What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

munkinnousu

Blackguard
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,492
καλά...
πέρα από την πλάκα τόσο που είχε πλατειάσει νομίζω ότι έκλεισε με αξιοπρέπεια. Ναι θα ήθελα κάτι να χάσω το μυαλό μου σαν ending, αλλά με ικανοποίησε, ίσως μπορεί να είχα χαμηλά στάνταρ γιατί φοβόμουν μην μας βγει Lost.
Μιλάμε για σειρά που έπαιρνε 11 στα 10. Ήταν δύσκολη, ήθελε παρατηρητικότητα, εγώ κράταγα και σημειώσεις. Αλλά το τέλος με άφησε με την αίσθηση ότι με κορόιδεψαν. Το lost είχε αρχίσει να μας κοροϊδεύει πολύ νωρίτερα.

Μην μου βάζετε "καλά...". Μου ρίχνετε την ψυχολογία
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
Μια χαρά ήταν το Dark. Ναι, ίσως πλάτειαζε και να μπορούσε να κλείσει με λιγότερα επεισόδια, αλλά η πλειοψηφία της μειοψηφίας που βγάζει μίρλα ήταν γιατί περίμεναν κάτι πιο εύπεπτο σε στυλ Stranger Things #80ίλα #σύνθια #δώσεπόνοκαιραφτόmaiden

Στα δικά μου, δε νομίζω να υπάρχει κανείς που δεν έχει δει το έπος Midnight Mass, έτσι;;
Το πως πλέκει θρησκευτικό δογματισμό, τρόμο (υπαρξιακό και μη) και δράμα, είναι αριστοτεχνικό.

Και χρώσταγα και συμπληρωματικές εντυπώσεις για το The Boys το όποιο τελείωσα μέσα στο καλοκαίρι. Εντάξει, φοβερή σειρά. Το ending δε με χάλασε, αν και είχε ευκολίες για να στρωθεί ο δρόμος για συνέχεια. Ίσως γιατί ακολουθεί διαφορετική πορεία από το κόμικ, και αν και δεν περίμενα να το πω αυτό... έχει καλύτερο σενάριο από το source material που σε σημεία αγγίζει ultra edge/cringe και οι αποφάσεις κάποιων χαρακτήρων απλά είναι κακό γράψιμο και βιασύνη να κλείσει όπως-όπως, κατά τη γνώμη μου. Επίσης μου άρεσε ότι κράταγε αποστάσεις-από τη μία κουνούσε διδακτικά το δάκτυλο και από την άλλη έβγαζε γλώσσα σε όλη αυτή τη μούρλα πολιτικής ορθότητας.
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,944
Με προβλημάτισες. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις για το The Boys, διαφωνώ πλήρως για το Dark (λες να φτάσαμε τρίτο κύκλο και να περιμέναμε ακόμα στροφή Stranger Things?). Όσο για το Midnight Mass, είχε πολύ ωραίες ιδέες, ατμόσφαιρα και ερμηνείες, αλλά η εκτέλεση μόνο "αριστοτεχνική" δεν ήταν. Θα μπορούσε να ήταν, αν ο δημιουργός δεν είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
αλλά η εκτέλεση μόνο "αριστοτεχνική" δεν ήταν
Ναι ήταν αργό σε σημεία, ειδικά με τις μεταφυσικές ανησυχίες κάποιων χαρακτήρων, αλλά πιστεύω έδενε με το γενικό vibe της σειράς.
Επίσης, εκτίμησα ιδιαίτερα τις θρησκευτικές αναφορές και την αντιπαραβολή με τη μυθοπλασία των βαμπίρ.
Ok, ίσως είμαι και λίγο biased γιατί είμαι φαν Stephen King και ειδικά του Salem's Lot.
Προφανώς αν κάποιος μπει με προσδοκίες ότι θα δει αγνό horror και gore, ε ναι τότε δε θα βρει αυτό που γυρεύει. Πάντως συγκριτικά με το Haunting of Hill House (επίσης καλό), το βάζω ένα κλικ πιο πάνω.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,944
Δεν με χάλασε τόσο ο ρυθμός (όλες του οι σειρές είναι αργές), αλλά αυτό το self-indulgence με τους ατελείωτους μονολόγους, μερικοί εκ των οποίων ήταν αχρείαστες υπαρξιακές αμπελοφιλοσοφίες, ναι αυτό με κούρασε. Επίσης, κάποια σκηνικά δεν πολυέβγαζαν νόημα, ειδικά προς το τέλος.
Το Haunting of Hill House σαφώς ανώτερο σε όλα τα επίπεδα (εκτός την πρωτοτυπίας). Ωστόσο, το MM το τοποθετώ πάνω από το Bly Manor, που ήταν σίγουρα η χειρότερη από τις τρεις του Flanagan ως τώρα.
 

munkinnousu

Blackguard
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,492
Ο Flanagan έχει γυρίσει και πολύ καλές ταινιες, ειδικά gerald's game και hush
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,944
Ναι, δεν έχει βάλει κώλο κάτω τα τελευταία χρόνια.
Δυστυχώς, δεν έχω δει καμία από τις ταινίες του ως τώρα αλλά Gerarld's Game και Doctor Sleep είναι στη λίστα μου.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
Gerald's game δεν έχει δει αλλά έχω παίξει όλα τα Witcher (τι, όχι?) αλλά το Hush ήταν αρκετά αξιόλογο, με πρωτότυπη ιδέα. Btw, η πρωταγωνίστρια είναι σύζυγος του Flanagan, διόλου τυχαίο που έχει εμφανιστεί και στις άλλες δουλειές του.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,514
Για να επανέρχεται η τάξη, το Έδικτο Καλού Γούστου της Εβδομάδας :

-The Dropout : Πέρα από τη φανταστικά απεχθή ερμηνεία της -πάντοτε εξαιρετικής- Seyfried, είναι και μια εξαιρετική ματιά στο τέρμα παπατζίδικο και αεριτζίδικο κόσμο των σταρτάπ και μια φοβερή σπουδή στο πώς αν φλεξάρεις αρκετό κασέρι, μπορείς να πείσεις λογής λογής ηλιθίους πως υπάρχεις.

-Pam & Tommy : Όταν ανακοινώθηκε, περίμενα πως θα ήταν ο,τι αθλιότερο θα γυριζόταν από τα 00'ς και μετά. Το ξεκίνησα από αντίδραση, για να μην παίζει μόνο Σταχτοπούτα και Μπάμπι το Disney+ των παιδιών. Είκοσι λεπτά αργότερα, κυλιόμουν χάμω από τα γέλια. Ερμηνειάρες από Ρον Σουάνσον (Νικ Όφερμαν είναι το ψευδώνυμο για τους φλώρους), αδυνατισμένο Σεθ Ρόγκεν και το άγνωστο αλλά φοβερά επιλεγμένο κεντρικό δίδυμο. Η σεκάνς που ο Τόμι Λι μιλάει στη CGI φιδόμπουντζά του (με το μπαρδόν) είναι Οσκαρική κατ'ελάχιστον.

- Eίχε αναφερθεί από βαριούς μύστες ΜπραΜπρού και Κουνέλο. To Gomorra ξεκινά λίγο αργά κι ασήκωτα και ανεβάζει έξοχες στροφές. Ατόφια, σκληρή, βρώμικη αλήθεια από το χούντ, Νάπολι-Κυψέλη, δυό τσιγάρα δρόμος. Δεν μπορείς να σταματήσεις να το βλέπεις.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,514
Μάνα μου έχουν παίξει Σκορσέζε; Αν δεν έχουν παίξει σε παραγωγάρα του κολληταριού του Μο, ΑΓΝΩΣΤΟΙ.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,024
Έχω λίγο αλτσχάϊμερ, θυμάμαι ότι μου άρεσε το LOST, αλλά νομιζω ο @maladroid εχει δίκιο για το τελευταίο επεισόδιο, ουσιαστικά με την λύση που έδωσαν κατεστησαν ανούσια όλα αυτά που είχαμε δει. Ήταν ένα conclusion, αλλά ήταν ταυτόχρονα και κοροϊδία προς τους θεατές.

φιξντ.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,121
Ο Stevie Wonder δεν παίζει να το ξέρει...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Δειχνει να εχουν πιασει τον τονο του παιχνιδιου.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,669
Οτιδήποτε γράφεται 2 σελίδες πριν μάξιμουμ, παραγράφεται σαν έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.
Δεν γέρασε πολύ καλά αυτό.

Ο Θαξλ'σισλγια, απλά το νέηλ ιν δε κόφιν οφ Αρ Κιου σαρήαλ

Σε άλλα νέα, ρε είστε σίγουροι ότι βγαίνει Λάσταβαζ σειρά; Τρέιλερ έχουμε;
 
Top Bottom