What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,536
Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια Citadel (TV Series 2023– ) - IMDb, είναι στο ύφος σειρών όπως πχ το person of interest. Για την ώρα τίποτα το ιδιαίτερο αλλά υποθέτω ότι κάτι θα γίνει στην συνέχεια, τι στο διάολο, είναι η δεύτερη ακριβότερη σειρά του amazon μετά το rings of power και δεν νομίζω η Priyanka Chopra να έχει δει όσα η Γκαλάντριελ. Για την ώρα εμείς βλέπουμε τα μπούτια της, ο Madden πήγε πολύ γυμναστήριο κ απέμεινε ο Tucci να κρατήσει τα προσχήματα ως ο μόνος με μαθήματα ηθοποιίας στο καστ. Το σενάριο είναι υποτυπώδες αλλά αυτό δεν πτόησε τους αδερφούς Russo που έχουν ανάλογη εμπειρία από το MCU.

Έχω δει κ 5 επεισόδια Yellowjackets, ακόμα μου αρέσει αλλά είναι μέχρι στιγμής λίγο πιό κάτω από την άψογη πρώτη σαιζόν.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,412
Piccard S03 τέλος, απολαυστική, το piccard όπως έπρεπε να είναι.
Πολύ μου άρεσε που επέστρεψε στο στυλάκι "τρελό αδιέξοδο"-> science bitch!-> profit.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,526
Slow horses, εχει αναφερθει ηδη και ειναι αρκετα καλο. Εφυγαν δυο σεζον για πλακα.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Ξεκίνησα κι εγώ το The Peripheral, έφτασα μέχρι τα μισά της σεζόν.
Ευχάριστα βλέπεται, ειδικά οι φίλοι του sci-fi και όσοι πληγώθηκαν από το Westworld νομίζω ότι θα περάσουν αρκετά καλά. Ορισμένες ιδέες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και είμαι σίγουρος πως όταν βγήκε το βιβλίο θα ήταν και τρομερά πρωτότυπες. Σήμερα δεν εντυπωσιάζουν τόσο αλλά δίνουν χρώμα στον κόσμο της σειράς. Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι το story αργά ή γρήγορα μάλλον θα πάρει το προβλέψιμο μονοπάτι του χρονικού παράδοξου και το twist θα είναι ότι αυτά που επιχειρούν να αποτρέψουν οι τύποι του 2100, θα προκληθούν τελικά από τις δικές τους παρεμβάσεις στο 2032. Για να δούμε.
Χάρηκα, πάντως, που ξαναβγήκε στην επιφάνεια η Chloë Grace Moretz, έχω την αίσθηση ότι μετά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημά της ως child/teen actress, αναλώθηκε σε μετριοκακές παραγωγές που της έκοψαν τη φόρα.
 
Last edited:

Getta Robo

Gelatinous Cube
Approval of the Admiral
Joined
Nov 21, 2022
Messages
164
Παρακολουθω φανατικα το δευτερο κυκλο του From.
Σειρα υπερφυσικου τρομου, με στοιχεια απο αγαπημενες σειρες και κυκλοφοριες οπως τα Lost, Salem's Lot, Silent Hill μεταξυ αυτων.
Καθε Κυριακη εχουμε και ενα επισοδειο, και χθες κυκλοφορησε το τριτο για φετος.
Αν αγαπατε τα παραπανω, το ξεκινησατε χθες
Αυτα.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Έχουν μαζευτεί καμιά εικοσαριά σειρές που θέλω να δω αλλά δεν το αποφασίζω. Αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου προτιμώ ή να χασομερίσω στο internet ή να παίξω ένα game.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,536
Και εγώ δηλώνω φίλος του From, κρατάω όμως μικρό καλάθι γιατί βαδίζει επικίνδυνα στα χνάρια του Lost. Όλο νέα ερωτήματα προστίθενται και δεν παίρνουμε απάντηση καμιά. Ελπίζω να μην απογοητεύσει.

Το Citadel συνεχίζει στον δρόμο της απόλυτης βαρεμάρας. Έχω αρχίσει να στενοχωριεμαι για τον Μπέζος και όλους αυτούς που του τρώνε τα λεφτά.

Ακούω πολύ καλά λόγια για το Silo, dystopian sci-fi με Rebecca Ferguson
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,526
Το From το ξεκινησα, ειδα 3-4 κανονικα και τα υπολοιπα κλικ κλικ κλικ. Οντως πολυ Lost και υποσχετικες η φαση με ολιγον zombie fest χωρις ομως να δω κατι το καινουργιο.

Το Silo μου θυμισε εντονα το The Island του 2005 με τον Obi Wan Kenobi στα νιατα του. Γενικα δεν μπορω να πω οτι μου κεντρισε το ενδιαφερον. Εριξα και ματια στο wiki για την περιληψη των βιβλιων στα οποια βασιζεται αλλα meh.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Το Citadel συνεχίζει στον δρόμο της απόλυτης βαρεμάρας. Έχω αρχίσει να στενοχωριεμαι για τον Μπέζος και όλους αυτούς που του τρώνε τα λεφτά.

As of 2023, Citadel was the second most expensive series of all time with a budget of US$300 million. This is largely due to the extensive reshoots which took place with the hiring of David Weil as showrunner

giphy.gif
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,245
Χαλαρώνω με ερτφλιξ τα βράδια και τελείωσα το The Capital. Ποιοτικό, αγγλικής παραγωγής, σφηνάκι τεσσάρων επεισοδίων με ενδιαφέρουσα παρουσίαση της σύγχρονης κοινωνίας, κυρίως του Λονδίνου, αν και δεν απέχουμε και τόσο.
Λίγο στο τέλος τα μουσκευει, με τους τίτλους να πέφτουν απότομα, άλλα καταφέρνει να περάσει το μήνυμά του.
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Υπάρχει ένα θέμα με το Mrs Maisel.

Ενώ όλη η σειρά είναι γενικά καλή, με τα πάνω της και τα κάτω της (για εμένα οι σκηνές με τους γονείς της Midge είναι μεγαλύτερο skip και από τα bundle του Κοράκη), το έκτο φετινο επεισόδιο (The Testi-Roastial) είναι απίστευτα γαμάτο!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Τέλος το The Peripheral. Δυστυχώς το δεύτερο μισό της σειράς και το φινάλε μου άφησαν μια πικρή γεύση που επισκίασε τις αρχικές θετικές εντυπώσεις.

Ενώ γενικά έχει ωραίο concept και τα sci-fi στοιχεία δίνουν υποσχέσεις για κάτι καλό, υπάρχουν θεμελειώδη προβλήματα που δεν αφήνουν τη σειρά να απογειωθεί. Αρχικά, το worldbuilding μου φάνηκε ημιτελές και μυστικοπαθές, ένιωσα ότι συχνά αφήνει τον θεατή στην απέξω με αποτέλεσμα ορισμένα κίνητρα/πράξεις των χαρακτήρων οριακά να μην βγάζουν νόημα. Μιλάω κυρίως για τους "κανόνες" του κόσμου που μας παρουσιάζει. Π.χ. τα χαρακτηριστικά κάθε πολιτικής παράταξης, ο τρόπος λειτουργίας των stubs, ο τρόπος λειτουργίας των peripherals, και ειδικά το τρικάκι που κάνει η πρωταγωνίστρια στο τέλος, προσωπικά με μπέρδεψαν και δεν με άφησαν να αντιληφθώ τα stakes άρα και να νοιαστώ. Επίσης, αυτό το γαϊτανάκι από προδοσίες, ανίερες συμμαχίες, και προσωπικές ατζέντες κούρασε αφάνταστα και τελικά δεν προσφέρει τίποτα, δραματουργικά.

Και πάω στο άλλο τεράστιο πρόβλημα της σειράς: ακατάσχετη ΦΛΥΑΡΙΑ. Έχουμε την κλασική περίπτωση σεναριογράφων που "λατρεύουν τον ήχο της φωνής τους". Από ένα σημείο και μετά, κάθε μα ΚΑΘΕ διάλογος που θα έπρεπε να διαρκεί μαξ 1 λεπτό, διαρκούσε τουλάχιστον 4 χωρίς οι χαρακτήρες να λένε τίποτα σπουδαίο. Μπούκωσαν το κείμενο με εξεζητημένες εκφράσεις, υπεκφυγές, και ντεμέκ εξυπνάδες, εντελώς αυνανιστικά, ώστε να χαίρονται ότι απευθύνονται σε ιντελεκτουέλ κοινό που καταπίνει αμάσητη όλη αυτή την μπουρδολογία και νιώθει ανώτερο πνευματικά. Ψόφος.

5.5/10 για τα προσεγμένα visuals και κάποιες καλές ιδέες, Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα παρακολουθήσω και τη δεύτερη σεζόν.
 
Last edited:

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,232


Σειράρα από τις λίγες. Άντε να δούμε και τη συνέχεια τώρα!
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,536
Τελείωσα το Mrs. Davis (TV Series 2023) - IMDb, το νέο πόνημα του Damon Lindelof. Ένα δημοφιλές app κινητού που λέει στον καθένα που το χρησιμοποιεί πως να βρει σκοπό στην ζωή του, αναθέτει σε μία καλόγρια το quest να βρει και να καταστρέψει το holy grail.

Ενώ ξεκινώντας, σου δίνει την αίσθηση ότι θα δεις μια ιστορική fiction περιπέτεια, σύντομα ανεβαίνεις σε ένα roller-coaster παλαβομάρας. Ο Lindelof, γνωστός για τα βαριά δράματα όπως το Leftovers και το Watchmen, εδώ ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση για να πει την ιστορία του. Οι wacky/καρτουνίστικοι πρωταγωνιστές του, σημαδεμένοι από τα προσωπικά τους δράματα, ψάχνουν να βρουν το δισκοπότηρο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν είναι εύκολη σειρά, γίνονται αρκετές κουζουλάδες αλλά μετά την μέση (είναι 8 επεισόδια) λες πάμε και όπου βγει. Βγάζω πάντως το καπέλο στον Damon, που σε αυτό το τηλεοπτικό σκηνικό, προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,232
Εξαιρετικό φινάλε για το Succession.
Στο σύνολο της είναι μια από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας και παρόλο τα ολίγα σκαμπανεβάσματα, καταφέρνει να σταθεί στο ύψος της μέχρι τέλους.
Γραφή; Χαρακτήρες; Σκηνοθεσία; Τα έχει όλα.

9.5 από εμένα (μπορεί να πάει στο 8.5 μετά από κάνα μήνα, αλλά δεν το νομίζω)

Σε αναμονή τώρα για τη 2η σεζόν του Bear...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,245
Έχουν αρχίσει και τα ρίχνουν όλα σιγά σιγά. Μαζί με τον Πουαρό, από τις καλύτερες σειρές που βγήκανε κι ευτυχώς που παίζονται επιτέλους στην τηλεόραση.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,632
Είναι ιδέα μου ή η 3η και τελευταία σεζόν Ted Lasso ήταν γενικά ψιλομέχ? Γενικά από ένα επεισόδιο και μετά ήταν λες και βιάζονταν τόσο πολύ να φτάσουν στο φινάλε που σχεδόν παρέλειπαν να αναφερθούν σε γεγονότα και η πλοκή έκανε ράντομ άλματα.

Κατακόρυφη πτώση στην ποιότητα της 3ης σε σχέση με τις άλλες 2, τι να πω.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Για μένα η τεράστια αλλαγή συντελέστηκε από την πρώτη στη δεύτερη σεζόν Ted Lasso. Τόσο ποιοτικά όσο και -κυρίως- από πλευράς ύφους. Ως εκ τούτου, η τρίτη σεζόν μου φαίνεται απλά μια φυσική συνέχεια της δεύτερης. Τέσσερα επεισόδια έμειναν για να δω κι εγώ το φινάλε και να αποχαιρετήσω τον παλιόφιλο Ted, που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλού τον έβγαλε ο δρόμος.
 
Top Bottom