Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Παντα εχω δικιο γιατι ειμαι ο αρχηγος των Foot Ninja. Ναι εχουν πολυ πλακα τα εξωγηινα οπλα που μιλανε γιατι λενε βλακειες. Και ναι εχει πολυ βια οπως και το metal eden. Για το 2 καποιοι λενε οτι ειναι κατωτερο απο το 1 αλλοι καλυτρο θα το δουμε οταν τοπαιξουμε και αυτο.

High on Life 2 review - skateboard-powered sequel is much easier to like than its painful predecessor High on Life 2 is at its best when it steps out from Rick and Morty’s shadow

Μόλις τελείωσα το μπαμπάτσικο demo του the eternal life of Goldman. Θρίαμβος!
Κατά το ήμισι να είναι το υπόλοιπο παιχνίδι τόσο καλό όσο το demo, πάει απευθείας για GOTY. Όσοι δεν το έχετε δει...δείτε το άμεσα.

Last edited:
Τελείωσα το Bloodstained Ritual of the Night χθες το βράδυ στο Switch. Υπέροχο και χορταστικό metroidvania αν και νταξει το SOTN δεν το πλησιάζει τίποτα. Ανυπομονώ για τη συνέχεια του και σίγουρα θα το ξαναπαίξω στο μέλλον καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον να παίξεις με Aurora ή Zangetsu. Ενώ έχει και NG+.
Ίσως ήρθε η ώρα για Hollow Knight...θα δω.
Παράλληλα παίζω το Prey του 2006 στο xbox 360. Πολύ ιδιαίτερο FPS. Κρίμα που δεν είναι πια στο steam store

Edit - Ξεκίνησα επιτέλους το Final Fantasy VII Remake στο ps5. Ανατριχίλα και συγκίνηση στα πρώτα λεπτά. Λατρεύω τι έχουν κάνει στις πρώτες 2 ώρες που έπαιξα. Περισσότερο όταν το τελειώσω!

Last edited:
Ξεφτιλίζω εδώ και κανα μήνα το Pillars of Eternity 1 ξανά. Αν ταιριάξει το δικό σου mood με το mood κατάθλας του παιχνιδιού, αγνοείς τις όποιες ελλείψεις του και μιλάμε για παιχνιδάρα. Τα μονα που δε μπορώ να αγνοήσω εύκολα, είναι τα "gwyrdrryaryar" και "purlyiora" και τα συναφή (μου φαίνονται αχρείαστα) και φυσικά το υπέρογκο μπλαμπλα του στο οποίο έπρεπε να πέσει ξύρισμα ανελέητο, αν είναι δυνατόν.

Φτάνουμε σιγά-σιγά στον καιρό που θα είμαστε τόσο μακρυά από το Pillars of Eternity 1, όσο ήταν αυτό από το Baldur's Gate 2.

^Μία κοινωνική προσφορά κατάθλιψης για να μπείτε στο mood του παιχνιδιού.

Φτάνουμε σιγά-σιγά στον καιρό που θα είμαστε τόσο μακρυά από το Pillars of Eternity 1, όσο ήταν αυτό από το Baldur's Gate 2.

^Μία κοινωνική προσφορά κατάθλιψης για να μπείτε στο mood του παιχνιδιού.
εμ αυτά παθαίνετε όσοι το παίζετε στην εποχή του, ενώ εμείς που περιμένουμε 10 χρόνια να πέσει η τιμή είμαστε φρεσκαδούρες :p

Μια σούμα για τον μήνα Φλεβάρη μιας και φτάνει στο τέλος του.

Call of the Sea - Μια ιστορία αγάπης η οποία ξετυλίγεται σιγά-σιγά μέσα από τα μάτια της Norah (του χαρακτήρα που χειριζόμαστε) στην προσπάθεια της να βρει τον αγνοούμενο σύζυγό της σε ένα μυστηριώδες τροπικό νησί.

Puzzle/adventure, προοπτικής πρώτου προσώπου, κατά την διάρκεια του οποίου καλούμαστε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του νησιού ακολουθώντας και εξερευνώντας τα τελευταία ίχνη που άφησε πίσω του ο σύζυγός μας. Λογικοί σε γενικές γραμμές γρίφοι, που για να τους λύσει κάποιος θα πρέπει να εξερευνήσει ενδελεχώς τον χάρτη. Μεγάλη βοήθεια προσφέρει το πιστό ημερολόγιο της Norah, στο οποίο καταγράφει οτιδήποτε σημαντικό ανακαλύψουμε. Ιστορία με μυστήριο και ανατροπές που μου κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Αν και το παιχνίδι μου άρεσε, συστήνω την αγορά του μόνο σε περίοδο εκπτώσεων και ο λόγος είναι η διάρκεια του. Μου πήρε 6-μιση ώρες να το τερματίσω με αποτέλεσμα να θεωρώ πως τα 20 ευρώ που κοστίζει αυτή τη στιγμή είναι κάπως τσιμπημένη τιμή. Προσωπικά το αγόρασα τα Χριστούγεννα νομίζω στα 4-5 ευρώ. 8/10

Τον υπόλοιπο καιρό ασχολήθηκα (κάψιμο) με το Lord of the Rings Online. Δεν έχω να πω τίποτα για το παιχνίδι αυτό μιας έχει το δικό του τόπικ και έχουν γραφτεί αρκετά.

Εγώ τέλειωσα το Amnesia Rebirth. Δεν ήταν κακό, αλλά θα προτιμούσα να είχε περισσότερο τρόμο και λιγότερο δράμα.

Τώρα τελειώνω το Dredge με όλα τα DLC του. Η ιστορία δεν είναι κάτι το τρελό, αλλά το gameplay του είναι χαλαρωτικό και απολαυστικό. Ναι οκ , ξέρω ότι το να ψαρεύεις ενίοτε λαβκραφτιανές καρικατούρες δεν ταιριάζει ακριβώς με την λέξει χαλάρωση, αλλά είναι ότι το παιχνίδι επικεντρώνεται και τόσο πολύ σε αυτό.
- Ορίστε κύριε ψαροπώλη η ψαριά μου για σήμερα. Έχει και κάτι ανείπωτους τρόμους μέσα. Ελπίζω να μην σας πειράζει
- Κανένα πρόβλημα. Φερτα εδώ. Σε καλή μεριά....
Και αυτή η νύχτα. Σιγά πια... Κάνα δυο πλοκάμια μου την έχουν πέσει. Στην Ιαπωνία είναι κλασικό....

To Call of the Sea ήταν πολύ ωραία δουλειά, η Out of the Blue ετοιμάζει και τη συνέχειά του αυτόν τον καιρό. Μου άρεσε που ξεκινούσε ας το πούμε ρεαλιστικά και κλιμάκωνε τις αγριάδες οργανικά και άψογα ενσωματωμένες στην αφήγηση.

Τα Amnesia σταμάτησα να τα παίζω μετά το A Machine For Pigs. Έκανα μια απόπειρα με το Rebirth αλλά μου άφησε μια αίσθηση πως παίζω ξαναζεσταμένο φαγητό και δη, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την πρωταγωνίστρια. Ίσως μια μέρα μου τη βιδώσει και το ξαναπιάσω, αλλά για την ώρα, δεν. Αυτά τα walking simulators τρόμου είναι λίγο περίεργες υποθέσεις. Το Still Wakes The Deep για παράδειγμα, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κι ας ήταν, τεχνικά, το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Πόντοι για το Dredge, αν μη τί άλλο, ανοίγει την όρεξη για χταποδάκι στα κάρβουνα : D

Εμένα πάλι το Amnesia Rebirth είναι το αγαπημένο μου από τα πρώτα τρία χαλαρά. Το θεωρώ το πιο τρομακτικό και μου άρεσαν τα puzzles του. Ήταν πιο adventure από τα προηγούμενα. Μένει να δω το Bunker.
Το Call Of The Sea λατρεμένο, χαίρομαι που ακούω για συνέχεια.

Εκτός του SW Outlaws και του πάντα σταθερού Diablo 4, ξαναέβαλα χθες το Bloodborne. Πλέον ο shadps4 βρίσκεται στην 0.14 και για το ΒΒ τουλάχιστον είναι πολύ σταθερός, με ελάχιστα κολλήματα και κάποιες υποχωρήσεις στα σπεκς. Όσοι έχετε όρεξη δοκιμάστε το.

Τελείωσα το main story του Expedition 33. Τώρα παίζω το post-game. Πολύ καλή ιστορία και έχει φόντα για sequel. Έχει πολλά προαιρετικά bosses και περιοχές, νομίζω θα τα κάνω όλα πριν το απεγκαταστήσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο πολύ content είναι ξεχωριστό απο το main quest.

Αυτό που είχε αναφερθεί πιο πρίν για τα builds ισχύει, γίνονται πιο σημαντικά μετά το Act 2. Πλέον φτιάχνω builds που έχουν συνέργεια στην ομάδα, ξεκλειδώνω pictos κ.ο.κ. Αλλά και πάλι πρέπει να κάνεις parry τα πάντα για να έχεις APs, damage και πάει λέγοντας. Αν και τα προαιρετικά bosses έχουν πολλαπλάσια ισχύ, εαν έχεις μάθει το παιχνίδι είναι όλα βατά.

Ξεφτιλίζω εδώ και κανα μήνα το Pillars of Eternity 1 ξανά. Αν ταιριάξει το δικό σου mood με το mood κατάθλας του παιχνιδιού, αγνοείς τις όποιες ελλείψεις του και μιλάμε για παιχνιδάρα. Τα μονα που δε μπορώ να αγνοήσω εύκολα, είναι τα "gwyrdrryaryar" και "purlyiora" και τα συναφή (μου φαίνονται αχρείαστα) και φυσικά το υπέρογκο μπλαμπλα του στο οποίο έπρεπε να πέσει ξύρισμα ανελέητο, αν είναι δυνατόν.

Ισχύει και για το PoE 2. Καλά RPGs αλλά έχουν ατειλείωτους διαλόγους και περιγραφές. Γενικά δεν κάνω skip τους διαλόγους, αλλά στα PoE το έκανα συνέχεια.

Ισχύει και για το PoE 2. Καλά RPGs αλλά έχουν ατειλείωτους διαλόγους και περιγραφές. Γενικά δεν κάνω skip τους διαλόγους, αλλά στα PoE το έκανα συνέχεια.

Επίσης για κάποιο λόγο μου φαίνονται ακόμα πιο ανούσια τα ψευδο-γαελικά απ ο,τι παλιότερα. Είναι αχρείαστα δύσκολα ηχητικά και μερικές φορές γελοία. Κάποιες φορές αντί για "vampire" γράφει "Fampyr". "Gul" αντι για "Ghoul" κλπ.
Φαντάσου ας πούμε να παίζεις ένα rpg όπου οι εχθροί λέγονται: Γούρλα. Πέργουλα. Τσίρλος. Τσίρλος πολεμιστής, Τσίρλος ιερέας. Φράκουλας, κ.ο.κ.

Τερματισα το Kingdom Hearts a fragmented passage. Το Dream Drop Distance ηταν καλυτερο γιατι ειναι πολυ μεγαλυτερο σε διαρκεια και συναντας πολλους ηρωες της disney. Αλλα εχει χαλια γραφικα ενω το Fragmented pasage εχει γραφικαρες αλλα ηταν πολυ μικρο σε διαρκεια μονο 3 ωρες πηρε να το τερματισω. Και τα 2 εχουν πολυ δραση. Τωρα μενει να παιξω το Kingdom Hearts 3. Αυριο ξεκιναω το Romeo is Dead Man.

εκανα το λαθος την προηγούμενη βδομαδα και εκανα pre order το expansion του Diablo 4 για μου ξεκλειδώσει τον Paladin.. εεε σε 4-5 μερες τερματισα το season 11 quest στο Seasonal Server και βρεθηκα με φουλ legendary gear και paragon 215 ahahaha μονο κατι Mythic μου λειπουνε τωρα .. πολυ καλο καψιμο και φοβερο season to 11 ! τωρα λεω μηπως τελειωσω το Ghost of Yotei που εχω αφήσει στη μεση στο ps5 !

επέστρεψα προχθές να προσπαθήσω να προχωρήσω το Pathfinder. Απλά οκ έχει κουράσει, αν και όχι το κείμενο του, αλλά τώρα ας πούμε στο σπιτάκι στην άκρη του κόσμου ή όπου είναι, μιλάμε για πραγματικό save/load fest, να φταίει το build μου; Στο εύκολο το έχω, αλλά αν πέσω επάνω σε wildhunt δεν προσπαθώ καν πλέον και κάνω load να πάω από αλλού.

Ωραίο παιχνίδι, αρκετές ώρες ευχάριστες, αλλά κάτι του στενό kingdom management, κάτι η καζουαλίτιδα μου, κάτι η hardκορίλα του παιχνιδιού, οκ δεν είναι αγγαρεία το παιχνίδι, αλλά κάποιες ώρες από τις 122 (ως τώρα) έχουν γίνει βαρετές και μου έσπαγαν την φάση πόσο μου αρέσει το παιχνίδι σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

επέστρεψα προχθές να προσπαθήσω να προχωρήσω το Pathfinder. Απλά οκ έχει κουράσει, αν και όχι το κείμενο του, αλλά τώρα ας πούμε στο σπιτάκι στην άκρη του κόσμου ή όπου είναι, μιλάμε για πραγματικό save/load fest, να φταίει το build μου; Στο εύκολο το έχω, αλλά αν πέσω επάνω σε wildhunt δεν προσπαθώ καν πλέον και κάνω load να πάω από αλλού.

Ωραίο παιχνίδι, αρκετές ώρες ευχάριστες, αλλά κάτι του στενό kingdom management, κάτι η καζουαλίτιδα μου, κάτι η hardκορίλα του παιχνιδιού, οκ δεν είναι αγγαρεία το παιχνίδι, αλλά κάποιες ώρες από τις 122 (ως τώρα) έχουν γίνει βαρετές και μου έσπαγαν την φάση πόσο μου αρέσει το παιχνίδι σε ένα γενικότερο πλαίσιο.
same here. Είχα τρελαθεί στα reload. επεσε και σε ένα dead end bug και το πήρε η μαρμάγκα το game

Recap Φεβρουαρίου:

Brothers: A Tale Of Two Sons: Πολύ θα ήθελα να έχω παίξει αυτό το παιχνίδι όταν βγήκε κι όχι μετά το αδιανόητο It Takes Two. Ακόμα κι έτσι, ακόμα εντυπωσιάζει με το level design του, γραφικά και ήχος κρατάνε καλά και η ιστορία του δεν νομίζω ότι αφήνει ασυγκίνητο κάποιον. Στα συν και και η εξαιρετική εφαρμογή του force feedback που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την εμπειρία. Το γράφω γιατί σε άλλα παιχνίδια υπάρχει απλά για να υπάρχει, χωρίς νόημα. Μια καταπληκτική ιστορία ενηλικίωσής στο αγαπημένο μας μέσο. 8.5/10

Dordogne:
Η τριανταφεύγα Μίμι επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς της στην επαρχία, μετά το θάνατο της, κι αναπωλεί ένα καλοκαίρι που πέρασε μικρή εκεί μαζί της, αλλά θυμάται και πράγματα που θα ήθελε να έχει ξεχάσει. Ένα παιχνίδι που θα ζεστάνει τις καρδιές όσων έχουν παρόμοιες εμπειρίες με καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό με τους παππούδες. Φοβερά ζωγραφιστά "γαλλικά" γραφικά, σαν ακουαρέλες, προσθέτουν πολύ σε αυτή την narrative εμπειρία με απλοϊκό gameplay, collectibles και κάποια mini games. 7/10

Machinarium:
Δεύτερη φορά που το τελειώνω, το θεωρώ από τα καλύτερα παιχνίδια μύησης στα adventures, αν και κομματάκι ζόρικο σε σημεία. Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. 10/10

Star Wars: Knights Of The Old Republic 2 - The Sith Lords: Διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος, έπαιξα επιτέλους κι αυτό τον παιχνίδαρο που στέκεται 22 χρόνια μετά μια χαρά, παρά τα πολυγωνικά γραφικά του, καθώς το gameplay και το story είναι πολύ δυνατά. Χάνει μόνο στα σημεία σε σχέση με το πρώτο, γιατί δεν υπάρχει το plot twist που θα θυμάσαι για πάντα. 9/10

Dispatch:
To episodic gaming είναι εδώ, ενωμένο δυνατό! Τι έφτιαξαν ρε οι (πρώην) τύποι της Telltale πάλι; Αnimation top επιπέδου, δυνατό soundtrack, καλό story! To gameplay γέμιζε όσο θα ήθελα το κάθε επεισόδιο. Ανυπομονώ είτε για 2η σεζόν, είτε για κάτι εντελώς νέο από αυτή την ομάδα. 8.5/10

Τον Μάρτιο θα τον περάσω με Nightmare Frames, Paradise Killer και Fallout. Ναι, το πρώτο. Είπαμε διορθώνω λάθη του παρελθόντος.

Εδώ και μέρες ξεκίνησα επιτέλους το Morrowind μέσω OpenMW με την Total Overhaul modlist. Παρά κάποια προβληματάκια που έχουν να κάνουν με quest item randomizers το απολαμβάνω στο maximum. Υπάρχουν περιοχές με framedrops αλλά το κλειδί είναι να θέσεις το anti-aliasing στο 0 και να ενεργοποίησεις το mxxa από τους μονταρισμένους shaders in-game και παράλληλα να εισάγεις το OpenMW στα προγράμματα που διαχείριζεται το Amd Software και να ενεργοποιήσεις το Fluid Motion Generation. Το τελευταίο το συνιστώ για single game παιχνίδια, το smoothness πάει σε άλλο επίπεδο αν δεν σας ενοχλούν κάποια artifacts στον κέρσορα.

Όπου να ναι θα έρθει το Skywind :gap:

Προσωπικά τρέμω την ώρα και την στιγμή που θα αποφασίσει ο Τοντ να το κάνει remaster

Back