέει κάργα.

Λόγω της δωρεάν συνδρομής που μου έδωσε η EA για το Origin Access, μπήκα ξανά στο X-Wing Alliance για πρώτη φορά μετά από δεκαετία και βάλε. Το θυμόμουν ομορφότερο, η αλήθεια είναι. Ψάχνω HD mods αυτή τη στιγμή.

Επίσης βλέπω στη βιβλιοθήκη του Origin Access το Anthem. Δεν το αγγίζω λολ.

Θα με έψηνε ίσως και κανένα καινούργιο playthrough Dragon Aids...

Αν βρεις κάνα καλό HD mod πες. Είναι από τα παιχνίδια που μου έχουν μείνει άχτι να τα τερματίσω, αλλά από screenshots και εγώ το θυμόμουν ομορφότερο....

Βρήκα έναν αρκετά μπελαλίδικο οδηγό που απαιτεί να κατεβάσεις 3-4 προγράμματα ώστε να παίζει το παιχνίδι σε υψηλές αναλύσεις και χρησιμοποιώντας είτε custom HD textures είτε textures παρμένα από τα πρόσφατα Star Wars Battlefront (!)

Επιχείρησα να το τρέξω αλλά τρώω έρρορ, μάλλον επειδή πείραξα το ddraw.ini αρχείο ώστε να μπορώ να παίζω με Mouse-Keyboard και όχι με Gamepad. Θα επιχειρήσω ξανά καθαρό install για να το κάνω να τρέξει.

Στο Anthem έβαλα καμια 70άρα ώρες σύνολο, λέω να επιστρέψω σε κάποια φάση να δω αν έβαλαν καθόλου περιεχόμενο. Πάντως για να το δοκιμάσεις λέει κάργα.

Λέω να περιμένω το φημολογούμενο ριζικό overhaul, με λίγη τύχη ίσως το κάνουν F2P σαν το Destiny.

Κατά τα άλλα μετά από 6 χρόνια ξαναπέρασα το SWTOR.

Κατά τα άλλα μετά από 6 χρόνια ξαναπέρασα το SWTOR.
Χα και εγώ τα ίδια μετά από πολλά χρόνια, αλλά έχω ασχοληθεί κανά δίωρο μόνο.

Τι λέβελ είστε? Το είχα παίξει (σχετικά) πρόσφατα και ακολούθησα το Fallen Empire storyline μέχρι εκεί που μπορείς ως f2p χρήστης, και μετά το ψιλοπαράτησα.

Είχε πλάκα που έκοβα βόλτες με τα PVP mounts των πρώτων εκδόσεων, τα οποία έχουν γίνει discontinued εδώ και άπειρα χρόνια. Φάτε τη σκόνη μου noobs, φάση.

Λογω ΕΑ μου έδωσαν κατι 70 απευθείας μπουστ. Δε θυμάμαι τίποτα, σιγα-σιγά και από τα ρηχά πάω. Jedi Shadow.

Ενω είχα σίγουρα κάποιον high level χαρακτήρα, όταν μπηκα τώρα βρήκα μόνο ένα noobα χωρίς να μπορώ να θυμηθώ γιατί (αν παίζει να τον διέγραψα κάποια στιγμή δηλαδή). Οπότε έφτιαξα νέο χαρακτήρα.

Πριν λίγο καιρό (βασικά κάτι μήνες, πως περνάει ο χρόνος...) είχα ξανακάνει ένα full playthrough του Blood Omen : Legacy of Kain λόγο nostalgy mood (και γιατί παραμένει παιχνιδάρα) ενώ κρατούσα σε βίντεα όλα τα βασικά σημεία του (μονολόγους-διαλόγους, περιγραφές, αντικείμενα, cinematics, bosses κτλ.) Επιτέλους βρήκα χρόνο και τέλειωσα όλη την συρραφή και έφτιαξα ένα "περιληπτικό" playthrough που μπορεί κάποιος να δει και να ζήσει όλην την ιστορία του αγαπημένου μας βαμπιριού Kain. Όποιος θέλει να το θυμηθεί ή να το δει για πρώτη φορά και βαριέται να παίζει παιχνίδι του '96 ακολουθεί το λινκ στο Σαβαταροκάναλο :

Είναι σε 9 μικρά μέρη (περίπου 10λεπτα) για να μην κουράζει και περιέχει όσα χρειάζεται για να ζήσει κάποιος την ζοφερή ατμόσφαιρα του και το όμορφο dark fantasy story του χωρίς να αφήνει κανένα κενό σε διαλόγους, πληροφορίες κτλ. ;)

Βρήκα έναν αρκετά μπελαλίδικο οδηγό που απαιτεί να κατεβάσεις 3-4 προγράμματα ώστε να παίζει το παιχνίδι σε υψηλές αναλύσεις και χρησιμοποιώντας είτε custom HD textures είτε textures παρμένα από τα πρόσφατα Star Wars Battlefront (!)

Επιχείρησα να το τρέξω αλλά τρώω έρρορ, μάλλον επειδή πείραξα το ddraw.ini αρχείο ώστε να μπορώ να παίζω με Mouse-Keyboard και όχι με Gamepad. Θα επιχειρήσω ξανά καθαρό install για να το κάνω να τρέξει.

Εμένα κατάφερε να το τρέξει κανονικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχει πιάσει σωστά το ReShade.
"Select the *.ini file via ReShade (you may need to press Shift+F2). "
Με shift +f2 δεν κάνει κάτι. Αλλά δεν έχω και άλλο .ini αρχείο τον φάκελο, οπότε μπορεί να είναι μόνιμα επιλεγμένο. Θα το πιάσω σύντομα το παίγνιο.

Μόλις τερματίσω δλδ το Hellblade το οποίο σε storytelling και σκηνικών είναι εκπληκτικό!! Και δεν το έχω τερματίσει ακόμα γιατί παίζω τα μεσημέρια με το δρακάκι μου. Έχει φύγει το spyro 1 + 2 100% και παλεύτω με το τελευταίο της σειράς, το οποίο παραδόξως είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Αν και μου αρέσει που μπορείς να ελέγξεις και άλλους χαρακτήρες στο παιχνίδι, έχω την αίσθηση ότι έχουν κάνει λίγο προχειροδουλειά. Στο 2 παράδειγμα κάθε φορά που έμπαινες σε μια πίστα είχε εισαγωγικό βιντεάκι, κάτι που λάμπει δια της απουσίας του στο 3. Και αυτό είναι το λιγότερο. Σε πολλά σημεία νιώθω ότι με ταλαιπωρεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο .

Το όλο story του Knights of the fallen empire και η συνέχεια του είναι από τα χειρότερα που έχω δει. Βασικά αυτό το πράγμα δεν είναι καν star wars.

μόλις τελείωσα το πρώτο gears of war. καλό παιχνιδάκι σφάξιμο κλπ αλλά πολύ αψυχολόγητα frame drops. αφού είδα και τι έγινε storywise στα άλλα 2 που δεν βγήκαν για pc πάω στο 4.
κάπου στην άκρη έχω και εγώ το hellblade για να το παίξω απλά δεν το έχω πιάσει ακομα. την είδα και σφαγέας και παίζω παιχνίδια δράσης αλλά πρέπει να το τελειώσω και αυτό πριν λήξει το xbox game pass.

Status
Not open for further replies.
Back