Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Ξεκίνησα χαλαρά το Guardians of the Galaxy της Square και μετά από μιάμιση ώρα παιχνιδιού, δηλώνω pleasantly surprised. Ωραίο banter (ίσως λίγο υπερβολικό πολλές φορές, κυριολεκτικά δεν υπάρχει στιγμή ησυχίας – τουλάχιστον έχει πλάκα), υπέροχα γραφικά και soundtrack, τσαχπινογαργαλιάρικο κλίμα, απόλυτα πιστό στις ταινίες του James Gunn. Ως τώρα η μοναδική παραφωνία θα έλεγα πως είναι οι μάχες, που μου φάνηκαν λίγο flat, αν και λογικά όσο ξεκλειδώνω abilities και εξοικειώνομαι με τον τρόπο ελέγχου των συντρόφων μου θα γίνονται καλύτερες. Δεν έλεγαν ψέματα τα reviews, έχει πέσει μεράκι στο παίγνιο.

Παράλληλα ασχολούμαι με το Ruined King, τον πνευματικό διάδοχο του αγαπημένου μου Battlechasers αλλά με League of Legends lore αυτή τη φορά. Πάνω-κάτω είναι όπως το περίμενα, μάλιστα φαίνεται να έχει περισσότερη εξερεύνηση και λιγότερα random encounters (δεν άνοιξα κάποιο overworld map προς το παρόν, γυροφέρνω μόνο στο Bilgewater) και κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες στο σύστημα μάχης. Κάποια στοιχεία του UI μου φάνηκαν πιο αποστειρωμένα σε σύγκριση με το Battlechasers αλλά σε γενικές γραμμές παίρνω το φιξάκι που γύρευα.

Τέλος, ξεκίνησα και ολοκλήρωσα σε 2-3 καθισιές το FAR: Lone Sails που είχε πιάσει αράχνες στο backlog. Αφορμή στάθηκε, προφανώς, το επερχόμενο sequel που υπάρχει και στο Steam Next. Πολύ γλυκούλι, μου θύμισε αρκετά το Journey αλλά με απλοϊκά puzzles αντί για απλοϊκό platforming και λιγότερο "κινηματογραφική" δράση και τοπία. Λέει μια εξαιρετικά απλή ιστορία χωρίς καθόλου λόγια μέσα σε τρεις ωρίτσες χαλαρής, γραμμικής πορείας με διάσπαρτες στάσεις για να επισκευάσεις το steampunk σαραβαλάκι σου και να χαζέψεις το μετα-αποκαλυπτικό τοπίο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για χαλαρό σφηνάκι κάποιο ράθυμο απόγευμα Κυριακής.
8/10

Last edited:
+Τα Depths ήταν τρομερή ιδέα
Την Blighttown πως τη βρήκες? :trollface:
Τα NPCs μπορείς να τα κάνεις customize (οπλα, armor, skills)?
Μπορώ να ρωτήσω πώς συνάδουν αυτά τα δύο; Πώς δηλαδή από τη μια γράφεις για δίκαιη δυσκολία και ότι βγάζουν άκρη και οι αρχάριοι (όπως εγώ) σε τέτοια παιχνίδια, και από την άλλη ότι υπάρχει ανάγκη να καλέσεις άλλους σε βοήθεια! Δηλαδή γιατί να χρειάζεται να καλέσεις βοήθεια, αν το βγάζει και ο αρχάριος;
Προφανώς η αναγκη όπως την γράφει είναι καθαρά υποκειμενική.

Την Blighttown πως τη βρήκες? :trollface:
Τα NPCs μπορείς να τα κάνεις customize (οπλα, armor, skills)?
Καλά ναι αστείο που λέγονται έτσι τα Dungeons σε αυτό. Είναι κάπου 14 έξτρα περιοχές με Mini bosses και boss. Πρέπει να βρεις τους χάρτες για αυτά στο main Game για να έχεις πρόσβαση. Μου άρεσε πολύ όλη αυτή η ενασχόληση μαζί τους και είχαν και πολύ ωραία Bosses.
Στα DLC ξεκλειδώνεις για όλους τους partners/NPCs νέα κουστούμια (καθαρά εμφάνιση αλλάζεις οχι armor) αν καταφέρεις να βγάλεις κάποια challenges σε αυτά. Στο αντίστοιχο bonfire του παιχνιδιού που διαλέγεις ποιος θα έρθει μαζί σου επιλέγεις και ποιο από αυτά τα κουστούμια θες να φοραει. Skills και όπλα όχι δεν μπορεις να πειράξεις σε αυτούς. Όμως σου δίνουν αυτοι το Blood Code τους σε κάποια φάση και μαθαίνεις το class τους και τα skills τους. Το πιο ωραίο με τους partners είναι πως στη μάχη έχουν ένα σούπερ spell buff ο καθένας που το κάνεις και για σένα και για τον NPC. Για παράδειγμα ο Jack σου δίνει για όσο διαρκεί το spell έξτρα attack. Είναι πολύ cool το animation όταν το κάνουν αυτό!

Μπορώ να ρωτήσω πώς συνάδουν αυτά τα δύο; Πώς δηλαδή από τη μια γράφεις για δίκαιη δυσκολία και ότι βγάζουν άκρη και οι αρχάριοι (όπως εγώ) σε τέτοια παιχνίδια, και από την άλλη ότι υπάρχει ανάγκη να καλέσεις άλλους σε βοήθεια! Δηλαδή γιατί να χρειάζεται να καλέσεις βοήθεια, αν το βγάζει και ο αρχάριος;
Πάντως το Hellpoint στο προτείνω κι εγώ (αν και δεν το'χω τερματίσει και το έχω απ' τον Οκτώβριο στο περίμενε... Ακόμα του το κρατάω μανιάτικο για το διπλό boss...)
Δίκαιη δυσκολία εννοώ πως παλεύεται, ειδικά που έχεις και partner npc μαζί σου. Λίγα bosses με δυσκόλεψαν πολύ και πέθανα πάνω από 20 φορές ας πούμε. Στα περισσότερα αν όχι με τη πρώτη, ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι προσπάθειες που χρειάστηκα για να τα βγάλω. Οσο για βοήθεια απλά υπάρχει achievement να ανεβάσεις reputation σαν companion. Αν πας για 100% τα achievements που είναι εύκολο, ειδικά αν σου αρέσει το παιχνίδι θα σκαλώσεις σε αυτό. Σε ένα playthrough έβγαλα 36/43 achievements να καταλάβεις. Και το Dark Souls 2 είχε αντίστοιχο achievement με τα Sunlight Medals που έπρεπε να βοηθήσεις άλλους για το convenant. Αλλιώς ναι δεν έχεις ανάγκη να καλέσεις άλλους. Με τον NPC είσαι ΟΚ. Κούτσα στραβά με λίγο φαρμάρισμα προχωράς. Μπορείς πάντως να μην πάρεις τον NPC στη μάχη αν θες για έξτρα challenge.
Καλή φάση για το Hellpoint, χαίρομαι. Μου άρεσει πολύ και το setting σαν ιδέα.

Πάντως το Hellpoint στο προτείνω κι εγώ (αν και δεν το'χω τερματίσει και το έχω απ' τον Οκτώβριο στο περίμενε... Ακόμα του το κρατάω μανιάτικο για το διπλό boss...)
To ξεκίνησα χθες ωραίο φαίνεται. Μου θυμίζει αρκετά The Surge η ψιλοhorror ατμοσφαιρα που έχει. Επιασα και το God Eater Ressurection στο PS Vita μιας και είναι sequel του Code Vein όπως λένε. Φτιάχτηκαν τα παιχνίδια από τους ίδιους δημιουργούς. Είχα παίξει παλιά αρκετά το παιχνίδι στο PSP και αυτή η έκδοση είναι remake. Μου άρεσε πολύ περισσότερο από το Monster Hunter τότε εξαιτίας (guess what) των anime γραφικών :p

Last edited:
Ξεκινησα το Shadow warrior το οποιο βγηκε χτες . Ειναι φοβερο με πολυ αιμα και σφαγη. Σαν Doom και ειναι για ninja οπως εγω. Το αιμα τρεχει ποταμι και τα γραφικα του φοβερα!!! Τον Ιανουαριο ειχαμε το serious sam τωρα shadow warrior 3. Ετσι να επιστρεφουν σιγα σιγα τα αληθινα fps γιατι γεμισαμε βλακειες τυπου call of duty κτι battlefield!!

Παιζω, pillars of eternity. Κλασσικο rpg απο αυτα που μου αρεσουν. Για παιχνιδι, του 2015 θα μπορουσε να εχει καλλυτερα γραφικα, νομιζω. Φαινεται τεραστειο κι αν αν ασχολιθεις με ολα τα κουεστ θα σε διασκεδασει για αρκετους μηνες. Κριμα που το εχω ψηφιακο. Αν το βρω σε κουτι θα το τσιμπισω για να προστεθει στην συλλογη μου

Παιζω, pillars of eternity. Κλασσικο rpg απο αυτα που μου αρεσουν. Για παιχνιδι, του 2015 θα μπορουσε να εχει καλλυτερα γραφικα, νομιζω. Φαινεται τεραστειο κι αν αν ασχολιθεις με ολα τα κουεστ θα σε διασκεδασει για αρκετους μηνες. Κριμα που το εχω ψηφιακο. Αν το βρω σε κουτι θα το τσιμπισω για να προστεθει στην συλλογη μου
Και εγω αυτο εβαλα λογω του pathfinder. Δε το τελειωσα οταν βγηκε διοτι ειχα πολλες προσδοκιες κ με κουρασε. Ειμαι στο πρωτο expansion τωρα (lvl 11) και τα πρωτα σημαδια κοπωσης ξαναεμφανιστηκαν. Θα το προσπαθησω παντως να το τελειωσω. Περιμενουν να ξανασχοληθω μαζι τους enderal(ειπα να κανω διαλλειμα και με τρωει να το συνεχισω) και atom.
Ακόμα Tsushima. Ο χρόνος λίγος, ο χάρτης μεγαλούτσικος, οι βόλτες χαλαρωτικές. Έχει ψωμί ακόμη.
Αξιζει σε γενικες γραμμες? Ειναι η επομενη αγορα σε ps αφου τελειωσω το re2 και god of war(δε το βλεπω αν και ειμαι κοντα στο 65% σε εξελιξη)

To Pillars παράξενο όντως και εγώ το λάτρεψα, αλλά μόλις τελείωσα το βασικό παιχνίδι το άφησα λίγο στην άκρη και ένα χρόνο μετά έπιασα το πρώτο expansion, τώρα πριν κανά 2 μήνες το τελείωσα και αυτό, με βλέπω να πιάνω του χρόνου το επόμενο :p

τα πρωτα σημαδια κοπωσης ξαναεμφανιστηκαν.
Eχεις δικαιο, ειναι λιγο κουραστικο, αν δεν εισαι ερπιτζακιας μεχρι το κοκαλο. Ειναι λιγο αργο, θελει πολυ μπρος πισω για να ολοκληρωσεις τα κουεστ, πολυ διαβασμα. Δεν κανει γι αυτους που θελουν να τελειωσουν γρηγορα ενα παιχνιδι. Εγω παντως το τοποθετω (αν κι εχει καποιες ελλειψεις) επαξια διπλα στις σειρες Baldur's gate, NWN, Drakensang

Last edited:
Runebear-elden-ring-780x470.jpg

^Ξεκάθαρα φιλορωσικός ο τινα... Θαλασοξλ΄θσιγια. Η διεύθυνση εξετάζει το αν θα πρέπει να κατέβει η ανάρτηση ρητορικής Πουτλερολαγνίας (sic).

Έχω στο χωριό την έκδοση σε κουτί, αλλά την πολύ απλή, που ίσως ούτε manual δεν έχει. Όταν ανέβω και αν το βρω θα στο στείλω τσάμπα.
Εμένα πάντως μια χαρά μου φάνηκαν τα γραφικά του, και το έπαιξα το 2016. Προτιμώ αυτά τα όμορφα 2D ισομετρικά τοπία παρά το 3D που έχουν π.χ. τα Divinity Original Sin κτλ. (βέβαια γενικά δεν είμαι fan της ισομετρικής κάμερας, αλλά άλλο αυτό).

Σε άλλα νέα, τερμάτισα τον Άρκωλο (ΚΛΑΨ, ΛΥΓΜ) και λόγω σύνδρομου στέρησης ξεκίνησα την hard version του Gothic Definitive Edition.
Παράλληλα αποφάσισα να ξεκινήσω και στα σοβαρά το Stygian: Reign of the Old Ones, που έχει πανέμορφα backgrounds και μουσική και σε κάνει λίγο να κοιτάς πίσω από τη πλάτη σου αν παίζεις νύχτα.

Τέλος το wandersong, και ίσως ακουστεί υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων το εποχών. Δυστυχώς δεν το ξέρουν πολύ, ακόμα και εγώ κατά τύχη το ανακάλυψα.

Το wandersong είναι ένα indie musical παιχνίδι, το οποίο σε κάποια σημεία έχει κάποια platform στοιχεία. Tο οποίο θυμίζει πολύ έντονα παραμύθι..
Στο wandersong βλέπουμε την ιστορία ενός βάρδου ο οποίος έχει ως αποστολή να ταξιδέψει σε διαφορά μέρη του κόσμου, να βρει τους overseers και αυτοί με την σειρά τους θα του μάθουνε ένα κομμάτι από το earthsong το οποίο θα το χρειαστεί για να αποτρέψει την μέρα της κρίσης η οποία κοντοζυγώνει. Στην πορεία βάρδος μας θα συναντήσει διάφορες προκλήσεις της οποίες θα λύσει με την βοήθεια της φωνής του(όλα σε αυτό το παιχνίδι λύνονται με αυτό τον τρόπο, ακόμα και το platform κομμάτι.)

Last edited:
Ρε, παιδια, ειτανε εκει στην Στουρναρη, λιγο πιο πανω απο τον Παπασωτηριου, ενα μαγαζακι, μια τρυπα με PC games. Ειχε και καινουργια, αλλα περισσοτερο παλαια σε πολυ καλες τιμες. Θα μαζεψω καποια στιγμη, οτι κουραγια μου εχουν μηνει και θα ροβολησω κατα κεντρο μερια για old pc games expedition. Το πιο κεντρο που εχω πλησιασει απο τοτε που φτιαξαν την Αττικη οδο, ειναι η Αττικη οδος. Παραμεσα δεν αντεχω με τιποτα.

Ρε, παιδια, ειτανε εκει στην Στουρναρη, λιγο πιο πανω απο τον Παπασωτηριου, ενα μαγαζακι, μια τρυπα με PC games. Ειχε και καινουργια, αλλα περισσοτερο παλαια σε πολυ καλες τιμες. Θα μαζεψω καποια στιγμη, οτι κουραγια μου εχουν μηνει και θα ροβολησω κατα κεντρο μερια για old pc games expedition. Το πιο κεντρο που εχω πλησιασει απο τοτε που φτιαξαν την Αττικη οδο, ειναι η Αττικη οδος. Παραμεσα δεν αντεχω με τιποτα.
γιατί μανίτσα μου έχει και φοιτητριούλες κέντρο να ανοίξει το μάτι σου λίγο

Αν δεις οτιδήποτε κουτάτο σε Gothic 1/2, πάρτο μου και τα βρίσκουμε με IBAN.

Status
Not open for further replies.
Back