Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
x3 ή x4 για κάποιον νουμπά σαν εμένα; hotas υποστηρίζει έτσι;

Αν δεν σε ενδιαφέρει η ιστορία (που βασικά στο Reunion μου έσπασε λίγο τα νεύρα), θα έλεγα Χ-4 γιατί είναι εξέλιξη όλων των προηγούμενων games σε θέμα γραφικών , interfacem κλπ. (Αν και δε το έχω παίξει ακόμα). X-Rebirth VR είναι και αυτό καλή περίπτωση, για VR. Αν έχεις θέμα μηχανήματος Χ-3 Albion Prelude (που κάνει και καλό σχετικά scaling σε μεγαλύτερες αναλύσεις) ή Χ-3 Terran Conflict.

tldr : Χ-4 αν δεν έχεις θέμα με μηχάνημα / lore!!

hotas υποστηρίζει έτσι;

Από το αρχικό X - Beyond The Frontier υποστηρίζονται!!! :D :D :D :D

Αν και έχω profile για HOTAS Cougar (KAI με MFD's), πλέον χρησιμοποιώ (γενικότερα) Logitech 3D Wingman. Βαρέθηκα πλέον τα μεγάλα και πολύπλοκα setups.

Tom Clancy's Splinter Cell (2002)

Τι παιχνιδάρα. Ατμοσφαιρικότατο καθώς η εξέλιξη της ιστορίας παρουσιάζεται κυρίως μέσα από δελτία ειδήσεων. Ωραίες αποστολές, των οποίων τα objectives πολύ συχνά αλλάζουν κατά την εξέλιξη τους. Κυμαίνονται από stealth (ghost) μέχρι full action (βγήκε ο χάρος παγανιά και δε μένει τίποτα όρθιο). Ποικιλία στα επίπεδα αν και ήταν κυρίως εσωτερικοί χώροι. Στην άρχη όταν είδα τα κουμπιά (m/k) μου φάνηκαν παρέξενα, στην πορεία διαπείστωσα πως ο χειρισμός είναι βολικότατος (ιδίως το να ελέγχεις με τη ροδέλα την ταχύτατα κίνησης του Sam). Άψογη φωνή στον Sam, ο οποίος έτσι και τον αφήσεις idle μετά από λίγο γυρίζει στην οθόνη και σου κάνει νόημα να πιάσεις το gamepad (!).

Και η AI φανταστική. Πρόσεχε αν έσβηναν τα φώτα σε έναν δωμάτιο, σκαρφάλωνε σκαλωσιές για να φτάσει σε σημεία που έκανα φασαρία. Το αγάπημενο ήταν που σε ένα επίπεδο είχαν σκυλιά-φρουρούς τα οποία ακολουθούσαν την οσμή μου και για να τους ξεφύγω έπρεπε να σταθώ μέσα σε νερά για να χάσουν τα ίχνη μου. Καθόλου άσχημα για 18 χρονών παιχνίδι. Αν και late to the party το χάρηκα πολύ. Άρε UBI ❤

Να παίξεις οπωσδήποτε τότε τα Pandora Tomorrow και Chaos Theory. Το Double Agent ενώ έχει το ενδιαφέρον concept του διπλού πράκτορα, σαν game είναι φτιαγμένο για κονσολαδες δλδ πιο απλοποιημένο σε όλους τους τομείς.

Το Pandora Tomorrow δυστυχώς δεν μπορώ να το παίξω. Είναι το μόνο που δεν έχω και έχει αποσυρθεί από την αγορά τόσο μεμονωμένο όσο και ως μέρος συλλογών διότι είναι unplayable σε σύγχρονα συστήματα. Δυστυχώς θα πρέπει να το δω στο youtube. Για το Chaos Theory διαβάζω τα καλύτερα. Έγινε η αρχή, σε βάθος χρόνου θέλω να δω όλη τη σειρά :cool:

Το Pandora Tomorrow δυστυχώς δεν μπορώ να το παίξω. Είναι το μόνο που δεν έχω και έχει αποσυρθεί από την αγορά τόσο μεμονωμένο όσο και ως μέρος συλλογών διότι είναι unplayable σε σύγχρονα συστήματα. Δυστυχώς θα πρέπει να το δω στο youtube. Για το Chaos Theory διαβάζω τα καλύτερα. Έγινε η αρχή, σε βάθος χρόνου θέλω να δω όλη τη σειρά :cool:
To Wtf πάει προφανώς στο Pandora.
Εγώ έχω μια κουτατι έκδοση με τα 4 πρώτα games. Πίστευα πως το Double Agent δεν θα κατάφερνα ποτέ να το παίξω λόγω προβλήματος κατά το launch. Έκανα τα πάντα και δεν λειτούργησε τπτ. Τελικά μετά καιρό το ξαναεβαλα και για καλή μου τύχη έπαιξε αν και δεν ήταν θέμα επαναγκαταστασης.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η ιστορία (που βασικά στο Reunion μου έσπασε λίγο τα νεύρα), θα έλεγα Χ-4 γιατί είναι εξέλιξη όλων των προηγούμενων games σε θέμα γραφικών , interfacem κλπ. (Αν και δε το έχω παίξει ακόμα). X-Rebirth VR είναι και αυτό καλή περίπτωση, για VR. Αν έχεις θέμα μηχανήματος Χ-3 Albion Prelude (που κάνει και καλό σχετικά scaling σε μεγαλύτερες αναλύσεις) ή Χ-3 Terran Conflict.

tldr : Χ-4 αν δεν έχεις θέμα με μηχάνημα / lore!!

Από το αρχικό X - Beyond The Frontier υποστηρίζονται!!! :D :D :D :D

Αν και έχω profile για HOTAS Cougar (KAI με MFD's), πλέον χρησιμοποιώ (γενικότερα) Logitech 3D Wingman. Βαρέθηκα πλέον τα μεγάλα και πολύπλοκα setups.

Καταλάβα, πάω για Χ4 τότε, θέλω επιτέλους ένα παιχνίδι που να μου αρέσει και να αξιοποιεί και το MS Sidewinder FF 2

40 h στο Divinity 2: Developer's Cut. Αυτό δεν είναι παράξενο. Το παράξενο είναι ότι είμαι ακόμα στο δεύτερο χάρτη (Orobas Fjords) του κυρίως παιχνιδιού. Το ξεκίνησα γύρω στις 20 Αυγούστου και απ' ό,τι φαίνεται, με το expansion, θα με πάρει όλο το Σεπτέμβριο. ΠΟΛΥ περιεχόμενο, και περιεχόμενο που δεν φαίνεται απαραίτητα στα finished quests αλλά σε βιβλία και σημειώσεις στο παιχνίδι. Α, και το ότι δεν επανεμφανίζονται οι εχθροί με κάνει να πηγαίνω και σε κάθε σπιθαμή γης για να τους εξαφανίζω. Γι' αυτό και είμαι ήδη lvl 34, ενώ όπως έχω διαβάσει άλλοι το τελείωσαν με 35! Ακόμα και που, λόγω της διαφοράς lvl που έχω απ' τους εχθρούς, παίρνω λίγα xp στον καθένα, και πάλι δεν βαριέμαι!

Καταλάβα, πάω για Χ4 τότε, θέλω επιτέλους ένα παιχνίδι που να μου αρέσει και να αξιοποιεί και το MS Sidewinder FF 2

Το έχεις ακόμα γρε θηρίο?!?!?!? (y)(y)(y) Δεν ξέρω κατά πόσο υποστηρίζεται Force Feedback στο Χ-4. Στο πρώτο X-Beyond The Frontier πάντως το FF ήταν εκνευριστικό.

Horizon Zero Dawn
Με 50+ ώρες στο κοντέρ, έχοντας εξαντλήσει τον βασικό κόσμο του και έχοντας μόλις αρχίσει το Frozen Wilds DLC, θα πω ότι είναι παιχνιδάρα από τις λίγες. Με απορρόφησε περισσότερο από το RDR2 (μα τι είναι αυτοί οι τύποι με τις τσουγκράνες και τους πυρσούς που έρχονται προς τα εδώ; ) και πλησίασε το Witcher 3.
Σε γενικές γραμμές όπως τα έχει πει ο maladroid.
Δεν βαριέσαι να κυνηγάς ρομπότ, δεν σου δίνει την αίσθηση ότι κάνεις αγγαρεία ή grinding. Κανένα quest δεν μου έδωσε την αίσθηση του fetch quest (ίσως και λόγω των πάρα πολλών campfires που κόβουν το άχρηστο τρέξιμο). Κόσμος και story που με τράβηξε από την μύτη.
Πάντως προβλήματα με τα γραφικά δεν είχα, μάλλον λόγω Ryzen 3700Χ, RX 5700 και m.2 970 Εvo.

Το έχεις ακόμα γρε θηρίο?!?!?!? (y)(y)(y) Δεν ξέρω κατά πόσο υποστηρίζεται Force Feedback στο Χ-4. Στο πρώτο X-Beyond The Frontier πάντως το FF ήταν εκνευριστικό.
το είχε πάρει ένας φίλος του πατέρα μου με κάτι MS Flight simulator και μετά σταμάτησε να σχολείται και μου το έδωσε. Το αναγνωρίζει κανονικά και δουλεύει το ff ακόμα. Λογικά θα το υποστηρίζει γιατί είδα κυκλοφορεί ακόμα και αρκετός κόσμος του λείπει το ff.

Horizon Zero Dawn
Με 50+ ώρες στο κοντέρ, έχοντας εξαντλήσει τον βασικό κόσμο του και έχοντας μόλις αρχίσει το Frozen Wilds DLC, θα πω ότι είναι παιχνιδάρα από τις λίγες. Με απορρόφησε περισσότερο από το RDR2 (μα τι είναι αυτοί οι τύποι με τις τσουγκράνες και τους πυρσούς που έρχονται προς τα εδώ; ) και πλησίασε το Witcher 3.
Σε γενικές γραμμές όπως τα έχει πει ο maladroid.
Δεν βαριέσαι να κυνηγάς ρομπότ, δεν σου δίνει την αίσθηση ότι κάνεις αγγαρεία ή grinding. Κανένα quest δεν μου έδωσε την αίσθηση του fetch quest (ίσως και λόγω των πάρα πολλών campfires που κόβουν το άχρηστο τρέξιμο). Κόσμος και story που με τράβηξε από την μύτη.
Πάντως προβλήματα με τα γραφικά δεν είχα, μάλλον λόγω Ryzen 3700Χ, RX 5700 και m.2 970 Εvo.

Σε τι ανάλυση έπαιξες;

Λογικά θα το υποστηρίζει γιατί είδα κυκλοφορεί ακόμα και αρκετός κόσμος του λείπει το ff.

Έτσι και ξαναβγάλει κανένα η MS (ή ακόμα καλύτερα η Logitech), Day One αγορά θα είναι!!!

Πάει και το Halo 1 (στο Normal και σχετικά πιο δύσκολο από το Normal του Reach. Και αφού πήγα 45 στο WoW (classic) πάμε Halo 2.
(btw στη MCC αν πατάς tab αλλάζει τα γραφικά από μοντέρνα σε κλασσικό X-Box)

Αφού ολοκλήρωσα αισίως το Horizon Zero Dawn (υπεργκότι, μην τα ξαναλέμε) και κυριευμένος από αυτό το γλυκόπικρο συναίσθημα "τώρα δύσκολα να μου κάνει άλλο παιχνίδι κούκου ρε γμτ" είπα να δοκιμάσω κάτι τελείως διαφορετικό μπας και.

Εξασφάλισα λοιπόν μέσω φίλου κωδικό για το Mortal Shell από Epic (boo, hiss και τα σχετικά) κι είπα ας είναι αυτό το πρώτο σοβαρό Soulslike που θα παίξω.
Έχω ασχοληθεί 4 ώρες και κάτι, πέθανα καμιά 25ρια φορές αλλά νομίζω άρχισα επιτέλους να μπαίνω στο νόημα. Χάρτη δεν βρήκα, η χρήση των αντικειμένων που μαζεύω και γενικά οι περισσότεροι περιφερειακοί μηχανισμοί (εκτός των shells και skills) είναι τόσο obscure όσο και το lore, γενικά ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τι προσπαθώ να κάνω και προς τα πού βαδίζω. Ωστόσο κάτι με τραβάει να συνεχίσω. Ένα χαρακτηριστικό που γενικά αντιπαθώ στα games κάθε είδους είναι το ακατάσχετο respawn αντιπάλων κι εδώ δυστυχώς οργιάζει. Υποθέτω πως είναι αναγκαίο κακό για να φαρμάρεις XP προτού τα βάλεις με τα bosses αλλά θα το ήθελα λιγότερο "επιθετικό" γιατί ως έχει με εμποδίζει πολύ στην εξερεύνηση και τα πήγαινε-έλα στους λιγοστούς vendors. Ίσως υπάρχει τρόπος για fast travel τον οποίο δεν βρήκα ακόμα αλλά αρνούμαι να διαβάσω reviews και guides προς το παρόν. Θέλω να φάω πρώτα τα μούτρα μου για το γνήσιο της εμπειρίας :p

Που λέτε, είπα να συνεχίσω το Rise of the Tomb Raider, στο οποίο είχα ρίξει κάπου 30 ώρες μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Το είχα εγκαταστήσει μέσω Windows Steam client, στο δίσκο που έχω ως κοινό Steam library space μεταξύ Windows και Linux. Ε, με τα πολλά είπα να παίξω το παιχνίδι από Windows, να δικαιολογήσει και τον SSD που μου hogάρει το installation.

Fast-forward στο σήμερα, το Windows installation αυτό δεν υπάρχει πια, καθώς και το desktop τρέχει πλέον μόνο Pop!_OS. Με φρίκη διαπίστωσα πως τα saves του ROTR είναι platform-specific. Καλά πήγε αυτό. Αν έχει κανείς κάποιο work-around για να αναγνωριστούν saves δημιουργήμενα σε Windows, ας πει. Δοκίμασα αυτό -> εδώ στο περίπου (μιας και δεν υπήρχε πια ο σχετικός φάκελος, απλά τοποθέτησα στο directory τα saves από Steam Cloud, με *,ldat κατάληξη), αλλά φεύ.

Αν λογκάρεις στο λογαριασμό σου από Windows PC, ανεβούν στο cloud σωστά και επιχειρήσεις ξανά το sync? Έχει φάει τόσο μεγάλη εμπλοκή?

Αν γίνεται πάντως το πρώτο, μπορώ να το περάσω στα γρήγορα, να σου δώσω family share να τα ξανανεβάσεις στο cloud και να επιχειρήσεις να λογκάρεις μέσω Linux.

Ευχαριστώ @Northlander, τα έχω τα saves στο steam cloud, δεν τα έχω χάσει. Δεν υφίσταται πια Windows PC.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω και δεδομένου ότι και το ROTR εμπλέκεται η Feral, κάτι τέτοιο μυρίζει -> Windows saves on Linux version of the game :: Tomb Raider General Discussions

Συνεπώς, μάλλον είναι θέμα μπακαλιάς εκ μέρους τους και όντως υπάρχει ασυμβατότητα και στο ROTR. Είτε θα τσιμπήσω δίσκο που θα φιλοξενήσει προσωρινά ένα win installation για να το τελειώσω, είτε θα το ξεκινήσω από την αρχή.

Δεν υφίσταται πια Windows PC.

Ναι, αυτό το κατάλαβα. Για αυτό ρωτάω αν θέλεις να περάσω το παιχνίδι στο δικό μου Win PC. Παίρνεις πρόσβαση όταν περάσω τα family share στοιχεία σου, συγχρονίζει, αφαιρείς τα permissions και δοκιμάζεις να ξανατρέξεις σε Linux. Mέσω cloud λογικά θα μπορέσεις να έχεις τα ίδια saves (αφού αυτά είναι ανεξάρτητα περασμένα στους δικούς τους servers). Εκτός αν έχουν κάνει τόσο μεγάλη πατάτα.

Δεν δοκιμάζεις να κατεβάσεις κάνα save file έτοιμο προς χρήση ;

Status
Not open for further replies.
Back