Πρώτο δεκαπενθήμερο με 3 τερματισμούς για να μας μπει καλά η χρονιά.
Never Alone: Τυπικό platform σε στυλ Limbo, Little Nightmares κλπ. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού είναι ότι πρόκειται για ένα παραμύθι μιας φυλής ιθαγενών της Αλάσκα που το πολιτιστικό τους ίδρυμα το μετέφερε ως video game! Σε τακτικά διαστήματα θα ξεκλειδώσουν σύντομα βίντεο που θα μας δώσουν πληροφορίες για την καθημερινή ζωή της φυλής και το δύσκολο περιβάλλον που ζουν.
Το χωριό της μικρής μας πρωταγωνίστριας πλήττεται από παρατεταμένη χιονοθύελλα και αποφασίζει να ξεκινήσει προς αναζήτηση της πηγής που προκαλεί αυτό το φαινόμενο. Σύντροφος σας στην περιπέτεια μια πολική αλεπουδίτσα. Το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για 2-player couch co-op, καθώς σιχτίρισα ουκ ολίγες φορές προσπαθώντας να συγχρονίσω μόνος τους χαρακτήρες. Αξίζει να το δείτε, κυρίως για την εκπαιδευτική του πλευρά. Λογικά το έχετε ήδη στο Epic.
7.5/10
Murder On Space Station 52: Κλασικό point & click adventure με ιδιαίτερο ζωγραφιστό 2D artwork που θυμίζει παιχνίδια της Daedalic πάντως. Είμαστε ο Edward Locke, μηχανικός που μας ανατίθεται η συντήρηση του σταθμού 52. Στην πρώτη μας αντιμετώπιση βλάβης βρίσκουμε το πτώμα του προκατόχου μας, οπότε αναλαμβάνουμε να λύσουμε το μυστήριο. Το παιχνίδι βασίζεται κυρίως σε inventory based γρίφους, ενώ υπάρχουν και κάμποσα puzzles. Παρατηρώντας διάφορα αντικείμενα συλλέγουμε επίσης Doodles και Μoxes που τα ξοδεύουμε για να διακοσμήσουμε το διαμέρισμα μας. Δεν παίζει κανένα ρόλο στο παιχνίδι αλλά είναι ευχάριστη πινελιά που δεν σε αποσπά από το παιχνίδι. Η κλιμάκωση ήταν κάπως απότομη και το κλείσιμο της ιστορίας κάπως περίεργο, αλλά η διαδρομή ήταν απολαυστική. Να σημειωθεί ότι publisher είναι η ελληνική Dionous που μας έχει δώσει και τα Not Another Weekend και Watch Over Christmas. Τις 7-8 ώρες που κράτησε, το ευχαριστήθηκα.
7.8/10
Lara Croft & The Temple Of Osiris: Ισομετρικής άποψης action spin-off του Tomb Raider με φόντο την Αρχαία Αίγυπτο και έμφαση στην δράση, χωρίς να λείπουν κι οι γρίφοι στο στυλ που έχουμε συνηθίσει στην σειρά. Υπάρχει και εξαιρετικό review εδώ στο RQ που συμφωνώ σε όλα, οπότε εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι απόλαυσα περισσότερο το μακελειό και τα boss fights, παρά το κομμάτι της επίλυσης γρίφων για αυτό και παρέλειψα το 80% των προαιρετικών challenges. Πολύ ευχάριστο παιχνιδάκι πάντως. Τίμιο
7/10.
Ξεκίνησα Ghostrunner...Σχεδόν 400 θάνατοι στα 2 πρώτα levels με 90 λεπτά ενασχόλησης! Είμαι άμπαλος ΟΚ, έχω κοντέψει να βάλω τα κλάματα αλλά το παλεύω γιατί μου αρέσει το setting κι έχει κάτι που με τραβάει να το πάω όσο μπορώ. Φοβάμαι μόνο μην αρχίσω και παίζω και Souls-like, αν κι ευτυχώς η τζαπανοκονσολιά που βγάζουν θα με αποτρέψει