What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,098
Johny Lawrence μόνο!
MONO

Capture-Johnny.jpg
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Πάει και η 5η σαιζόν του Cobra Kai.
Έφυγε όλη χθες βλέπεται μια χαρά και ως ταινία, διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα μέσο επ Stranger Things.

Έτσι όπως είχαμε αφήσει τα πράγματα στην προηγούμενη σαιζόν σκεφτόμουν πως δεν θα είχαν και πολλά να πουν και πως πάει για ξεχείλωμα και αυτή η σειρά. Αμ δε, για άλλη μια χρονιά ήταν κορυφαία. Εύκολα η σειρά που απολαμβάνω περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Βάζω σε spoiler τι μου άρεσε, μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν θα την έχετε δει οι περισσότεροι.
- Johny σταθερά MVP, είναι τόσο πίσω από την εποχή του που φαίνεται τόσο μπροστά. Πολύ ωραίος χαρ/ρας και οι ατάκες του βγαίνουν φυσικότατα. Οι προσπάθειες του να τα βρουν Robbie-Miguel ήταν τρομερές.
- Chosen, Ευχάριστη έκπληξη φέτος. Γλυκούλης και lethal.
- Φέτος είχαμε λιγότερο κλωτσομπουνίδι και περισσότερους διαλόγους!
- Επίσης είχαμε κάπου +700% αύξηση στους sensei. O τύπος με το πειρατικό μάτι τι φάση;
- Αναφορές σε 80ς ταινίες
- Υποχρεωτική αναφορά στο D&D
- Cameos, και οι 3 αντίπαλοι του Daniel στα τουρνουα δήλωσαν βροντερό παρόν. Πολύ ωραίο που διατηρούν τους ίδιους ηθοποιούς και βλέπεις την εξέλιξη στους χαρ/ρες 30+ χρόνια μετά. Ο Silver εν τω μεταξύ έχει το ίδιο βλέμα/χαμόγελο με τότε, λες και ο ηθοποιός δεν σταμάτησε ποτέ να τον ενσαρκώνει.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,821
Και ο Chosen
- Chosen,
Ευχάριστη έκπληξη φέτος. Γλυκούλης και lethal.
@Chosen Undead πάλι για σένα λένε. Γιατί δεν χρησιμοποιείς τα aerial που ξέρεις στο AC ή κάτι τέτοιο.


- Υποχρεωτική αναφορά στο D&D
24vhh7.jpg

Cobra Kai Season 5 τέλος. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως μετά από τόσα επεισόδια κρατάει το ενδιαφέρον και παραμένει μία από τις 4-5 κορυφαίες σειρές μέχρι τώρα. Ωραίος σταθερά ο Johnny, αλλά εύκολα ο Τσόζεν (γουίθ ε ζι) κλέβει την παράσταση.
Το φινάλε δυνατό όπως πάντα. Ίσως και περισσότερο βίαιο από ότι είχαμε συνηθίσει, ίσως ως αντίβαρο για το αρκετό μπλα-μπλά, ευτυχώς ποιοτικό και όχι ιδιαίτερα σαπουνοπερατικό, όπως στην 2η.
Τα μόνα σημεία που έχω ενστάσεις είναι το πόσο εύκολα ηττήθηκε ο Silver στο τέλος, αν και δεν ήταν παράλογο μιας και ήταν αποδυναμωμένος και το ότι ο Barnes περιορίστηκε σε κάτι παραπάνω από cameo τύπου Άλι (γουίθ εν έη). Θα μπορούσαν οι συντελεστές αφού έφεραν πίσω τον ηθοποιό να τον έβαζαν σε κάνα vs με τον Silver αφού είχε και beef μαζί του (και αντίστοιχο ματσάκι Chozen με την Κορεάτισσα κάργχια) ή έστω με κανένα από τους σενσέηδες. Το ότι βγήκε φτηνά εκτός και παρέμεινε έτσι για το μεγαλύτερο διάστημα που κανονικά ο Τσόνης θα έπρεπε να είχε πέσει ημιλυπόθυμος, ήταν ίσως το μόνο στραβοπάτημα
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Γενικά Cobra Kai είναι αξιοθαύμαστο το ότι κάθε σεζόν καταφέρνει να βελτιώνει τα κακώς κείμενα της αμέσως προηγούμενης. Περιστασιακά μάλιστα είναι λες και οι ίδιοι οι χαρακτήρες στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ειρωνεύονται/κοροϊδεύουν ανοιχτά τις μέτριες πτυχές της προηγούμενης σεζόν.

Πολύ ικανοποιητική η 5η γενικά. Περίμενα να βαρεθώ, αλλά καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,960
Αν νοσταλγήσατε το -κατά τη γνώμη μου ελαφρώς υπερτιμημένο- Mindhunter, τσεκάρετε το Black Bird.
Αρκετά καλογυρισμένο, μου άρεσε που παίζει και με τα δύο επίπεδα της αφήγησης (τους ντετέκτιβ που ψάχνουν την υπόθεση από τη μια, τον κατάδικο που προσπαθεί να προσεγγίσει τον ψυχάκια από την άλλη). Δυστυχώς δεν λείπουν οι αρκετές σεναριακές ευκολίες και παραλογισμοί, ειδικά στο κομμάτι της φυλακής (υποτίθεται πως είναι κόλαση και τον έχουν όλοι στη μπούκα αλλά δεν τον πειράζει κανείς) καθώς και τα προβλήματα συνεννόησης με τους υπαλλήλους που ήξεραν γιατί βρίσκεται εκεί ο Jimmy.
Επίσης, το φινάλε το βρήκα λίγο χλιαρό και πρόχειρο, δεν εξηγήθηκε επαρκώς η συνεισφορά του Jimmy στην τελική απόφαση και η μεταστροφή του αδερφού ήταν επίσης ξαφνική και αψυχολόγητη.
Το απόλυτο highlight, ωστόσο, ήταν η ερμηνεία του Paul Walter Hauser. Τρομακτικά "άκακος" και ονειροπαρμένος, τα σημεία όπου η σειρά βουτάει στον ψυχισμό του είναι το λιγότερο ανατριχιαστικά.
Ο Egerton αξιοπρεπής, ωστόσο δεν μπορούσα να ξεπεράσω το πόσο μου θύμιζε φυσιογνωμικά τον Tom Holland (στο πολύ πιο "φουσκωμένο" και ελαφρώς πιο ώριμο). Δεν ξέρω αν τουμπάνιασε ειδικά για τη σειρά αλλά νομίζω ότι το παράκανε και οι πόζες που έπαιρνε με το σώμα του τον έκαναν να μοιάζει πιο δύσκαμπτος και ωραιοπαθής απ'όσο απαιτούσε ο ρόλος.
Αξίζει να το δείτε και για το πέρασμα του -αγνώριστου- Ray Liotta σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις.
7.5/10
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,689
Σε σχέση με την προηγούμενη επεισοδιάρα, το νέο επεισόδιο House of the Dragon θυμίζει ξαφνικά περισσότερο νεανική σεξοκομεντί παρά επεισόδιο fantasy σειράς.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Το cyberpunk: edgerunners σίγουρα μπαίνει στα καλύτερα anime των τελευταίων ετών. Ήταν όντως τόσο καλό και οπως έλεγα 2 χρόνια τώρα studio trigger είναι εγγύηση στο animation.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Για να μη γράφω μόνο τα θετικά της ΕΡΤ και του ertflix όσον αφορά τη σειρά του Πουαρώ, να γράψω και αυτό που με χάλασε πρόσφατα.
Τις προάλλες λοιπόν ήμουνα στο πατρικό μου και εκεί που χάζευα στην TV σκέφτηκα να δω το επεισόδιο του Πουαρώ που θα ακολουθούσε στην ΕΡΤ, παρόλο που το είχα δει στο ertfilx. Καθώς έβλεπα λοιπόν κατάλαβα, σοκαρισμένος, ότι είχαν αφαιρεθεί 2 σκηνές σε σχέση με αυτό που θυμόμουν! Να πω ότι τα επεισόδια των πρώτων κύκλων είναι διάρκειας 58-59 λεπτών και η διάρκεια που έχουν στο πρόγραμμα της TV είναι 1 ώρα. Έτσι λοιπόν ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ 2 ΣΚΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!! Οι σκηνές αυτές ήταν στα πρώιμα λεπτά του επεισοδίου, δηλαδή όχι στα λεπτά που θα έμπαιναν οι διαφημίσεις. Προφανώς αυτές τις σκηνές τις θεώρησαν περιττές οι ιθύνοντες του καναλιού και τις έκοψαν ώστε να κάνουν "χώρο" για 2 μετέπειτα διακοπές για διαφημίσεις! Έλα όμως που στη συνέχεια του επεισοδίου έγιναν αναφορές, απ' τους πρωταγωνιστές, σε πράγματα που έγιναν ή ειπώθηκαν σε εκείνες τις 2 σκηνές! Που φυσικά ο θεατής δεν θα μπορούσε να καταλάβει, αφού δεν τις είχε δει! Είναι να τρελαίνεσαι!
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,893
Κάθισα και είδα την πρεμιέρα της σειράς τα νούμερα στο ertflix. Δοκιμασία...

Εξηγούμαι: Είναι νομίζω γνωστό ότι ο σουρεαλισμός σε όλες του τις εκφάνσεις προκαλεί ακραίες αντιδράσεις. Είτε << Πωω τι έσιαξε ο άνθρωπος!!>> έιτε << Αυτό τώρα το λένε τέχνη;>>. Θα βγει Νταλί ή Μαέβιους Παχατουρίδης.
Το παραπάνω το είχα στο μυαλό μου και περίμενα να δω είτε ένα αριστούργημα είτε μία χλεπάτσα.
To πρόβλημα με την σειρά- και αυτό που μου προκαλεί λύπη εντέλει- είναι ότι δεν είναι βέβαια αριστούργημα, αλλά μια σειρά με μια πολύ καλή κεντρική ιδέα που πυροβολεί τα πόδια της και καταλήγει χλεπάτσα. Τουλάχιστον για μένα.
Δύο είναι οι κύριοι λόγοι:
1. Όταν χώνεις σε μια σειρά πολλούς guests οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι ηθοποιοί, υπάρχει ένας μικρούλης κίνδυνος...να παίζουν όπως αυτοί στις Καβαλιώτικες σαπουνόπερες. Όταν δε οι σκηνές τους είναι αρκετά μεγάλες και πιάνεις τον εαυτό σου να παρακαλεί να τελειώσει το μαρτύριο, προφανώς καλό σημάδι δεν είναι...
Μια άλλη περίπτωση που εντάσσεται στην ουσία σε αυτόν τον πρώτο λόγο είναι και η παρουσία του Φοίβου δεληβοριά. Δημιουργός και κεντρικό πρόσωπο της σειράς. Κάποιος ίσως σκέφτηκε ότι και ο Steve Martin είναι δημιουργός και πρωταγωνιστεί στο only murders in th...XAXA XA! Προφανώς καταλαβαίνετε τη διαφορά. Η παρουσία του φέρνει στο μυαλό ατάκες Λαζόπουλου για Ντενίση. Ίσως πίστευαν ότι λόγω του είδους της σειράς θα τη γλίτωναν με αυτή την "ηθοποιία". Ή και λόγω της αποδοχής του Δεληβοριά στον κόσμο της τέχνης ( ή και "τέχνης" οκ..)


2. Ακόμα και ο σουρεαλισμός πρέπει να έχει κάποια "άγκυρα" στην πραγματικότητα. Έναν συνδετικό κρίκο . Ε, "τα νούμερα" έγιναν "για τα σίδερα" πολύ γρήγορα. Όπως προανέφερα η κεντρική ιδέα του καταπιεσμένου καλλιτέχνη, του καταπιεσμένου ρομαντικού ανθρώπου, σε έναν κόσμο επιφανειακό και παράλογο βρίσκεται εκεί και την καταλαβαίνεις. Αυτό μέχρι να αρχίσει ο σουρεαλισμός και η σάτιρα for the sake of it. Oι σκηνές άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη με όλο μικρότερο ειρμό μέχρι που κατέληξε σχεδόν σαν πειραματικό φιλμάκι μια παρέας σπουδαστών κινηματογράφου που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση. Για το κέφι και την πλάκα τους.

Το μόνο που σώζει την ύπαρξη της σειράς στα μάτια μου είναι η πολύ όμορφη εικόνα...και ο Αττίκ.

Δείτε την παρέα με
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,555
Νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι ο Δεληβοριάς εδώ και χρόνια κάνει παραστάσεις / δρώμενα που είναι λίγο συναυλία, λίγο θέατρο, λίγο σκετσάκια και βάζει μέσα στο παιχνίδι και τους θεατές. Δεν ξέρω αν το έχει με την ηθοποιία, πάντως δείχνει ενδιαφέρων και ταλαντούχος άνθρωπος. Κριμα για τα "νούμερα", ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος να το δουλέψουν λίγο καλύτερα
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,304
Μιας και πιάσαμε την ΕΡΤ έκατσα κάποια στιγμή να δω τα Καλύτερα Μας Χρόνια.
Ωραία σειρά για τα ελληνικά δεδομένα. Κάτι το ανάλαφρο, κάτι οι αναδρομές στην ιστορία του τόπου και της εισόδου των νέων τεχνολογιών και των ιδεών στην ελληνική κοινωνία, κόλλησα. Στην αρχή κιόλας έβγαζε αρκετό γέλιο και πέρναγα καλά. Στην πορεία με τα επεισόδια να αυξάνουν η αγγαρεία πέρασε από τους ηθοποιούς σε εμένα. Εννοείται ότι την παράτησα και λίγο που την πέτυχα στην τηλεόραση ήταν σκέτη ανοησία. Όλο το γέλιο κατέληξε ανόητη σαπουνόπερα. Λίγο πολύ το ίδιο ισχύει για όλες τις ελληνικές κωμωδίες που έχω δει. Ξεκινάνε με μία ενδιαφέρουσα ιδέα και καταλήγουν αχταρμας και σαπουνόπερα. Και είναι κρίμα γιατί έχουμε το έμψυχο δυναμικό για το κάτι παραπάνω. Ειδικά αν κρίνουμε από τις θεατρικές παραστάσεις που περιοδεύουν κάθε καλοκαίρι.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,440
View attachment 4091

To Arcane είναι έπος μεγατόνων. Κράτησε καθηλωμένη όλη την παρέα, που οι μισοί δεν έχουν ιδέα από gaming, και οι άλλοι μισοί έχουν ιδέα από gaming αλλά δεν έχουν ιδέα από League of Legends (και εγώ σε αυτούς είμαι, για όσους βέβαια δέχονται ότι έχω ιδέα από gaming).

Με λίγα λόγια, είπες μεγάλη κουβέντα, ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

YOU HAVE BEEN JUDGED, AND FOUND WANTING.

Δέχομαι πως το anime μπορεί να χαροποιήσει το μέσο παιδόφιλο connoisseur της weebo αισθητικής. Αυτό το πράγμα δεν βλέπεται ούτε σε αυτό το επίπεδο. Άντεξα μέχρι τα μισά του δεύτερου επεσόδιου, όπου τα ανθυπομάτριξ fighting scenes μου προκάλεσαν γέλωτα και λόξυγγα ταυτόχρονα (not a pretty sight). Τη σύγκριση με το Arcane, μόνο ως trolling μπορώ να την αποδεχτώ, in which case, mastefully done, good sir.
 
Last edited:

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
IMG_20220918_072833.jpg

Δεν τα λέω μόνο εγώ. Περισσότερα θα πούμε μέσω voice το Νοέμβριο. Μετά σταυρωσε με :p
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,430
Ειδα το resident evil infinitie darkness και τωρα βλεπω το resident evil και ειμαι στο 4 επεισοδιαο. Μεχρι τωρα μπορω να πω πως το Infinitie darkness ειναι καλυτερο. Το resident evil δεν εχει κανεναν απο τους γνωστους χαρακτηρες εκτος απο τον Wesker και ναι τωρα καταλαβαινω γιατι δεν πηρε τοσο καλες βαθομολογιες και το ακυρωσε το netflix μετα απο μολις 8 επεισοδια.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,960
Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι σ'αυτές τις συγκρίσεις/συζητήσεις λησμονείτε διαρκώς το Castlevania. Μπορεί τεχνικά να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το Arcane, αλλά σαν περιεχόμενο παραμένει το πιο αξιόλογο adaptation που έχουμε δει, κατά τη γνώμη μου.

Το Edgerunners θα το δω σίγουρα, αλλά ήδη από το trailer και τις κριτικές γίνεται φανερό ότι απευθύνεται κυρίως στους φανς των anime, οπότε δεν νομίζω να εκθρονίσει τα άλλα δύο στην καρδιά μου.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,532
Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι σ'αυτές τις συγκρίσεις/συζητήσεις λησμονείτε διαρκώς το Castlevania. Μπορεί τεχνικά να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το Arcane, αλλά σαν περιεχόμενο παραμένει το πιο αξιόλογο adaptation που έχουμε δει, κατά τη γνώμη μου.

Το Edgerunners θα το δω σίγουρα, αλλά ήδη από το trailer και τις κριτικές γίνεται φανερό ότι απευθύνεται κυρίως στους φανς των anime, οπότε δεν νομίζω να εκθρονίσει τα άλλα δύο στην καρδιά μου.
και αυτό στο backlog είναι για αυτό όλοι το λησμονούμε :p
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι σ'αυτές τις συγκρίσεις/συζητήσεις λησμονείτε διαρκώς το Castlevania. Μπορεί τεχνικά να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο το Arcane, αλλά σαν περιεχόμενο παραμένει το πιο αξιόλογο adaptation που έχουμε δει, κατά τη γνώμη μου.

Τόσο το Arcane όσο και το Castlevania τα είδα δίχως να γνωρίζω τίποτα από το source material. Στο Castlevania πέρασα πολύ ωραία, πολύ όμορφη ιστορία και κόσμος κι ας ήταν αρκετά σπλατεριά για τα γούστα μου. Το Arcane ήταν πολλά επίπεδα πάνω σε όλες τις κατηγορίες (production values, animation, story, χαρ/ρες, μουσική). Είναι benchmark πλέον.

Το μόνο animation που ίσως να μου άρεσε πιο πολύ από το Arcane από άποψη τεχνοτροπίας αλλά και στο συνολό του ήταν το Into the Spider-Verse, όμως πρόκειτιοα για ταινία οπότε ίσως είναι άστοχη η σύγκριση.
 
Top Bottom