Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Παράλληλα με το cyberpunk που έχω ξεπεράσει τις 40 ώρες και έχω λατρέψει υπέρτατα, παίζω τις τελευταίες μέρες και subnautica, όπου το είχα αφήσει παλιότερα λόγω της θαλασσοφοβιας που ανακάλυψα ότι είχα τότε και συγκεκριμένα στην ιδέα να βρεθώ στην μέση του ωκεανου, αλλιώς κατά τ'αλλα λατρεύω τη θάλασσα και το κολύμπι. Ε λοιπόν το παιχνιδι με έχει βοηθήσει τρέλα να το ξεπεράσω αυτό και να το απολαύσω φουλ. Ειδικά με τη πολύ όμορφη σταδιακή πρόοδο που έχει που σε βοηθάει να ξεπεράσεις τον φόβο σου για πιθανό καρχαρία ή άλλο τεράστιο ψάρι. Βασικά μου έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη για first person games και θα παίξω και άλλα πολλά από δω και πέρα τα οποία δεν έπαιζα και έμεναν στο backlog. Γενικά όσο τρελό και αν ακούγεται εχω μείνει μακριά από Soulslike 7 μήνες τουλάχιστον!
Αποφάσισα να αφήσω το Diablo IV για την ώρα και να το ξαναπιάσω μόλις τελειώσω το cyberpunk γιατί και χρόνος δεν υπάρχει αλλά και είναι και τα δύο κόλλημα άσχημο. Το subnautica είναι ότι πρέπει για χαλαρωμα μετά τη δουλειά από την άλλη, κάνει καλό combo. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε τέτοιο παιχνίδι με τον δικό μας πλανήτη με τέτοια γραφικά. Αυτό ήταν πραγματικά horror. Ειδικά αν είχε και Bloop, Λεβαθιαν, Μεγαλοδοντα στα μεγάλα βάθη!
Εχει κάνεις άποψη για το Under the waves μιας και το φερε η κουβέντα με τα θαλασσινά?

Λοιπόν έχω βάλει εδώ κ 3 μέρες το Blasphemous 2. To game έχει ό,τι και ο προκάτοχος και πολύ περισσότερο βάθος σε skills κ stat items. Εχω φάει τα τρία πρώτα μπόσσιζ έως τώρα, εξαιρουμένου του πρώτου που ήταν ουσιαστικά tutorial κ βγήκε με τη μία, και είμαι στην City of God αν κατάλαβα καλά.

Μια μικρή βοήθεια μόνον. Τα όπλα έχουν 3 επίπεδα skills. Πως ξεκλειδώνεις τα επόμενα levels? Εχω ξεκλειδώσει όλα του main blade στο πρώτο level.

Είχα χρόνο και ιδανικές προϋποθέσεις για gaming μετά από πολύ καιρό αυτό το ΣΚ. Κατέληξα να bingeάρω X-Files, να λύνω σταυρόλεξα και να lurkάρω το φόρουμ για ευκαιρίες κακών λογοπαιγνίων.

Ζέστη μαμιέσαι.

Είχα χρόνο και ιδανικές προϋποθέσεις για gaming μετά από πολύ καιρό αυτό το ΣΚ. Κατέληξα να bingeάρω X-Files, να λύνω σταυρόλεξα και να lurkάρω το φόρουμ για ευκαιρίες κακών λογοπαιγνίων.

Ζέστη μαμιέσαι.

Δεν θυμάμαι, έχεις κανένα handheld ώστε να μπορείς να κάτσεις με αυτό αγκαλιά κάτω από το air condition;

Ειναι στην εγγυηση. ειπαν θα αλλαξουν panel, εγω ζητησα καινουργια.

το αγορασα το rome. Προσφορα στα 15 ευρω. Εβαλα και mutant road to eden. Καλο ειναι.
Παρά πολύ καλό το mutant, αλλά αρκετά μικρό...

Δεν θυμάμαι, έχεις κανένα handheld ώστε να μπορείς να κάτσεις με αυτό αγκαλιά κάτω από το air condition;
Από Tamagochi μέχρι Steam Deck, άλλα πραγματικά δεν μου κάνει καμία όρεξη με τη ζέστη, το aircon δεν σε σώζει από τη συσσωρευμένη καταπόνηση.

Από Tamagochi μέχρι Steam Deck, άλλα πραγματικά δεν μου κάνει καμία όρεξη με τη ζέστη, το aircon δεν σε σώζει από τη συσσωρευμένη καταπόνηση.
Αυτό μου θυμίζει τις "διακοπές" μου στο χωριό τον προηγούμενο Αύγουστο, είχα μια λίστα με δουλειές DIY που ήθελα να κάνω και απολαμβάνω να κάνω και τελικά πέρασαν 4 μέρες άραγμα :p

Καλημερα. Η τηλεοραση βγηκε off( μονο 7 μηνων) και μπηκε μπροστα το laptop. για πειτε γνωμες : expeditions rome η vagrus? Εβαλα τα demos και μου αρεσαν και τα δυο(μονο το ενα θα παρω για τις διακοπες). Εχω και το mutant road to eden που δεν εχω παιξει ποτε. Θα το τσεκαρω το βραδυ.
Φακ κριμα για την τιβι ρε γμτ. Απο τα 2 παιχνιδια που ρωτας, προτεινω το τριτο. Το mutant year zero ειναι απο τα καλυτερα τακτικαλ που υπαρχουν εκει εξω. Αρκετα δυσκολο αλλα με πολυ καλο γκειμπλει, εναν υπεροχο κοσμο και εξαιρετικη ιστορια. Διαμαντακι!!

Φακ κριμα για την τιβι ρε γμτ. Απο τα 2 παιχνιδια που ρωτας, προτεινω το τριτο. Το mutant year zero ειναι απο τα καλυτερα τακτικαλ που υπαρχουν εκει εξω. Αρκετα δυσκολο αλλα με πολυ καλο γκειμπλει, εναν υπεροχο κοσμο και εξαιρετικη ιστορια. Διαμαντακι!!
Φακ θα ηταν αν ηταν εκτος εγγυησης. Μου την εφεραν προχθες με νεα οθονη και νεα εγγυηση 2 ετων. Το ξεκινησα το mutant και μου αρεσει. Με τηλεοραση ομως ειμαι ξανα σε kcd 2 κατασταση και παω φουλ για τερματισμο,

Τερματισα το Spiderman 2! Πολυ καλο! Διελυσα τον Venom και νικησα ολους τους κακκους. Τωρα ετοιμαζομαι να αντιμεωπισω τους Spiderman . Eιναι κοι οι δυο πολυ αδυναμοι σε συγκριση με εμενα και δεν ξερουν nijitsu ουτε εχουν τον στρατο απο foot ninja που εχω εγω!
Παιχνιδαρα καλυτερο απο τα 2 προηγουμενα του 2022!

Στο KCD2 έφτασα στο σημείο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ντου στο Neblyatkov (ή κάπως έτσι) επειδή κάνουν κουμάντο bandits και τον κανονικό κύρη του σπιτιού τον έχουν αιχμάλωτο.
Μόλις το ανακάλυψα, και αφού πήδηξα μια γιατρέσσα μάγισσα (σιγά μη ξέρουν οι γυναίκες ιατρική) εκεί (με αποτέλεσμα ο φίλος μου ο Καπόν να γυρίσει στο κάστρο μόνος του ενώ ντεμέκ είμαι σωματοφύλακας του) έκατσα και σκότωσα όλους τους guards bandits έναν έναν στα μουλωχτά και έχω την απορία αν αυτό θα επηρεάσει τους αριθμούς τους όταν κάνουμε το ντου.
Γενικά στο 1 μπορούσες να κάνεις παρόμοια πραματάκια, π.χ. σε κάποια φάση σου τη μπαίνουν κάτι αρματωμένοι τυπάδες αλλά αν προηγουμένως τους έχεις κλέψει τις πανοπλίες σου χώνονται με τα σώβρακα.

Ξεκινησα το prince of persia the lost crown.Ειναι ετσι οπως λενεγ για ninja σαν εμενα καθως ειναι αρκετα πιο δυσκολο απο αλλα παιχνιδια. Το easy ειναι σαν το normal και το normal σαν το hard στα αλλα παιχνιδια δρασης. Αλλα εγω σφαζω ολα τα τερατα και κανενα δεν μπορει να με σταματησει! Τα γραφικα του ειναι μετρια που σημαινει οτι δεν χρησιμοποει τις τελευταιες τεχνολογιες γραφικων οπως 4κ textures και ray tracing. Αυτο φαινεται και απο τις πολυ χαμηλες απαιτησεις του.

Τελικά έπεσα αρκετά έξω στις προσδοκίες μου για το KCD2, και το λέω για καλό αυτό. Δε θα κάνω spoilers ούτε καν κρυμμένα, αλλά να ξέρετε εκεί κάπου στις 50 ώρες που λες "ε λογικά φτάνουμε στη τελική μάχη", εκεί που έχεις κάνει όλα τα side quests και activities, ΤΣΑΚ, σου ξεκλειδώνει δεύτερο χάρτη!

Δεν θα ντραπώ. Σας "γνωρίζω" τόσα χρόνια από pc master εποχή οπότε...

Λοιπόν το πέτυχα σε έκπτωση στο steam και μου το έβγαζε συνέχεια σαν προτεινόμενο. Οπότε είπα γιατί όχι. Έχει και Overwhelmingly Positive rating, Οπότε δεν γαμείς.

Το εν λόγω παιχνίδι; Being a ΔΙΚ. Ναι, ναι τσοντοπαίχνιδο. Για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα Visual Novel παιχνίδι με πιπεράτες στιγμές το οποίο διηγείται την ιστορία ενός νεαρού που μπαίνει σε ένα κολέγιο.

Ξεκίνησα να παίζω το παιχνίδι χωρίς να έχω μεγάλες προσδοκίες. Αλλά όσο πιο πολύ προχωρούσα το story, τόσο πιο πολύ με κρατούσε. Μου θύμισε λίγο b-movies/sex comedies του '80. Μέσα στο παιχνίδι θα συναντήσεις όλους τους κλισέ χαρακτήρες ενός κολεγιακού περιβάλλοντος, τους σφίχτηδες, τους σπασίκλες, τις καυτές γκόμενες και κάπου μέσα εκεί εξελίσσεται και η δικιά σου ιστορία.

Σαν πρωτοετής στο κολέγιο μπλέκεσαι με όλους αυτούς τους χαρακτήρες και ξετυλίγεται μια ιστορία που σε πολύ μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τις επιλογές που κάνεις. Υπάρχει ένας βασικός κορμός, αλλά πραγματικά μπορείς να επηρεάσεις την εξέλιξη της ιστορίας ανάλογα με τις πράξεις σου. Κάτι το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα.

Ένα άλλο δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού είναι πως ενώ οι χαρακτήρες που συναντάς ανήκουν στα κλισέ που περιμένεις από ένα τίτλο αυτού του είδους, πάρα αυτά είναι αρκετά καλογραμμένοι δίνοντας τους προσωπικότητα με αποτέλεσμα να αφήνουν το στίγμα τους.

Το παιχνίδι υπάρχει στο steam (οι 2 πρώτες σεζόν) και υπάρχουν και τα 3 από τα 4 επεισόδια της 3ης σεζόν στο patreon του developer (εγώ να πω την αλήθεια την 3η σεζόν μου την έφερε ο θείος, όταν με το καλό έρθει στο steam θα την τιμήσω) και υπάρχει στο μέλλον μια 4η και τελευταία σεζόν που θα ολοκληρώσει την ιστορία.

Από μένα γι' αυτό που είναι το παιχνίδι και την κατηγορία στην οποία ανήκει έχει ένα 10/10. Δεν περιμένω να το κατανοήσουν πολλοί αυτό. Ίσως ο αδερφός Μπορατσό και ο Χειρομαλάκτης.

Το βλέπει το παραπάνω σχόλιο ο Πορατσός και σκέφτεται, σκέφτεται για μέρες...

Είναι Κυριακή και έχει γεμιστά στο φούρνο (δίχως κιμά).
Είναι όλοι στο τραπέζι και τρώνε. Κάπου εδώ ο Πορατσός σηκώνεται αργά από το τραπέζι.
Παίρνει τον χαρτοφύλακα με το αριστερό του χέρι, ρίχνει ένα τελευταίο βλέμμα στη γυναίκα και τα παιδιά του και τα αγκαλιάζει σφιχτά.
Ύστερα, με φωνή ήρεμη αλλά γεμάτη βαρύτητα, τους λέει:

"Από αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες επτά μερες μη με αναζητήσετε, μη με καλέσετε, μη με διακόψετε.
Έχω ένα επαγγελματικό training και οφείλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Και κυρίως... μόνος.
Αν είναι ανάγκη, χτυπήστε την πόρτα, αφήστε διακριτικά το φαγητό και ένα πακέτο χαρτικά.
Μην πείτε λέξη.
Μην περιμένετε απάντηση.
Θα επιστρέψω… Όταν είμαι έτοιμος.."

Αρωματικά κεριά κοσμούν το γραφείο του και το συγκεκριμένο άσμα αρχίζει να παίζει διακριτικά (σχεδόν ερωτικά θα έλεγε κανείς) από το γιαμαχα πικ απ του:

Ζαμπουκαρκλαταου! Που θα έλεγε και ο Διάβολος της Τασμανίας.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχω πιάσει τα Batman Arkham. Πέρασα πολύ ευχάριστα με το Asylum και τα πάντα ήταν σούπερ βελτιωμένα στο City, 4o βαθμοί, λιώνει το κορμί, και ρίχνω μαπίδια, στου Γκόθαμ την αλητεία. Αύριο ξεκινάω το Knight, το οποίο από ότι καταλαβαίνω μάλλον είναι το πιό αδύναμο.

Το City είχε τρελό ost και έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά με αυτό το freeflow combat system, γουστάρεις τρελά να την πέφτεις σε τσούρμα εχθρών και να τους σαπίζεις στο ξύλο. Μόλις βλέπω μερικούς μαζεμένους, φαντασιώνομαι ότι είναι βίγκαν ή καλοκαιράκηδες και τους αρχίζω στα μπουνίδια, Νομίζω και στο Shadow Of Mordor είχε ίδιο σύστημα, πάνε χρόνια που το είχα παίξει.

Back