What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Μετά από μισό αιώνα, ολοκληρώθηκε το God of War. Ομολογώ πως ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα και από ό,τι νόμιζα κατά τις πρώτες ώρες ενασχόλησης μαζί του.

Για τον επόμενο μισό αιώνα, Horizon: Forbidden West, ελπίζω να δικαιολογήσει το κόστος της collector's :p
 

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Joined
Oct 31, 2013
Messages
629
Ξεκίνησα και το Elden Ring και μόνο δέος μπορώ να πω οτι νιώθω για το παιχνίδι. Φυσικά προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς μιας και έχει το Halo Infinite σειρά, αλλά από το λίγο που έπαιξα το λάτρεψα. Έφτασα στο Evergaol του Stormhill όπου ένας knight με έκανε με τα κρεμμυδάκια με συνοπτικές διαδικασίες. Παίζει και να ήταν ενσάρκωση του Σρέντερ.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
311
Τέλειωσα το Plague Tale: Innocence! Με αιφνιδίασε με τα γραφικά γιατί το περίμενα πιο indie, κι ήταν πάρα πολύ όμορφο. Όπως και ο ήχος - κι η μουσική ειδικά - ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και συνόδευαν άψογα την δράση. Η ιστορία καλή, αν και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι χαρακτήρες αξιομνημόνευτοι, αλλά δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα το παιχνίδι στο παρελθόν τους. Ωραίο το puzzle solving του, χωρίς κάτι τρομερό σε δυσκολία. Ακόμα και τα bosses ήταν ένα είδος γρίφου, παρά "βαράμε ανελέητα" το οποίο βρήκα θετικό. Κάποιες λεπτομέρειες μόνο χαλούσαν χτυπητά το immersion, όπως πχ ότι μόλις 4-5 διαφορετικοί χαρακτήρες απαρτίζουν τους δεκάδες εχθρούς που συναντάς. Το προτείνω άνετα πάντως, ειδικά αν σας αρέσει το stealth και το περιβαλλοντικό puzzle solving. Αναμένω την συνέχεια. 8/10

Μπήκε το Guardians Of The Galaxy στο pass και μονοπωλεί το ενδιαφέρον τώρα. Κλωτσοπατινάδα υπό τους ήχους του Final Countdown! Αξία ανεκτίμητη! Έπος!

Στον πάγο μέχρι να τελειώσει το υπερθέαμα, τα Deus Ex (παλιό ορθόδοξο) και AC: Odyssey.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,962
Συμπτωματικά, μόλις χθες τελείωσα το Guardians of the Galaxy (όχι στο Pass) και δηλώνω ενθουσιασμένος!
Γενικά με κάλυψε ο Admiral στο review του, ωστόσο να συμπληρώσω ότι το παιχνίδι αν και έτρεχε απρόσκοπτα με όλα στο τέρμα (εκτός ray-tracing που δεν το δοκίμασα), είχε κάποια bugs που με ανάγκασαν να ξαναπαίξω 2-3 sequences ενώ κράσαρε και μία φορά για άγνωστο λόγο.

Επίσης, ένα παράξενο "πρόβλημα" που εντόπισα έχει να κάνει με τη φωνή του Rocket. Ο ηθοποιός κάνει άψογη δουλειά στην μίμηση του κινηματογραφικού Rocket (Bradley Cooper) αλλά σε 3-4 σημεία νωρίς στο παιχνίδι μοιάζει λες και πρόκειται για διαφορετικό άτομο! Είτε είναι κάποιο θέμα της ηχογράφησης (αμφίβολο), είτε αυτές οι ελάχιστες ατάκες ηχογραφήθηκαν πρώτες και ο τύπος δεν είχε πιάσει ακόμα το σωστό στυλ, είτε είναι συμπληρωματικές ηχογραφήσεις από άλλον ηθοποιό στο post production. Όπως και να'χει πολύ περίεργο.

Κατά τα άλλα, μιλάμε για μία σχεδόν άψογη παραγωγή, με τρομερό χιούμορ (αν εξαιρέσουμε ορισμένα cringe σκηνικά όπως τον τύπο χωρίς χείλια που συναντάς στο μπαρ), παλαβούς χαρακτήρες, και χορταστκή δράση. Όπως έγραψε κι ο Άλεξ, το gameplay ακολουθεί την πεπατημένη αλλά δεν κουράζει και μου άρεσε πάρα πολύ ότι η AI της ομάδας μοιάζει αρκετά "ζωντανή". Τόσο στις μάχες, όπου βοηθάει έμπρακτα χωρίς συνεχές ντάντεμα, όσο και στην εξερεύνηση, όπου από ένα σημείο και μετά χρησιμοποιούν τις ειδικές puzzle-solving abilities τους (π.χ. ο Groot χτίζει γέφυρες) ακόμα και χωρίς να τους το ζητήσεις. Έτσι δίνεται και μια ψευδαίσθηση δεσίματος του γκρουπ, ότι βοηθάνε χωρίς παρακάλια επειδή πλέον υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Φοβερή δουλειά, με αποκορύφωμα φυσικά το ασταμάτητο banter.
8.5/10 και για τους fans των Guardians άνετα 9.
 
Last edited:

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
311
@manofsorrows Τι εκανες με το Hellblade, του εδωσες αλλη ευκαιρια;

Ναι πριν μια εβδομάδα. Συνέχισα ευτυχώς από το σημείο που είχα μείνει και δεν έχασα άλλες 3 ώρες από την ζωή μου. Σε 5 λεπτά έχασα 5 φορές. Ragequit και uninstall ξανά! Όταν έχεις επιλογή easy, να είναι όντως έτσι και για εμάς τους άμπαλους που θέλουμε να δούμε το story %#$^developers! Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς με είχε ξενερώσει και το puzzle solving του, οπότε δεν με πειράζει. Προτιμώ να έχω ήσυχα τα νεύρα μου γιατί και τώρα που γράφω, τα θυμάμαι κι έχω ανεβάσει πίεση! Ίιιισως το δω κάποια στιγμή στο youtube.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,841
Στον πάγο μέχρι να τελειώσει το υπερθέαμα, τα Deus Ex (παλιό ορθόδοξο)
Για μένα βάλε στον πάγο τα υπερθεάματα χαμηλής θρεπτικής αξίας και πιάσε το συγκεκριμένο ASAP. Έχω καταλάβει ότι σου αρέσουν τα διαμάντια παλαιάς κοπής, οπότε θα περάσεις υπέροχα με αυτό.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,962
@Adhan Από τη στιγμή που παίζει στο Game Pass, προτεραιότητα έχουν τα παιχνίδια όπου η πρόσβαση είναι εφήμερη. Το Deux Ex δεν θα πάει πουθενά, εκεί θα είναι και μετά τη λήξη της συνδρομής, άσε που όσο ήταν να γεράσει γέρασε.
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
311
Πλάκα, πλάκα προχθές που είχα ένα 2ωρο μπροστά μου επέλεξα το Deus Ex αντί του Guardians. Eίχα παίξει λιγο και παλιά από την κόπια που είχε δώσει δώρο το PC Master. Τότε είχα βγάλει μόνο την πρώτη αποστολή και για κάποιο λόγο δεν το συνέχισα, λογικά θα μου τράβηξαν άλλα το ενδιαφέρον. Τις προάλλες λοιπόν, εκεί που διάβαζα το review του στο PCM (στο ντουλαπάκι στην τουαλέτα πάντα υπάρχει ένα PC Master) ενθουσιάστηκα! Είπα πρέπει να παίξω την παιχνιδάρα και το βάζω wishlist στο GOG για να το πάρω στο πρώτο discount. Βαρέθηκα να δω αν δουλεύει το δισκάκι του PCM κι επιπλέον έχει το Revision η έκδοση του GOG. Την άλλη μέρα 85% off! To τσιμπάω με λιγότερο από ευρώ και ξεκινάω. 15 ωρίτσες έχω γράψει, είμαι στο Hong Kong κι ετοιμάζομαι να μπουκάρω στην Versalife.
Έχει γεράσει κάπως άσχημα, αλλά είναι τόσο δυνατό που παραβλέπεις πολλά, κυρίως στα γραφικά. Φαντάζομαι ότι τo 2000 που βγήκε θα έπαθε πολύς κόσμος σοκ, ειδικά αν δεν είχε παίξει System Shock να είναι ψιλιασμένος. Μακάρι να το είχα παίξει τότε.
Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι κάποια εφφε φωτισμού γονατίζουν το σύστημα κι έχω σε σημεία τρελά frame drops! Μάλλον μέσω κάποιας εξομοίωσης τρέχει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,841
Από τη στιγμή που παίζει στο Game Pass
A ok, δεν πρόσεξα ότι είναι game pass.

Έχω ξεκινήσει Bioshock Infinite γιατί κάποια πράγματα πρέπει να κλείνουν, όσο κι αν αργήσαμε.

Αισθητική εννοείται φοβερή, με χαλάει κάπως ότι έχει γίνει πιο action από τα προηγούμενα. Anyway, γύρω στις 5 ώρες έχω δει μέχρι τώρα, η ιστορία φαίνεται πολλά υποσχόμενη, οπότε συνεχίζω ακάθεκτος.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Περί Deus Ex κτλ, προσωπικά ακόμα και σήμερα βρίσκω τα παλιά games πιο "ωραία" από τα καινούρια (αφού φυσικά περαστεί κάποιο resolution patch για να παίζει τόσο όσο η οθόνη μου) επειδή, εντάξει, κακά τα ψέμματα από το 2010 περίπου και μετά τα models και τα assets είναι αρκετά life-like. Τα δέντρα είναι όντως δέντρα, τα αυτοκίνητα είναι αυτοκίνητα κτλ. Υπάρχει η δυνατότητα.
Όμως στα 90s δεν υπήρχε, και έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τους τρόπους που προσπάθησαν οι developers να αποδώσουν κάποιο αντικείμενο όσο πιο πιστά μπορούν χωρίς να κάνουν το παιχνίδι υπερβολικά βαρύ. Είναι τέχνη, είναι σα να ζωγραφίζεις κάτι αντί να το φωτογραφίσεις.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Πριν λίγες μέρες ζηλεύοντας απ' τους υπόλοιπους που πιάσατε το Elden Ring ξαναέπιασα το Hellpoint, που το είχα αφήσει σε ένα ragequit μου απ' τον Οκτώβριο. Και το προχωράω σαν χελώνα και έχω κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ farming, που φαίνεται απ' το ότι είμαι στις 44 h και έχω μόνο 28,67% συγκεντρωμένα data (το 10ο% είναι μόνο η μία από τις απαιτήσεις για το καλό τέλος) και είμαι 92 lvl! Και αν σας πω ότι πλέον το level-up κοστίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες axions-souls, καταλαβαίνετε τί γίνεται.
Του φέρομαι πραγματικά σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι που έχω...
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,454
Πριν λίγες μέρες ζηλεύοντας απ' τους υπόλοιπους που πιάσατε το Elden Ring ξαναέπιασα το Hellpoint, που το είχα αφήσει σε ένα ragequit μου απ' τον Οκτώβριο. Και το προχωράω σαν χελώνα και έχω κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ farming, που φαίνεται απ' το ότι είμαι στις 44 h και έχω μόνο 28,67% συγκεντρωμένα data (το 10ο% είναι μόνο η μία από τις απαιτήσεις για το καλό τέλος) και είμαι 92 lvl! Και αν σας πω ότι πλέον το level-up κοστίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες axions-souls, καταλαβαίνετε τί γίνεται.
Του φέρομαι πραγματικά σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι που έχω...

Πώς είναι η δυσκολία σε αυτό το επίπεδο; Πρέπει να είσαι πολύ overleveled πλέον. Σε ποια περιοχή φαρμάρεις;
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
1.png

Πριν το διακόψω είχα κάνει μεγάλο farming στην πρώτη περιοχή (Embassy), μετά Arcology και ο δρόμος προς τ’ αριστερά για Sohn District, και μέσα στο Sohn District μέχρι τους «δύο». Και έχασα, όπως έχασα, απ’ αυτούς.
Ξαναπαίζοντάς το, γύρισα απ’ την αρχή στο πρώτο save point του παιχνιδιού (Embassy δηλαδή) και έκανα 2-3 φορές πήγαινέλα την παραπάνω διαδρομή. Νίκησα τους δύο με την πρώτη και πήγα Port Issoudun. Εκεί χωρίς υπερβολή, έκανα 3ωρο farming, κοντά στο save point του τραμ, σκοτώνοντας 2 μόνο αντιπάλους (άλλες φορές εμφανίζονταν 3), που έδιναν (οι 2) περίπου 2500 axions. Κι όμως δεν βαριόμουν! Ανέβασα 17 lvls σε εκείνο το σημείο. Μετά μπήκα μέσα στο PI και πρέπει να το γύρισα 4-5 φορές. Κάποιες φορές πέθαινα, είτε υποτιμώντας αντιπάλους είτε πέφτοντας σε βάραθρα, αλλά μόνο μία φορά έχασα τα axions μου.
Γενικά, υπάρχουν περιοχές που δεν μπήκα καν (Arisen Dominion, Ikari Walkways) και άλλες που μερικώς τις έβγαλα (Alma Mater, Arcology Underside).

Αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι ότι ενώ το κάθε lvl-up πλέον κοστίζει δεκάδες χιλιάδες axions, αυτό που σου αυξάνει είναι απειροελάχιστο αριθμητικά.
Π.χ. δες τη φωτογραφία. Σε 10.000 axions παίρνω lvl. Αν το βάλω στο strength και γίνει 22, το αποτέλεσμα θα είναι η ζημιά του όπλου (column) από 73 να γίνει 74! Αν το βάλω στο Load και γίνει 22, εκείνο το 68 θα γίνει 69! Αν το βάλω stamina και γίνει 26, το SP από 93 θα γίνει 94, δηλαδή δεν αξίζουν πια.
Μέχρι τώρα βρήκα αποκούμπι στο health, που κάθε πόντος ανέβαζε το ΗΡ για 6 (αλλά στο τελευταίο lvl-up το ανέβασε για 5). Άμα συνεχίσω έτσι, μέχρι το τέλος θα έχω αποκτήσει ζωή boss!!

Edit: Δεν έγραψα για τη δυσκολία. Στο ένας με έναν, καμία. Η τσιμεντοκολώνα μου τα κανονίζει όλα. Το κακό είναι ότι δεν έχω όπλο με area damage. Αλλά εντάξει, με καλό χειρισμό προς τον κάθε αντίπαλο (και με τεράστια ζωή), καλά πάει. Έφτιαξα και την ασπίδα του σταυρού, που είναι η καλύτερη για το βάρος της (μόνο 6 load).
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,927
Πάρε λίγο θάρρος και μπες να ξεπαστρέψεις τα boss να τελειώσεις το game. Δεν δικαιολογέιται τόσο farming. ¨Η το έχεις ή οχι στα souls like. Επίσης ψάξε να δεις αν μπορείς να αναβαθμίσεις τα οπλα σου και επένδυσε ότι έχεις μαζέψει, σε αυτά.

Edit: κι επειδή τώρα με έψησες, θα κοιτάξω να το εγκαταστήσω Παρασκευή ή Σάββατο να δω αν μπορώ να σε φτάσω.

Edit No. 2 @maximum armor , @Admiral Γράψτε άκυρο. Το έβαλα χθες το βράδυ και ΡΕΕΕ! Τι ρετροπαπαρίτσα είναι αυτή?! Δεν μπορώ με την καμία να βγάλω κάτι μεγάλους λευκούς ´´ιππότες`` που έχει στο αρχικό επίπεδο. Το dodge/roll δεν σου προσφέρει κάποιο invulnerability. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να συνεχίσω.
Με έχει κουράσει και ο Gwyn σε NG+ που προσπαθώ να τον βγάλω χωρίς parry/riposte.
 
Last edited:

ebon page

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
167
Με αφορμή τα παραπάνω ποστ που αναφερθηκαν στο Deus Εx, είπα να τσεκαρω στο steam τι παίζει με τα υπόλοιπα παιχνιδια της σειράς, μιας και είχα παίξει μόνο το πρώτο την εποχή που το είχε δωσει ως δωρο το pc master. Για όποιον ενδιαφέρεται το steam αυτή τη στιγμη δίνει όλη την σειρα (5 παιχνίδια συνολικα για 10 ευρώ). Τσιμπησα το bundle και ξεκινησα το Human Revolution. Μεχρι στιγμης οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το game.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,111
Με αφορμή τα παραπάνω ποστ που αναφερθηκαν στο Deus Εx, είπα να τσεκαρω στο steam τι παίζει με τα υπόλοιπα παιχνιδια της σειράς, μιας και είχα παίξει μόνο το πρώτο την εποχή που το είχε δωσει ως δωρο το pc master. Για όποιον ενδιαφέρεται το steam αυτή τη στιγμη δίνει όλη την σειρα (5 παιχνίδια συνολικα για 10 ευρώ). Τσιμπησα το bundle και ξεκινησα το Human Revolution. Μεχρι στιγμης οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το game.
You're in for a treat, brother.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,454
Παίζω Steamworld Dig 2 και το ευχαριστιέμαι, είναι πολύ καλό παιχνιδάκι. Ευχάριστο gameplay και τακτικό ξεκλείδωμα νέων abilities ώστε να ανανεώνεται το ενδιαφέρον.
 
Top Bottom