Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα κι ξεκίνησα λίγο να ζαλίζομαι (από την άλλη, βέβαια, η ποικιλία αρχίζει και μου αρέσει).
Συνεχίζω
Battle Chasers: Nightwar. Πλέον έχουν ξεκλειδωθεί περισσότεροι χαρακτήρες και abilities, έχεις αρκετές επιλογές στις μάχες και γενικά μπόλικα πράγματα να κάνεις. Δεν με τρελαίνει το crafting, το έχουν κάνει αδικαιολόγητα μπελαλίδικο και δύσχρηστο. Όχι να αγοράσεις τα βιβλία συνταγών, όχι να βρεις/αγοράσεις τα υλικά, όχι να πετύχεις τον σωστό πάγκο για να φτιάξεις αυτό που θέλεις (αντικείμενο ή enchantment). Το μεγαλύτερο ξενέρωμα ότι συχνά οι πάγκοι είναι μέσα στα dungeons κι όχι στο χωριό/hub. Πολλή ταλαιπωρία για το τίποτα.
Οι μάχες ναι μεν επαναλαμβάνονται σε κάποιο βαθμό αλλά υπάρχει αρκετή ποικιλία σε εχθρούς και τρόπους αντιμετώπισής τους, οπότε δεν έχω βαρεθεί προς το παρόν, ούτε και χρειάστηκε να κάνω ιδιαίτερο grind (βρίσκομαι μετά το τρίτο dungeon). Η υπόθεση και οι χαρακτήρες είναι κάργα generic και προβλέψιμοι αλλά σε αποζημιώνει η τρομερή αισθητική. Γενικά παίζεται ευχάριστα, αλλά χωρίς φανατισμό.
Τελειώνω τώρα το
Virginia, που αντικειμενικά είναι παιχνίδι για ένα sitting αλλά έχω την κακή συνήθεια να κάνω μικρά sessions, οπότε τράβηξε. Έχει ένα ενδιαφέρον αυτό το πειραματικό storytelling χωρίς ίχνος διαλόγου, μου βγάζει και κάποια vibes από Lynch η όλη φάση, αλλά γενικά meh. Είναι κάνα δίωρο όλο κι όλο αλλά και να το προσπεράσει κανείς δεν χάνει και τίποτα.
Ξεκίνησα το
Blacksad και έπαιξα ένα γεμάτο δίωρο να πάρω μια γεύση. Έχει κάποια στοιχεία που δεν με ενθουσίασαν, όπως ο λίγο περίεργος χειρισμός, το μέτριο optimization και η Sam and Max (της Telltale) αισθητική. Ωστόσο, το γράψιμο είναι αξιοπρεπές, το voice-acting επίσης (αν και η φωνή του Blacksad δεν ταιριάζει καθόλου με αυτή που είχα στο μυαλό μου

) και το story ρέει ομαλά.
Δυστυχώς δεν έχουν πιάσει απόλυτα την ατμόσφαιρα του κόμικ αλλά δεν τους βοηθάνε καθόλου τα "πλαστικά", αποστειρωμένα γραφικά. Καλό ως υποκατάστατο του Wolf Among Us 2 που ποτέ δεν είδαμε (ακόμα?).
Τέλος έβαλα να παίξω λίγο
Shadow Warrior 2013, παρακινημένος από το post του nitro. Μετά από μία ώρα περίπου, το βρήκα υπέροχα μπιμουβάδικο και μοβόρικο αλλά ο χειρισμός είναι λίγο περίεργος όταν πας να κάνεις ειδικές κινήσεις/spells. Ίσως τον συνηθίσω στην πορεία.