What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

captain kal

Death Knight
Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου, ποια θέματα εντόπισες;

Στοιχεία Platforming (καλά εκεί είχε θέμα και το HL1) - Tower Defence (κάθομαι σε ένα σημείο και μου την πέφτουν 1318 μπάκουρες) - navigation ( που πάω ρε μεγάλε , όσο και να μυρίσω τα νύχια μου δεν βγάζω άκρη), τα Anticitizen One και Follow Freeman επίπεδα (γ@μ$μ#ν$ gunships αλλά τους Striders όντως τους τσάκισα) και φυσικά

'ντάξει το καταλάβαμε ότι το Gravity Gun είναι πολύ ωραίο consept, αλλά ήταν ανάγκη να έχουμε MONO AYTO τα τελευταία δύο επίπεδα!??!?!?

Να πετάμε μπαλάκια ?!?!? REALLY?!?!?

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Στοιχεία Platforming (καλά εκεί είχε θέμα και το HL1) - Tower Defence (κάθομαι σε ένα σημείο και μου την πέφτουν 1318 μπάκουρες) - navigation ( που πάω ρε μεγάλε , όσο και να μυρίσω τα νύχια μου δεν βγάζω άκρη), τα Anticitizen One και Follow Freeman επίπεδα (γ@μ$μ#ν$ gunships αλλά τους Striders όντως τους τσάκισα) και φυσικά

'ντάξει το καταλάβαμε ότι το Gravity Gun είναι πολύ ωραίο consept, αλλά ήταν ανάγκη να έχουμε MONO AYTO τα τελευταία δύο επίπεδα!??!?!?

ε πες ότι είσαι νουμπάς που φταίει το παιχνίδι :p

captain kal

Death Knight
ε πες ότι είσαι νουμπάς που φταίει το παιχνίδι :p
200.gif

j_lynx

Death Knight
Εντάξει. Έχει παλιώσει λίγο το HL2.

Εγώ ξεκίνησα το Visage, και αρχικά δεν πήγε πολύ καλά. Βλέπετε το πρώτο chapter που έπιασα ήταν της Lucy και με κούρασε αφάνταστα που δεν είχε φώτα. Δεν ήξερα κιόλας ότι τα αντικείμενα κάνουν respawn και δεν χρησιμοποιούσα αναπτήρες. Με το flash της φωτογραφικής προχώραγα. Όταν πέρασα το chapter και βρήκα ότι κάνουν respawn τα αντικείμενα συμφιλιωθήκαμε, Μα πόσο καλό μπορεί να το έχουν κάνει;;;;; Μέχρι και εγώ που με λένε ψυχοπαθή στα horror, έχω πεταχτεί μερικές φορές. Και οι γρίφοι πολύ ωραίοι. Αλλά ο καταραμένος με
τα ρολόγια και την κωδικό, άνοιξα walkthrough. Τον κωδικό τον είχα βρει. Επίσης ήξερα ότι κάτι έπρεπε να γίνει σε αυτόν τον καθρέφτη αλλά δεν το έβρισκα με τίποτα.

maladroid

Mind-flayer
Χαρά στο κουράγιο σου Λύγκα, εγώ δεν μπόρεσα να μπω ποτέ στο πνεύμα (χουεχουε) του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Έκανα τόσα μπρος-πίσω και γύρω-γύρω, που τα όποια jump scares και καταδιώξεις κατέληξαν ενοχλητική ρουτίνα και "ναι οκ μπου! απλά αφήστε με να περάσω τώρα". Το παράτησα κάπου στο 1/3 ή κάπου εκεί και βρήκα την υγειά μου.

Στο θέμα μας τώρα, είμαι κοντά στο τέλος του SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech που είναι ιδανικό για μια-δύο ωρίτσες Steam Deck όσο ο μικρός κοιμάται και η γυναίκα βλέπει Παρά Πέντε για χιλιοστή φορά. Οι φανατικοί των deckbuilders ίσως το βρουν φτωχό σε ποικιλία και στρατηγικές, ωστόσο εγώ που δεν θέλω να πολυσκοτίζομαι περνάω μια χαρά. Οι διάλογοι και οι χαρακτήρες είναι διαποτισμένοι με το γνωστό σουρεάλ χιούμορ της σειράς, οι μηχανισμοί απλούστατοι αλλά με το απαραίτητο έξτρα βάθος χάρη και στο crafting/upgrading των καρτών, οι εχθροί βατοί αλλά ζόρικοι αν δεν προσέξεις, γενικά είναι μια ωραία casual εμπειρία με συγκεκριμένο ταβάνι.
Βρίσκομαι στην τελευταία περιοχή (νομίζω), οπότε παίρνει ένα χαλαρό 7.5/10 εκτός απροόπτου.

Παράλληλα, ξεκίνησα το Evil West που ξεκάθαρα είναι το απόλυτο Σρεντεροπαίχνιδο: ματσό χαρακτήρες/διάλογοι, μπόλικο σπλάτερ, "άμυαλη" δράση σε αρένες που διακόπτονται μόνο από κάνα collectible, μεγάλα όπλα, μεγαλύτεροι εχθροί - ό,τι πρέπει για εκτόνωση μετά από μια δύσκολη μέρα. Η όλη αισθητική και το gameplay θυμίζουν αρκετά Gears of War αλλά χωρίς cover και με σάπια βαμπιροβδελύγματα στη θέση των εξωγήινων orcs. Προς το παρόν (4 ώρες) δεν βαρέθηκα, ίσως καταντήσει μονότονο μετά αλλά λογικά θα έχει τελειώσει το campaign ως τότε.

Last edited:

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Πρώτο δεκαπενθήμερο με 3 τερματισμούς για να μας μπει καλά η χρονιά.

Never Alone: Τυπικό platform σε στυλ Limbo, Little Nightmares κλπ. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού είναι ότι πρόκειται για ένα παραμύθι μιας φυλής ιθαγενών της Αλάσκα που το πολιτιστικό τους ίδρυμα το μετέφερε ως video game! Σε τακτικά διαστήματα θα ξεκλειδώσουν σύντομα βίντεο που θα μας δώσουν πληροφορίες για την καθημερινή ζωή της φυλής και το δύσκολο περιβάλλον που ζουν.
Το χωριό της μικρής μας πρωταγωνίστριας πλήττεται από παρατεταμένη χιονοθύελλα και αποφασίζει να ξεκινήσει προς αναζήτηση της πηγής που προκαλεί αυτό το φαινόμενο. Σύντροφος σας στην περιπέτεια μια πολική αλεπουδίτσα. Το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για 2-player couch co-op, καθώς σιχτίρισα ουκ ολίγες φορές προσπαθώντας να συγχρονίσω μόνος τους χαρακτήρες. Αξίζει να το δείτε, κυρίως για την εκπαιδευτική του πλευρά. Λογικά το έχετε ήδη στο Epic. 7.5/10

Murder On Space Station 52:
Κλασικό point & click adventure με ιδιαίτερο ζωγραφιστό 2D artwork που θυμίζει παιχνίδια της Daedalic πάντως. Είμαστε ο Edward Locke, μηχανικός που μας ανατίθεται η συντήρηση του σταθμού 52. Στην πρώτη μας αντιμετώπιση βλάβης βρίσκουμε το πτώμα του προκατόχου μας, οπότε αναλαμβάνουμε να λύσουμε το μυστήριο. Το παιχνίδι βασίζεται κυρίως σε inventory based γρίφους, ενώ υπάρχουν και κάμποσα puzzles. Παρατηρώντας διάφορα αντικείμενα συλλέγουμε επίσης Doodles και Μoxes που τα ξοδεύουμε για να διακοσμήσουμε το διαμέρισμα μας. Δεν παίζει κανένα ρόλο στο παιχνίδι αλλά είναι ευχάριστη πινελιά που δεν σε αποσπά από το παιχνίδι. Η κλιμάκωση ήταν κάπως απότομη και το κλείσιμο της ιστορίας κάπως περίεργο, αλλά η διαδρομή ήταν απολαυστική. Να σημειωθεί ότι publisher είναι η ελληνική Dionous που μας έχει δώσει και τα Not Another Weekend και Watch Over Christmas. Τις 7-8 ώρες που κράτησε, το ευχαριστήθηκα. 7.8/10

Lara Croft & The Temple Of Osiris:
Ισομετρικής άποψης action spin-off του Tomb Raider με φόντο την Αρχαία Αίγυπτο και έμφαση στην δράση, χωρίς να λείπουν κι οι γρίφοι στο στυλ που έχουμε συνηθίσει στην σειρά. Υπάρχει και εξαιρετικό review εδώ στο RQ που συμφωνώ σε όλα, οπότε εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι απόλαυσα περισσότερο το μακελειό και τα boss fights, παρά το κομμάτι της επίλυσης γρίφων για αυτό και παρέλειψα το 80% των προαιρετικών challenges. Πολύ ευχάριστο παιχνιδάκι πάντως. Τίμιο 7/10.

Ξεκίνησα Ghostrunner...Σχεδόν 400 θάνατοι στα 2 πρώτα levels με 90 λεπτά ενασχόλησης! Είμαι άμπαλος ΟΚ, έχω κοντέψει να βάλω τα κλάματα αλλά το παλεύω γιατί μου αρέσει το setting κι έχει κάτι που με τραβάει να το πάω όσο μπορώ. Φοβάμαι μόνο μην αρχίσω και παίζω και Souls-like, αν κι ευτυχώς η τζαπανοκονσολιά που βγάζουν θα με αποτρέψει :p

nitro912gr

Tarrasque
αυτό το ρημάδι το Temple of Osiris το είχα πάρει νωρίς μετά την κυκλοφορία του και ακόμα δεν το έχω βάλει να παίξω. Είχα λατρέψει το προηγούμενο και δε ξέρω γιατί δεν έχω ξεκινήσει το 2.

captain kal

Death Knight
Περί διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας:

----> MechWarrior 2: H αναλογία είναι εγώ απέναντι σε δέκα ισχυρότερα Mechs, αλλά αν αλλάξω λίγο τακτική και load όπλων θα τα καταφέρω!!!!

----> Tomb Raider: Anniversary: Δεν μπορώ με τίποτα να βρω την κολόνα στο St Francis Folly, γιατί και η κάμερα είναι για τα πανηγύρια και ο χειρισμός δεν είναι ο καλύτερος (και με mouse/keyboard και με controller). Που είπαμε ότι κατεβαζουμε saves γι' αυτο? Αντε παράτα μας Lara!!! Next Chapter!!!

Stamatimenos

Death Knight

Στο platforming και εγώ χάλια είμαι, αλλά δε με χάλασε. Με το πού να πάω δεν είχα ποτέ θέμα, με βοηθούσε το map design. Αλλά συμφωνώ ότι το part που έπρεπε να κάνεις defend κάτι βάσεις προς το τέλος ήταν ότι χειρότερο, έτρεχα σαν το παλαβό και το είχα και τέρμα στο easy.

captain kal

Death Knight
Στο platforming και εγώ χάλια είμαι, αλλά δε με χάλασε. Με το πού να πάω δεν είχα ποτέ θέμα, με βοηθούσε το map design. Αλλά συμφωνώ ότι το part που έπρεπε να κάνεις defend κάτι βάσεις προς το τέλος ήταν ότι χειρότερο, έτρεχα σαν το παλαβό και το είχα και τέρμα στο easy.

Σε normal και πήρα και achievements (τρομάρα μου). Αλλά όταν βλέπεις ένα ποσοστό αυτών που κέρδισαν τα αντίστοιχα achievements κάτω από 30%, μάλλον κάποιο θέμα υπάρχει!!

Sugamoto Panagia

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
sleeping dogs χαλαρα με καφεδακι ιστοριες ετσι βολτουλα στο fantasy hong kong.
και σιγα σιγα ξεκιναω το lost judgement. τωρα πως θα καταφερω να τα συνδιασω? απλο το sleeping dogs το εχω ξαναπαιξει οποτε απλα παιζω για χαλαρωση.

nitro912gr

Tarrasque
Μιας και απλά δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος για gaming στο pc, έχω αρχίσει να περνάω από την ενασχόληση με το R36S στην ενασχόληση με τα παιχνίδια που έχει :p οπότε λέω τι να δοκιμάσω, α βλέπω μπροστά μου Calstlevania στο PSX, ανοίγω παίζω λίγο, εντυπωσιακό, ρετροπιξελούμπεν με ενδιαφέρον ενσωμάτωση 3D γραφικών εδώ και εκεί, αλλά λέω όπα ας τα πάρω με την σειρά αν είναι.

Αρχίζω να σκαλίζω λίγο που ξεκινάει η σειρά, βλέπω NES... χμ... ανοίγω λίγο, οκ όταν ήμουν παιδάκι και ερχόμουν από το atari 2600 ήταν εντυπωσιακό το NES, τώρα είναι απλά ανυπόφορο με την περιορισμένη χρωματική παλέτα του. Βλέπω και το 2 στο NES, ανοίγω, κάπως καλύτερα, αλλά όχι... επόμενο ήταν σε Arcade αλλά δεν το είχε το R36S μέσα, που να τρέχω τώρα λέω πάμε Super Castlevania SNES, καταπληκτική ρετροπιξελούμπα, οπότε ξεκίνησα να παίζω εκεί. Όποτε ξεκλεύω λίγο χρόνο.

Adhan

Horror addict
Staff member
Κοίτα υπάρχουν games που βγήκαν πιο αργά στο lifespan του NES. Βάλε πχ Battle of Olympus, Return of the Joker, Kick Master, Holy Diver, Little Samson που είναι πανέμορφα (είτε λόγω χρήσης χρωμάτων και κίνησης στα background ή λεπτομερών sprites). Αν δεν ήξερες δηλαδή και κάποιος στα έδειχνε YT, άνετα θα νόμιζες ότι τρέχουν σε μεταγενέστερη κονσόλα.

nitro912gr

Tarrasque
Κοίτα υπάρχουν games που βγήκαν πιο αργά στο lifespan του NES. Βάλε πχ Battle of Olympus, Return of the Joker, Kick Master, Holy Diver, Little Samson που είναι πανέμορφα (είτε λόγω χρήσης χρωμάτων και κίνησης στα background ή λεπτομερών sprites). Αν δεν ήξερες δηλαδή και κάποιος στα έδειχνε YT, άνετα θα νόμιζες ότι τρέχουν σε μεταγενέστερη κονσόλα.
Ναι ναι! Κάπου είχα πετύχει ένα βιντεάκι για τον επαναστατικό τρόπο που το Batman που λες κατάφερε να αποδώσει αυτά τα γραφικά στο ψόφιο NES!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Αν θέλει κάποιος μια λίστα με παιχνίδια για το NES για να παίζει με το retro handheld, ο Jeff Gerstmann έχει μια σειρά από videos που κατατάσσει με σειρά ποιότητας όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ. Η λίστα αυτών που έχει παίξει μέχρι τώρα είναι εδώ:

Έχω ολοκληρώσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της λίστας και είναι όντως καλά, τα δύο πρώτα με απρόσμενο βάθος στο gameplay για NES. Θα χρειαστείτε όμως walkthrough και για τα τρία.

nitro912gr

Tarrasque
Αν θέλει κάποιος μια λίστα με παιχνίδια για το NES για να παίζει με το retro handheld, ο Jeff Gerstmann έχει μια σειρά από videos που κατατάσσει με σειρά ποιότητας όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ. Η λίστα αυτών που έχει παίξει μέχρι τώρα είναι εδώ:

Έχω ολοκληρώσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της λίστας και είναι όντως καλά, τα δύο πρώτα με απρόσμενο βάθος στο gameplay για NES. Θα χρειαστείτε όμως walkthrough και για τα τρία.
δε δουλεύει το λινκ

edit το μπλόκαρε το avast

edit 2 όλα τα NES μου φαίνονται ανυπόφορα τα γραφικά :p

Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Θα χρειαστείτε όμως walkthrough και για τα τρία.
Bionic Commando έχω παίξει ελάχιστα, δεν ξέρω αν χρειάζεται.
Mega Man 2 ναι. Όχι από την άποψη έχω ανοιχτό δίπλα το guide κλπ είναι αρκετά straightforward παιχνίδι. Αλλά θέλει, όπως και σε όλους τους τίτλους της σειράς, να τσεκάρεις τη σειρά που ενδείκνυται να παίξεις τις πίστες, καθώς κάθε boss είναι πιο αδύναμο σε όπλο που ξεκλειδώνεις από άλλο boss.
Super Mario Bros, δε θα το 'λεγα. Ok ίσως είμαι biased επειδή το είχα δει κοντά στην εποχή του, αλλά μιλάμε για ένα πολύ απλό platform. Τι να δεις από walkthrough, τα shortcuts που skipάρεις πίστες; Κάνα-δυο σίγουρα μπορείς να τα βρεις και μόνος σου (πχ αυτό στην πρώτη underground πίστα που περνάς με τις αναδυόμενες πλατφόρμες πάνω από το ταβάνι προς το τέλος) αλλά όπως και να 'χει, δεν είναι απαραίτητα. Μπορεί να βγει με κανονικό play που περνάς από όλα τα επίπεδα, είναι και σύντομο παιχνίδι γενικά.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Bionic Commando έχω παίξει ελάχιστα, δεν ξέρω αν χρειάζεται.

Χρειάζεται για τον λόγο που ανέφερες για το Megaman 2. Μαζεύεις κλειδιά και αντικείμενα που χρειάζονται για συγκεκριμένες πίστες ώστε να προχωρήσεις παρακάτω, ενώ υπάρχουν διακλαδώσεις που μπορείς να πας σε levels με διαφορετική σειρά.

Super Mario Bros, δε θα το 'λεγα. Ok ίσως είμαι biased επειδή το είχα δει κοντά στην εποχή του, αλλά μιλάμε για ένα πολύ απλό platform. Τι να δεις από walkthrough, τα shortcuts που skipάρεις πίστες;

Το walkthrough είναι απολύτως απαραίτητο για δύο επίπεδα που ουσιαστικά είναι λαβύρινθοι. Ειδικά στο δεύτερο (αν θυμάμαι καλά είναι το 7-4) μπορεί να φας ώρες μέχρι να βρεις τον σωστό δρόμο.

Adhan

Horror addict
Staff member
για δύο επίπεδα που ουσιαστικά είναι λαβύρινθοι
Αν θυμάμαι σωστά, δεν είναι και κάτι φοβερό ρε συ. Σου δίνει 5-6 φορές συνεχόμενες, 3 σύντομες διακλαδώσεις και αν επιλέξεις τη λάθος, αυτό το segment λουπάρει ξανά, σωστά; Συνήθως (αν όχι πάντα) είναι η δυσκολότερη διαδρομή κάθε φορά ;) και ένας χαρακτηριστικός ήχος σε ειδοποιεί αν επέλεξες σωστά ή λάθος.

Top Bottom