What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι παίζετε αυτό τον καιρό?

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Το 'χα πρωτοπαίξει όταν ήταν φρέσκο φρέσκο (μιλάμε τέλη '04 ακόμα φοιτητής στο Τάμπερε) στον Athlon γνωστού (μαζί και τα Doom 3/NFS underground 2). Τότε ήταν κορυφή. Πάντως δεν το είχα ακουμπήσει ξανα μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι. Το έβαλα για να το δω με 200fps κλπ. αλλά δεν με κρατάει με την καμία πια. Γενικά FPS χωρίς ADS μηχανισμό δεν μπορώ να παίξω στις μέρες μας-μια εξαίρεση για τα Doom/Quake 1 θα την έκανα πάντως <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Τελειωσα το Half-Life 2 και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα κατωτερο των ( δικων ) μου προσδοκιων. Απ΄ την αρχη δεν μου πολυαρεσε, γιατι του ελειπε η ατμοσφαιρα και ο τρομος που εβγαζε το πρωτο παιχνιδι της σειρας. Και εκει βρηκα το κυριοτερο μελανο σημειο του παιχνιδιου, την ατμοσφαιρα. Μπορει το 1ο να ειναι αξεπεραστο, κυριως λογω του συνδιασμου των γραφικων ( που λογω των ασχημων γραφικων αφηνα την φαντασια μου να οργιαζει ) και γενικοτερα της αισθησης οτι ειμουν μερος ενος μεγαλυτερου ζωντανου συνολου. Αλλα τουλαχιστον περιμενα κατι εφαμιλης ποιοτητας. Τα δυο επιπεδα που ξεχωρισα ηταν προς το τελος ο πυργος του γιατρου ( λογω της αναμονης αποκαλυψεων ) και το Ravenhom που με τρομαξε λιγακι. Και στο τελευταιο καταλαβα γιατι το 1ο ειναι οντως πολυ ανωτερο παιχνιδι. Στην Black Mesa οι developers δεν προσπαθουν να τρομαξουν με φτηνα κολπα, πχ ζομπι να πεταγονται απο το σκοταδι μες στην μουρη σου, αλλα με την υπονοια του τρομου και της βιας, δηλαδη με το σασπενς ( και σε αυτο βοηθουσαν οι σπανιες εμφανισης του G- Man που στο 2 ειναι λιγακι πασπαρτου, αυτο δικαιολογηται καθως εκεινος δινει στοιχεια για να προχωρησει η ιστορια ).

Tωρα απο αποψη gameplay δεν επαιξα και κατι συνταρακτικο, γενικοτερα δεν εχει φρεσκο αερα το gameplay, αν εξαιρεσουμε κανα 2 καινουργιους εχθρους και το gravity gun. Αλλο ενα θεματακι του τιτλου ηταν η αρχιτεκτονικη των επιπεδων που ηταν λιγο αμελετητη. Αν και ασημαντο μου εκανε εντυπωση το φλωρικο crowbar :lol: . Aντι να εχει εχμιρη ακρη να τους το καρφωνεις στην μουρη, εχει δυο δοντακια...

Η ιστορια ομως ηταν οπως την περιμενα. Αποκαλυπτει αρκετα στοιχεια του συμπαντος, αφηνοντας ομως ανοιχτους λογαριασμους και αναπαντητα ερωτηματα για το επομενο κεφαλαιο της ιστοριας. Αν και ειχε ωραιο τελος με τον g-man να ζωγραφιζει παλι : a moment of your ( γελακι ) time, doctor ? ή I won't give you the illusion of a free choice... Ηταν λιγο cliffhanger και εδινε την αισθηση της μισοτελειωμενης ιστοριας, σαν το 1o να μην ειχε το Xen. Τελος αυτο το headcrab η Lammar καποιο ρολο παιζει ...

Μπορει να επεσα θυμα του υψηλου hype ( το καλυτερο παιχνιδι της δεκαετιας, λιγο προσβλητικο για devs που προσπαθουν να βγαλουν τα παιχνιδια τους χωρις προβληματα ) και να περιμενα καποιο πολιτισμικο σοκ. Απλως επαιξα ενα παιχνιδι πολυ πανω απο τον μεσο ορο του ειδους, αλλα οχι και καλυτερο απο το 1ο.

Οπως και να 'χει θελω τα episodes σαν τρελος.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
vagman, διαβαζοντας το ποστ σου, καταλαβα γιατι το παιχνιδι δεν πηρε ποτε 100/100 αλλα 96/100 (στο metascore)
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


InfamousJohn wrote:
vagman, διαβαζοντας το ποστ σου, καταλαβα γιατι το παιχνιδι δεν πηρε ποτε 100/100 αλλα 96/100 (στο metascore)</blockquote>

Α μετρια βαθμολογια :woohoo:

Υπερβολες λεω εγω ! :nope:

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
στην εποχη του, εσκιζε... μην κοιτας τωρα, που ολα τα fps ειναι δυο κλασεις πανω.... περασε και το αντεγραψαν ολοι απο λιγο.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


InfamousJohn wrote:
στην εποχη του, εσκιζε... <span style="color:#440000">μην κοιτας τωρα, που ολα τα fps ειναι δυο κλασεις πανω</span>.... περασε και το αντεγραψαν ολοι απο λιγο.</blockquote>

Εχεις δικιο, τωρα που το καλοσκεφτομαι το Resistance 2 που το αγαπαω εχει πολλα στοιχεια του hl 2.

<span style="color:#440000">Οπως ;</span>

 

lich king

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 28, 2012
Messages
878
Ούτε έμενα μου άρεσε το half lif 2(το 1 ήταν αρκετά κάλο). Τώρα infamous ελπίζω να κανείς πλάκα για την αντιγράφει για δεν έχω βρει ούτε ένα παιχνίδι που να το αντιγράφει έστω και λίγο.
Εντυπώσει μου κάνει vagman που το αγαπημένο σου είναι το Resistance 2 και όχι το 3

Παίζω το castlevania lords of shadow αρκετά κάλο άλλα η pc εκδώσει είναι ελαφρός έως πολλοί σε κάποια σημεία γτπ
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
για παραδειγμα το interactive και distractible περιβαλλον ηταν 'καινοτομια' του half life 2

ενταξει... no big deal, δεν ειναι αναγκη πια να ταυτιστουμε και σε αυτα! καλυτερα που εχουμε αυτη την διαφορετικοτητα. αυτο ειναι το αλατοπιπερο

btw το tomb raider ηταν πολυ καλο. και ηταν μια απο τις φορες οπου ευχαριστηθηκα το τελος ενος παιχνιδιου. το συγκεκριμενο αξιζει ακομα και την full τιμη που εχει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Να προσθέσω και τα physics, καθώς και τα environmental puzzles (απόρροια του προηγούμενου) που ήταν κλάσης ανώτερα από του πρώτου. Ok, και για μένα το σοκ ήταν μεγαλύτερο όταν έπαιξα το HL, αλλά το 2 είναι overall the better game.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


Adhan wrote:
Να προσθέσω και τα physics, καθώς και τα environmental puzzles (απόρροια του προηγούμενου) που ήταν κλάσης ανώτερα από του πρώτου. Ok, και για μένα το σοκ ήταν μεγαλύτερο όταν έπαιξα το HL, αλλά το 2 είναι overall the better game.</blockquote>

Aν εξαιρεσεις την αναπτυξη του σεναριου, διαφωνω καθετως οτι το 2 ειναι καλυτερο game.

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Τσέκαρα το Μπόρτζερλαρτζ 2 στο πρόσφατο free weekend του Steam, με έψησε αρκετά, το εντόπισα με 9 ευρώ στο kinguin, το χτύπησα πάραυτα, έφτιαξα έναν Zer0 Sniper, σακάτευα αμέριμνα, και γενικά τα περνούσαμε μια χαρά οι 2 μας.

Όμως προς το τέλος έχει αρχίσει να με κουράζει ΠΑΡΑ πολύ το mission structure ρε γμτ. Εκβιάζει με το ζόρι παραπάνω διάρκεια μέσω ανούσιων περιπλοκών στο σενάριο, και έχεις και το ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ spawn rate των εχθρών, που ξεπετάγονται ανά 10 μέτρα σε αριθμούς 20άδας και άνω.

-Έχεις ως αντικειμενικό quest objective να πας στην Α περιοχή. ΟΚ ως εδώ.

-Για να πας στην Α περιοχή πρέπει πρώτα να πας στην Β περιοχή και να εντοπίσεις την είσοδο προς την Α περιοχή. ΟΚ.

-Αφού καθαρίσεις την Β περιοχή και λίγο πριν πας στην είσοδο της Α περιοχής όμως, η πύλη προς την Α σφραγίζεται. Ωραία.

-Άρα πρέπει να πας στην Γ περιοχή και να την καθαρίσεις για να βρεις κάτι εκρηκτικά, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις στην Β περιοχή και να ανοίξεις την πύλη προς την Α περιοχή. Το κάνεις και αυτό.

-Φτάνεις επιτέλους στην Α περιοχή, όμως δεν μπορείς να μπεις στο μέρος που θέλει το objective. Άρα πρέπει να πας στα σημεία Δ, Ε και Ζ της περιοχής και να τα καθαρίσεις ώστε να ενεργοποιήσεις κάτι μοχλούς και να μπορέσεις επιτέλους να μπεις στο μέρος που ΟΔΗΓΕΙ στο μέρος που είναι το objective.

-Τα κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω, αλλά στο τέλος της Α περιοχής βρίσκεις απλά την είσοδο προς την Η περιοχή, στην οποία Η περιοχή πρέπει να κάνεις quests για να βρεις τελικά το objective...

Ε ΦΤΑΝΕΙ πια ρε γαμώ, έχω αλλάξει 3-4 διαφορετικές περιοχές και έχω σφάξει μια μεραρχία εχθρών χωρίς ΟΥΤΕ ΚΑΝ να έχω φτάσει κοντά στο mission objective μου. Ειλικρινά έχω φτάσει level 29 και έχω βαρεθεί τη ζωή μου στο σημείο αυτό, σχεδόν έχω χάσει το κουράγιο να συνεχίσω να παίζω.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Κάπου εκεί άφησα κι εγώ τον ZerotheHero dedicated sniper μου (μόλις είχα μπει στην Opportunity), και ξεκίνησα coop με φίλο με τη Siren. Απείρως more fun character για να παίξεις, και το coop εξαλείφει το εκνευριστικό πρόβλημα του respawn. Όλα τα quests γίνονται νεράκι, ακόμη και όταν έχεις side-quest που σε οδηγούν να πας πίσω σε άλλες περιοχές. Legit.

Γενικώς έχω καταλάβει πώς το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου με το coop κατά νου. Έχω και την GotY έκδοση και δεν ξέρω πότε θα προλάβω να τη βγάλω ολόκληρη. Έχει και όλες αυτές τις εξερευνήσεις, ό,τι πρέπει για το βαρύ OCD μου. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
^^Ha! Noobs...
To πρώτο είχε βγει μονορούφι σε single μαζί με όλα τα dlc (ok προς το τελευταίο dlc είχα αρχίζει λίγο να κουράζομαι, lvl 58 btw), οπότε (λογικά) τι να μου πει το 2ο (που είναι και καλύτερο)...? :trollface:
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εμένα το πρόβλημα μου είναι από εκτός από τα χρήματα το υπόλοιπο loot δεν μπορώ να το πάρω οδηγώντας και με αναγκάζει να ανεβοκατεβαίνω. Την έχω καταβρεί με τα οχήματα, έχουμε πεθάνει και μαζί όταν έφυγα από ράμπα και έπεσα σε κάτι πάγους, τέτοια αγάπη.

Επίσης έχω πάρει την goty έκδοση, σε κάποια DLC ενώ μου λέει ότι τα έχω, μου δείχνει ότι δεν είναι εγκατεστημένα. Η επιλογή details που έχει απλώς ανοίγει το steam/store. Πως κάνουμε εγκατάσταση και σε αυτά; (Είναι 2-3 σίγουρα)
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν το παράτησα επειδή το βρήκα δύσκολο/το βαρέθηκα. Απλώς είπα να συνεχίσω το story με φίλο. Πήγαινε να κάνεις κανένα βιντεάκι double post μετά από κανένα εξάμηνο να δεις αν έρχομαι. :trollface:
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Hellion wrote:
Τσέκαρα το Μπόρτζερλαρτζ 2 στο πρόσφατο free weekend του Steam, με έψησε αρκετά, το εντόπισα με 9 ευρώ στο kinguin, το χτύπησα πάραυτα, έφτιαξα έναν Zer0 Sniper, σακάτευα αμέριμνα, και γενικά τα περνούσαμε μια χαρά οι 2 μας.

Όμως προς το τέλος έχει αρχίσει να με κουράζει ΠΑΡΑ πολύ το mission structure ρε γμτ. Εκβιάζει με το ζόρι παραπάνω διάρκεια μέσω ανούσιων περιπλοκών στο σενάριο, και έχεις και το ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ spawn rate των εχθρών, που ξεπετάγονται ανά 10 μέτρα σε αριθμούς 20άδας και άνω.

-Έχεις ως αντικειμενικό quest objective να πας στην Α περιοχή. ΟΚ ως εδώ.

-Για να πας στην Α περιοχή πρέπει πρώτα να πας στην Β περιοχή και να εντοπίσεις την είσοδο προς την Α περιοχή. ΟΚ.

-Αφού καθαρίσεις την Β περιοχή και λίγο πριν πας στην είσοδο της Α περιοχής όμως, η πύλη προς την Α σφραγίζεται. Ωραία.

-Άρα πρέπει να πας στην Γ περιοχή και να την καθαρίσεις για να βρεις κάτι εκρηκτικά, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις στην Β περιοχή και να ανοίξεις την πύλη προς την Α περιοχή. Το κάνεις και αυτό.

-Φτάνεις επιτέλους στην Α περιοχή, όμως δεν μπορείς να μπεις στο μέρος που θέλει το objective. Άρα πρέπει να πας στα σημεία Δ, Ε και Ζ της περιοχής και να τα καθαρίσεις ώστε να ενεργοποιήσεις κάτι μοχλούς και να μπορέσεις επιτέλους να μπεις στο μέρος που ΟΔΗΓΕΙ στο μέρος που είναι το objective.

-Τα κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω, αλλά στο τέλος της Α περιοχής βρίσκεις απλά την είσοδο προς την Η περιοχή, στην οποία Η περιοχή πρέπει να κάνεις quests για να βρεις τελικά το objective...

Ε ΦΤΑΝΕΙ πια ρε γαμώ, έχω αλλάξει 3-4 διαφορετικές περιοχές και έχω σφάξει μια μεραρχία εχθρών χωρίς ΟΥΤΕ ΚΑΝ να έχω φτάσει κοντά στο mission objective μου. Ειλικρινά έχω φτάσει level 29 και έχω βαρεθεί τη ζωή μου στο σημείο αυτό, σχεδόν έχω χάσει το κουράγιο να συνεχίσω να παίζω.</blockquote>

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ HELLION ΠΕΣ ΤΑ ΓΜΤ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ! And I fuck the games, αλλά πολύ σπαζοκλαμπανέικο μας βγήκε. Για coop σίγουρα θα είναι άλλη φάση, αλλά single είναι ΤΡΕΛΗ κούραση. Έκανα αμάν και πως να το τερματίσω και φοβάμαι να το ξανακάνω load, πραγματικά. Και έπαιζα και γω με sniper και ξαναμανα με τους unfuckingdyingrespawnable εχθρούς. ΝΙΣΑΦΙ ! :throw:

 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Όλα αυτά τα βίντεα για το Dark Souls 2 με έκαναν και ξαναξεκίνησα το Dark Souls, με μαγούλι (μαγισούλα για την ακρίβεια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) αυτήν την φορά! Το μελαγχολικό σκοτάδι του με ρούφηξε πάλι όπως την πρώτη φορά! Ότι αλλαγές και να έχει το 2ο μέρος ελπίζω να κρατήσει αυτήν την γκρίζα ατμόσφαιρα μοναξιάς!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Warband κλασσικά μέχρι να πεθάνω. Και ειδικά με το μοντακι για μουλτι.
Space Empires IV multiplayer εννοείται. Τελικά κάψιμο και τα sci-fi turn based.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Savatar wrote:
Όλα αυτά τα βίντεα για το Dark Souls 2 με έκαναν και ξαναξεκίνησα το Dark Souls, με μαγούλι (μαγισούλα για την ακρίβεια <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) αυτήν την φορά! Το μελαγχολικό σκοτάδι του με ρούφηξε πάλι όπως την πρώτη φορά! Ότι αλλαγές και να έχει το 2ο μέρος ελπίζω να κρατήσει αυτήν την γκρίζα ατμόσφαιρα μοναξιάς!</blockquote>

Γκρίζα ατμόσφαιρα μοναξιάς? Μαζί σου και μακάρι, αλλά δεν το πολυβλέπω. Διάβαζα http://www.eurogamer.net/articles/2014-02-05-is-this-dark-souls?utm_source=eurogamer&utm_medium=in-article-promo&utm_campaign=Is+this+Dark+Souls%3F/" class="bbcode_url">αυτό το άρθρο τις προάλλες και μιλάει για τις αλλαγές που έχουν γίνει. Τέσπα, λίγο έμεινε, θα δούμε.

 
Top Bottom