Είδα κι εγώ το Westworld κι είπα να γράψω δυο λόγια. Θα αρχίσω κάπως αντισυμβατικά λέγοντας πρώτα τι δε μου άρεσε. Ξεκίνησα λοιπόν γνωρίζοντας το βασικόconcept, αλλά μην έχοντας δει καθόλου spoilers. Περίμενα κάτι πραγματικά βαθύ, μιας και το concept αν μη τι άλλο προσφέρεται, αλλά δεν το βρήκα. Δε βρήκα τον Blade Runner (και πιο existentialist να ήταν δε θα με πείραζε) κλώνο που έψαχνα. Αντίθετα βρήκα ένα convoluted sci-fi mystery/thriller με τέρμα συμβατικό και κλισέ storytelling. Πέρασαν 8 επεισόδια φορμουλαϊκού bait-expository dialogue-cliffhanger and repeat που ναι μεν δεν έφτανε για να αμαυρώσει πλήρως την εμπειρία, αλλά δεν μπορούσε να την κάνει και ξεχωριστή στα μάτια μου...μέχρι που έφτασε το επεισόδιο 9. Αν και υπήρχε αρκετό foreshadowing και στοιχεία <span class="bbcode_spoiler">για τα διαφορετικά timelines και τον Arnold (και για το Man in Black θα μπορούσε να πει κανείς)</span>, όλα αυτά έρχονται και δένουν σε αυτό ακριβώς το επεισόδιο. Και αν και ακολουθείται και πάλι ο ίδιος τρόπος αφήγησης, η ικανοποίηση να βλέπεις συμπληρωμένο αυτό το ιδιόρρυθμο και έξυπνο puzzle είναι ασύγκριτη. Μερικά κομμάτια του υπάρχουν απλώς για να μπερδέψουν το θεατή και να το κάνουν πιο περίπλοκο <span class="bbcode_spoiler">(π.χ. το data smuggling από πλευράς διοίκησης και γενικά η όλη εμπλοκή του management δεν επηρεάζει καθόλου το κεντρικό story αν το καλοσκεφτεί κανείς)</span>, αλλά παραμένει ωραία εμπειρία.<br><br>Για τη μουσική, την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και ειδικά το cast (καλό είναι να θυμόμαστε που και που πόσο καλή ηθοποιός είναι η Wood btw) δε νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα παραπονεθεί. Μοναδική εξαίρεση ο Jimmi Simpson, ο άνθρωπος που είναι ίδιος σε όλους του τους ρόλους (τουλάχιστον σε Newsroom, House of Cards κι εδώ)