Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τέλειωσα προσφάτως δύο παιχνίδια άξια σχολιασμού:

Tormented Souls 2: Εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα και πολύ καλύτερο από το πρώτο: απίστευτη ατμόσφαιρα, γρίφοι που είχα αρκετό καιρό να έρθω αντιμέτωπος μαζί τους, διάρκεια πολύ ικανοποιητική, η οποία όμως με κούρασε, καθώς, η πολύωρη ενασχόληση, έκαψε τα λιγοστά εγκεφαλικά μου κύτταρα. Το έπαιξα στην assisted mode, αν και το μετάνιωσα στην συνέχεια, αλλά, τουλάχιστον, αποφεύχθηκε ο αναμενόμενος εκνευρισμός όταν καταπιάνεσαι με old-school survival horror παιχνίδια. Τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα καθώς και η ποιότητα του ήχου, ενώ, δεν έλειψαν κάποια μικρά bugs, τα οποία, όμως, δεν χάλασαν την συνολική ευχαρίστηση του παιχνιδιού. Το συναίσθημα παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ, εν συνόλω, δεν θέλεις να εγκαταλείψεις το gamepad, ακόμα, και όταν ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του, πίσω από τις γρίλιες. 9/10

Slender Threads: Ωραίο adventurάκι με ωραία γραφικά, αξιόλογους γρίφους αν και κάπως... λουστραρισμένο. Έλειπε κάπως η πλατωνική ψυχή του σύμπαντος του παιχνιδιού. Σαν να τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά: χιούμορ, μυστήριο και χαρωπή εξέλιξη, αλλά, χωρίς αυτό το κάτι, που σε ακολουθεί και σε εξυψώνει αμέσως μόλις το τελειώσεις. Ένα είδος έξαψης και φτερωτής ανακούφισης, οι οποίες λείπουν. Παίζεις, ευχαριστιέσαι αλλά ως εκεί. Πού είναι η μνήμη του παιχνιδιού μετά από καιρό; Οι ήρωες που κουβαλάς μαζί σου όταν όλα έχουν τελειώσει; Η διεστραμμένη χαρά της ανατριχίλας; 7.5/10

Pathfinder kingmaker down, πάω να ξεραθώ τώρα γιατί κάπου τέτοια ώρα ξυπνάει ο μικρός και πρέπει να τον κοιμίσω πάλι :p

edit πρωινό, ωραίο παιχνίδι, με ταξίδεψε, αλλά την ίδια στιγμή με κούρασε κιόλας. Μου έδωσε την δόση που έψαχνα μετά το πέρας το Pillars of Eternity αλλά ήταν ένα σκαλί πιο κάτω. Ενδιαφέρον το kingdom management αλλά θα έπρεπε να είναι πιο ελαστικό, το πάλεψα μέχρι τέλους και ευτυχώς έχει επιλογή να μην χάνεις από αυτό γιατί εννοείτε ότι το φούνταρα.

Διαβάζω έχει ως οφείλει ένα παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του, πολλαπλά endings ανάλογα τις επιλογές σου. Το σέβομαι, θα το δω στο youtube δεν θα κάνω άλλο run, έτσι είμαι εγώ, ζω με τις επιλογές μου ακόμα και στα παιχνίδια. Εγώ επέλεξα να αφήσω την κάμπια να πάρει το ποτήρι της με τις μπίλιες της και να το πάρει στους Elders να το πιει και να της κάτσει στο λαιμό. Νευρίασα λίγο που τελικά της έπαιξαν πουτανιά οι elders και πέθανε, εξαιτίας τους γαμήθηκε το σύμπαν τόσα χρόνια, ένιωσα έναν οίκτο για την Ναρίσα να πω την αλήθεια. Τεσπά, ας πρόσεχε. Νομίζω δεν άνοιξα μια περιοχή ακόμα πριν μπω προς το τέλος αλλά είχα καθαρίσει τα πάντα στον χάρτη δεν θα κάτσω να το ψειρίσω κιόλας.

Γενικά είναι από τα παιχνίδια που καλό είναι να φτιάχνονται. Πάμε για άλλα τώρα, έχω το BG3 που περίμενε την ολοκλήρωση του Pathfinder εδώ και ένα χρόνο, νιώθω μια ντροπή κιόλας που το κέρδισα στον διαγωνισμό του @Tony Corvus και το στέρησα από κάποιον άλλον για να το παίξω ένα χρόνο μετά :(

Last edited:
Πριν από 3 μέρες εγκατέστησα το BG3, κατάφερα να φτάσω μέχρι τα settings :(
ελπίζω σήμερα να προλάβω να τα δω κιόλας.

Ξεκίνησα επιτέλους το kiwami 3. Και που και που τα βράδια μετά τη δουλειά παίζω elder scrolls online για χαλάρωμα.

Είναι το πείραγμα των settings, το νέο διάβασμα των games;
Discuss/
με μπλόκαρε λίγο το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω XeSS αντί για τα της AMD βασικά, against all odds η 5500ΧΤ είναι η μόνη 5ΧΧΧ που υποστηρίζει το ΑΙ upscaling της intel.

Πρόσεξε λίγο στα settings, υπάρχει επιλογή που έχει να κάνει με Vulkan/DX11 και οδηγεί σε αισθητή "πιξελοποίηση" των εφέ κάθε φορά που ρίχνεις spells. Δυστυχώς είναι ο λόγος που έτρεξα το παιχνίδι σε DX11, γέμιζε όλη η οθόνη χιόνι κάθε φορά που ήταν η σειρά του Gale (mage) να κάνει δουλίτσα.

Πρόσεξε λίγο στα settings, υπάρχει επιλογή που έχει να κάνει με Vulkan/DX11 και οδηγεί σε αισθητή "πιξελοποίηση" των εφέ κάθε φορά που ρίχνεις spells. Δυστυχώς είναι ο λόγος που έτρεξα το παιχνίδι σε DX11, γέμιζε όλη η οθόνη χιόνι κάθε φορά που ήταν η σειρά του Gale (mage) να κάνει δουλίτσα.
ναι κάτι άκουσα, ήμουν έτοιμος για vulkan αλλά αν χρειαστεί θα το ρίξω dx11.

Mόλις τελείωσα το disco elysium.
Φοβερή εμπειρία. Σίγουρα θελει πολύ όρεξη για διάβασμα με τα ατελείωτα του κείμενα αλλά σε ανταμείβει με αυτό τον μετα πολεμικό, μετά ιδεολογικό του κόσμο, παρακμιακό σε μια κατάσταση αναρχοκαπιταλισμου που οι μπάτσοι μόνο ως καρικατούρες υπάρχουν.
Ο δε πρωταγωνιστής είναι ο ορισμός της λουμπεν φυσιογνωμίας.
Φοβερό game για όποιον έχει την όρεξη να ακολουθήσει τα κείμενα του.

Ωραία ξεκινάει το BG3, μου άφησε εκείνη την προσμονή να πάω παρακάτω που είχα να νιώσω από το DAO, βοηθάει φαντάζομαι και το όμοιο gameplay.

edit: πράγματι το vulkan έσκασε στα μούτρα μου, έκανα μια προσπάθεια να το χρησιμοποιήσω γιατί το intel XeSS δουλεύει μόνο με αυτό και έχει καλύτερη ποιότητα από το FSR2, αλλά οκ κλάιν μόνο στα μαλλιά του χαρακτήρα μου φαίνεται ότι δεν παίζεις native.

Βέβαια με όλα τέρμα ακόμα και native γράφει πάνω από 30fps που θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο για μένα που μεγάλωσα παίζοντας σε σκατοhardware 15-25fps :p απλά αφού δεν χάνει παρά ελάχιστα οπτικά το upscale θα το αφήσω έτσι, άλλωστε διάβασα στο ACT3 τα πράγματα ζορίζουν σε μια πόλη με πολλούς NPCs, και αν είναι να τα κρατήσω όλα τέρμα μόνο έτσι θα μπορώ, το συνήθισα κιόλας.

Last edited:
Τερματισα το ROMEO IS DEAD MAN. Για αλλη μια φορα εσφαξα ολα τα τερατα και το αιμα χυθηκε ποταμι! Οντως οπως λενε ειναι παραξενο παιχνιδι γιατι ενω οταν εισαι στο διαστημοπλοιο εχει χαλαι γραφικα στο υπολοιπο εχει γραφικαρες! Συμφωνω πως ειναι το καλυτερο παιχνιδι του Suda 51! https://www.gamesradar.com/games/action/romeo-is-a-dead-man-review/ αν και εχω παιξει μονο 4 απο τα παιχνδιια του αυτο το kille is dead shadow of the damned και loli pop repop!

Τέλος το Yakuza 7: like a Dragon μετά από 120 ώρες παιχνιδιού. Προφανώς το παιχνίδι θα μπορούσε να τερματιστεί σε πολύ λιγότερες αλλά το turn-based combat system και οι πολλές προσθήκες quality of life σε σχέση με τα προηγούμενα με ενθάρρυναν να το πάω αργά και να καθαρίσω σχεδόν όλα τα substories και minigames.

Προσπαθώ να ζυγίσω ποιο θεωρώ αγαπημένο @Admiral το 7 (like a dragon Yakuza στη δύση) η το 8 λόγο kiryu. Αλλά ναι τα turn based της σειράς τα αγάπησα.

Προσπαθώ να ζυγίσω ποιο θεωρώ αγαπημένο @Admiral το 7 (like a dragon Yakuza στη δύση) η το 8 λόγο kiryu. Αλλά ναι τα turn based της σειράς τα αγάπησα.

Θα σου πω και τη δική μου γνώμη όταν έρθει η ώρα για το Infinite Wealth. Χρονολογικά όμως πρέπει πρώτα να παίξω το Like a Dragon Gaiden, σωστά;

πάρχει επιλογή που έχει να κάνει με Vulkan/DX11 και οδηγεί σε αισθητή "πιξελοποίηση"
Με έπιασε απορία αν είναι πρόβλημα τού παιχνιδιού στον Vulkan ή αν είναι πρόβλημα με τον Vulkan στα Windows. Το ότι δεν θυμάμαι να είδα κάποια αναφορά για αυτό με κάνει να πιστεύω ότι αφορά μόνο τα windows. Όποιος μπορεί ας το ελέγξει στο λίνουξ να μού φύγει η απορία.

Θα σου πω και τη δική μου γνώμη όταν έρθει η ώρα για το Infinite Wealth. Χρονολογικά όμως πρέπει πρώτα να παίξω το Like a Dragon Gaiden, σωστά;
Θεωρητικά ναι, αλλά το Like A Dragon Gaiden είναι περισσότερο spin-off - δεν χάνεις και πάρα πολλά αν δεν το παίξεις, συν του ότι θα σου φανεί πισωγύρισμα σε σχέση με το Yakuza: Like A Dragon. Ωστόσο, είναι μικρό σε διάρκεια (η κεντρική ιστορία διαρκεί γύρω στις 11-12 ώρες), οπότε δεν θα σε απασχολήσει και πολύ.

Πανδύσκολη επιλογή. Ακόμα δεν έχω καταλήξει κι εγώ. Τελευταία ίσως λίγο κλίνω περισσότερο προς το 7, τώρα που έχει περάσει και καιρός. 🤷‍♀️

Εννοείται. Η σειρά τώρα είναι The Man Who Erased His Name, Infinite Wealth και Pirate Yakuza in Hawaii

Θεωρητικά ναι, αλλά το Like A Dragon Gaiden είναι περισσότερο spin-off - δεν χάνεις και πάρα πολλά αν δεν το παίξεις, συν του ότι θα σου φανεί πισωγύρισμα σε σχέση με το Yakuza: Like A Dragon. Ωστόσο, είναι μικρό σε διάρκεια (η κεντρική ιστορία διαρκεί γύρω στις 11-12 ώρες), οπότε δεν θα σε απασχολήσει και πολύ.

Διαφωνώ αρκετά, θα χάσει 1) αρκετό character development, 2) κάποια σημεία του Infinite Wealth θα του φανούν εκτός τόπου και χρόνου
και 3) μια εκπληκτική τελευταία σεκάνς.

Back