captain kal
Death Knight
His Dark Materials season 2 στις 8 Νοέμβρη. Όλα καλά.
Άντε να δούμε την συνέχεια!!
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!His Dark Materials season 2 στις 8 Νοέμβρη. Όλα καλά.
Βλέπω Discovery. Δεν ξέρω γιατί.
μια που ξεκινησε καραντινα και το θεμα "σειρουλες" θα παιξει παλι δυνατα, να πω γνωμουλα - ΣΕΝΤΟΝΑΡΑ για 2 σειρες που ειδα τελευταια.
το "Boardwalk empire" που μαλιστα οφειλω στο ρεηκουι την παρακολουθηση του. ο σταματημενος ρωτησε κι ο τιναπεις απαντησε, κι ενω συνηθως περναω ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥτις προτασεις σας, κατι με τραβηξε, ειδα το τρεηλερ και κολλησα. ποτοαπαγορευση, 20s, οι αρχες σχηματισμου της μαφιας στην αμερικη και βεβαια το σετινγκ του νιου τζερσυ, οπου συμβαινουν ολ αυτα, (και που το γνωριζω σαν την γειτονια του κολωνου οπου μεγαλωσα, λογω του παλιοφιλου μπρους) ειναι δυσκολο να τα προσπερασεις. εχει οτι χρειαζεται για να θεωρησεις αξιολογη μια σειρα πολλων κυκλων (5 εδω): υψηλα προντάκσο βαλιους, γρηγορο, σφιχτο σεναριο, αφθονες σκηνες "δρασης", αρκετους αξιομνημονευτους δευτερους ρολους και αξιοπρεπες ως πολυ καλο καστινγκ και ηθοποιια. και βεβαια κερασακι στην τουρτα ο στηβ μπουσέμι. ενταξει, λογω του κωμικου του φιζίκ, τον ηξερα απλα ως καλο ηθοποιο δευτερορολίστα. αλλά προφανως για να ειναι καποιος μούσος των κοέν και του ταραντινου, εχει ουσια μεσα του. κι ο στηβης αρπαει την ευκαιρια απ τα μαλλια και το αποδεικνυει. ολη η σειρα ειναι χτισμενη γυρω του και δειχνει το ταλεντο του σ ολη την γκαμα συναισθηματων. ηθοποιαρα. δειτε το.
επειδη η προτιμηση μου (οπως και στα γκειμς) ειναι σειρες εποχης (αρχαιοτητας, ιστορικες, φανταζυ κλπ) νομοτελειακα καποια στιγμη επεσε μπροστα μου το deadwood. 3 σεζον, με θεμα το πως απ το πουθενα στηνεται μια "πολη" σε καποια γωνια της αμερικης, οπου υπαρχει μια μικρη φλεβα χρυσου. δεν ειναι σποιλερ, ειναι γεγονος που πρεπει να ειπωθει για να μην με καταριεστε μετα: δεν εχει ουτε μια σκηνη πιστολιδι στις 3 σεζον (μαλλον ψεμματα, εχει μια αν θυμαμαι καλα). εχει βεβαια ξυλο, φονους, μαχαιρωματα κλπ, αλλα κλασικο shootout και μονομαχια στο ελ πασο, θα περιμενεις αδικα να δεις. ολη η πλοκη συμβαινει στον λασπωμενο κεντρικο δρομο της παραγκουπολης και σε 3-4 σταθερα σημεια (τα 2 μπαρ - μπροδελς, το χοτελ και κανα δυο σπιτια). η σειρα εχει και κοινωνιολογικο ενδιαφερον γιατι δειχνει πως στηθηκαν οι περισοτερες αμερικανικες πολεις, οτι οι κατοικοι δεν ειχαν καμια "εθνικη" υποσταση και συνειδηση, ουτε ιδιαιτερη αγαπη για τον τοπο διαμονης τους. στις απειλες εναντιον της πολης απο τον "κακο" μεγαλοκαρχαρια της ιστοριας ηταν εκκωφαντικα αποντες και τις μαχες τις εδιναν οι "παραγοντες" της πολης (οι 2 νταβαδες, ο σεριφης, ο δημοσιογραφος, κι αυτοι προφανως για να κρατησουν τα συμφεροντα τους και την οχι και τοσο αθωα πιτα που τους αναλογουσε). εχει και μερικα αρνητικα αυτη η σειρα, οπως καποιοι χαρακτηρες καρικατουρα (η καλαμιτυ τζειν μου ρχεται στο μυαλο, που επιπλεον ηταν και κουραστικα overplayed απο την ηθοποιο που ειχε τον ρολο) και καποιες καπως ακυρες subplots που μπαινανε ξαφνικα κι ορμητικα, κραταγανε 2-3 επεισοδια κι εξαφανιζονταν οπως ηρθαν, να τα λεμε κι αυτα.
οποτε μαλλον θα μου πεις, οκ και γιατι να το δω τοτενες?
εχει 2 στοιχεια ΜΟΝΑΔΙΚΑ, συμφορουμιτη.
1. οπως και το Β.Ε. πιο πανω, εναν πρωταγωνιστη μαγνητη που το κραταει μονος του. τον ειχα δει και τον ηξερα ως καλο καρατεριστα (που λεγανε παλια τους δευτερους ρολους σε ταινιες και σειρες) αλλά εδω λαμπει. Ian McShane. βεβαια εκτος απ το υποκριτικο του ταλεντο, εχει γραφτει πανω του ενας φανταστικος ρολος, πληθωρικος και λαρτζερ δαν λαιφ, που σχεδον εξαφανιζει οποιονδηποτε βρισκεται μαζι του στο καθε πλανο. πραγμα που μας φερνει στο δευτερο στοιχειο.
2. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
ω θεοι τι απολαυση ηταν αυτη. δεν ξερω ποιανου εμπνευση ηταν και δεν ξερω αν εχει ξαναγινει σε τετοιο βαθμο (κατι παρομοιο συνεβαινε κατα τη γνωμουλα μου στον "σπαρτακο", πρεπει να το χα γραψει εδω, αλλα φαινοταν πιο "λογικο" λογω του αρχαιορωμαικου σετινγκ), αλλά ΟΛΟΙ οι διαλογοι της σειρας ειναι σαιξπηρικου στυλ, βριθουν ευγενείας και επιπέδου, και το λεξιλογιο ειναι περιπλοκο, δαντελενιο και ΕΝΤΕΛΩΣ παραταιρο με το σετινγκ. δηλαδη βλεπεις τον κλασικο χιλιμπιλη αμερικανο ορεσειβιο, ενω σκυβει και φτυνει με τον κλασικο σιχαμερο τροπο το ταμπακο του, να σηκωνει το κεφαλι και να σε λουζει με μια φραση που αν εχεις απλως λοουερ κι εχεις ακουσει τις αλλες σειρες και ταινιες του συρμου, κανεις πωζ και γκουγκλαρεις γελωντας. δεν ξερω, το βρισκω ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ, και σ αυτο το επιπεδο, μπορεις να το θεωρησεις και κωμωδια, σπανια περναγε ωρα χωρις να γελασω και δεν γελαω κι ευκολα, πρεπει να σου πω. βεβαια, ευτυχως γρηγορα συνηθιζεις, ξερεις τι να περιμενεις και στο τελος σου φαινεται πολυ νορμαλ και ταιριαστο ολο αυτο.
μ αυτα και μ εκεινα το deadwood δεν εχει μονο "σηλ οφ μπραδερχειρομαλαχτης απρουβαλ", αλλά ειναι σιγουρα μεσα στις τοπ 5 σειρες που εχω δει εβερ.
αγαπημενη ατακα: σε φαση τρομερης εντασης, σε σκηνη που ο "κακος" λογοφερνει με τον σεριφη και εισαι ετοιμος ψυχολογικα και μασωντας τα νυχακια σου για την βεβαιη συγκρουση, του λεει το εξης:
" When I say “fuck yourself sheriff”, will you put that down to drunkenness, or a high estimate of your athleticism? "
ενταξει, πρεπει να μου φυγανε λιγα τσισακια ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ να ξυπνησα ολο το τετραγωνο απ το γαργαρο γελιο. κι ηταν και 3 τα ξημερωματα...
ιτ νταζντ γκετ ενι μπετερ δαν δις, ιν μαι καρντς, φολκς! επενδυστε αφοβα τον πολυτιμο χρονο σας.
αχρηστη γνωση: εφυγα τωρα για "μεδικους" και καποια στιγμη θα πρεπει να δω και το σοπρανος μου φαινεται, που εχει και μπολικες μπρουσοαναφορες.
θα σας στεναχωρησω συντροφοι, αλλά (ξεχασα να το γραψω η δεν ηθελα να γραψω κατι αρνητικο, ποιος ξερει), ο τιμοθης μου φανηκε φλατ, ανευρος και αδυναμος κρικος. αλλά εμπιστευομαι χρονό, οποτε θα τσεκαρω τις σειρες.
επισης γκου, θα σου πω, αν κι επρεπε να σου κρατω μουτρα που αλλαξες αβαταρ, οτι ξεχασα ν αναφερω οτι κατεβασα και την ταινια αλλά ενθουσιασμενος εγραψα αμεσως εδω μολις τελειωσα τη σειρα. και δεν υπαρχει η καλυτερη προιστορια σε σειρες που εγιναν φιλμ ή και το αντιστροφο. αν και σκοπευω αποψε κιολας να την τσεκαρω.
ποιο 2005 τωρα? αυτα ειναι κλασικα πραγματα, αιωνια. εχω δει και πιο προσφατες. αν παρακολουθουσες το θρεντ, τα γραφω κατα καιρους. αν οχι, δε σου φταιω εγω. καναγια.
@Admiral Discovery ακολουθείς; Πως το βλέπεις μέχρι τώρα; Νομίζω ότι τα περί "το έκαναν starwars είναι τουλάχιστον άτοπα και το ένιωσα πραγματικά startrek το ep4. Αν δεν σου άρεσε βέβαια έχω μια θεωρία γιατί μου άρεσε εμένα![]()
Είδα τα πρώτα δύο επεισόδια μέχρι τώρα, θα δω και τα άλλα δύο σύντομα! Γράψε τη θεωρία σου σε spoiler να την έχω πρόχειρη!