What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι συλλέγετε;

nvk1980

Gelatinous Cube
Joined
May 27, 2015
Messages
85
Ό,τι λέει ο τίτλος: Τι συλλέγετε; (Πέραν από games και limited editions κτλ)

Ως γνωστόν, εμείς οι gamers, εκτός από άτομα με ποικίλα ενδιαφέροντα, έχουμε ολίγον τι και το hoarding μέσα μας... Το οποίο σημαίνει ότι όλοι μας (πιστεύω), πέρα από τα games που μαζεύουμε (άλλος στο ράφι και άλλος στον... σκληρό <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> ) έχουμε και κάποιο άλλο "κόλλημα", που μεταφράζεται σε ψύχωση, συλλογή, απώλεια ελεύθερου χώρου/χρόνου, παντόφλα από την γυναίκα/μάνα και πάει λέγοντας... Δεν εννοώ κάποιο χόμπι (πχ διάβασμα), αλλά ένα σκαλοπάτι παραπέρα, κάτι που ξεχωρίζει τους "casual" από τα "ψυχάκια", που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα για να μαζέψουν κάτι, να το μοστράρουν καταλλήλως στο σπίτι, να βρουν το τάδε ultra rare item σε κάποιο καταγώγι στην άλλη μεριά του κόσμου. Μπορεί κάποιοι να "επενδύουν" σε μία συλλογή, όχι απλά από πάθος, αλλά προκειμένου να αποκτήσει αξία στο μέλλον.

Καταρχήν, δεν υπάρχει κάποια ντροπή α) στο να συλλέγεις γενικά και β) στο <i>τι</i> συλλέγεις. Ό,τι και να συλλέγει κανείς (πέτρες, βιβλία, δίσκους, περιοδικά κτλ) είναι κάτι το οποίο λατρεύει και δείχνει μία σπάνια αφοσίωση. Και μόνο αυτά τα στοιχεία με κάνουν να θαυμάζω όλους εκείνους που συλλέγουν κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό, ακόμα και κάτι με το οποίο δεν έχω την παραμικρή επαφή. Και συνήθως, όταν αντικρύζεις μία υπέροχη συλλογή κάποιου (ασχέτως τι), αποκτάς και μία πιο πλήρη, αν όχι διαφορετική, εικόνα για αυτόν.

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να λέμε ο καθένας τι αρέσκεται να συλλέγει (χωρίς ντροπές) και, γιατί όχι, όσοι θέλουν να κάνουν και λίγο show-off, να ποστάρουν καμία φώτο. Και που ξέρετε; Ίσως κάποιος άλλος από το φόρουμ να μοιράζεται την ίδια "αρρώστια" με σας και να υπάρξουν ανταλλαγές/συζητήσεις κτλ.

Πάμε <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,274
Λογαριασμους και αποδειξεις για τα χαρτινα ανεμοπτερα μου.
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
Παλια συνελλεγα yugioh αλλα δεν αντεξα το budget. Η κυρια συλλογη μου ειναι κομικ Disney και Αστεριξ. Τα Αστεριξ ειδικα τα εχω ολα απο μικρος.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Μινιατούρες για το board game της Μέσης Γης. Μάζεψα όσες μπορούσα κι αφού δεν βρήκα άνθρωπο να παίζει, λόγικό στο κωλοχώρι, κάθονται παραταγμένες σε θέση μάχης.
Μοντέλα από αεροπλάνα του Β'ΠΠ, μη λειτουργικά εκτός από ένα Mustang P51-D (Τελειωμένη)
Μουσική(σε κάθε φυσικό μέσο)
Περιοδικά που έχει τύχει να αγοράσω/ζω.
Βιβλία, δεν εννοώ ότι παίρνω βιβλία για να διαβάσω μόνο, αλλά μαζεύω ότι διαφορετική έκδοση βρω από Τόλκιν και φυσικά μπορώ να τα ακουμπήσω.
Πέννες και μπαγκέτες. Προφανώς αυτές από τα λαιβ είναι ότι πιο πολύτιμο έχω στο σπίτι αλλά γενικά προσπαθώ να τσουρνεύω κάτι από άτομα τα οποία έχουμε παίξει μαζί έστω και σε πρόβα, απλά για τη συλλογή.
Πιο παλιά μάζευα γραμματόσημα και νομίσματα αλλά meeh
Γενικά κι αόριστα πάντως πετάω πολύ λίγα πράγματα. Κάθε φορά που λέω θα καθαρίσω τα συρτάρια του γραφείου πετάω ένα 2%-3. Ναι ψύχωση με τη σαβούρα.

Επίσης, στο θέμα της ταξινόμησης έχω ένα μικρό πρόβλημα. Πρέπει κάθετί να είναι τοποθετημένο με ακρίβεια mm και να κοιτά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν πχ μου πειράξεις τις μινιατούρες του Άρχοντα και τις μπλέξεις θα με χτυπήσει εγκεφαλικό <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Μπυροκαπάκια μόνο πλέον. Παλιότερα μάζευα τηλεκάρτες, αλλά είχα γεμίσει το δωμάτιο και το σταμάτησα.. Πιο παλιά όλα τα κόμιξ (αστερίξ, λούκι λουκ, μικυ μάους κλπ) και περιοδικά. Όλα υπάρχουν και τίποτα δεν πετάγεται αν δεν δώσω γραπτή άδεια με το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ.
 

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
Συλλέγω δίευρα τα οποία είναι ειδικές εκδόσεις, πχ ολυμπιακών αγώνων, 50 χρόνων από το τάδε γεγονός κτλ. Δεν κάθομαι να τα ψάξω απλά όταν βρίσκω κάποιο το βάζω μαζί με τα υπόλοιπα.
Επίσης δεν πετάω τα εισιτήρια του οασθ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Όταν πηγαίνω σινεμά κρατάω το εισιτήριο, αυτό γίνεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Δε θυμάμαι πως ξεκίνησε, απλά προέκυψε φαντάζομαι. Τα έχω σε φωτογραφικά άλμπουμ, σε ημερολογιακή σειρά, ορισμένα έχουν σβηστεί και έχω γράψει από πίσω τίτλο ταινίας. Που και που ανατρέχω σε αυτά θυμάμαι τις ταινίες και σχολιάζω, αυτό δεν ήταν για σινεμά, το άλλο ήταν μάπα, εκείνο ήταν έπος κτλ

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

archantwn

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 29, 2013
Messages
388
- Cd μουσικής αλλά μόνο rock - metal.
- Oτιδήποτε έχει να κάνει με τους Acdc. :mosh:
- Βιβλία του Stephen King.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
CD μουσικής :mosh:
Comics Marvel, DC. Image κλπ... :starwars:
DVD Anime - Ταινίες :popcorn:
Φιγούρες της Image :vaultboy:
Εισιτήρια από συναυλίες :drummer: και αγώνες της ΑΕΚ :worship:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
οτιδηποτε εχει να κανει με τον Μπρους.
ενταξει, δισκογραφια και αποκομματα εισιτηριων και βιβλια ειναι κλασικα πραγματα. περισοτερο ενδιαφερον εχει η συλλογη μου απο καμμια 30αρια μπρουσομπλουζακια που πρεπει να χασω 10 - 20 κιλα ακομα για να τα φορεσω καποτε απο τουλαχιστον μια φορα....
χμμμμ, φωτο, ε? κατσε να ρθει ο Π.Ε., γιατι μ ενα ποδι ειναι δυσκολο. θα θελα ομως να την ποσταρω, για να ζουλεψει ο μπορατσος αμα δει ποσο νερντογκίκουλας ειμαι.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Έχουμε και λέμε:

-Τεύχη PCMaster, κυρίως από 1995 κι έπειτα.
-Βινύλια
-Παλιότερα PC Games, κυρίως σε χάρτινα κουτιά
-Retro Hardware για τα ανωτέρω παιχνίδια

Κάποτε μάζευα και κονσόλες+games, αλλά κάπου συνειδητοποίησα ότι μέχρι να μαζέψω όλα όσα θέλω πιθανότατα θα περάσουν 30 χρόνια, οπότε αποφάσισα να κρατήσω μόνο ότι με εξέφραζε πραγματικά και να επικεντρωθώ κυρίως σε PC Games, που είναι και η μεγαλύτερη μου αγάπη.
Ενδεικτικά κράτησα:

Dreamcast + ~8-9 παιχνίδια
MegaDrive + EverdriveMD flashcart + Sonic 1,2,3,Knuckles
Ορισμένα παιχνίδια PS1
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Βινυλια.
Και εσώρουχα.

Εdit
Καλά ρε μαναρακι μου, τι βαρας; Κακό είναι που μου αρέσουν τα βινυλια;
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Αααα cd και εισητήρια συναυλιών εννοείται οτι μαζεύονται και φυλάσσονται ευλαβικά και σε χρονολογική σειρά...... Κάποτε μάζευα και τα καπάκια από τα κουτάκια αναψυκτικά (τα δαχτυλίδια) και είχα φτιάξει μια αλυσίδα.. Κάπου είναι θαμμένη εδώ μέσα...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Αυτός ο άνθρωπος κυρίες και κύριοι θα επιβιώσει όταν με το καλό έρθει η Fallout era. Όχι μόνο μαζεύει από τώρα κομπόδεμα με τα καπάκια του, αλλά χρησιμοποιεί τα σκουπίδια από τα υπόλοιπα πιώματά του για να ανοίξει general store κι εσείς τραβάτε να γίνετε κούριερ και να φάτε μολύβι στο τέλος
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,547
cds/βιλύνια/maxi singles από eurodance artists και ειδικά συλλογές όπως Hit Box & Groovy Sound
final fantasy, silent hill, resident evil games
Φιγούρες Power Rangers
Κόμικς της marvel από Εκδόσεις Καμπάνα
PS2 games
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Όποτε μπορώ αγοράζω tankobon από μάνγκα, και χτίζω σιγά σιγά μια συλλογή από όσες σειρές βρίσκω πιο ξεχωριστές/ενδιαφέρουσες.

πχ τώρα μαζεύω Ikigami (πολύ ξεχωριστό κόνσεπτ - η αντιμετώπιση του επικείμενου θανάτου) και Green Blood (Western με κινηματογραφικό layout και μαεστρικά λεπτομερές σχέδιο)

<img src="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/1d/Ikigami_vol_1.jpg/230px-Ikigami_vol_1.jpg" alt="230px-Ikigami_vol_1.jpg" class="bbcode_img" /> <img src="https://leviatanimenews.files.wordpress.com/2013/12/green-blood-36837651.jpg" alt="green-blood-36837651.jpg" class="bbcode_img" />

Βιβλία μεγάλων σε έκταση σειρών προς το παρόν δε μαζεύω.

Επίσης θα ήθελα να ολοκληρώσω τη σειρά με όλα τα stand up dvd του Eddie Izzard, όποτε τα ξαναβρώ μπροστά μου. Πολλοί και καλοί οι λοιποί Άγγλοι κωμικοί, αλλά αυτός ήταν η πρώτη μου επαφή με το είδος.

https://www.youtube.com/watch?v=IMBgG976EZQ
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
Tα κομμάτια μου

<img src="http://tf2wiki.net/w/images/e/e3/SpyHeadAsplode.gif" alt="SpyHeadAsplode.gif" class="bbcode_img" />
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
Cd και βινυλια(εκτος απο κατι greatest hits και συλλογες που δεν μου αρεσουν.προτιμω να ειναι original δισκοι).
Πιο παλια μαζευα Μικυ Μαους,Κομιξ κλπ αλλα τωρα τελευταια το εχω ψιλοσταματησει το αθλημα.
Πενες για κιθαρα...γενικα οπου βρω πενα για κιθαρα που μου αρεσει την τσιμπαω...ασχετα αν με βολευει να παιζω ή οχι.ετσι για τη συλλογη.
Φυσικα το Pc Master θα μεινει για παντα σαν μια ιδιαιτερη συλλογη,καθως απο αυτο εμαθα τα περισσοτερα που ξερω και με εκανε να αγαπησω την πληροφορικη.
Γενικα μαζευω ο,τι εχει σχεση με μπαντες και καλλιτεχνες που ακουω.περιοδικα που εχουν αφιερωματα,αφισες κλπ.
Σε βαθος χρονου θα ηθελα να φτιαξω και μια ωραια συλλογη με ηλεκτρικες κιθαρες αλλα ειναι ακριβο το αθλημα...οποτε και οι 2 που εχω μεχρι τωρα καλες ειναι xD.
Αυτα γενικα.αμα θυμηθω τιποτα αλλο θα το προσθεσω.
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Βαβελ κι εμπειριες <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom