What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι θα θέλατε να αλλάξει στα MMOs;

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Διαβάζοντας το thread περί χειρότερης αγοράς διαπιστώνω οτι αρκετά MMOs έχουν απογοητεύσει τον κόσμο. Με αφορμή αυτο το δεδομένο, ρωτώ: Τι θα θέλατε να αλλάξει; Ποια game mechanics απεχθάνεστε και θέλετε να φύγουν, τι σας ενοχλεί στα MMOs και πώς θα μπορούσαν να γινουν πιο ελκυστικά;
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ναύαρχε, ή που μισθώνεσαι από εταιρία για να φτιάχνεις thread που τραβάνε απόψεις ή απλά σκέφτεσαι πολύ και καταλήγεις σε ερωτήματα που αποτελούν τροφή για συζήτηση :woohoo:

Όπως και να έχει, ωραίο θέμα ! :cheer:

Εγώ θα ήθελα να γίνει κάτι για την κοινωνία του παιχνιδιού. Την ελευθερία λόγου και το πόσο εύκολα ο άλλος πίσω από ένα pc μπορεί να λέει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει αντιμετώπιση.

Παιχνιδικά μιλώντας, θα ήθελα το παιχνίδι να έχει προσωπική ιστορία, ένα καλό Lore δλδ για να σε κρατάει εκεί και να μπορείς να παίξεις και μόνος σου (το Gw2 τα κατάφερε κάπως σε αυτό το σημείο) αλλά θα ήθελα να μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις και όταν φτάσεις max level και να μετράς. Όχι να φτάσεις 80 π.χ. και να πεις " ε, και; τι κάνουμε τώρα; " (εκεί απέτυχε το Gw2 και λυπάμαι πολύ...)
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Εγώ καταρχάς θα ήθελα να κοπούν οι συνδρομές και να περάσουν σε ένα free modelo με microtransactions σαν του league of legends ένα πράγμα όμως,να αγοράζεις πράγματα που δεν έχουν κάποιο αβαντάζ έναντι των άλλων παιχτών.Skins,xp boots Κτλ που δεν επηρεάζουν σχεδόν σε τίποτα το gameplay ή απλά να αγοράζεις μια το παιχνίδι και να μη ξαναπληρώσεις τίποτα ή πάλι μόνο είδη καλλωπισμού κτλ.(σαν το guild wars περίπου).

Μετά θα ήθελα τα races/classes να έχουν κάποια ουσία,να υπάρχει σοβαρός λόγος που θα κάνω elf paladin αντί για human paladin,όχι απλά ενα racial skill και χαζομάρες.Να γουστάρω που είμαι elf,να ταυτιστώ με αυτό το ρόλο μέσω του κατάλληλου Lore.Να δω απέναντι το dark elf και να θέλω όντως να το σκοτώσω γιατί κάποτε αυτή η φυλή μας είχε ισοπεδώσει. Έστω να μη έχουν όλα τα races τα ίδια classes.Δε ξέρω αν με πιάνετε.

Τα bosses θα ήθελα να ήταν όπως του wow μέχρι το burning crusade!Επίσης θα ήθελα να δω κάτι σαν το lineage2 στα bosses,να είναι για παράδειγμα 1 διαθέσιμο για όλο το server και για να φτάσεις εκεί να θέλει κόπο αλλά να γίνεται να έρθει το αντίπαλο faction ανά πάσα στιγμή και να δοθεί μάχη για την επικράτηση.

Προς το παρόν αυτά σε αυτό το post για να μη σας κουράσω! <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Το σύστημα του lotro για αγορές είναι άψογο. Έτσι έπρεπε να ήταν όλα!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Κατ' αρχάς είμαι κατά των συνδρομών. Τα MMO έπρεπε να χωρίζονται ανάμεσα σε αυτά που τα αγοράζεις και στα freemium. Αυτά που τα αγοράζεις να τα παίξεις μέχρι να γεράσεις χωρίς να πληρώσεις ξανά, πέρα από κάνα expansion.
Στα freemium τώρα, θα ήθελα κάτι παρόμοιο με το LoL, δηλαδή να μπορεί κάθε free παίχτης να απολαύσει όλο το παιχνίδι, και με λεφτά να αγοράζει μόνο αντικείμενα που κάνουν τη διαφορά στον αισθητικό τομέα, όχι στο gameplay.

Πέρα από τους τρόπους πληρωμής, κάτι που είναι εφικτό, θέλω και κάτι που δε πρόκειται να γίνει ποτέ. Τα MMO να μην είναι τόσο απλοϊκά και εύπεπτα. Τόσο casual βρε αδερφέ. H επικιά π.χ. νότα του WoW χάνεται σιγά-σιγά με κάθε expansion. Kάποτε θύμιζε σε... "επικότητα" το War3, τώρα σχεδόν καθόλου. Θέλω τα MMO να είναι περισσότερο για άντρες και λιγότερο για γυναικόπαιδ,α αλλά αυτό δε πρόκειται να γίνει οπότε ας δωθεί βάση στο πρώτο κομμάτι της απάντησης μου.
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
To άπειρο grinding. Θέλω να υπάρχει ένα ικανοποιητικό lore που θα με κάνει να ταυτιστώ με τον χαρακτήρα μου, με ποικιλία στα quests που θα προωθούν, όσο γίνεται για MMO την ιστορία της εκάστοτε φυλής.

Επίσης, κάθε θάνατος να έχει κάποιον αντίκτυπο, όχι μόνο οικονομίκο σε durability, αλλά να ενσωματωθεί ένα game mechanic που θα κάνει το κάθε "kill" ενός αντιπάλου ουσιαστικό, όχι απλώς η χαρά του να σκοτώνεις.

Θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον -για εμένα- ένα ΜΜΟ που θα ενσωμάτωνε τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316
Εγώ προσωπικά θα ήθελα:
Open world pvp, όχι απαραίτητα βασισμένο σε factions, πως ήταν το darkfall ας πούμε, όποτε ήθελες χτύπαγες τον άλλον και έτσι. Με holdings και περιοχές που θα μπορούν να ελέγχουν οι πάικτες και ενθάρρυνση των "παγαποντιών" ακόμη και έξω από το παιχνίδι (eve online).

Rewarding exploration, κάπως σαν το guild wars.

Το προσωπικό story είναι καλή ιδέα αλλά πόσο προσωπικό μπορεί να είναι σε ένα mmo...? Θα προτιμούσα να μην εστιάζει στο να κάνει τον χαρακτήρα μου να φαίνεται ο μαμάτος ήρωας που είναι chosen και θα σώσει τον κόσμο (γιατί ξέρω γω και οι υπόλειποι 1000-10000 παίχτες είναι chosen, οπότε η όλη....chosenίλα χάνει το νόημα της :lol: ), αλλά ένα συλλογικό, serverwide story που οι επιτυχίες και οι αποτυχίες των παικτών θα έχουν νόημα στον κόσμο (πώς γινόταν στο Rift online, όταν οι παίκτες δεν κλείναν τα rifts ολόκληρα outposts ήταν νεκρά και έτσι).

Δεν θα ήθελα classless σύστημα αλλά να υπάρχουν attributes που ο παίχτης να μπορεί να ανεβάζει όπως θέλει (ναι ένας μάγος αν γουστάρει μπορεί να ανεβάσει το strength του γιατί ξέρω γω μπορεί να κάνει conjure elemental όπλα and whatnot...)

Η οικονομία του παιχνιδιού να βασίζεται στους παίχτες (βλ. Eve online), πέρα από κάποιες mundaine πρώτες ύλες που θα πωλούνται από vendors.

Ένας fantasy και παράλληλα πονεμένος κόσμος. Παράδειγμα, σε Γοτθικού τύπου κάστρα όλοι πεινάνε, πεθαίνουν από αρρώστιες, μόνο ο βασιλιάς/τύραννος ζει "αξιοπρεπώς" ενώ το μισό του βασίλειο δολοπλοκεί εναντίον του, σε ένα άλλο desert region ακόμη και το νερό είναι πολύτιμο αγαθό (Dark Sun φάση :woohoo: ).

Τώρα όσον αφορά την τιμή...χμμ.. ένα 10ευρο το δίμηνο πιστεύω θα ήταν οκ και για τους παίχτες αλλά και για την "συντήρηση" αν θέλετε του game (ίσως με κάποια microtransactions τα οποία θα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση κυρίως ή άντε και κάνα xp/currency booster).

Και αυτό είναι το ιδανικό ΓΙΑ ΜΕΝΑ πάντα MMORPG... :woohoo:
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
Να φτανω σε καλα λεβελ μεσα απο ουσιαστικα quest χωρις currier η grinding. Σαν κανονικο crpj
Ανοικτη player based οικονομια. Δυνατοι παικτες να μπορουν να δωσουν κουεστ σε μικροτερους για να κανουν αγγαριες (φερε μου 40 ντοματες παρε αυτο το σπαθι που δν θελω, αλλα με κ;ποιο ελεγχο στα quest rewards.
Περισσοτερη εμφαση σε αυτοςχεδι;σμο και εξερυνιση με φιλους παρα ετοιμα builds , ανταγωνισμο.
Οι μεγαλες clqn να μπορουν να επιρεασουν το σεναριο. Γενικα η ιστορια να ειναι κατι δυναμικο και να φτι;χνεται απο τους παικτες.
Τελος οχι κατεβατα μονοκομματα κειμενα αλλα συστημα σαν του fallout 2
 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
Θα ήθελα να μοιάζουν πιο πολύ στο darkfall. η μάχη να είναι action, να μην υπάρχουν λεβελς αλλά ένα σύστημα που "ανεβαίνει" ό,τι χρησιμοποιείς και τέλος μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. κάθε παράταξη να έχει διαφορετικό "πολίτευμα" ανάλογα με το τι θέλουν οι παίκτες. βασικά, οι παίκτες να φτιάχνουν το παιχνίδι.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Προσωπικα αν καταργιθει το "pay to win" Θαμαι ευχαριστημενος
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,887
Έλα εντάξει. Νόμιζα πως ο Ναύαρχος άνοιξε νέο νήμα και δεν παρατήρησα την ημερομηνία. Διαβαζω δεύτερο ποστ και μετά βλέπω όνομα Alucard...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,787
πώς θα μπορούσαν να γινουν πιο ελκυστικά;
Να βάλουν TB μάχη. Παίζει να 'ναι η μόνη διαφορά που έχουν από τα online party games της nuΛάριαν, οπότε δε θα διχάζουν και το κοινό με πολλά υπο-είδη κι αηδίες.

Το σύστημα του lotro για αγορές είναι άψογο. Έτσι έπρεπε να ήταν όλα!
Μετά από 8 χρόνια 5000 ώρες στο Path of Exile, αυτό το σχόλιο δε γέρασε και τόσο καλά...
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Και το σύστημα του Warframe είναι δίκαιο. Θες το καινούργιο frame (ή κάτι άλλο); Αν δεν θες να πληρώσεις για prime access (συνδρομή) ή να αγοράσεις platinum (το real money currency), μπορείς ωραιότατα να φαρμάρεις για το frame (ή κάποιο άλλο item).
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,448
Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται να πω για τι θα ήθελα από τα ΜΜΟ είναι να... είναι ΜΜΟ και όχι single player with friends.
Απλά θα δείξω το wow classic και το μοντέρνο, βάλτε τα δίπλα δίπλα και δείτε τις διαφορές. Το classic είναι αυτό που θεωρώ ΜΜΟ, το μοντέρνο είναι single player with friends και ακόμα χειρότερα.

Γενικά προσπάθησα να καταπιαστώ με πολλά ΜΜΟ, ειδικά την εποχή που γινόταν χαμός, μόνο το WoW και το Lotro με κράτησαν παραπάνω από ένα μήνα.

Επίσης νομίζω ότι αυτό που λείπει είναι αυτό που είχαν (έχουν) τα online sessions του NWN, έναν άνθρωπο να κάνει DMλίκι και να αλλάζει τις συνθήκες και τον κόσμο live. Όσο καλογραμμένα και να είναι τα scripted events χωρίς τον αυθόρμητο ανθρώπινο παράγοντα γίνονται βαρετά και αν τα δεις σε ένα ΜΜΟ, τα έχεις δει παντού.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
δεν ειμαι κατάλληλος να πω τι πρεπει να αλλαξει. αλλα ξέρω οτι mmo με την παλια μορφή αυτη τη massive λίγο δύσκολο. εχει αλλάξει το κοινό και όσοι γουστάρανε τέτοια εχουν μεγαλωσει και δεν έχουν χρόνο. το συγχωρεμένο wildstar που το marketing το παρουσίαζε σαν hardcore raiding mmo και είχε 40αρια raids μαντέψτε πόσοι τρεχαν αυτα τα raids? κανείς σχεδόν. δεν βρίσκαν άτομα οι guilds και έτσι η εταιρία τα εκανε 20αρια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,448
το wildstar ήταν απλά βαρετό, κανένας δεν έφτασε σε raid :p
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
και ναι και όχι. δεν διαφωνώ οτι το lvling του ηταν βαρετό. αλλα ολα τα mmo που ειχαν κατι 40αρια raids κλπ τα μειωσαν. εδώ παιχνιδια με 10αρια και το raiding κοινό ειναι το 1%. στο wildstar περισσότεροι ασχολήθηκαν με το housing πχ (και ηταν το μοναδικο στοιχείο που κρατούσε όσους παίχτες κατάφερε να κρατήσει)
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
το wildstar ήταν απλά βαρετό, κανένας δεν έφτασε σε raid :p
Που τη θυμηθηκατε αυτη τη παπαρια! Θυμαμαι πριν πρωτοκυκλοφορησει ειχαμε πωρωθει μερικοι γνωστοι μου απο 2-3 wow guilds, που το ειχαμε παρατησει απο το κατα κιολας και τρωγαμε τις ξενερες μια μια (πανταρια,ντεινορ απο μπλιζ, αρκειτζ, χασαμε μερικους και στο Gw2). Χρειαστηκε η κυκλοφορια του wildstar για να μας πεισει οτι οντως τα MMO οπως τα ξεραμε, ηταν νεκρα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,448
GW2 αρκετά καλό, με έχωσε ο @Mogrey665 σε κάποια φάση, αν με προλάβαινε φοιτητή ίσως είχα καεί παραπάνω, λάτρεψα το cooking του πάντως :p
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
καλο ηταν το gw2 αλλα σίγουρα δεν ήταν κλασσικό mmo. με ειχε τραβηξει πολυ το wvw που ηταν εμπνευσμένο απο το daoc. βέβαια νταξ μετά από πάρα πολλές ώρες λογικό να βαρεθώ.
 
Top Bottom