What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,726
Δοκίμασα προχθές τα Ghost Stories του Resident Evil 2 και μου φάνηκαν όλα πολύ δύσκολα σε σχέση με το κύριο παιχνίδι. Αποφάσισα να μην ασχολήθω παραπάνω γιατί είναι ξεκάθαρο που απαιτούν να παίξεις πολλές φορές μέχρι να μάθεις πως να βγάλεις τις δοκιμασίες μέσω trial & error. Not my cup of tea, πάμε παρακάτω λοιπόν.
Αρχισα το Resident Evil 0 HD οπότε. Πρωτόγνωρη κατάσταση να μην έχεις μπαούλο για τα αντικείμενα. Το να ελέγχεις δύο άτομα πάλι δεν με χαλάει, μου άρεσε και στο Obscure αυτό. Αναμφίβολα θα ήθελα πολύ ένα remake και σε αυτό το παιχνίδι. Οχι τόσο για τα tanky controls. Μου κακοφαίνεται πια χωρίς checkpoints.
Το τελευταίο καιρό το έχω ρίξει και στο Fifa 17 στο xbox 360. Εχει πέσει λιώσιμο στο Career Mode με τη Borussia Dortmund. Aντέ να έρθει επιτέλους το EA Pass στο xbox ultimate να πιάσω το Fifa 21
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
2,560
Ωραίο RE το 0, το έπαιζε ένας φίλος σε GC και γούσταρα πολύ να χαζεύω.

Τέλος το Mars: War Logs. Όντως μικρότερο κατά 3-4 ώρες σε σύγκριση με το Technomancer, αλλά νομίζω μου άρεσε πιο πολύ.
Γενικά, έχοντας παίξει πλέον 3 games με αυτή τη μηχανή έφτασα στο παρακάτω "συμπέρασμα".|
Mars War Logs: Εκεί που νομίζεις ότι πάει να τελειώσει, τελειώνει. Είμαι ουδέτερος προς θετικός με τέτοια games.
Technomancer: Εκεί που νομίζεις ότι "τώρα μπαίνουμε στο ζουμί", τελειώνει. Είμαι κάργα αρνητικός με τέτοια games.
Greedfall: Εκεί που νομίζεις ότι πάει να τελειώσει, έχει "άλλο τόσο". Εδώ είμαι ή πολύ θετικός ή πολύ αρνητικός, ανάλογα το πόσο απολαμβάνω το game. Το Greedfall ήταν απολαυστικότατο.

Τώρα ξεκίνησα για 2η φορά Elex, με custom δυσκολία για να το κάνω μεν πιο δύσκολο αλλά χωρίς το άθλιο combo system. έκοψα το δικό μου damage και boostαρα αντιπάλους, και βλέπουμε.
Στο Populous έβγαλα 8 missions και παράλληλα στο laptop τέλειωσα στο Morrowind και το Mage's Guild και πήγα House Hlaalu. Στο Empire Earth κατέκτησα τη Τροία στο Hard.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,719
Oπως πάντα παίζω διάφορα game αυτό τον καιρό με όλα τους να είναι φοβερές εμπειρίες όπως το death standing που είμαι κοντά στο τέλος του, το ghost of tsushima που μου θύμιοσε τι τίτλους χάνουμε οι αποκλειστικοί pc gamers αλλά αυτό που με έχει κολλήσει το story τoυ και που το έχουμε και στα pc είναι το detroit become human.
Απλά όποιος δεν τον έχει δει αυτό το τίτλο θα πρέπει να το κάνει asap.Από τα καλύτερα game του movie interactive είδους του.
Eγώ αυτό το είδος το βαριέμε γιατί ως συνήθως πλαταγιάζουν με αμεπλοφιλοσοφίες και αναζητήσεις 15 χρονού αλλά εδώ έχουμε κορυφαία γραφή. Εδω λεω να το ξεκινήσω ξανά για να δω και τα άλλα path αν και είναι τόσα πολλά που θα χρειαστείς αρκετά gamethrough για να τα δεις όλα.
 
Last edited:

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
7,034
Καλό είναι το Bloodstained, όχι κάτι το φοβερό αλλά έχει κρατήσει το ενδιαφέρον μου. Ήθελα να δοκιμάσω και Hollow Knight αλλά έμαθα ότι έχει περίεργο χάρτη και διστάζω.
 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,169
Καλό είναι το Bloodstained, όχι κάτι το φοβερό αλλά έχει κρατήσει το ενδιαφέρον μου. Ήθελα να δοκιμάσω και Hollow Knight αλλά έμαθα ότι έχει περίεργο χάρτη και διστάζω.
μη δισταζεις. ΠΑΙΞΕ HOLLOW KNIGHT
 

Dim Gian Bot

Mind-flayer
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,788
@Admiral : Παίξε Hollow Knight, ναυαρχούκο μας, και δεν θα χάσεις (τον χρόνο σου εννοώ, γιατί στην αρχή θα χάνεις κάθε τρεις και λίγο...:Ρ).

Εμένα, πάντως, μια χαρά μού φάνηκε ο χάρτης. Εντάξει, δεν είναι και κάνα GPS, αλλά τα βασικά τα δείχνει. Άλλα θα σε δυσκολέψουν.
 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,169
Πες μου μερικά πράγματα για τον χάρτη. Καθησύχασέ με ότι δεν θα σπάσουν τα νεύρα μου.
Κοίτα εμένα ο χάρτης μια χαρά μου φάνηκε. Ίσως να είμαι και αρκετά συνηθισμένος με το είδος. Βασικά όπως με πρόλαβε άλλος αλλού θα είναι τα πρόβληματα σου και όχι ο χάρτης xD
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
1,719
Καλό είναι το Bloodstained, όχι κάτι το φοβερό αλλά έχει κρατήσει το ενδιαφέρον μου. Ήθελα να δοκιμάσω και Hollow Knight αλλά έμαθα ότι έχει περίεργο χάρτη και διστάζω.
δεν έχει καθόλου περίεργο χάρτη έχει βέβαια αυτό το old school που δεν σε καθοδηγεί από το χέρι αλλά είναι κατανοητό μετά από λίγο που πρέπει να πας.
είναι όμως αρκετά δύσκολο και πρέπει να σου αρέσει το arcade αν αποφασίσεις να παίξεις
 

maladroid

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
928
Μεγάλο απωθημένο το Hollow Knight, θέλω να το ξεκινήσω κάποια στιγμή σοβαρά αλλά με ανησυχεί κι εμένα η χαοτική(?) του φύση και το old-school challenge, φοβάμαι μήπως χαθώ από νωρίς και αγανακτήσω προτού με συνεπάρει.
That said, τις τελευταίες μέρες εντρυφώ σε διάφορα indies που με έχουν σκληραγωγήσει κάπως (φυσικά πεθαίνω αβέρτα, αλλά συνεχίζω), οπότε ίσως το timing είναι καλό για HK.

Π.χ. εδώ και κάνα τριήμερο έπιασα το Hyper Light Drifter που έχει τέρμα old-school σχεδιασμό, ελάχιστη επεξήγηση του τι κάνεις και γιατί, άπειρες θανατηφόρες παγίδες και ζόρικα σημεία (κυρίως τα bosses και ο δρόμος προς τα optional power-ups) και γενικώς μου έχει τσαλακώσει τον gaming εγωισμό με κάθε τρόπο. Παρόλα αυτά το game μού ασκεί μια μυστηριώδη γοητεία που με σπρώχνει όχι μόνο να συνεχίσω αλλά και να εξερευνήσω κάθε του γωνιά!
 

maladroid

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
928
Μόλις τελείωσα το Hyper Light Drifter.
Όσον αφορά το σενάριο, δεν κατάλαβα ούτε τα μισά απ'όσα αποκωδικοποίησε Το Ίντερνετ(TM), Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία το παιχνίδι, σχεδόν μυσταγωγική.
Γενικά δεν θα το χαρακτήριζα τραγικά δύσκολο ή άδικο, σχεδόν όλες οι προκλήσεις ξεπερνιούνται με έναν συνδυασμό υπομονής, upgrades και skillz αλλά συνάντησα 3-4 σημεία που πραγματικά κόντεψαν να με τρελάνουν. Κυρίως αφορούσαν optional περιοχές ή αντικείμενα.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα bosses, κάποια εκ των οποίων μου πήραν δεκάδες προσπάθειες (π.χ. ο "βάρβαρος" βασιλιάς με τη σπάθακλα) και άλλα έπεσαν μετά από 3-4 (π.χ. ο βάτραχος). Το στοιχείο-κλειδί είναι ότι όλα τα bosses έχουν βαρύ χέρι (2-3 σερί hits και ξόφλησες) αλλά πολύ περιορισμένο HP pool. Συνεπώς οι μάχες κρατάνε λίγο και πάντα σου δίνουν την αίσθηση ότι ήθελες μερικά ακόμα hits για να τους ξαπλώσεις, οπότε ξαναμπαίνεις με φόρα, ακόμα κι αν είναι η 26η απόπειρα.
Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού είναι ανοικτός και μπορείς να εξερευνήσεις τις τρεις μεγάλες ζώνες του με όποια σειρά θέλεις, οπότε η εμπειρία και τα ενδιάμεσα upgrades που αποκτάς καθιστούν την επόμενη λίιιγο ευκολότερη.
Μου άρεσαν πολύ η εξερεύνηση και τα άπειρα μυστικά σημεία που ανακαλύπτεις, η τρομερά ατμοσφαιρική μουσική, και ο άμεσος χειρισμός. Τα γραγικά δυστυχώς δεν με ενθουσίασαν, θα προτιμούσα pixel art στο στυλ του Children of Morta αλλά οκ το HLD είναι βασικά δημιούργημα ενός ανθρώπου, οπότε λογικό. Επίσης με δυσκόλεψε πάρα πολύ ο χάρτης που δεν βοηθάει ιδιαίτερα και δεν επιτρέπει να γράφεις δικές σου σημειώσεις σε σημεία ενδιαφέροντος για μελλοντική επίσκεψη (κι έχει πολλά τέτοια).

Χαίρομαι, πάντως, που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο σχεδιασμός του είναι πολύ εντυπωσιακός, ειδικά όσον αφορά το level design αλλά και το βασικό gameplay loop, ενώ και η αποκάλυψη της πλοκής σε ιντριγκάρει, ακόμα κι αν δεν πιάσεις το κρυμμένα νοήματα και lore.
8/10
 
Last edited:

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,541
Όσοι δεν έχετε παίξει Hollow Knight..μια ερώτηση, αν μου επιτρέπετε πάντα.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!11111!!!!!???
Τι bloodstained και τέτοια λέμε? Πρώτα παίζεις hollow knight και μετά πας σε οποιοδήποτε άλλο metroidvania που έχει βγει τα τελευταία 10 χρόνια, τουλάχιστον.
Συγχύστηκα κυριακάτικο..:mad:

Ω, πήρα καινούργια bαdges! Kαλύτερα τώρα..
 

Adhan

Ρετροπιξελούμπεν
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
10,543
Χεχε κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν να πω στον Tyrion... "Μήπως να μην το παίξει κάποιος πρώτος γιατί μετά θα του φαίνονται λίγο τα επόμενα";
 

Mogrey665

Death Knight
Joined
Feb 23, 2013
Messages
4,169
απο την μια ναι απο την αλλη δεν νομιζω οτι εχει ορεξη να παιξει παρομοιο ετσι και αλλιως οποτε ας παει καρφι στο goat
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,252
Tsushima. Και ας προσπαθούν κάποιοι να με κάνουν να ξανακυλήσω στο Ρωσικό βούρκο (Tarkovsky).
Tsushima. Και ας μην συμπαθούσα ποτέ τους αποτυχημένους Samurai.
Tsushima. Και ας μην έχει ο παίκτης επιλογές με επιπτώσεις.

Πάει δεν πάει, το Tsushima γαμάει.
 

maladroid

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
928
Κράξτε, αλλά μετά το αρκετά hardcore Hyper Light Drifter, είπα να κάνω casual διάλειμμα με Forgotton Anne. Το gameplay είναι λίγο ανάπηρο, αλλά οπτικοακουστικά και -κυρίως- σαν story/lore με έχει κερδίσει. Ένα από τα καλά του χαοτικού backlog (και του Pass) είναι ότι έχεις ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα games κάθε είδους, οπότε μπορείς να διαλέγεις αναλόγως της διάθεσης. Πάντως βλέπω ο μήνας να βγαίνει με indies και τα AAA που έχω στο περίμενε πάνε για πιο μετά. Εξάλλου φαίνεται ότι θα είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι για καιρό ακόμα...
 
Top Bottom