Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Star Wars - Ahsoka: Is it me ή το βρίσκω εντελώς άνευρο και "ανάλατο" ως τώρα? (3ο επεισόδιο)

Άκουσα ότι το 4ο επεισόδιο ήταν πολύ καλύτερο από τα χλιαρά πρώτα.

Είδα σήμερα τα δύο πρώτα επεισόδια του 2ου κύκλου του Wheel of Time και θέλω να σπάσω την οθόνη. Στα βιβλία είμαι προς το τέλος του τέταρτου The shadow rising (έχω διαβάσει και το prequel).

Καταλαβαίνω ότι θέλουν να συμπτήξουν 15 βιβλία σε 5-6 τηλεοπτικές σαιζόν αλλά εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορρα.

Συναγωνίζεται σε γελοιότητα το Rings of Power. Το μόνο λογικό σενάριο για εμένα είναι ότι ο Bezos θέλει να εκδικηθεί όλη την ανθρωπότητα επειδή έχασε τα μαλλιά του και τώρα πρέπει να καραφλιάσουμε και εμείς.

Η παραγωγή είναι ανεκτή, το μόνο λαμπρό σημείο του casting, το παλικάρι που έπαιζε τον Matt, αντικαταστάθηκε από έναν ατάλαντο, προφανώς για να υπάρχει αρμονία με τους υπόλοιπους. Υπάρχει και ο τύπος που κάνει τον Perrin που δεν θα τον έπαιρναν ούτε στις Οικογενειακές Ιστορίες.

Ο Robert Jordan στριφογυρίζει στον τάφο του και μαζί με τον Tolkien και την Thatcher δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας.

Φυσικά και θα συνεχίσω να βλέπω γιατί είμαι μαζοχιστής. Πιστεύω ότι όπως είπαν και άλλα παιδιά, για κάποιον που δεν έχει επαφή με τα βιβλία είναι ανεκτή σειρά.

για κάποιον που δεν έχει επαφή με τα βιβλία είναι ανεκτή σειρά.

Αυτό είναι που δεν μπορώ να κρίνω, αλλά και δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει. Η σειρά τα έχει κάνει όλα τουρλουμπούκι, αλλά δεν εξηγεί επαρκώς κι ένα σωρό πράγματα. Αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία, οι Sanchean είναι ουρανοκατέβατοι, οι damane εμφανίζονται στο επεισόδιο 1 και η φάση τους εξηγείται στο 5, το Horn of Valere είναι ο ορισμός του McGuffin μιας και κανείς δεν καταλαβαίνει εντός σειράς γιατί είναι σημαντικό και διάφορα άλλα τέτοια.

Διαφωνούμε κάθετα για τον Matt, ο καινούργιος βγάζει την τσαχπινιά του χαρακτήρα ακόμα και όταν ο κόσμος γύρω καίγεται, ενώ ο προηγούμενος περιφερόταν σαν μαύρη κατάρα.

Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, αλλά RoP δεν είναι, μην τα ρημάξουμε και όλα.
Εντυπωσιάστηκα που το ανέκφραστο τηλεγραφόξυλο ροσμουντ κατάφερε να δείξει συναίσθημα πάντως.

Από εκεί και πέρα ναι αυτοί οι τύποι οι άκυροι... πως τους είπε ο goo, χθες είδα το επεισόδιο που εμφανίζονται μετά βαϊων και τιμών και σήμερα κατάλαβα ότι είναι τα πλοία που πλησίαζαν τις ακτές στην προηγούμενη σεζόν... μα το θεό ήταν τόσο φευγαλέο στο μυαλό μου που νόμιζα ότι μπλέξω τις σειρές και το είχα δει κάπου αλλού.

Βέβαια αν το εξηγεί παρακάτω το δέχομαι, απλά είναι κάπως ατσούμπαλο..

Για να δούμε, μέχρι το 2 είδαμε.

Αυτό είναι που δεν μπορώ να κρίνω, αλλά και δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει. Η σειρά τα έχει κάνει όλα τουρλουμπούκι, αλλά δεν εξηγεί επαρκώς κι ένα σωρό πράγματα. Αν δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία, οι Sanchean είναι ουρανοκατέβατοι, οι damane εμφανίζονται στο επεισόδιο 1 και η φάση τους εξηγείται στο 5, το Horn of Valere είναι ο ορισμός του McGuffin μιας και κανείς δεν καταλαβαίνει εντός σειράς γιατί είναι σημαντικό και διάφορα άλλα τέτοια.

Διαφωνούμε κάθετα για τον Matt, ο καινούργιος βγάζει την τσαχπινιά του χαρακτήρα ακόμα και όταν ο κόσμος γύρω καίγεται, ενώ ο προηγούμενος περιφερόταν σαν μαύρη κατάρα.
Πράγματι, δεν μπορώ να το δω από την σκοπιά κάποιου που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούν όλες αυτές οι αλλαγές. Πίστευα ότι τα βιβλία ήταν μια καλή βάση για να φτιαχτεί μια καλύτερη σειρά αν βελτιωναν κάποιες λεπτομέρειες δεξιά και αριστερά. Αυτοί εδώ έχουν αλλάξει τα πάντα, έχουν δημιουργήσει έναν αχταρμά και το γεγονός ότι το tl μου στο twitter x έχει γεμίσει από διθυράμβους αποδεικνύει ότι η amazon ακολουθεί επικοινωνιακά πολιτικές Κούλη.

Θεωρώ ότι για κάποιον που του αρέσει χαλαρά το fantasy είναι οκ, όσο οκ ήταν και το Shannara.

Για τον Matt, ίσως βιάστηκα, αλλά τουλ στα 2 πρώτα επεισόδια δεν μου το έχει βγάλει ο καινούργιος.

Έχω μια αισιοδοξία λόγω Φλάναγκαν, αλλά η κορεκτίλα, η μετα-μοντερνίλα και τα φιρστ γουοκ γουορλντ πρόμπλεμ που ταλανίζουν τους πρωταγωνιστές, είναι κόκκινες σημαίες που προκαλούν σήκωμα φρυδιού... Ποιοτικό καστ, πάντως.

Τελείωσα τον πρώτο κύκλο του Wheel of Time. Τίμιο φαντασυ, ωραία εφέ, ωραια ιστορία, αν και σε κάθε επεισόδιο, κοροιδευα την αντιγραφή του Τόλκιν και φυσικά ωραίος κόσμος, ο οποίος όμως δεν χτίστηκε από κόσμο που ξέρει να το κάνει, Μέσα σε τόσες ώρες έχει πεταξει ονόματα και ιστορίες που δεν έβγαζαν κανένα νοημα. Εκεί στο δεύτερο επεισόδιο, είδα τα origins και διάβασα ότι είχε στο wiki της Αμαζον, όποτε και άρχισα να βγάζω νόημα. Στο έκτο, άνοιξα το ταμπλετ και διάβασα περισσότερα για τον κόσμο της ιστορίας.

Σαν τύπος που δεν είχε ιδέα περι τίνος πρόκειται, απολαμβάνω τα πάντα. Ακόμη και αυτά τα ξεσπάσματα της πλοκής δεν με χαλάνε. Απλώς τα προσπερνώ. Σιγουρα αν είχα προσδοκίες θα ξενέρωνα, τώρα η μόνη μου προσμονή αφορά το οπτικο κομμάτι.

Αυτα τα περί γκευ που γράφτηκαν, δεν τα είδα πουθενά. Ίσα ίσα που ταίριαξαν απόλυτα με την ιστορία και με το στήσιμο των χαρακτήρων.
Η Ροσμουντ, μια χαρά ήταν και μια χαρά το πάει. Υποτίθεται ότι είναι οριακά neutral χαρακτήρας, σοφή, γεροντισσα και με γουστα έξω από τον εδώ κόσμο. Το να είναι κατά 90% ψυχρή, είναι μέρος του χαρακτήρα που υποδύεται.
Ως Tauriel, πλάι δεν με είχε χαλάσει. Το είχε παίξει σωστά και τότε. Λίγο στο Johnny English τα είχε μουσκέψει, αλλά νομίζω ότι είχε να κάνει περισσότερο με την χροιά και με το σκαρί της.

καιρό είχα να βρω ευκαιρία για το καλά :p

Κοίτα γενικά μπορεί να με έχει τραυματίσει η ταινία "I care a lot" με την ροζμουντ

Ας μου πει κάποιος αν το The Bear συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο οριζόντιας έντασης και ουρλιαχτών και μετά τα πρώτα δύο επεισόδια. Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα το It's always sunny in Philadelphia.

Συνέχισε το και δε θα χάσεις. Αν τελειώσεις τη 1η σεζόν και είσαι "meh", τότες θα γίνω dedicated programmer στη Fortran.

Θα δω 1-2 ακόμα, αλλά αν είναι να βάζω επεισόδιο 12πμ για να χαλαρώσω και να καταλήγω να πιάνω 180bpm προσπαθώντας να μην παίξω ξύλο με την τηλεόραση, θα περιμένω για κάποιο διάστημα διακοπών. Τα δύο πρώτα μου άρεσαν σε πολλά επίπεδα, αλλά με κούρασαν κυριολεκτικά. Για αυτό αναφέρω και το It's always sunny in Philly, γιατί και αυτό μου άρεσε, αλλά παίζει να φύγω με τις τάπες στα καλάμια του καστ, αν τύχει να τους πετύχω πουθενά.

Ας μου πει κάποιος αν το The Bear συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο οριζόντιας έντασης και ουρλιαχτών και μετά τα πρώτα δύο επεισόδια. Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησα το It's always sunny in Philadelphia.

Το ισορροπει καλυτερα πιο μετα, αλλα εχει επεισοδια που ειναι φουλ ενταση και αγχος.
Ουρλιαχτα δεν θυμαμαι ειναι η αληθεια.
Εννοειται δεν το παρατας, μαλακια θα κανεις

Μητς δεν εχει τοση ενταση στα επομενα επεισοδια, ομως η σειρα ΔΕΝ προτεινεται για να κατσεις να αδειασεις η να χαλαρωσεις.

Με κάλυψαν οι από πάνω, δεν είναι τόσο οι φωνές αλλά ότι σε αρκετά επεισόδια του The Bear η ένταση βρίσκεται στα κόκκινα και δεν υπάρχουν βαλβίδες αποσυμπίεσης (συνήθως πρέπει να περιμένεις το επόμενο επεισόδιο για να έρθεις στα ίσα σου).
Ειδικά το Fishes της δεύτερης σεζόν είναι πραγματικό τεστ κοπώσεως, επειδή πέρα από την ΜΟΝΙΜΗ φρενίτιδα κρατάει και μία ολόκληρη ώρα. Καλή όρεξη (#diplhs).

Back