What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Λοιπόν, πριν καιρό έπαιξα το Loco Motive το οποίο μ' άρεσε πάρα πολύ!

Μετά είπα να καθαρίσω κάποια από την steam λίστα μου. Κάποια απ' αυτά τα είχα παίξει είτε από το DVD τους, είτε στο GOG κι έπρεπε να καθαρίσω τα achievements τους, είτε τώρα ήταν η πρώτη φορά κι αράχνιαζαν στη ατμό-βιβλιοθήκη.

If on a Winter's Night Four Travelers (Ευχαριστώ @nitro912gr που μου το πρότεινες)
The Will of Arthur Flabbington (Έτσι κι έτσι, στην καλύτερη θα το χαρακτήριζα μέτριο)
Journey of a Roach (Μικρό video game κι όχι τόσο καλό, αν κι είχε τις στιγμές του)
Justin Wack and the Big Time Hack (Ξεκινάει καλά αλλά δεν συνεχίζει τόσο καλά)
Primordia
(Φοβερό, το είχα παίξει παλιά μέσω GOG)
Gemini Rue (Κι αυτό πολύ καλό κι αυτό το είχα παίξει παλιά)
Thimbleweed Park (Τι να πω γι' αυτό το αριστούργημα. Το είχα παίξει μέσω του DVD όταν αγόρασα το big box)
The Next BIG Thing (Κλασσική Pendulo)
J.U.L.I.A: Among the Stars (Μου έλλειπαν κάποια achievements)
Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut (Για να καθαρίσω τα achievements)

Και τώρα ξεκίνησα το Kingdom Come: Deliverance. Είμαι στην αρχή ακόμα
αφού σώθηκα από την Theressa κι έκανα και το DLC της αλλά μπορώ να πω

ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!

Μπορεί να έφαγα καρπαζιά όταν κατάλαβα ότι δεν μπορείς να σώζεις παντού και μόνο όταν έχεις το αντίστοιχο potion αλλά μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι την παλεύω. Βέβαια ό,τι μάχη έχω δώσει είναι 1vs1. Οπότε δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί. Μέχρι τώρα όμως ζω το Ευρωπαϊκό Μεσαιωνικό όνειρο! 🏹⚔️❤️

shredder

Death Knight
Τερματισα το SNIPER ELITE RESISTANCE. Μου πηρε ακριβως 1 εβδομαδα να το τερματισω ! Εσφαξα ολους τους Γερμανους και ευχαρηστηθηκα να τους βλεπω να ουρλιαζουν απο τον πονο καθως το αιμα ετρεχε ποταμι1 Τετοιες παιχνιδαρες θελουμε!! Εχω παιξει ολα τα sniper elite και προτεινω να τα παιξετε οσοι δεν τα εχετε παιξει ακομα!!!!

Lobo

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Ξαναλιώνω το Underrail . Ατμόσφαιρα, gameplay, του κόσμου τα builds, 10/10. Έχει πλάκα, κάθε φορά που το βαριέμαι και σαχλαμαρίζω με άλλα, όταν διαβάζω διθυράμβους για αυτό από αλλού λέω "Σιγά μωρέ", κάθε φορά που το ξαναπιάνω όμως λέω "Μαλάκα μου είναι στα τοπ 5 rpg που βγήκαν ποτέ".

Myrmidonas

Mind-flayer
Το είχα αγαπήσει το underrail, αλλά στο τέλος ήταν τελείως unbalanced. Σε όλο το γκειμ το μπιλντ μου ήταν κομπλέ αλλά στο τέλος το Μπος δεν έβγαινε με τίποτα... Μπορεί βέβαια να το φτιαξαν από τότε

ebon page

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral PCMaster Veteran
Μια μικρή σούμα με τα τελευταία παιχνίδια που έπαιξα:

- Stray: Με μια λέξη πολύ χαριτωμένο παιχνίδι. Ικανοποιητική (αν και όχι πρωτότυπη) ιστορία, καλοσχεδιασμένος κόσμος και μας δίνετε η δυνατότητα να παίξουμε ως ένα συμπαθέστατο γατάκι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 8/10

- Fears To Fathom - Home Alone (Episode 1): Παιχνίδι σφηνάκι, σε μισή ωρα έχει τερματίσει. Horror/mystery παιχνιδάκι με κανα δύο jump scares που ίσως σε κάνουν να τρομάξεις. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, οπότε δεν έχω παράπονο. Έχω περάσει πολύ χειρότερα τριαντάλεπτα.

- Stasis: Καταπληκτικό point & click adventure, με λογικούς σε γενικές γραμμές γρίφους και κυρίως με πολύ δεμένη ιστορία, που δείχνει πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού πραγματικά έκατσαν και δούλεψαν ώστε αυτή να έχει μια αρχή, μέση και τέλος. Αφήνοντας μονάχα κάποια σημεία ανοιχτά είτε για να τα ερμηνεύσει όπως τα κατανόησε ο παίχτης μέσα από την ενασχόληση του με το παιχνίδι, είτε πιθανότατα να δίνονται απαντήσεις στο sequel που σίγουρα θα παίξω. Το μόνο παράπονο μου από το παιχνίδι είναι πως θα ήθελα ο βασικός ανταγωνιστής μας να μην ήταν τόσο προβλέψιμος και μονοδιάστατος. Αλλα οκ, τι να κάνουμε.

Πάντως να αναφέρω εδώ πως όσοι θελήσουν να αγοράσουν και να παίξουν το παιχνίδι, να προετοιμαστούν για αρκετό διάβασμα. Μιας και η ιστορία ξεδιπλώνεται κυρίως μέσα από την ανάγνωση διάφορων PDA's και Terminals που ο χαρακτήρας βρίσκει κατα την εξερεύνηση του κόσμου. Όχι πως είναι απαραίτητο να τα διαβάσεις όλα για να τερματίσεις το παιχνίδι, αλλά αν δεν τα διαβάσεις, ξέρω γω, θα είναι σαν να βλέπεις ταινία δίχως ήχο και υπότιτλους. 9/10

- Kathy Rain - Director's Cut: Συμπαθητικό, σχετικά μικρό σε διάρκεια, με εξαιρετικό voice acting, detective adventure game χωρισμένο σε 5 μέρες/chapters. Διαθέτει ενδιαφέρουσα ιστορία αρχικά, (όχι κάνα major spoiler, άλλα μην το ανοίξετε όσοι σκοπεύετε να παίξετε το παιχνίδι,)
μετέπειτα όμως, ειδικά στο τελευταίο chapter, ξεφεύγει αρκετά προς το μεταφυσικό που δεν είναι και πολύ του γούστου μου
. Με εξαίρεση κανα-δυο γρίφους, θα τους χαρακτήριζα αρκετά εύκολους και λογικούς. Αξίζει η αγορά του σε περίοδο εκπτώσεων/προσφορών. 7/10

- Indika: Αρχικά να ευχαριστήσω τον Παύλο Γεράνιο για το review/άρθρο του εδώ στο ragequit το οποίο μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τίτλο. Αν μπορούσα να περιγράψω το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο με μια πρόταση, αυτή θα ήταν: Όταν η τέχνη συναντά τα video games.

Παιχνίδι που δεν είναι για όλους. Για μένα, απλά εξαιρετικό. Καθαρό 9/10.

Sugamoto Panagia

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
μετα απο χρονια ειπα δεν δινεις μια ευκαιρια στο πρωτο watch dogs (δεν το ειχα παιξει ποτε)? ε του εδωσα μια ευκαιρια. δεν ηταν κακο μωρε. παλευοταν. ειχε βεβαια αδιαφορο side content οποτε εκανα μονο main story+dlc story και ολα τα side skip (εκανα κατι λιγα ειδα οτι ειναι παρομοια χωρις να προσφερουν τπτ για εμενα).

ε μετα ειπα αφου του εδωσα μια ευκαιρια δεν κοιταω και τα dlc του 2? 4 side quests ηταν ολο και ολο. καλουτσικα (ισως και καλυτερα απο ολα τα quests του base game αλλα να πω οτι θα θυμαμαι θα πω ψεματα).

τωρα σειρα εχει το νεο like a dragon οταν με το καλο βγει.

Sugamoto Panagia

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Ρε άσε στην άκρη πως θα το φωνάζουμε. Οι μέρες θα περάσουν?

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Ρε άσε στην άκρη πως θα το φωνάζουμε. Οι μέρες θα περάσουν?
Βάλε path of exile 2 να δεις πώς περνάνε. :p
εγώ έχω οργώσει τα indie, και δοκιμάζω πράματς, τι να κάνω 🤷‍♂️

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Citizen Sleeper: Ελέγχουμε ένα φυγά Sleeper (ένα ρομπότ που έχει όμως εμφυτευμένη την συνείδηση κάποιου προσώπου) που ανήκει σε κάποια corporation του μακρινού μέλλοντος. Φτάνουμε στο Εye, έναν διαστημικό σταθμό - κόμβο με χιλιάδες κατοίκους κι η περιπέτεια μας ξεκινά προσπαθώντας να επιβιώσουμε και να βρούμε την θέση μας στο νέο μας σπίτι. Το βασικό κομμάτι του gameplay είναι να τοποθετούμε εξάπλευρα ζάρια σε διάφορες δραστηριότητες και αναλόγως τα στατιστικά μας και το αποτέλεσμα του ζαριού έχουμε κάποια αποτελέσματα. Μοιάζει αρκετά δηλαδή με tabletob RPG ή worker placement επιτραπέζιο. Το πόσα ζάρια θα ρίξουμε σε κάθε cycle (γύρο) εξαρτάται από την κατάσταση μας και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατιόμαστε σε καλό επίπεδο. Στο παιχνίδι έχει αρκετό κείμενο σε παρόμοια λογική με το έπος Disco Elysium, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Μου άρεσε η cyberpunk αισθητική, η μουσική του επένδυση και η αίσθηση "'έλα, ένα γύρο ακόμα και τ'αφήνω...". Η ιστορία ήταν ΟΚ, ενώ θα ήθελα λίγο περισσότερη ζωντάνια στα γραφικά και στα animations. H διάρκεια του ήταν 10 ώρες και σίγουρα θα κάνω δεύτερο playthrough, ενώ θα παίξω και το 2 που μόλις κυκλοφόρησε. 8/10

Fort Solis:
Κλασικό παράδειγμα "θέλω να κάνω ταινία, αλλά αφού δεν μπορώ ας κάνω video game". Οι μηχανικοί Jack Leary και Jess Appleton κάνουν επισκευές ρουτίνας σε μια εγκάτασταση στον Άρη το 2080, ενώ λαμβάνουν ένα σήμα κινδύνου από τον σταθμό εξώρυξης Fort Solis. Ο Jack σπεύδει να ερευνήσει αλλά δεν βρίσκει ψυχή. Θα προσπαθήσει να βγάλει άκρη μέσα από audio και video logs ενώ επικοινωνεί κι ενημερώνει τακτικά την Jess, ένα στοιχείο που μου θύμισε το εκπληκτικό Firewatch. Κλισέ σενάριο αλλά ψοφάω για τέτοιες καταστάσεις. Υποβλητική κι απειλητική ατμόσφαιρα που με έκανε να νιώθω άβολα κι ότι ανά πάσα στιγμή θα πεταχτώ από την καρέκλα. Το gameplay είναι το πιο αδύναμο σημείο καθώς είναι ουσιαστικά walking sim με μερικα QTEs και 1-2 "γριφους" για παιδικό σταθμό και όλη η δυσκολία είναι να αποκτήσεις πρόσβαση στις κλειστές πόρτες βρίσκοντας μπαταρίες και keycards. Στα αξιοσημείωτα η χρήση Unreal 5, που έδειχνε μεν εντυπωσιακή σε σημεία, αλλά πιστεύω δεν την εκμεταλλεύτηκαν πολύ. Έκλεισα το DLSS και τα έβαλα όλα high με Ray Tracing κι είχα 45-55 frames σε i5 9600K, Gigabyte RTX 4060 8GB και 32GB RAM, αλλά και με DLSS ανοικτό είχα στιγμές που έπεφτα στιγμιαία στο 1 FPS. Μάλλον φόρτωνε περιοχές σε εκείνα τα σημεία. Για τις 4 ώρες που κράτησε, το ευχαριστήθηκα, αλλά δεν μπορώ να το προτείνω σε κανέναν, αν δεν το βρει σε γενναία έκπτωση, όπως το humble choice. 7/10

Chosen Undead

Death Knight
Gems of War (Switch) : Tρομερό match 3 game, άκρως εθιστικότατο και άκρως ενδιαφέρον το σύστημα των skills του κάθε χαρακτήρα που ξεκλειδώνεις σε μορφή κάρτας

Pokemon Y (3DS): Επιτέλους αξιώθηκα να το συνεχίσω και είμαι σε mood να τα πάρω σβάρνα τα pokemon games της κονσόλας αλλά και του Switch στη συνέχεια. Δεν με έχει τρελάνει βέβαια το παιχνίδι για την ώρα με τη πλοκή του αλλά ΟΚ, το κλασσικό αγαπημένο gameplay είναι παρόν

Vampire Survivors (PS5): Τα λέγατε, τα ξαναλέγατε δεν μου γέμιζε το μάτι τότε. Πόσο τεράστιο λάθος. Τι έπος είχα χάσει τόσο καιρό!
Το τσίμπησα δωρεάν το παιχνίδι και το λάτρεψα τόσο που πήρα όλα τα DLC όπως ήταν!

Castlevania Requiem: Symphony of the Night (Ps5): Το λατρεύω αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω μετά το πρώτο boss που έβγαλα ρε γαμώτο. Οπου και να πάω game over. Αν κάποιος γνωρίζει ποιο route να ακολουθήσω μπας και ξεκολλήσω ας πει

Efootball 2025 (PS5): Τρέχει Captain Tsubasha event αυτό το καιρό, τα έλιωσα τα objectives να πάρω όλα τα δωράκια. Επεσε κάψιμο και με το Strike Arena 3 vs 3 mode. Πραγματικά είχα πολλά χρόνια να δω τόσο καλό PES!

Αrmored Core VI: Εχω να παίξω ένα μήνα. Κόλλησα με όλα τα υπόλοιπα ενώ το γούσταρα το παιχνίδι. Θα επανέλθω λείαν συντόμως!

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Gems of War (Switch) : Tρομερό match 3 game, άκρως εθιστικότατο και άκρως ενδιαφέρον το σύστημα των skills του κάθε χαρακτήρα που ξεκλειδώνεις σε μορφή κάρτας

Pokemon Y (3DS): Επιτέλους αξιώθηκα να το συνεχίσω και είμαι σε mood να τα πάρω σβάρνα τα pokemon games της κονσόλας αλλά και του Switch στη συνέχεια. Δεν με έχει τρελάνει βέβαια το παιχνίδι για την ώρα με τη πλοκή του αλλά ΟΚ, το κλασσικό αγαπημένο gameplay είναι παρόν

Vampire Survivors (PS5): Τα λέγατε, τα ξαναλέγατε δεν μου γέμιζε το μάτι τότε. Πόσο τεράστιο λάθος. Τι έπος είχα χάσει τόσο καιρό!
Το τσίμπησα δωρεάν το παιχνίδι και το λάτρεψα τόσο που πήρα όλα τα DLC όπως ήταν!

Castlevania Requiem: Symphony of the Night (Ps5): Το λατρεύω αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω μετά το πρώτο boss που έβγαλα ρε γαμώτο. Οπου και να πάω game over. Αν κάποιος γνωρίζει ποιο route να ακολουθήσω μπας και ξεκολλήσω ας πει

Efootball 2025 (PS5): Τρέχει Captain Tsubasha event αυτό το καιρό, τα έλιωσα τα objectives να πάρω όλα τα δωράκια. Επεσε κάψιμο και με το Strike Arena 3 vs 3 mode. Πραγματικά είχα πολλά χρόνια να δω τόσο καλό PES!

Αrmored Core VI: Εχω να παίξω ένα μήνα. Κόλλησα με όλα τα υπόλοιπα ενώ το γούσταρα το παιχνίδι. Θα επανέλθω λείαν συντόμως!
To Gems of War ήταν 10 φορές καλύτερο πριν το πουλήσουν σε άλλη εταιρία με τα μισά assets...

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Ολοκληρώθηκε το Chicken Police: Paint it Red και σαν noir φανμπόι βάζω πλώρη για το δεύτερο. Μπήκε μπέρμπον για την τελευταία "πίστα".... Ρισπέκτ στο στούντιο, μεράκι με το είδος και αυτό φαίνεται.

Για να καθαρίσει ο ουρανίσκος, The Pale Beyond, γιατί ο χειμώνας είναι ακόμα μαζί μας και πάντα μέσα μας.
Δεν νομίζω οτι θα μας φτάσουν τα ΦΑΓΙΑ ούτε τα πετρέλαια πάντως, βρίσκομαι στην δεύτερη βδομάδα και έχουν κοκκινήσει. Πολύ τρώνε τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα.

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Αν κάποιος θυμάται, εννοείς. Πάνε και χρόνια απ' το τελευταίο πλέιθρου.
Μην κάνεις κανά αστείο και το παρατήσεις, τσέκαρε κανά guide

Sugamoto Panagia

Lich

Chosen Undead

Death Knight
Τους Slogra and Gaibon εννοούσα σαν πρώτο boss. Αλλά οκ με το guide κάτι θα γίνει τώρα λογικά. Thanks😀

Myrmidonas

Mind-flayer

Το Σκάρλετ και Βάιολετ τα βρήκα απογοητευτικά... Από την άλλη το αρκεους αν του δώσεις λίγο χρόνο ήταν εξαιρετικό. Θα μπορούσαν να βγάζουν εξαιρετικά παιχνίδια αλλά δυστυχώς όσο και αν αγαπάω την νιντεντο είναι για τον .....

Sugamoto Panagia

Lich
Το Σκάρλετ και Βάιολετ τα βρήκα απογοητευτικά... Από την άλλη το αρκεους αν του δώσεις λίγο χρόνο ήταν εξαιρετικό. Θα μπορούσαν να βγάζουν εξαιρετικά παιχνίδια αλλά δυστυχώς όσο και αν αγαπάω την νιντεντο είναι για τον .....
Όσο περίεργο και να ακούγεται δεν είναι θέμα Nintendo το πρόβλημα με τα pokemon games.

shredder

Death Knight
Tερματισα το KINGOM HEARTS BIRTH BY SLEEP! Δεν μου αρεσε και τοσο γιατι δεν ηταν ο Donald και ο Goofy μαζι μου οπως στ αλλα. Καλο ηταν ομως ακομα και χωρις αυτους. Τωρα μενουν τα kingom hearts dream dtop distance, a fragmented passage και kingom hearts 3 να παιξω!

Chosen Undead

Death Knight
^Παιχνιδάρα το Birth by Sleep!
Από τα καλύτερα παιχνίδια του PSP ever. Δεν με ένοιαξε καθόλου που δεν ήταν αυτοί μαζί. Το έκανε μάλιστα πιο σκοτεινό και σοβαρό το παιχνίδι. Παίξε οπωσδήποτε Final Fantasy Type-0 HD αν σου άρεσε η μάχη. Ακόμα καλύτερο παιχνίδι από τα Kingdom Hearts!

@Sugamoto Panagia κατάφερα και ξεκόλλησα. Βρήκα το post στο reddit που είχε αναφερθεί ο χάρτης που έδωσες και βρήκα που να πάω. Είχα πάει παντού εκτός από κει:ROFLMAO:

Top Bottom