Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Daredevil: Born Again: Λίγο σαν τέταρτη σεζόν της σειράς του Νέτφλιξ, λίγο soft reboot. Συνολικά δεν πέρασα άσχημα, έχει αρκετό σκοτάδι για να θεωρηθεί άξια συνέχεια, παράλληλα όμως του λείπει το κάτι παραπάνω και οι αξιομνημόνευτες, μπρουτάλ σκηνές μάχης που αγαπήσαμε. Ο Kingpin του Vincent D'Onofrio προφανώς και παραμένει το highlight της σειράς, οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν επίσης το ενδιαφέρον τους, αλλά γενικά η σεζόν έκανε κυρίως set up πρόσωπα και πράγματα, παρά αφηγούνταν μια συνεκτική ιστορία. Αν χτίσουν πάνω στα θεμέλια πιστεύω θα δούμε μια ακόμα καλύτερη δεύτερη σεζόν. Για μένα υστερεί σε σύγκριση με την πρώτη season του Netflix, ξεπερνάει άνετα τη δεύτερη (λολ) και κοντράρει στα ίσα την τρίτη - ίσως οριακά να την ξεπερνάει κιόλας.
7.5/10

The Last of Us S2
: Γνωστές οι αντιρρήσεις των φανς ήδη από το παιχνίδι, βέβαια η σειρά προσθέτει μερικές ανορθογραφίες ακόμα που ενίοτε καθιστούν ζόρικη την παρακολούθηση. Μιλάω κυρίως για την τέρμα ενοχλητική Ellie, κυρίως λόγω γραφής αλλά και ερμηνείας. Η Ramsey έχει διαρκώς αυτό το "επαναστατημένη, ξερόλα teenager" στυλάκι που την καθιστά αχώνευτη και σεναριακά δεν δικαιολογεί επ'ουδενί το πόσο τη συμπαθούν/βοηθούν οι υπόλοιποι χαρακτήρες (εξαιρείται ο Joel, που ok την αγαπά σαν κόρη του no matter what). Απλά την αφήνουν όλοι να κάνει ό,τι γουστάρει, να την λέει σε όποιον γουστάρει, να βάζει κόσμο σε κίνδυνο λόγω εγωισμού και επιπολαιότητας, γενικά δεν βγάζει νόημα το πόσο "χαϊδεμένη" είναι ως χαρακτήρας. Παράλληλα, η σειρά την παρουσιάζει ντιπ αμπάλι που χωρίς τις συμβουλές των συντρόφων της θα είχε πεθάνει από την πρώτη πίστα, κάτι που δεν θυμάμαι να συμβαίνει στο παιχνίδι (μη σου πω εκεί παραήταν Rambo).
Κατά τα άλλα δεν βαρέθηκα, έχει αρκετό σασπένς, η φωτογραφία παραμένει υπέροχη, και κάποιες σκηνές σού μένουν. Ορισμένα γεγονότα, βέβαια, γίνονται λίγο στο fast forward, ενώ άλλα μοιάζουν για φίλερ που θα μπορούσε να λείπει.
6/10
 
Last edited:
Εν τω μεταξύ τα ΚΧ δρόδια στο Άντορ είναι τούμπανα, δε νιώθουν από πιστολίδια, ενώ στο Rogue One (ναι αξίζει να το δείτε αμέσως μετά τη σειρά) ή τύπισσα το τρύπισσε με το απλό γκάνι των stormtrooper. Τεσπά άμα θέλει κάποιος να βρει inconsistencies θα βρει, αλλά ωραία σειρά (για Disney).
 
Ξεκίνησα το foundation, ενδιαφέρον θα έλεγα, Καλά production values, όχι άσχημες ερμηνείες εκτός ίσως από τους αυτοκράτορες κάτι δεν μου κάθεται στις φάτσες τους, δεν μου βγάζουν καμία επιβλητικότητα, νομίζω ότι χάνει κάπως όμως σε μεγαλείο στα πλάνα του, η φωτογραφία της παραγωγής περίμενα να βγάζει πιο massive, grand scale, empire συναισθήματα, στο πρώτο επεισόδιο είχε άπειρες σκηνές για κάτι τέτοιο και καμία δεν έβγαλε το wow factor που θα ήθελα. Θα δούμε...
 
Δεν κόπηκε το foundation;
 
Ξεκίνησε η 3η σεζόν του Star Trek: Strange New Worlds
και που θα το δούμε τώρα που δεν μπορούμε να το πειρατέψουμε;
 
α κάτσε ρε το έχει το prime :p
 
Το Dexter: Resurrection ξεκινάει αρκετά καλά. Ανυπομονώ για το τρίτο σερί απογοητευτικό series φινάλε.
 
Είδα το δεύτερο επεισόδιο της τρίτης σεζόν Strange New Worlds, και ένα έχω να πω.
ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΌΛΕΣ! (η γκόμενα του Σποκ του είπε "θέλω λίγο χρόνο", και σκάει μύτη με καινούριο γκόμενο)
:sopodipote:
 
Ξεκίνησα το foundation, ενδιαφέρον θα έλεγα, Καλά production values, όχι άσχημες ερμηνείες εκτός ίσως από τους αυτοκράτορες κάτι δεν μου κάθεται στις φάτσες τους, δεν μου βγάζουν καμία επιβλητικότητα, νομίζω ότι χάνει κάπως όμως σε μεγαλείο στα πλάνα του, η φωτογραφία της παραγωγής περίμενα να βγάζει πιο massive, grand scale, empire συναισθήματα, στο πρώτο επεισόδιο είχε άπειρες σκηνές για κάτι τέτοιο και καμία δεν έβγαλε το wow factor που θα ήθελα. Θα δούμε...
Το βλέπω και εγώ εδώ και κάνα μήνα, είμαι στα μισά της 2ης σαιζόν. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, αλλά από κάποια πολύ θυμωμένα tweets που έχω δει, μάλλον κράτησαν μόνο τον τίτλο. Έχουν ριχτεί λεφτά αλλά μετά τον πιλότο που παρουσιάζονται κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, το πράγμα κάπου χωλαίνει. Το βασικό μου πρόβλημα, που είχα και στο Raised By Wolves, είναι ότι αισθάνομαι σαν θεατής να μην βρίσκω κανένα σημείο επαφής με κανέναν πρωταγωνιστή. Όλη η σειρά μου βγάζει μία έντονη ψυχρότητα.
 
Ξεκινησα το Dept.Q το οποιο θυμιζει λιγο τη γενικη ιδεα του slow horses αλλα διαφοροποιειται αρκετα στο κομματι της "δρασης" ωστε να μην βαρεθεις.

Νομιζω οτι ειναι αυτοτελεις οι σεζον οποτε και να ακυρωθει, κλαην.
Στα καπακια παιζει και το Better Sister με την τοξοτρια απο το Blade 3. Αυτοτελες, φονος, δραματα, προβληματικες καταστασεις κλπ
 
Τέλος το Andor. Εντάξει, προφανώς δεν περιμένετε από εμένα να σας σας πω ότι είναι καλό, η σειρά είναι εμφανώς φροντισμένη σε όλους τους τομείς: σενάριο, ερμηνείες, εφέ, σκηνικά κλπ. Όταν είχε αποκαλυφθεί ότι το κοστος παραγωγής ήταν 650 εκατομμύρια δολάρια είχα διαβάσει ένα σχόλιο ότι "όλα αυτά τα λεφτά τα βλέπεις επί της οθόνης" και συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι όλα τα επεισόδια της ίδιας ποιότητας αλλά ο μέσος όρος είναι υψηλός.

Θα έλεγα πως το πιο επιτυχημένο στοιχείο είναι η απεικόνιση της καταπίεσης ενός τυραννικού καθεστώτος επάνω σε ένα πληθυσμό. Όχι τόσο οι μεγάλες και θορυβώδεις πράξεις (π.χ. Φέριξ ή Γκόρμαν) αλλά οι μικρές και καθημερινές: οι χαρτογιακάδες imperials που συζητούν πράξεις γενοκτονίας με ύφος δημοσίου υπαλλήλου μια βδομάδα πριν την άδεια, ο random τσουτσέκι stormtrooper που την είδε κάποιος, η παντελής έλλειψη ελέγχου της εξουσίας, η διαφθορά παντού. Απόλυτα πετυχημένο worldbuilding και δημιουργία καταπιεστικής και αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Από την άλλη, τώρα που το είδα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εντός Lucasarts υπάρχει διχασμός για το Andor. Τα γεροντοπαλίκαρα που είδαν το Star Wars όταν ήταν παιδιά και λάτρεψαν το Andor επειδή σε αυτή την ηλικία ψάχνουν πιο "ενήλικο" και gritty storytelling δεν γίνεται να είναι το κύριο target group της franchise . Το Star Wars είναι γενικά kid friendly και χωρίς νεανικό κοινό θα καταστεί μη βιώσιμο. Η ύπαρξη του Andor θα δημιουργήσει αναμφίβολα μεγάλα προβλήματα στην Lucasarts γιατί κάθε επόμενη σειρά ή ταινία θα συγκρίνεται με αυτό και θα δημιουργεί εμφύλιο μεταξύ των φανς και δυσαρέσκεια εναντίον της εταιρίας. Καλά ξεμπερδέματα.
 
τώρα που το είδα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί εντός Lucasarts υπάρχει διχασμός για το Andor.
Εγώ λάτρεψα το Andor αν και δεν μου αρέσει καθόλου ο κόσμος του SW. Δεν καταλαβαίνω γιατί διχάζονται. Ας μην βάλουν τον Tony Gilroy στην θέση της Kennedy αλλά ας δίνουν την ευκαιρία στους Tony Gilroy αυτού του κόσμου να βγάζουν και mature SW περιεχόμενο. Μακάρι να βγαίνουν ταινίες και σειρές που να μπορούμε να τις δούμε ταυτόχρονα με τα παιδιά / ανήψια / εγγόνια μας αλλά γιατί αυτός ο αυτοστραγγαλισμός;
 
Εγώ λάτρεψα το Andor αν και δεν μου αρέσει καθόλου ο κόσμος του SW. Δεν καταλαβαίνω γιατί διχάζονται. Ας μην βάλουν τον Tony Gilroy στην θέση της Kennedy αλλά ας δίνουν την ευκαιρία στους Tony Gilroy αυτού του κόσμου να βγάζουν και mature SW περιεχόμενο. Μακάρι να βγαίνουν ταινίες και σειρές που να μπορούμε να τις δούμε ταυτόχρονα με τα παιδιά / ανήψια / εγγόνια μας αλλά γιατί αυτός ο αυτοστραγγαλισμός;

Γιατί το Andor ήταν πανάκριβο αλλά δεν είχε υψηλή τηλεθέαση και δημιούργησε ένα στάνταρ ποιότητας και ωριμότητας που είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί. Να το πω πιο απλά και κυνικά: το Andor ανέβασε το πρεστίζ του Star Wars, έκανε χαρούμενους τους πιο σιτεμένους οπαδούς και πήρε καλές βαθμολογίες αλλά έβαλε μέσα την Lucasfilm οικονομικά. Το Mandalorian από την άλλη δεν ήταν το ίδιο καλό αλλά ήταν φθηνότερο, το είδε περισσότερος κόσμος και πούλησε μερικά εκατομμύρια κουκλάκια baby Yoda.
 
Back
Top