What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι παίζετε αυτό τον καιρό?

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
To βασικότερο είναι να παίξεις τα δύο contracts που έφτιαξα. Το υπόλοιπο game και να μη το δεις, μικρό το κακό.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Τελειωσα αν και αρκετα αργοπορημενος και εγω το <b>Bioshock Infinite</b> και δυστηχως εχω αναμεικτα συναισθηματα.

Ξεκινωντας απο το gameplay μου εδωσε την αισθηση ενος στιβαρου shooter με ποικιλια στα οπλα και βρηκα ευχαριστη την προσθηκη των skyrails που δινουν μια αλλη διασταση στο gunplay και των tears που πιστευω οτι ειναι τα αναλογα plasmids, γιατι εχουν δομικο ρολο στο gameplay και στην ιστορια συγχρονως και νομιζω η αμεση συγκιση vigors/ plasmids ειναι λιγακι αστοχη. Απο την αλλη μου κακοφανηκε η στροφη στο action με την μαχη να εχει φρενηρεις ρυθμους να σε πυροβολουν δηλαδη απο 360 διαφορετικες μοιρες την ιδια στιγμη και να εξελισσεται ενα χαος επι της οθονης οπου δεν προλαβαινεις να σκεφτεις και απλα βαρας και συ τους αλλους. Καμια σχεση με την τακτικη προσεγγιση που ειχε το 1ο ( το 2 δεν το εχω παιξει ). Τα vigors μου φανηκαν αδιαφορα και τελειως συμπληρωματικα στο gameplay, γιατι οι δημιουργοι δεν ακολουθησαν την συνταγη του 1 που υπηρχε ολοκληρο υποβαθρο μηχανισμων κατω απο τους συνδιασμους των εκαστοτε οπλων, σφαιρων και plasmids, ενω εδω αντι να τους φας ολους με το shotgun χρησιμοποιεις που και που κανα croud control κολπο. Να πω επισης οτι το παιχνιδι δεν εχει καθολου rpg στοιχεια ( που εδιναν την απαραιτητη ποικιλια στο gameplay ), minigames και stealth μηχανισμους. Θυμαμαι στο 1 μπορουσες ακομη και να στρεψεις μια ομαδα κατοικων στην αλλη, εδω απλα σφαζεις. Σε συνδιασμο με την κατευθυνομενη εξερευνηση καταληγει ο καθενας στο συμπερασμα οτι παιζει ενα casual και απλοποιημενο παιχνιδι.

Οσον αφορα τα περιβαλλοντα με μια πρωτη ματια φαινονται πανεμορφα και δινουν την αισθηση οτι καπως ετσι θα ηταν δομημενη μια πολη στα συννεφα μολις ομως ξεκιναει η μαχη δινει την αισθηση κλισεδιαρικης αρενας ( γιατι πρωτον αδειαζει αποτομα και δευτερον οι εχθροι ερχονται απο ακυρα σημεια ) που την εχουμε χιλιοδει σε shooters στην οποια απλως στο background εχει συννεφα. Επισης τα επιπεδα ειναι υπερβολικα γραμμικα ( για μια υποτιθεμενη πολη ), με εξαιρεση κανα 2-3.

Το κυριοτερο προβλημα του για μενα ειναι οτι δεν εχει την πρωτογονικη και αγρια ατμοσφαιρα του 1 ( κυριως λογω της υπερπροσφορας πυρομαχικων, της companion και των soft περιοχων ) και δεν αρκουν 2-3 βιολια απο δω και απο κει για να τρομαξει ο κοσμος. Βεβαια ολα αυτα τα κανει σωστα στο επιπεδο προς το τελος του παιχνιδιου που πρεπει να σωσεις την elizabeth, στο ιατρικο κεντρο.

( πιθανα μικροσποιλερ)
Για το πλαισιο του παιχνιδιου ειναι η ιδια ιδεα με το 1, δηλαδη πολη αποκομενη απο την γη. Μονο που σε αυτη την περιπτωση εχει να κανει με μια κοινωνια φυλετικα καθαρη, θεοκρατουμενη και στηριζομενη στην εκμεταλλευση των αλλοδαπων. Αυτο που μου εκανε μεγαλη θετικη εντυπωση ειναι που απο την μια δειχνει αυτα, αλλα και απο την αλλη σου πεταει μεσ' τα μουτρα το πως μια επανασταση μπορει να στραβωσει και να χασει το δικιο της εν μερει. Αν και γουσταρα πολυ την ολη υποκρισια, "πνευματικοτητα" και την καφριλα της columbia μου εδωσε τη εντυπωση καρικατουρας της rapture στα συννεφα. Υπηρχαν αναλογιες παντου, μεχρι και στους αδικημενους και αυτοκαταστροφικους villains. Αυτο ομως επαψε να με πειραζει οταν καταλαβα οτι ο στοχος του levine δεν ειναι να πει το γιατι μια τετοια κοινωνια ειναι λαθος και πως οδηγειται στην αυτοκαταστροφη της, αλλα ηθελε να πει μια ιστορια για παραλληλες ( χμ οχι ακριβως :woohoo: ) πραγματικοτητες, παραδοξα στον χωροχρονο και αλλα τετοια ωραια. Και για μενα το παιχνιδι απογειωνεται απο την στιγμη που σε στελνουν οι επαναστατες να βρεις οπλα, χωρις να εχει σημασια οτι βρωμαει απο χιλιομετρα οτι η ιστορια επαναλαμβανεται απο τα σημεια που σου λενε τα δυο αδερφια heads or tails και στο φεστιβαλ με το δυστηχο ζευγαρι.

Για το τελος εχω ενα παραπονο οχι σεναριακο ( τι παραπονο δηλαδη μεσα σε 15 λεπτα τρως απανοτα χαστουκια μεχρι που στην τελικη σκηνη μενεις με τα παγακια στο χερι και πρεπει να αναθεωρησεις ολο το παιχνιδι για να βγαλει νοημα αυτο που σου μισοαποκαλυψε με μερικες λεξεις), αλλα για το γεγονος οτι οι δημιουργοι αδυνατουν να βαλουν gameplay μεσα στην ολη αφηγηση. Και για αυτον το λογο πιστευω το bioshock στον τομεα αφηγηση ειναι ενα ακομα κοινο παιχνιδι και οτι το half life 1 ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Θυμαμαι ειχε γινει λογος τοτε που βγηκε για την ai της elizabeth και οτι θα αλλαζε τον τροπο που αντιλαμβανομαστε την αλληλεπιδραση με τους npcs. Τριχες ( για μενα ), τιποτα το ιδιαιτερο δεν ειχε η elizabeth και μπροστα στο last of us η σχεση αναμεσα booker- elizabeth ειναι πολυ επιφανειακη. Ακομα , ακουσα, οτι ειναι αριστουργημα του συγχρονου gaming και παραδειγμα της ωριμοτητας που μπορει να δειξει το μεσο. Νομιζω οτι αν και καλο παιχνιδι ( απ' αυτα που δεν βγαινουν καθε μερα ) ειναι το απολυτο αντιπαραδειγμα του πως ειναι τα ωριμα παιχνιδια. Εχει βασικοτατα προβληματα ( κυριως στο κομματι αφηγηση ), ενα απο αυτα ειναι οτι η βια και η βαναυσοτητα δεν δικαιολογειται σεναριακα οπως στο 1 και απλως υπαρχει για να υπαρχει, δηλαδη για να λεγεται shooter και για να συμβαινει κατι αναμεσα στα σημεια που προχωραει το σεναριο.

Για ακομα μια φορα απεδειξε με την μαζικη αποδοχη και τους τοσους διθυραμβους ποσο ασχετος και ποσο επιδερμικα προσεγγιζει τα παιχνιδια ο mainstream ξενος τυπος.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Ενδιαφέρων ποστ, αλλά μου το γύρισες σε λατρεία του λαστοβά στο τέλος :sick:

Συνεχίζω το Fallout αυτές τις μέρες. Αν κάποιος σας πει ότι σαν παιχνίδι δεν έχει ελαττώματα, σας λέει ψέμματα. Ακόμα και όταν πρωτοκυκλοφόρησε, τα γραφικά του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, και οι τοποθεσίες μοιάζανε αρκετά (αν και λογικό, αφού το παιχνίδι διαδραματίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή των ΗΠΑ). Υπάρχει μεγάλη εύνοια στον συνδυασμό χαρακτήρα Διπλωμάτης Ελεύθερος Σκοπευτής, αν και η διπλωματική προσέγγιση ήταν κάτι το ασυνήθιστο για RPGs τότε.
Αλλά όταν ακούω την φράση "War. War never changes..." τα ξεχνάω όλα, και αφήνω το νου μου να περιπλανηθεί στην σκονισμένη, ηλιοκαμμένη, γεμάτη ραδιενέργεια, κίνδυνο και περιπέτεια Ερημιά.
Μια συμβουλή. Να κάνετε συχνά save, γιατί όταν κάνετε μαλακία, και χρειαστεί να φωρτώσετε save μιας ώρας πριν, θα βλαστημάτε. :vaultboy:
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750


Vagman wrote:
</blockquote>

Ρε φιλε βαλε καμια παραγραφο μου ανεβηκε 2 βαθμους η μυωπια και μου πηγε στο 157

Ενιγουει αφου περασα σαββατοκυριακο χωρις Ιντερνετ ξεκινησα το Arkham Asylum (αφου περασαν τα συμπτωματα του συνδρομου στερησης Σπασμοι, αφροι στο στομα κτλ) και εχω κολλησει, δεν το αφηνω αν δεν φτασω 100% τα Riddler's Challenges

Παραλληλα τρωω τα μουτρα μου στο Roguelike galore των Super House of Dead Ninjas (Διαμαντάκι) και Rogue Legacy

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

-Football Manager 15
-Shadows on the Vatican - Act I: Greed
-Jolly Rover

:mosh: :mosh: :mosh:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Λιώνω στο LotRO αφού με χώσανε από τη παρέα και μετά ... εγκαταλείψανε το πλοίο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Με το<b> Risen 2</b> ασχολούμαι αυτό τον καιρό.
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται μέχρι στιγμής. Είμαι στο στάδιο που καταφέρνω να γίνω πειρατής-μέλος του πληρώματος του Steelbeard.
Πολύ ωραία η υλοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων μαζί με τα σπαθιά. Η Piranha Bytes καταφέρνει με άψογο τρόπο να δημιουργήσει "πειρατική ατμόσφαιρα". <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
Αν και τα Gothic με είχαν εθίσει πολύ περισσότερο, ωστόσο επιφυλάσσομαι για την συνέχεια!! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Παίζω το black flag που το είχα παρατήσει. Διασκεδαστικό σαν παιχνίδι αλλά όχι και τόσο ass.creed. Θα έπρεπε να είχαν δοκιμάσει άλλο franchise. Απογοητευτικό το ότι παράτησαν το main lore της σειράς. Επίσης ενώ μου άρεσε η φάση με τον desmond στα προηγούμενα, τώρα στα γραφεία της abstergo μου φαίνεται πολύ meh.
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316


grotenfrod wrote:
Παίζω το black flag που το είχα παρατήσει. Διασκεδαστικό σαν παιχνίδι αλλά όχι και τόσο ass.creed.</blockquote>

Νομιζω γιαυτο ηταν διασκεδαστικο :lol:

Ασχολουμαι με το This War of Mine τωρα. Οκ τιποτα το τρομερο αλλα εχει αυτες τις στιγμες... πριν λιγο αναγκαστηκα να κλεψω απο μια γιαγια και εναν παππου...ντεεεηααααμ... :cry:

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Ας κάνω κι εγώ το update μου.

Sleeping Dogs, το οποίο είναι πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Άπειρες δραστηριότητες. Μερικές είναι λίγο χαζές και αχρείαστες, αλλά δε μειώνουν τη συνολική ποιότητα τού παιχνιδιού.

Dead Island. Το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι με ζόμπια που έχω παίξει.

Football Manager 15. Το καλύτερο όλων και ας λέτε ό, τι θέλετε. Επίσης, έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ρίβιου, αλλά θα τις εκφράσω όταν έχω μεγαλύτερο δείγμα παιχνιδιών στην πλάτη μου.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Νέα MOBA στην πιάτσα.

Tome: The Immortal Arena. Προς το παρόν λιώνω στο 3v3 mode καθώς η πιθανότητα να πέσεις σε ομάδα με leavers είναι μικρότερη.

Τα καλά:
- Ωραίο γραφικό περιβάλλον.
- Ενδιαφέροντες guardians (aka heroes)
- Free2Play αν και έχει να αγοράσεις και τα κλασικά boosts, αλλά ποιος νοιάζεται.
- ΓΡΗΓΟΡΟ. Δεν έχει mana, μόνο cooldowns στα skills, οπότε οι συμπλοκές είναι συνεχείς. Στο 3v3 mode τα παιχνίδια τελειώνουν περίπου στα 15λεπτά (έχω κερδίσει και στα 8 μερικές φορές, αλλά πρέπει να είναι μεγάλα ζούδια οι αντίπαλοι) οπότε ακόμα και αν χάσεις, δεν καταστρέφεται η ψυχική σου υγεία και ο μικρός ρατσιστής που κρύβεις μέσα σου δεν προλαβαίνει να βγει στην επιφάνεια. Το ανατολικό μπλοκ δεν θα κινδυνεύσει από το ενδεχόμενο ξέσπασμά σου.

Τα αρνητικά:
- Ε... εντάξει. ΜΟΒΑ = moneys!!1!one!!!1!!. Αλλά πόσες εταιρείες ακόμα θα ασχοληθούν? Έπηξε ο τόπος...
- Μερικά bugs που σε κάποιες φάσεις επηρεάζουν το performance του παιχνιδιού (κάποια στιγμή μου ανέβασε στο 100% το CPU usage, ευτυχώς δεν ξαναέτυχε)


Όποιος θα ήθελε να το δοκιμάσει, ας το κατεβάσει από το steam και ας με κάνει και add.

Steam name: [IG] Pain
Tome ingame name: Oneidos
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507


JonIrenicus13 wrote:
Ας κάνω κι εγώ το update μου.

Sleeping Dogs, το οποίο είναι πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Άπειρες δραστηριότητες. Μερικές είναι λίγο χαζές και αχρείαστες, αλλά δε μειώνουν τη συνολική ποιότητα τού παιχνιδιού.

Dead Island. Το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι με ζόμπια που έχω παίξει..</blockquote>

Sleeping Dogs την καινούργια edition? Θέλω να το παίξω ειδικά τώρα που τελείωσα το gta iv και δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω την remastered.
Dead Island είχε μερικά σημεία που πλησίαζε το horror και μερικά αγνής καφρίλας. Με φίλο πάντως που το παίξαμε μαζί το διασκεδάσαμε.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,687
Groten πάρτο ασυζητητί. Ήταν το παιχνίδι πλήρες, μερικά DLC του (reviews των οποίων μπορείς να βρεις σε αυτό το site και από τον μετρ Bo-Rai-Cho) το κάνουν ακόμη καλύτερο (μερικά είναι αδιάφορα, πάλι από τον μέτρ).
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


grotenfrod wrote:


JonIrenicus13 wrote:
Ας κάνω κι εγώ το update μου.

Sleeping Dogs, το οποίο είναι πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Άπειρες δραστηριότητες. Μερικές είναι λίγο χαζές και αχρείαστες, αλλά δε μειώνουν τη συνολική ποιότητα τού παιχνιδιού.

Dead Island. Το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι με ζόμπια που έχω παίξει..</blockquote>

Sleeping Dogs την καινούργια edition? Θέλω να το παίξω ειδικά τώρα που τελείωσα το gta iv και δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω την remastered.
Dead Island είχε μερικά σημεία που πλησίαζε το horror και μερικά αγνής καφρίλας. Με φίλο πάντως που το παίξαμε μαζί το διασκεδάσαμε.</blockquote>

Την πρώτη που είχε βγει έχω. Να το παίξεις, δεν έχω παίξει ακόμα το gta iv, αλλά το SD όσο το προχωράω γίνεται καιλύτερο.



 

lucky shamrock

Half-Ogre
Joined
Oct 21, 2013
Messages
705
Μόλις τσέκαρα το Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues! Ξέρει κανείς κάτι για αυτό το παιχνίδι; Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Δεν πίστευα ότι θα κολλήσω με φλιπεράκι, αλλά το Rollers of the Realm τα κατάφερε! Πολύ καλό παιχνίδι, και όπως έγραψε και στο review του ο Borracho είναι ζόρικο (μην περιμένετε να χαλαρώσετε βλέποντας τα παραμυθένια και χαρωπά γραφικά του). Αξίζει το παίγνιο, πρωτότυπο και εθιστικό! Έκαναν ένα μεγάλο φάουλ για μένα όμως, και αφορά την τελευταία πίστα (που εκεί έχω κολλήσει...) :
<span class="bbcode_spoiler">
...στην οποία τελευταία "πίστα" πρέπει να βγάλεις 3 boss συνεχόμενα χωρίς checkpoint! Μιλάμε για 30+ λεπτά φλιπερο-μάχη (εκτός αν είμαι εγώ άχρηστος/αργός) , σου κάνει τα νεύρα τσατάλια! Που θα μου πάει όμως, θα την βγάλω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
</span>
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,845
Ας ρίξω ένα update
-Condemned criminal origins (τέλος): Εξαιρετική δουλειά από τη Monolith. Φόβος που βασίζεται στην αίσθηση ανασφάλειας και όχι στα φθηνά jump scares, σε αυτό συνεισφέρει πάρα πολύ και ο τομέας του ήχου με τα διάφορα ηχητικά εφέ και την έλλειψη "ειδοποίησης όταν εμφανίζεται κοντά κάποιος εχθρός (priceless το να ακούς κάποιον ψυχάκια hobo να πατάει χαλίκια ή γυαλιά στην προσπάθεια του να πλησιασει αθόρυβα). H περίφημη σκηνή με τις κούκλες στο εμπορικό κατάστημα δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε άλλα σκηνικά που θα συναντήσετε στο σχολείο ή στη βιβλιοθηκη παραδείγματος χάρη. Η melee μαχη λειτουργούσε καλά (οκ η τελική μάχη είχε κάποιες σπαστικές φάσεις όπου το block δε πραγματοποιόταν αρκετά γρήγορα), το ίδιο και τα ranged όπου είχε αν και το θεωρώ λίγο ψέμα το να ρίχνεις με τη δίκαννη σε λιγότερο από μισο μέτρο και να επιβιώνουν κάποιες φορές. Οι φανς των fast paced fps θα ψιλοαπογοητευθούν με το συγκεκριμένο, θα το πρότεινα κυρίως σε fans των fp action adventure ή horror παιχνιδιών.

-Jets n Guns (stand by): Πολύ καλό shmup, απίστευτη μουσική (metal+chiptunes από commodore), υψηλή πρόκληση ακόμα και στο normal.Και έχει τον ατελείωτο (43 επίπεδα αν δεν κάνω λάθος, είμαι στο 16ο). Μου θυμίζει κάτι μεταξύ Tyrian2000, R-Type και SilkWorm (Amiga).

-Risk of Rain (stand by): Ίσως ήμου λίγο σκληρός μαζί του αρχικά. Κατάφερα να το τελειώσω με 2 χαρακτήρες αρχικά. Πολύ καλή μουσική και συμπαθητικό art direction (αν και η pixel art προσέγγιση αρχίζει και κουράζει, οκ είπαμε retro γραφικά αλλά μη το χέσουμε κιόλας). Για rogue like δε θα έλεγα ότι έχει όσο μεγάλη ποικιλία όσο θα έπρεπε σε επίπεδα ή αντικείμενα. Τα bugs φαίνεται να διορθώθηκαν μια μέρα μετά το αρχικό κράξιμο :eek:hmy: (επιτέλους μπορώ να παίξω σαν άνθρωπος!! ) αν και κάποια εγγενή χαρακτηριστικά συνεχίζουν να με ενοχλούν όπως το πολύ γρήγορο respawning που κάνει τις συπλοκές πιο συχνές και από γιαπωνέζικο rpg (ή από τα Sacred για να είμαι πιο κοντά :lol: ).
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
812
Witcher 2 με το αηθαλές πισί μου να μου προσφέρει γύρω στα 20 fps και αν.

Δεν την παλεύω με την μάχη όμως, δε μπορώ να βάλω κώλο κάτω να δυσκολευτώ, θέλω σενάριο.
Προς το παρόν παίζω στο easy-για πρώτη φορά στη ζωή μου.
(βαρέστε ελεύθερα. Φυσικά, λεκτικά, γουατέβερ, Το αξίζω.)

Νομίζω ότι έχω ξεδοντιάσει την εμπειρία ε;
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,443
Τσου. Τα χαμηλά FPS αυξάνουν την δυσκολία, πίστεψε με. Δώσε ή εδώ, ή σε κάποιο άλλο νήμα, λίγο περισσότερες πληροφορίες για specs και ρυθμίσεις, μπας και δώσω κάνα χεράκι βοηθείας. Γιατί κάτι μου λέει, ότι με τέτοιες επιδόσεις, θα κολλήσεις και εσύ στο καλαμάρι. :vaultboy:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Το witcher 2 γενικώς το θεωρώ δυσκολάκι στην μάχη του.
 
Top Bottom