Η καινούργια σειρά που παρακολουθώ (καινούργια για εμένα γιατί έχει ήδη γράψει 4-5 σεζόνες στην Αμερική) είναι το Breaking Bad. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας χημικός, βραβευμένος με νόμπελ χημείας που λόγω λάθος επιλογών στην ζωή του, έφτασε να διδάσκει χημεία σε παιδιά γυμνασίου. Σαν να μην έφτανε αυτό μία μέρα μαθαίνει πως έχει πάθει καρκίνο στον πνεύμονα (χωρίς να έχει καπνίσει ποτέ του). Η είδηση αυτή τον αλλάζει ψυχολογικά. Επειδή τα λεφτά δεν του φτάνουν για θεραπεία, ούτε για να αφήσει κάτι στην οικογένεια του, αρχίζει (με την βοήθεια ενός παλαιού του μαθητή) να ασχολείται με την παρασκευή ναρκωτικών. Η διαφορά είναι πως επειδή είναι χημικός και μάλιστα καλός γνωρίζει όλα τα κόλπα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ καλή δουλεία! Τα λεφτά αρχίζουν να έρχονται. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν. Η οικογένεια καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά, ενώ την κατάσταση κάνει πιο δύσκολη ο άντρας της αδερφής της γυναίκας του (ή μήπως τα λέω ανάποδα-δεν θυμάμαι) που δουλεύει στην δίωξη ναρκωτικών.
Με αυτήν την ιστορία ασχολείται στην αρχή τουλάχιστον η σειρά. Έχει έντονες δόσεις μαύρου χιούμορ αλλά και προβληματισμών και αξίζει κάποιος να την δει. Ούτε να ξέρω δεν θέλω τι θα γινότανε αν έβγαινε σειρά με τέτοιο θέμα στην ελληνική τηλεόραση :silly: