Βγήκα με φόρα από το gaming hiatus των διακοπών και έχω πράγματα να μοιραστώ.<br><br>Πρώτα τελείωσα πατ-κιουτ το <b>Stories Untold</b>. Αρκετά ζόρικα puzzles (μάλλον έχω ξεμάθει), ενδιαφέροντες πειραματισμοί στην αφήγηση και παρουσίαση των τεσσάρων vignettes και γενικά αξιόλογο παιχνιδάκι αλλά τίποτα το συγκλονιστικό. Η τελική αποκάλυψη του σεναρίου μάλλον κλισεδιάρικη, ωραία όμως η νοσταλγική αξιοποίηση του retro-horror/paranormal κλίματος. Ας πούμε 7/10.<br><br>Πέρασα ευθύς αμέσως στο <b>Hellblade: Senua's Sacrifice</b>. Συγκλονιστικά production values, ενδιαφέρον story και ωραίες ιδέες στην παρουσίαση. Το gameplay μπάζει λίγο αλλά σε γενικές γραμμές δεν εμποδίζει τη ροή της ιστορίας ούτε κουράζει στο βαθμό που θα περίμενε κανείς. Σημαντικό "πρόβλημα" του παιχνιδιού, ότι αν δεν είσαι προετοιμασμένος για την ολομέτωπη επίθεση στις αισθήσεις και τον ψυχισμό σου, θα κακοπεράσεις. Είναι πραγματικά αδυσώπητο. Προσωπικά δεν με συνεπήρε όσο θα ήθελα. 8.5/10.<br><br>Προχθές, λοιπόν, μπήκα με φόρα στο <b>Mass Effect: Andromeda</b>, το οποίο τσίμπησα 17 ευρώ όσο ήμουν Ελλάδα. Έχοντας παίξει μόλις 5 ώρες (χαζολογάω ακόμα στο Nexus λίγο προτού μου δώσουν διαστημόπλοιο να ξαμοληθώ και να φέρω την πράσινη επανάσταση στο γαλαξία) δεν βρήκα κάτι να με ξετρελάνει αλλά ούτε και να με ξενερώσει. Το γράψιμο είναι οκ, με κάποιες σκόρπιες παραφωνίες στις οποίες η Bioware είναι επιρρεπής, τουλάχιστον από την εποχή του DA 2 κι έπειτα. Υπάρχουν φυσικά οι κλασικές μεσσιανικές ανοησίες "είσαι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την αποστολή, Ryder εσύ superstar" που είναι ενοχλητικές αλλά λίγο-πολύ αναμενόμενες. Η μάχη έχει παλμό και έξτρα κινητικότητα με το jetpack, το inventory είναι ελαφρώς χάλια, τα γραφικά εντυπωσιακά με κάπως άχαρο animation (αλλά χωρίς τα τέρατα του launch) και γενικώς θα έλεγα ότι ως τώρα βρίσκεται πάνω-κάτω στα επίπεδα του Inquisition. Σίγουρα θα μπορούσε (όφειλε; ) να είναι πολύ καλύτερο, αλλά δεν είναι και για τα σκουπίδια, ειδικά τώρα που το σουλουπώσανε κάπως και μπαίνει συχνά σε έκπτωση -50%.